Şimdi Ara

Cam suyuna bulaşık makinesi parlatıcısı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
33.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cam suyuna bulaşık makinesi parlatıcısı kattım. En ucuzu migros marka idi. bir çaybardağı kadar döktüm.
    Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama cam daha iyi temizleniyormuş gibi geliyor.
    Bulaşık makinesine ve bulaşıklara bir zarar vermediğine göre arabaya da vermez diye düşündüm.
    Bir aydır bir sorun çıkmadı ama kim bilir...

arz ederim...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cam Silmede Bulaşık Makinesi Parlatıcısının Kullanımı

Camların parlamasını ve lekesiz görünmesini sağlamak için ev işlerinde sıklıkla kullanılan bir yöntem, cam silme suyuna bulaşık makinesi parlatıcısı eklemektir. Bulaşık makinesi parlatıcısı, cam yüzeylerindeki yağ ve kirleri çözerek daha parlak ve lekesiz bir görünüm elde edilmesine yardımcı olur.

Uygulama Yöntemi:

• Bir kovaya veya sprey şişesine su doldur.
    • Suyun içerisine az miktarda bulaşık makinesi parlatıcısı (yaklaşık yarım kapak) ekle.
    • Karışımı iyice çalkala veya karıştır.
    • Elde ettiğin solüsyonu bir mikrofiber bez veya cam temizleme bezi kullanarak cam yüzeylere uygula.
    • Camları yukarıdan aşağıya doğru sil ve temiz bir bezle kurulayarak kalıntılardan arındır.

Faydaları:

Cam silme suyuna bulaşık makinesi parlatıcısı eklemenin birkaç faydası vardır:

• Lekesiz Bir Görünüm: Parlatıcı, cam yüzeylerindeki yağ ve kirleri çözerek daha temiz ve lekesiz bir görünüm sağlar.
    • Parlaklık: Parlatıcı, camların ışıltılı ve parlak görünmesine yardımcı olur.
    • Çiziklerin Giderilmesi: Bazı parlatıcılar, hafif çiziklerin giderilmesine yardımcı olan aşındırıcı maddeler içerebilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Bulaşık makinesi parlatıcısını cam silme suyunda kullanırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır:

• Parlatıcı miktarı çok fazla olmamalıdır, aksi takdirde camlarda kalıntılar oluşabilir.
    • Parlatıcıyı seyreltmeden doğrudan cam yüzeye uygulamayın.
    • Parlatıcı kullanmadan önce camların tozunu almak önemlidir.
    • Parlatıcıların aşındırıcı özellikleri nedeniyle hassas yüzeylerde kullanılmamalıdır.

Cam yüzeylerinizi temizlemek ve parlatmak için bulaşık makinesi parlatıcısını kullanarak etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Ancak, uygulama talimatlarını dikkatle takip etmek ve hassas yüzeylerde kullanmaktan kaçınmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • camsil den şaşmıyorum
  • parlatıcının içeriğinde
    %5 den az sodyum ksilen sulfonat,
    %5-%10 noniyonik aktif madde
    ayrıca organik asit iceriği söz konusu.

bu maddelerin korozif ortamlara son derece inert (tepkimelere duyarsız)
    cama birşey yapmadığı ortadadır.şunu belirtmek gerekir ki;bulaşık makinasının iç duvarları inox yada cr oranı yuksek paslanmaz saçlardan imal edilmiştir,bunlar da bu maddelerin reaksiyonlararına karşı dirençlidir ama araba cam fitillerinin ki bunlar polimerdir yada elastomerdir (kauçuk)
    kimyasal bag yapılarından dolayı bozulmaya çok yatkındırlar.bu bozulma ortamına bu kimyasallarla beraber dış etkenler sıcak ve sogukta eklenince
    silecek plastikleri ve cam fitillerinin belli bir periodtan sonra bozulacaklarını tahmin etmekteyim.

cam suyunun kaporta boyasıyla temasında boyayla ilğili olabilecek reaksiyonlar var mı bilemiyorum?
  • yurdum insanı . üretiyo ya .
  • Şu yolda cam gibi parlayan camlar sizinmi yani?
  • quote:

Orjinalden alıntı: simo71

yurdum insanı . üretiyo ya .

Arabayı yıkarken ne kullanıyosunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ünal korkmaz

o bir yurdum insanı, yıkarken de bişey icat etmiştir, onla yıkıyordur.
  • çamaşır suyu veya çamaşır deterjanı favorim-lavanta kokulusu

quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

quote:

Orjinalden alıntı: ünal korkmaz

o bir yurdum insanı, yıkarken de bişey icat etmiştir, onla yıkıyordur.

• quote:

Orjinalden alıntı: racai

Cam suyuna bulaşık makinesi parlatıcısı kattım. En ucuzu migros marka idi. bir çaybardağı kadar döktüm.
    Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama cam daha iyi temizleniyormuş gibi geliyor.
    Bulaşık makinesine ve bulaşıklara bir zarar vermediğine göre arabaya da vermez diye düşündüm.
    Bir aydır bir sorun çıkmadı ama kim bilir...

arz ederim...

hocam allah aşkına söyle bu fikir aklına nasıl geldi. ne yapıyordun, nerdeydin, ruh halin nasıldı inan çok merak ettim?
    birde neden en ucuzunu seçtin...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebuyukdemirci -- 29 Mart 2007; 8:39:27 >
  • Diş macunu koyun, çok işe yarıyor
  • denemekte fayda war bence ama zararlı diosanız öledir! biz yinede bildiğimizden şaşmayalım ve camsil diyelim
  • Hey gidi Türk'ler beeee. Verin çoşkuyu. Dünyada tekiz zaten yok üstümüze.

Tamponlara kola süren
    Prille araba yıkayan
    Cam suyuna bulaşık mak. parlatıcısı koyan
    Hatta diş macunu bile koyan

tek milletiz.
  • Kırk yıl düşünsem aklıma gelmez!
  • Görüşüm nettir...Otomobil bakım ve temizliği için üretilmemiş hiçbir maddeyi aracımda kullanmam
  • quote:

Orjinalden alıntı: moondance

Görüşüm nettir...Otomobil bakım ve temizliği için üretilmemiş hiçbir maddeyi aracımda kullanmam

olay budur
  • quote:

Orjinalden alıntı: legion90

quote:

Orjinalden alıntı: moondance

Görüşüm nettir...Otomobil bakım ve temizliği için üretilmemiş hiçbir maddeyi aracımda kullanmam

olay budur

Camsil otomobil için üretilmemiştir fakat otomobilde çok işe yaramaktadır...

• ben hiç cam suyu kullanmadım biraz sıvı el sabunu koyuyorum okadar 7 yıldır böyle yapıyorum
  • bir de ön göğüse falan vazelin sürenler var ,plastiği koruyormuş doğrumudur?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cepci_mahmut

bir de ön göğüse falan vazelin sürenler var ,plastiği koruyormuş doğrumudur?

Ön göğüse duymadım ama yazın zarar görmemesi düşüncesiyle lastiklere sürenleri biliyorum.
  • Eski aracımda ön göğüse vazelin sürüyordum. faydasını gördüm.
    Kışın koyduğumuz antifrizli cam sularını beğenmiyorum çünkü silerken buğulu bir iz bırakıyorlar.
    Araç yıkarken ise arap sabununu tavsiye edeceğim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.