Geçen cuma günü kumburgaz otoyolunda cam filminden dolayı polis durdurup ceza kesti.Ayrıca ceza kağıdına ihtar takip numarası diye bir not tuttmuş ve ihtar numarasını yazmış bana da dedi eğer 1 hafta içinde cam filmlerini söktürmessen aracın trafikten men edilecek dedi.Ben cam filmlerini söktüreceğim ancak filmleri söktürdükten sonra yapmam gereken bişi varmı yani bu ihtar sürecinde her hangi bir trafik karakoluna gidip o ihtarı kaldırmak vs gerekiyormu prosedürü bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler
daha önce başına bu tarz bir olay gelen yok mu?
filmleri söktürüp muayeneye gitmek gerek diye duymuştum ben
FİLM SÖKÜLECEK DOSTUM. FİLMLİ OLARAK TEKRAR CEZA YERSEN ARAÇ BAĞLANIR.
Uyanıklarla dolu memleketimde, resmi araçları muayeneden geçirebilmek için cam filmini "hafif kusur" kategorisine aldılar. Her türlü araç artık tüvtürk muayenesinden cam filmi ile geçebiliyor. Ama karayolları trafik kanuna göre cam filmi yasak. Nasıl olsa resmi araçlara da ceza yazılmıyor bu film yüzünden. Olan vatandaşa oluyor yine. Kanunda yasak olan bir şey aslında hafif kusur olamaz ama, bu sefer de resmi araçlar muayeneden geçemez diye işi kitabına uydurdular...
Resmi araç muayeneye girer hatta geçemeye bilir.Örnek ben att'yim .Ambulans kullanıyorum.Ambulansın üretinden dolayı şase numarasındaki hatadan dolayı muayeneden geçemedi.Nerdeyse ikinci dede geçemeyip dosyayı yakacaktık.Tüv de kimseyi ayırmıyorlar.
İyi ya işte, iyi ki sen söylüyorsun. Cam filmi ağır kusur olsaydı resmi araçlar da geçemeyeceklerdi muayeneden ve paşa paşa söktüreceklerdi. Az değil ki filmli resmi araç sayısı. Çoğu da makam zaten. 2 yılda bir sök tak olmasın diye hafif kusur yaptırdılar en başından....
Bana iki hafta once yazdilar, acarkente giderken biraz acele gittim, donuste motorize ekip cevirdi tamda jandarmanin gorev alanindan cikinca, sanirim bir buyugumuzun ustune yatirdik giderken
Herneyse polis karsi seritten kosa kosa, "Mavi l.n bu !" diye depara kalkti, onumde kapaliydi durmak zorunda kaldim, direk beni bekliyorlardi yani
Durdurdu, o orjinal mi bu orjinal mi diyor, plakalar camda baglayabilirmiyiz diye "amirini" aradi sonra amir herhalde baglama yaz birseyler gonder dedi
Geldi ceza yazicaz dedi memur, ben egzosttan yazicak sanarken, kemerden mi yazim cam filmimi yazdim dedi, opsiyonu kemerden yana kullandim 10 puanimda gitti
Burasi boyle bir memleket iste, polis memuru hangisinden yazim diye sordu otesi yok bence
Ayırmıyorlar mı? Eskisi gibi filmler dönmeye başladı çoktan:)
quote:
Orijinalden alıntı: burhan80
Resmi araç muayeneye girer hatta geçemeye bilir.Örnek ben att'yim .Ambulans kullanıyorum.Ambulansın üretinden dolayı şase numarasındaki hatadan dolayı muayeneden geçemedi.Nerdeyse ikinci dede geçemeyip dosyayı yakacaktık.Tüv de kimseyi ayırmıyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: drahte 1905
kemerden mi yazim cam filmimi yazdim dedi, opsiyonu kemerden yana kullandim 10 puanimda gitti
ceza farkı ne kadardı hocam merak ettim ?
siz herhalde filmler gitmesin diye kemer seçtiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: tniaskrad
quote:
kemerden mi yazim cam filmimi yazdim dedi, opsiyonu kemerden yana kullandim 10 puanimda gitti
Arabada film yok ki ! Ayrica kemerimde takiliydi
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: tniaskrad
quote:
Arabada film yok ki ! Ayrica kemerimde takiliydi
hocam memleketni aciknacak halini sizin durumunuz cok guzel ornekliyor
Hani artık konuşmalar kaydedilecekti
Memleket bitik
quote:
Merhaba arkadaşlar,
Geçen cuma günü kumburgaz otoyolunda cam filminden dolayı polis durdurup ceza kesti.Ayrıca ceza kağıdına ihtar takip numarası diye bir not tuttmuş ve ihtar numarasını yazmış bana da dedi eğer 1 hafta içinde cam filmlerini söktürmessen aracın trafikten men edilecek dedi.Ben cam filmlerini söktüreceğim ancak filmleri söktürdükten sonra yapmam gereken bişi varmı yani bu ihtar sürecinde her hangi bir trafik karakoluna gidip o ihtarı kaldırmak vs gerekiyormu prosedürü bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler
durum şöyle: cam filmlerini söktürmezsen aracın men edilecekdemiş sallamış.
