Çift su girişli 17 senelik Arçelik Full Automatic 2800 çamaşır makinemiz var. Sıcak su almıyordu. Sıcak su ventilini değiştirdim. Su almaya başladı fakat birkaç gün sonra arıza tekrar kendini gösterdi. Ayrıca sıcak su aldığında suyu ısıtmıyor da. Termostat kablosu çıkmış değil, beyninde bir yanma görünmüyor, ventile elektrik geliyor. Ne gibi bir problem olabilir?
Teşekkürler..
ısıtıcı reziztans ne durumda acaba, kontrol şansınız varsa bir bakın
Rezistansı sökmesine sökerim fakat avometrem yok. Avometre olmadan kontrol edilebilir mi?? Bir de ventili değiştirmiş olmama rağmen sıcak suyu almıyor. Acaba beyinde mi bir problem var??
Beyin de olabilir.Söküp kontakları temizlenirse düzelir belki. Tabii hangi rengin nereye bağlı olduğunun şemasını güzelce çıkarmanız lazım. Bulaşık makinasının beynini temizlemiştim bir keresinde.
quote:
Orijinalden alıntı: gece görüşü
Rezistansı sökmesine sökerim fakat avometrem yok. Avometre olmadan kontrol edilebilir mi?? Bir de ventili değiştirmiş olmama rağmen sıcak suyu almıyor. Acaba beyinde mi bir problem var??
eğer yeterli iseniz, seri olarak akım vererek kontrol kalemi ilede kontrol edebilirsiniz,ancak sorun olabilecekse bir teknik yardım alın olay bitsin, sonucu bizimlede paylaşırsınız derim
Sonunda bir avometre alıp rezistansı kontrol ettim. Rezistansta problem yok.
Beynini kontrol edeyim dedim makinenin. Yerinden çıkarttım. Yan tarafında çıkıntılar vardı (Altta resmetmeye çalıştım biraz. Kara çizgiler dediğim çıkıntılar.). Avometre ile karşılıklı olanları konrtol ettim. G, F ,E, D de problem yok ama A, B, C de avometre bir tepki vermedi. Büyük ihtimalle beyinde problem var çünkü A, B ve C yüksek sıcaklıkta yıkama programı ve malum derdim de bu. :)
Şimdi sormak istediklerim şunlar: - Beyni söksem sorunu çözebilir miyim? Elektroniğe ilgim var fakat bilgim ilgim kadar değil. - Başka bir beyin takmak problem olur mu? Ya da takılabilir mi? - Yeni beyni nerede, kaça bulabilirim?
Teşekkürler.
Not: Hort
İlk önce sıcak su ventilinin bobinini ölç sağlam ise makineyi çalıştır ve sıcak su alma adımında bobin uçlarında 220 volt varmı ona bak , eğer yoksa program cihazı (beyin) arızalıdır , eğer aynısından bulursan değiştirmede bir problem olmaz.
Sıcak su ventilini en başta değiştirdim zaten. Bir sonuç alamamıştım. Bugün çamaşır makinesi normale döndü. Kaynatmış suyu fakat yine arızalanma ihtimali yüksek. Beyinde bir temassızlık var sanırım.
arkadaşim senın sorunun aynısı benımde başima geldi resstansı yenı aldım gene olmadı sorun resıdansa gıden kabloda makınanın üst sol arka kısmında role gıbı bır mekanızma var zaman la kreçlenıp devre dişi olabılıor orayı aç temızle ama sakın nereyı nerden söktüğünü unutma ve sorun ortadan kalkacaktır emın ol. sorunun ortadan kalktıgı anlamanın en basıt yolu kontrol kalemı ile rezıdansın ıkı ucunuda ölç tek bır ucunda elektrıık görmen gerekıyor
öncelikle merhaba arkadaşım ;
şimdi sorununu tepeden tırnağa inceleyelim şimdi diyorsun ki cihaz sıcak su almıyor 1 - evinde sıcak su tesisatı varmı? varsa = sıcak su 80 dereceyi geçmediğinden emin ol! eğer geçerse = ventilin plastik kısmı eriyeceğinden ventilinde devreyi kapatıp acamayacağından emin olabilirsin
2 - sıcak su alır ise zaten cihaz ısıtmaz termostad içerde zaten sıcak su var ısıtmama gerek yok der ısıtmaz
3 - eğer su alamadığı taktirde PGS (beyin) ilerlemeyecektir.(buna bir bak)
4 - sıcak su ventili soğuk su ventiline nazaran daha az su geçeçek piçimde tasarlanmıştır.
5 - rezistansı kontrol etmen için en ilkel yöntem armut lamba takılı bir odanın lamabasını açaçaksın ondan sonra chazı b veya 2 ye alacaksın su almasını bekleyeceksın ondan sonra termostad düğmesini birden 60 - 0 derece sürekli getirip lambanın parlaklığını bakacaksın (en ilkel metod) eskiden yapardık ama haşen daha işe yarıyor
NOT : EĞER CİHAZ ISITMA ROLELELİ İSE ROLELERİ KONTROL EDİN BEYİNİN HEMEN ARKASINDADIR ZATEN
İYİ ÇALIŞMALAR
Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.
selcuk_2605
Problemin çözümünün sizin dediğiniz yol olma ihtimali yüksek çünkü bazen düzeliyor makine. Kireç temassızlık yapıyor orada sanırım. Vaktim olup söktüğümde dediğiniz yeri kontrol edeceğim.
ERSANERTURK
Evde sıcak su tesisatı var ve suyun sıcaklığı 80°'yi geçmiyor. Soğuk su musluğuna sıcak suyu bağlayıp yıkıyoruz çamaşırları. :) Sıcak su musluğundan su almıyor fakat beklemiyor makina. Normal halinde sıcak suyun gelmesini beklerdi. Rezistansı avometre ile kontrol ettim, çalışıyor. Dediğiniz rölelere bakacağım.
Tekrar teşekkür ederim.
dedıgım gibi biraz karışıktır sakın neı nerden söktuyunu unutma bı sorun olursada özel msj yolla
benimde makinem arçelik 5300 e su ısıtmıyor restana açıktan 220 verdim saglam kontrol kalemi reztanın uclarını akım gelmiyor sorun rolede ola bilir ama role benim makinede nerede nasıl tamirini yapa bilirim
quote:
Orijinalden alıntı: gece görüşü
Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.
selcuk_2605
Problemin çözümünün sizin dediğiniz yol olma ihtimali yüksek çünkü bazen düzeliyor makine. Kireç temassızlık yapıyor orada sanırım. Vaktim olup söktüğümde dediğiniz yeri kontrol edeceğim.
ERSANERTURK
Evde sıcak su tesisatı var ve suyun sıcaklığı 80°'yi geçmiyor. Soğuk su musluğuna sıcak suyu bağlayıp yıkıyoruz çamaşırları. :) Sıcak su musluğundan su almıyor fakat beklemiyor makina. Normal halinde sıcak suyun gelmesini beklerdi. Rezistansı avometre ile kontrol ettim, çalışıyor. Dediğiniz rölelere bakacağım.
Tekrar teşekkür ederim.
bizim makina sıkma programına geçince kendini sağa sola savurup gürültülü sesler çaıkarıyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme