Şimdi Ara

Cam tavan değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Dün Skoda fabia 2015 model aracımın yanına gittiğimde cam tavanının çatlak olduğunu gördüm. Yetkili servisle konuştum ve haliyle yüksek bir meblağ çıkarttılar. Kasko ile yaptırmayı planlıyorum. Bazı forumlarda okuduğuma göre kasko ile yaptırılınca park halinde hasar veya cam hasarı şeklinde geçtiğini söylediler fakat tam bilgiye ulaşamadım. Sonuçta park halinde hasar olduğunda ileride satacağım zaman karşı tarafta soru işaretleri olabilir ve uğraşmak zorunda kalabilirim. Kasko ile yaptırdığımda tam olarak hasar tipi ne şekilde geçer? Bir cam çatlağından dolayı binlerce tl tramer bilgisi aracımın değerini fazlasıyla düşürür mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi protesta1 -- 9 Temmuz 2025; 9:22:32 >

Baya yayılmış durumda. Onarım yapılacağını düşünmüyorum. Kime sorduysam değişim dedi...

Cam tavan değişimi

Cam tavan değişimi 

Çatlak derin gözüküyor, bencede değişim şart. Bir önceki aracım 2016 Fabia idi. Onda da cam tavan değişti , serviste kaskodan değiştirmiştim. Fakat inanın maliyetleri hatırlamıyorum kasko dan değiştiği için dikkat etmedim :) Satış esnasında "tavan boyalı" gibi düşünmeyin. Bol bol fotoğrafınız olsun ve çatlama nedeninizi bulmaya çalışın satışta sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Mesela bende benzin istasyonunda dururken üstte tente gibi oluyor ya onun üstünden karga taş attı aşağı. Küt diye ses geldi dediler abi senin aracın üstüne bişey düştü galiba fln, yaklaşıp inceleyince taş izini gördüm sonra zamanla o çatlak sizin gibi 3 koldan yürüdü. İlk olay anında video fotoğraf çekmiştim, sonrasında da fotoğraflarım mevcuttu ve satış esnasında bir sıkıntı yaşamadım. Bu arada daha yeni sattım 2025 Nisan sonu.

Edit: Model yılına 2026 yazmışım , 2016 olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cji -- 9 Temmuz 2025; 11:23:48 >

• Hocam geçmiş olsun maalesef bu onarımı yapılabilecek bir çatlak değil, kaskodan yaptırın yoksa çok maliyetli olur, elinizde zaten çatlağın basit bir çatlak olduğuna dair fotoğraf var, satarken izah edip fotoğrafı gösterirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam maliyetler çok yüksek olduğundan işçilikle beraber nereden baksan 100k'lık bir tramer sahibi oldu araba :) Satarken cam tavanın değiştiğini belirttiniz mi? Fiyatla ilgili de emsallerine göre daha ucuz mu koydunuz? Korkum aracın tramerini görüp taklalı, tavan işlemli şeklinde yorumlanması ve alıcıları kaçırması :)) Cebimden bile yaptırmayı düşündüm :D

Edit: Tramerde bu değişim ne olarak çıktı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi protesta1 -- 9 Temmuz 2025; 11:49:16 >

5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • protesta1 P kullanıcısına yanıt

Hayır, video/fotoğraf ne varsa gösterdim. Emsallerine göre ucuz da koymadım hatta bir tık da yüksekti. Bence kaza harici cam tavan değişmesindense 2016 model 116bin km'deki aracın sektirmeden servis bakımlı olması, KMye göre değil de yıla göre tirgger setinin vs değişimi daha önemli bir konu. Bu arada ilana koyduktan 2 gün sonra noterdeydim, bunu da belirteyim.

Teşekkürler hocam

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.