ilk yakalnadığında 65 tl ceza ve merkeze bildirilir. yanidediğiniz gibi filminiz olduğu kayda girer. daha sonra ister 1hafta sonra ister 1yıl sonra aynı araba ile filmli olarak yakalanırsanız tekrar 65 tl ve 2. ihtar. daha sonra 3. defa yakalnırsanız bu kez aracınız bağlanır garaja çekilir. 65 tl ceza, çekme parası ve garaj parası yatırıp aracınızı alabilirsiniz. eğer hala söktürmezseniz, her yakalanışta garaja çekilirsiniz. ama bence en iyisi 2. cezayı da yerseniz 1 hafta içinde söktürün. fakat bence 3 defa yakalnmanız, 3 defa anlayışsız memura düşmeniz filan 1000de 1 ihtimal. bence söktürmyin, eşim var, çocuk emziriyo filan diyin, kesinlikle bişe demezler. bide baktın ilerde çevirme var indircen tüm camları. tabi 4cam otomatikse :) neyse benden bu kadar bence 2 defa yakalnmadan hayatta söktürme.
Arka camı da onlar indirir artık kabza ile
quote:
Orijinalden alıntı: redcheek99
quote:
Merhaba arkadaşlar,
durum şöyle: cam filmlerini söktürmezsen aracın men edilecekdemiş sallamış.
ilk yakalnadığında 65 tl ceza ve merkeze bildirilir. yanidediğiniz gibi filminiz olduğu kayda girer. daha sonra ister 1hafta sonra ister 1yıl sonra aynı araba ile filmli olarak yakalanırsanız tekrar 65 tl ve 2. ihtar. daha sonra 3. defa yakalnırsanız bu kez aracınız bağlanır garaja çekilir. 65 tl ceza, çekme parası ve garaj parası yatırıp aracınızı alabilirsiniz. eğer hala söktürmezseniz, her yakalanışta garaja çekilirsiniz. ama bence en iyisi 2. cezayı da yerseniz 1 hafta içinde söktürün. fakat bence 3 defa yakalnmanız, 3 defa anlayışsız memura düşmeniz filan 1000de 1 ihtimal. bence söktürmyin, eşim var, çocuk emziriyo filan diyin, kesinlikle bişe demezler. bide baktın ilerde çevirme var indircen tüm camları. tabi 4cam otomatikse :) neyse benden bu kadar bence 2 defa yakalnmadan hayatta söktürme.
Ayni sey arkadasimin basina geldi. Polis sadece bir kere cevirmede filmlere laf etmis, ceza yazmis ve "soktur bunlari" demis. Dogal olarak o da ciddiye almamis. Gecen haftasonu araci satarken noterde filmden dolayi trafikten men edildigini ogreniyor. Yani bu esnada 2. bir cevirme falan da olmuyor. Bir ihtimal kendinden onceki sahibi daha once ihtar yemis olabilir.
Yani yazinizda soyle bir eksik var: 2. cevirmede cezayla birlikte ihtar degil, sokulmesi icin belli bir sure verilip daha sonra arac trafikten men ediliyor, 3. seferde zaten men oldugu icin direk bagliyorlar. Yani 2. ihtarda her halukarda muayeneye girip sonra trafik subeye gitmeniz gerekiyor.
Kisacasi bir defa ihtar yediyseniz filmleri pasa pasa sokmelisiniz.
Bu durum sadece film icin degil, mevzuata uygun olmayan veya isletilmesi gereken butun modifiyeler icin gecerli.
Ne derseniz deyin, çifte standart var uygulamalarda. Resmi makam araçlarını niye çevirip 1 tekdir-2 tekdir-tekdirle uslanmayanın hakkı kötektir yapmıyorlar......
ben yaklaşık 20 yıldır gezerim ,ilk çıktıgından beri sök diyen olmadı nedense
şans meselesi galiba bu
heryer cam filmli araba bırakın ya ben özellikle bakıyorum.bu tamamen şans işi ve göze batma olayı.kurallara uyarsan sorun olmaz sanırım.