Şimdi Ara

camdakı kirec lekelerı(acilllllllllll)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
14.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar arabamda fark ettıgım bı sorunu sızle paylasmak ıstıyorum arabamın camlarına baktıgımda hep akar sekılde duran kıreclekelerı var buyuk ıhtımalle kıreclı suyla yıkandıgıdan kaynaklı ne yapmamı onerırısınız acıl cevabınızı beklıyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Camdaki Kireç Lekeleri: Kolay Çözümler

Cam yüzeylerdeki kireç lekeleri, hem estetik açıdan hoş olmayan hem de temizlenmesi zor olabilir. İşte camdaki kireç lekelerinden kurtulmanın etkili yolları:

Sirke Çözeltisi:

• Bir sprey şişesinde eşit miktarlarda beyaz sirke ve suyu karıştır.
    • Çözeltiyi kireçli yüzeye püskürt ve 15-20 dakika beklet.
    • Nemli bir bezle silerek durula.

Limon Suyu Çözeltisi:

• Yarım limonu sık ve bir sprey şişesine dök.
    • Kireçli yüzeye püskürt ve 10-15 dakika beklet.
    • Suyla durula.

Kabartma Tozu Macunu:

• 3 yemek kaşığı kabartma tozunu 1 yemek kaşığı suyla karıştırarak bir macun oluştur.
    • Macunu kireçli yüzeye sür ve 15-20 dakika beklet.
    • Nemli bir bezle silerek durula.

Ticari Kireç Çözücüler:

• Piyasada bulunan özel kireç çözücü ürünleri kullanabilirsin. Talimatları dikkatle takip et ve kireçli yüzeye uygula.

Önleme İpuçları:

• Cam yüzeyleri düzenli olarak temizle.
    • Cam yüzeyleri kurulamak için yumuşak bezler kullan.
    • Seçtiğin temizlik solüsyonunun cam üzerinde güvenli olduğundan emin ol.
    • Kireçli suyun cam yüzeylerle temasını en aza indir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sirkeli suya batırdığınız bezle silin.
  • kesın cıkarır mı bıde arkadasım contaya falan degerse bozar mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: omer49

kesın cıkarır mı bıde arkadasım contaya falan degerse bozar mı

Hıc bır sey olmaz korkma.
  • Sirkesini %20oranında bile koysan çıkarır lekeyi. Plastiğine bişey olmaz.
  • vur sirkeyi gitsin...takma kafanaa
  • yarın sırkeyle sılıcem sonuclarını yazarım sıze bıde sacma olacak ama onerılen bı sırke var mı
    elma uzum v.s en etkılısı hangısı olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • %100 sirkeyi (elma üzüm farketmez) sprey püskürtücüye doldur camlara sık bezle sil. 10 yıllık kireç lekeleri bile anında yok olur.
  • yarın denıycem yapıcam sonuclarını buraya yazıcam
    quote:

Orjinalden alıntı: sayınabim

%100 sirkeyi (elma üzüm farketmez) sprey püskürtücüye doldur camlara sık bezle sil. 10 yıllık kireç lekeleri bile anında yok olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: omer49

yarın sırkeyle sılıcem sonuclarını yazarım sıze bıde sacma olacak ama onerılen bı sırke var mı
    elma uzum v.s en etkılısı hangısı olur

Zeytinyağı ve limon karışımıda olabilir aslında

Şaka şaka, sirkeli su işini görür arkadaşların dediği gibi.
  • Peki ya camsil in içine sirke koysak
  • arkadaslar bugun uygulamayı yaptım ama ne yazılkkı kırec lekelerınden kurtulamadım
  • Kireç olduğuna emin misin ?
  • akan damlalar sekılde arabanın ustune bısey akacak sekıldede koymnadım bıde bızım bahce suyuyla arada su tutardım tızu gıtsın dıye onların ısı duruyo barız
  • Bu konuyu açarken acilllll ibaresini koydun ya, işte o zihniyetten ötürü kurtulamazsın kireç lekelerinden ...

Git memleketini değiştir, suyu kireçsiz bir yere yerleş ve arabanı orada yıka.

Ama benim problemim daha acil, taşınmam süre alır diyorsan kireç lekelerine porçöz veya tuz ruhu dök, daha çabuk sonuca ulaşırsın...
  • sirke kullanma bence çok kötü kokar :)
    tavsiyem araba yıkandıktan sonra iyice kurulaman
  • quote:

Orjinalden alıntı: anchorman

Bu konuyu açarken acilllll ibaresini koydun ya, işte o zihniyetten ötürü kurtulamazsın kireç lekelerinden ...

Git memleketini değiştir, suyu kireçsiz bir yere yerleş ve arabanı orada yıka.

Ama benim problemim daha acil, taşınmam süre alır diyorsan kireç lekelerine porçöz veya tuz ruhu dök, daha çabuk sonuca ulaşırsın...

bunun bir şaka olduğunu belirtmeliydin
  • ziebart gibi llumar gibi büyük firmalara gidebilirsin. Onlarda bu tür şeyleri yok etmek için özel solüsyonlar var. Benimde başıma aynısı gelmişti. Fakat o zaman sirkeyi hiç duymamıştım. gidip 10 kağıt vermiştim. ama sonuçta cam pırıl pırıl olmuştu.
  • MR MUSSLE DENİLEN KİREÇ VE YAĞ ÇÖZ VAR ONU DENE OLMADI,GAZYAĞI İLE SİL GÜNEŞ ALTINDA ARABA YIKAMA, BİRKAÇ HAFTA GÖLGEDE İDARE ET SORUN HALLOLACAKTIR. KOLAY GELSİN
  • birgün esenler otogarında yolcumu bekliyordum.otogarın alt katlarını hiç gezdinizmi bilmiyorum orada otobüsçülere malzeme satan dükkanlar var dükkanların önündede hep sirke görüyordum.merak ettim gittim sordum meğer anadoluda sular kireçli olduğundan alınıp kullanılıyormuş şoförler tarafından.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.