Şimdi Ara

Cam ve Led olmayan sessiz kasa- Sharkoon AI7000 Silent Yorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Yakın zamanda toplucağım bilgisayar için üzerinde cam ve led olmayan, hava akışı iyi ve nispeten sessiz bir kasa arıyorum. Şu modele rastgeldim,Sharkoon AI7000 Silent, epey hoşuma gitti ama ne yerli ne yabancı hiç bir yorum bulamadım. Var mıdır kullanan, bir geçmişi olan, yorum yapabilicek? Ya da bu özelliklerde kasa önerilerine de açığım.
    https://www.sharkoon.com/product/1678/AI7000Silent#desc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Aero -- 18 Haziran 2018; 17:57:23 >



  • Avrupada yasiyoruz sanirim. Türkiye de bu kasalardan hic denk gelmedi zira avrupada uygun bütceli sistemlerde kullaniliyor bitfenix markasi da öyle. Üst seviye kallavi anakartlarla arka sogutucu carpisacak pek iyi olmayacak. Hani öyle ahim sahim güzelim bir kasa da degil, tercih etme sebebi fiyati olur heralde yoksa bir özelligi güzelligi yok.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Yok Türkiyede yaşıyorum. Evet fiyatı fena değil özelliklerine göre. Kasa yattığım odada durucak ve ben özellikle uyurken ses ve gürültü konusunda çok hassasım. Güncel kablo düzenleme olanağı vs. olan ve cam ve led olmayan bir kasa bulamadım gerçekten. Nerdeyse 1 haftadır araştırıyorum. Bu kasanın tipi de nispeten iyi bence, tabi zevkler ve renkler... Var mıdır başka bir öneri? Şimdiden çok teşekkürler
  • Çok sade bir kasa arıyorsunuz sanıyorum.Kullandığım Bitfenix Phenom microatx kasayı tavsiye edebilirim ama kablo saklama için bir bölmesi yok.Hava akışı da süper değil,içinde çalışmak da zor ama küçük,kapalı,sade,şık ve içeri toz almayan bir kasa.1 senedir kullanıyorum içinde toz yok .

    Cam ve Led olmayan sessiz kasa- Sharkoon AI7000 Silent Yorum
    http://www.nanokatalog.com/urun/bfc-phm-300-kkxkk-rp

    Bunun dışında sessiz bir sistem toplamak istiyorsanız iş kasada bitmiyor.İşlemci soğutucusu ve özellikle boşta en çok ses çıkaran parça genelde psu oluyor.Boşta 0 ses sistem toplamak istiyorsanız psu için corsair rm550x i tavsiye ederim.Tam yükte Gtx 1070 bile fanını döndüremez.İşlemci soğutucusu için fanı 300 rpm lere kadar inen birşeyler tavsiye ederim.Noctua nh12s i boşta iken 300 rpmde kullanıyorum 0 ses.Arctic markasının da ucuza bu hızlara düşen soğutucuları var. Bitfenix Phenomun yanında gelen fanları da 300 rpm e kadar düşürebiliyorum.Boşta tüm fanlar 300 rpm de iken i7 6700 ile bir sıcaklık sorunu yaşamıyorum.Kasanın üstüne de 2 fan koydum direk ekran kartına üflüyorlar. Biostan ayar yaptım ve sistem boştayken tamamen durduruyorum,oyunlarda devreye giriyorlar.Boşta ciddi anlamda 0 ses bir kasa oldu böyle.

    Sessiz kasa için bu tavsiyeleri verebilirim.




  • merhaba kendim "Aerocool Dead Silence DS230" kullanıyorum , adındanda anlasılacagı gibi oldukca sesiz, içinde ses yalıtımı var, goruntusude sade ve şık tavsiye ederim. pc salonda tv ye baglı ve salonda absürt durmuyor.
  • efets E kullanıcısına yanıt
    Evet o model de dikkatimi çekmişti. Hazır sizi bulmuşken sorayım, üstündeki fan kontrolcüsü sorunsuz kullanılabiliyor mu? Fanları nasıl bağlıyorsunuz tipik 3 delikli mi yoksa molexle mi? Ayrıca sıcaklığın yazdığı ledi kapatabiliyor muyuz isteğe göre yoksa sürekli yanıyor mu? Birde kendi üzerinde gelen fanların performansı ve sesi konusunda bi yorum yapabilir misiniz. Şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Aero -- 19 Haziran 2018; 8:44:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4Aero kullanıcısına yanıt
    Geçmişte mATX kasa ararken keşfettiğim bir seri idi (Deep Silence 4 modeli sadece mATX desteklidir.) Kasayı kullanmış değilim. "Kağıt üstünde" inceledim. Genel olarak beğenimi kazandı ama satın alma noktasında başka bir modelde karar kıldım.

    Kasa üstünde gelen fan kontrolcüler pek kullanışlı olmuyor genelde. Fanları kontrol etmek için 5,25" yuvasına takılan en az 4 kanallı bir kontrolcü satın almanızı öneririm.
  • Cooler Master Silencio 452'ye de bakılabilir. Nanokatalog'da da mevcut. Test yorum vs. daha fazla bilgi bulabilirsin...
  • Bende Aerocool Dead Silence DS230 modelini merak ediyorum bu konuda iyi gibi.
  • 4Aero kullanıcısına yanıt
    fan kontrolcusunde 3pinli ve 4pinli girisler mevcut uzerinde orta seviye 3 tane aerocool fan geliyor kasa etrafındaki ledler isterseniz sıcaklıga gore renk degistiriyor.kasa içi oldukca genis ve ferah.rahatlıkla 3fanlı ekran kartı ve sıvı sogutma baglayabilirsiniz.
  • Deepcool teseract kasadan camlı ai7000'e geçtim.http://deepcool.com/product/case/2014-04/9_824.shtml

    Önceki kasada ekran kartı cw sesi duyulurken ai7000'de duyulmuyor, sharkoon malzeme kalitesi daha iyi, camı koyu ayna gibi kasanın içi görünmüyor. Rm1000 güç kaynağını takmak için hdd aparatlarını sökmek zorunda kaldım.

    Cam ve hdd haricinde eksisini görmedim, camsız olanı bir ara 320 liraya kadar düşmüştü. Camlısı amazonda şuan 370tl. Tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.