Şimdi Ara

cam demlik kullanan arkadaşlar yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
23.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tek kişilik çay demlemek için,pratik olur tavsiyesi üzerine cam çaydanlık aldım..bir marka değil..10 tl lik bir fiyatı var...kettle da suyu ısıttıktan sonra poşet demliği içine atıp kaynar suyu içine dökeceğim..ve en kısık ateşte 20 dakika demleyeceğim...sorun şu...tırsıyorum :D sonuçta ne bileyim 10 tl lik bir cam...patlar erir falan filan..tek demlik olduğu için direkt ateş sözkonusu...kullanan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var..tşkler....

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cam Demlik Kullanımı: Ocakta Kullanma ve Diğer Bilgiler

Cam demlikler, şık ve modern görünümleri sayesinde mutfaklarda sıklıkla tercih ediliyor. Ancak cam demlik kullanımıyla ilgili bazı merak edilen sorular bulunuyor.

Cam Demlikler Ocakta Kullanılabilir mi?

Tüm cam demlikler ocakta kullanılamaz. Yalnızca ısıya dayanıklı camdan yapılmış demlikler ocakta kullanıma uygundur. "Borosilikat cam" olarak bilinen ısıya dayanıklı cam, ani sıcaklık değişimlerine dayanabilir ve ocakta güvenle kullanılabilir.

Cam Demliklerin Kullanımı

Cam demlik kullanırken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır:

• Cam demliği ocakta kullanırken yüksek ısıya maruz bırakmayın.
    • Cam demliğe soğuk su ilave etmeyin.
    • Cam demliği boşken ısıtmayın.
    • Cam demliği açık alevle doğrudan temas ettirmeyin.
    • Cam demliği mikrodalgaya koymayın.

Cam Demlikler Patlar mı?

Isıya dayanıklı cam demlikler doğru kullanıldığında patlamaz. Ancak ısıya dayanıklı olmayan cam demlikler ocakta kullanılırsa veya ani sıcaklık değişikliklerine maruz kalırsa patlama riski oluşabilir.

Paşabahçe Cam Demlik Ocakta Kullanılabilir mi?

Paşabahçe cam demlikler genellikle ısıya dayanıklı borosilikat camdan yapılır. Bu nedenle Paşabahçe cam demlikleri ocakta kullanmak güvenlidir.

Cam demlik kullanımı ile ilgili sorularınız varsa, üreticinin talimatlarını dikkatlice okuyun veya bir uzmana danışın. Doğru kullanım, cam demliğinizin uzun ömürlü olmasını ve güvenli bir şekilde kullanmanızı sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ürünün fiyatı ile kalitesi doğru orantılıysa pek tavsiye etmem. Bir yakınım kullanıyordu hiç sorun yaşamadı fakat ürün kaliteliydi. Siz yinede dikkatli kullanın ve ocağa koymayın. Birde çay demliklerde suya çok dikkat edin içinde su miktarı çok azalırsa veya biterse cam patlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesemre

tek kişilik çay demlemek için,pratik olur tavsiyesi üzerine cam çaydanlık aldım..bir marka değil..10 tl lik bir fiyatı var...kettle da suyu ısıttıktan sonra poşet demliği içine atıp kaynar suyu içine dökeceğim..ve en kısık ateşte 20 dakika demleyeceğim...sorun şu...tırsıyorum :D sonuçta ne bileyim 10 tl lik bir cam...patlar erir falan filan..tek demlik olduğu için direkt ateş sözkonusu...kullanan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var..tşkler....

çok adi bir mal değilse merak etme erimez yada patlamaz sonuçta en fazla 100 derecelik bir sıcaklığa maruz kalacak ama ürünün çok kötü bir malzemeden yapıldığını düşünürsek aşırı sıcaklık farkından çatlama olabilir ama sanmıyorum böyle birşey olacağını

• quote:

Orijinalden alıntı: ironcarbonom

quote:

tek kişilik çay demlemek için,pratik olur tavsiyesi üzerine cam çaydanlık aldım..bir marka değil..10 tl lik bir fiyatı var...kettle da suyu ısıttıktan sonra poşet demliği içine atıp kaynar suyu içine dökeceğim..ve en kısık ateşte 20 dakika demleyeceğim...sorun şu...tırsıyorum :D sonuçta ne bileyim 10 tl lik bir cam...patlar erir falan filan..tek demlik olduğu için direkt ateş sözkonusu...kullanan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var..tşkler....

çok adi bir mal değilse merak etme erimez yada patlamaz sonuçta en fazla 100 derecelik bir sıcaklığa maruz kalacak ama ürünün çok kötü bir malzemeden yapıldığını düşünürsek aşırı sıcaklık farkından çatlama olabilir ama sanmıyorum böyle birşey olacağını

adam mesleğini konuşturmuş yaa

• quote:

Orijinalden alıntı: Constantine

Ürünün fiyatı ile kalitesi doğru orantılıysa pek tavsiye etmem. Bir yakınım kullanıyordu hiç sorun yaşamadı fakat ürün kaliteliydi. Siz yinede dikkatli kullanın ve ocağa koymayın. Birde çay demliklerde suya çok dikkat edin içinde su miktarı çok azalırsa veya biterse cam patlıyor.

bence de ocak üstünde demleme yapmayın hocam. ben borcamı bile çatlatmıştım kısık ateş olmasına rağmen kazandibi yaparken :))
  • quote:

quote:

Aygaz ateşi 100 derece? 1900 derecedir maruz kalacağı sıcaklık ortalama. Camı bu ısıya kesinlikle bırakmayın kalitelide olsa uzun süre patlamadıysa çatlamadıysa bile siz siz olun camı ocak üstüne koymayın içine sıcak su koyabilirsiniz hatta ısıya dayanıklıysa fırına atabilirsiniz 300 dereceye kadar ancak ocak üstüne koyduğunuzda iş değişir tmm mı

• quote:

Orijinalden alıntı: ayktekc

quote:

quote:

Aygaz ateşi 100 derece? 1900 derecedir maruz kalacağı sıcaklık ortalama. Camı bu ısıya kesinlikle bırakmayın kalitelide olsa uzun süre patlamadıysa çatlamadıysa bile siz siz olun camı ocak üstüne koymayın içine sıcak su koyabilirsiniz hatta ısıya dayanıklıysa fırına atabilirsiniz 300 dereceye kadar ancak ocak üstüne koyduğunuzda iş değişir tmm mı

cam demlik doğrudan aygaz ateşine maruz kalmayacak kaynayan suyu camda demliyeceksiniz.hem aygaz 1900 dereceyi bulamaz evimizde kullandığımız paslanmaz çeliğin(18ni10cr) 303 serisi olarak geçer erime sıcaklığı 1400 derece olduğunu hatırlatırım.öyle olsaydı evimizde tencere kalmaz hepsini eritirdik

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.