Şimdi Ara

camdaki su lekeleri bir türlü kurtulamadım bilgisi olan yardım etsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
35.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim 98honda euro civiğin camlarında ufak ufak kirec lekesi gibi lekeler var bunlardan nasıl kurtulabiliriz kirec lekesidir die aldım porcözü ufak ufak denedim ama bir faydası olmadı varmı fikri olan

Camdaki Su Lekeleri Nasıl Çıkar?

Cam yüzeylerde oluşan su lekeleri, görünümü bozan ve temizlemesi zor olabilen rahatsız edici bir sorun olabilir. Ancak birkaç etkili yöntemle camdan su lekesi nasıl çıkar sorusunun cevabını bulabilir ve camlarınızı pırıl pırıl parlatabilirsiniz.

Sirke ve Su

Sirke, asidik yapısı sayesinde su lekelerini çözmede oldukça etkili bir maddedir. Eşit miktarda beyaz sirke ve suyu karıştırın ve bir sprey şişesine doldurun. Cam yüzeye püskürtün ve birkaç dakika bekleyin. Ardından temiz bir bezle silin.

Limon Suyu

Limon suyu da sirkeye benzer şekilde asidik özelliğe sahiptir. Bir limonu ikiye bölün ve cam yüzey üzerinde ovalayın. Alternatif olarak, bir sprey şişesine limon suyu doldurun ve cam yüzeye püskürtün. Birkaç dakika bekletin ve temiz bir bezle silin.

Kabartma Tozu

Kabartma tozu, su lekelerini nötralize etmeye yardımcı olan hafif aşındırıcı bir maddedir. Bir macun oluşturmak için kabartma tozunu az miktarda suyla karıştırın. Macunu cam yüzeye sürün ve birkaç dakika bekleyin. Ardından nemli bir bezle silin.

Tıraş Köpüğü

Tıraş köpüğü, içinde bulunan sabun ve gliserin sayesinde su lekelerini çözmeye yardımcı olabilir. Bir miktar tıraş köpüğünü cam yüzeye sıkın ve birkaç dakika bekleyin. Ardından nemli bir bezle silin.

Ticari Ürünler

Piyasada camdaki su lekelerini çıkarmak için özel olarak üretilmiş ticari ürünler de mevcuttur. Bu ürünler genellikle amonyak veya diğer kimyasal maddeler içerir. Ürünün talimatlarını dikkatlice uyguladığınızdan emin olun.

Önemli İpuçları

• Su lekelerini çıkarmak için sert veya aşındırıcı temizleyiciler kullanmaktan kaçının.
    • Temizlik işlemini düzenli olarak tekrarlayın, böylece su lekelerinin oluşması önlenir.
    • Cam yüzeyleri temizlemek için mikrofiber bezler kullanın. Bu bezler, pamuklu bezlere göre daha iyi sonuç verir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • SİRKELİ SU DENE..BANA DA OTO KUAFÖRÜ SÖYLEMİŞTİ..İŞE YARIYOR..
  • Camdakiler kireç lekeleri büyük ihtimalle. Bendede var.

Kireç söküçü uygulasakmı acaba? Bu seferde cama zararı olmasın.
    quote:

Orjinalden alıntı: volkano79

yok banada sölediler onu işe yaramadı sirkenin tüm çeşitleriyle denedim en ufak bi silinme olmadı

Thy Majesty
  • camı mazot veya gazyağı ile silin..sildikten sonra basınçlı su ile yıkayın
  • bi arkadaşımında başına gelmiş benim aradaki benzer olay o saf alkolle ben hallettim dedim yarın bi 35 lik saf alkol alimde arabaya sürüm alkollu araba kullancaz ama umarım sorun hallolur.Ben porcöz denedim bu arada bir işe yaramadı sanırım kireclenme değil
    Daha Fazla Göster
  • cifteki mikroskopik minerallerin camı çizeceğini düşünüyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: efsanea_06

cifleyin arkadaşlar yıkamacı önermişti

Thy Majesty
  • yok daha neler ne cifi ya

Orjinalden alıntı: Sulphur

cifteki mikroskopik minerallerin camı çizeceğini düşünüyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: efsanea_06

cifleyin arkadaşlar yıkamacı önermişti

toz olanını demiyorum ya krem gibi olanlardan bahsediyorum

Çıkmazsa kireç lekesi olmaması ihtimali yüksektir.
  • Eğer yeni olmuş ise

Bezleri sirkeye batırın ve camlara yapıştırın
    camlarda 1-2 saat kadar kalsınlar
    sirke kireç lekelerini yumuşatacaktır.
    sonrasında basınçlı su ile yıkayın

başka bir yol da pasta-cila uygulamasıdır, ama camın her bölgesine aynı miktarda uygulayamazsanız camdaki lekelerin homojen dağılımını bozarsınız. çünkü bu lekeler tamamen çıkmayacak, azalacaktır. Bazı bölgelerde azalma çok olabilir, bazı bölgelerde az olabilir. Bu da görünüşündeki homojenliğin bozulmasına neden olur.

çok kirli ise krem cifle ıslak camı iyice siliniz ve sonra bol su ile yıkadıktan sonra suyu emebilen bir bezle silin arkasından da marketlerde satılan (güderi) ile siliniz ama güderi alırken dikkat ediniz uyduruk ucuz bişey almayın güderiye benzeyen bir sürü cam bezleri mevcut

(yada fazla kirli değilse sadece camsil kullanarak siliniz)
    K.ATATÜRK
  • sirke en basit anlamda asetik asitdir.Eğer yeterli değilse turşu suyu da daha kuvvetli asetik asittir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Asetik_asit#Sirke

ben cola nın da bazı kirleri çıkardığını biryerlerde okumuştum.Ancak benim yeni favorim özellikle bazı kuş pisliklerinde ISLAK MENDİL kullanmak.İçinde ne varsa çok iyi geliyor küçük inatçı pisliklere .Tabii kiöncelikle biraz yumuşatmak gerekli, sonra uygulama şart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 21 Ağustos 2007; 9:43:34 >
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• biz arabaya fırçasız süngersiz cilalı oto yıkama yapıyoruz.hepsi çıkıyor. bir de evdeki musluk suyuyla arabanın camlarını yıkama. çok fazla kireç içeriyor.
    Hooop arkasında beyaz yollar bırakıyor...
    1TL'Ye 2.5LT üzüm sirkesi aldım, girişmeyi düşünüyorum inşallah sonuç güzel olur...
  • arkadaşlar bu camdaki kireç olayı benim canımı çok yaktı.arabamın camlarına donan kireçleri ben çıkaramadım.pasta-poliş yapan bir yere götürdüm gösterdim.adamlar bana aracı bırak yarın gel al dediler.ben de güvendim bıraktım.sonuçta ustadır dedik.bir gün sonra da almaya gittim.aman allahım bir de baktım tüm canlar spatula ile çizilmiş.kafayı yiyecektim.işyeri sahibi demez mi ki ABİ SEN DE BİŞİ BEĞENMİYORSUN.çıldırdım.sonunu ne ben anlatayım ne siz sorun.en sonunda aracımı yok pahasına sattım.
    sizn anlattığınız seyleri ben bilseydim denerdim.bu olayları da yaşamazdım.benim yaşadığımı anlatayım da arkadaşlara da ders olsun.inşallah siz yaşamazsınız.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.