Şimdi Ara

Call Of Juarez DX10 Benchmark Kullanıma Sunuldu!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
0
Favori
9.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk çıkan dx9 kartlar günümüzün oyunlarında nasıl sürünüyorsa, şu anki dx10 kartlar da yaklaşık 1 sene sonra oturmaya başlayacak dx10 oyunlarda aynısını yaşayacaktır.
    Tarih tekerrürden ibarettir...
    Ayrıca şu ana dek birisi tam sürüm olmak üzere üç tane oyunda dx10 testi yapıldı. Hepsinde de dx10 versiyonlar dx9 a göre ciddi performans kaybı yaşattılar.
    Kimse kafasını kuma gömmesin. Dx10 belki dx9 a göre daha kaliteli grafikler getirecek ama o oranda, hatta daha da fazla performans kaybını beraberinde getiriyor ve getirecektir.
    Görünen köy klavuz istemez...
  • Birileri bir iki SS koyabilir mi yav görelim ne var ne yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

Birileri bir iki SS koyabilir mi yav görelim ne var ne yok.

birkaç ss verseniz güzel olur
  • Son sayfada verilen ss'e dikkat H 2900 xt kendi mi aşmış ne yapmış öyle bir bakın derim.....Önceki sayfalarda da bir kaç SS var...

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=92850&page=6

Hd 2900 XT için bu ayarlarda deneme yapan oldu mu?Yaparsanız çok makbule geçer...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_MAD -- 9 Haziran 2007; 21:58:14 >
  • Test sonuçları verildi arkadaşlar daha nasıl ss istiyorsunuz, izah ederseniz ben yardımcı olmaya çalışayım.
  • ----------------------------------------------------
    reason666 ----->
    kartları konuşurken durdukyere bi anda mantığıma laf eden ilk sizsiniz , ben sanki kendi mantığımla uydurup olmayan bişi yazdım

hakverirsenizki sizinle amacsız burda tartışmıcam heleki 8600 gibi ... bikart için
    ------------------------------------------------------

demek istediğim ben kendime yeni 8600 diye aldığım 250 milyonluk bi karttan daha fazlasını beklerim vermiyorsa kandırıldığımı enayi yerine konulduğumu düşünürüm o yüzden forumumuza girenleride bilgilendirirm bu 8600ler budur diye onların secimleri kendilerine kalmış

bence kimse dx10 beklentisiyle iyice araştırmadan 8600 almasın parasınıda sokağa atmasın herkezde özgür irade var alanada hayırlı olsun elbette

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan84 -- 9 Haziran 2007; 22:28:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: The_MAD

Son sayfada verilen ss'e dikkat H 2900 xt kendi mi aşmış ne yapmış öyle bir bakın derim.....Önceki sayfalarda da bir kaç SS var...

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=92850&page=6

Hd 2900 XT için bu ayarlarda deneme yapan oldu mu?Yaparsanız çok makbule geçer...

Dikkat ederseniz ordaki elemanda iki tane var cf modunda bu HD 2900XT lerden

• Arkadaşlar benim verdiğim linkteki adam cf'le almış o skoru.Bir değişiklik olmadı yani..

@marstazaman cf performansınıda görmüş olduk...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_MAD -- 9 Haziran 2007; 22:14:57 >
  • İsterseniz geçmişe dönüp kronolojik bir sıralama yapalım:

1-Dx10 çıktığında aynı oyunda Dx9'a göre daha hızlı çalışacak dendi, Unified Shader falan filan sayıldı.
    2-İlk Dx10 özellikli yazılım Lost Planet demosu yayınlandı, Dx10 yerlerde sürünüyordu.
    3-Dx10'cular savunmayı "Bu gerçek bir Dx10 oyunu değil, XBox'tan PC'ye uyarlanmış hali, gerçek performans Crysis'le gelecek" şeklinde yaptılar.
    4-Company of Heroes yaması yayınlandı, Dx10 yerlerde sürünüyordu.
    5-Dx10'cular savunmayı "Bu gerçek bir Dx10 oyunu değil, sonradan yama yapılmış hali, gerçek performans Crysis'le gelecek" şeklinde yaptılar.
    6-Call of Juarez Dx10 testi yayınlandı, bu sefer yama değil başlı başına 600mb'lık bir test sürümü vardı ortada, Dx10 yerlerde sürünüyordu.
    7-Dx10'cular savunmayı "Bu gerçek bir Dx10 oyunu değil, sonradan yama yapılmış hali, gerçek performans Crysis'le gelecek" şeklinde yaptılar.

Buraya kadarki kısmı biliyorsunuz. Şimdi de gelecekle ilgili öngörü yürütelim:

8-Crysis yayınlanır, Dx10 yerlerde sürünmektedir.
    9- Dx10'cular savunmayı "Crysis henüz oturmadı, gerçek performans ilk Crysis yamasıyla gelecek" şeklinde yaparlar.

Hatta daha da ileri gidelim, komplo teorisi üretelim:
    Crytek firması, Crysis'in performansını yeterli bulmaz ama zaten birkaç erteleme yapmışlardır, daha fazla oyunu erteleyemezler. Böylece oyunu performanslı DirectX9 haliyle ama DirectX10 etiketiyle piyasaya sürerler, kimse de o güne kadar DirectX 10'un ne olduğunu görmediğinden aradaki farkı anlamaz ve her iki taraf da mutlu yollarına devam eder.

Özet olarak umarım Crysis'e DirectX9 seçme imkanı koyarlar, zira bir Dx10 kartı sahibi olarak oyunu DirectX 9'da oynamayı düşünüyorum.

• @emptyrean

Aynen katılıyorum...Bunun arkası kesilmez...690mb'lık bir benchmark var ortada sanırım futuremark'ın benchmarklarının dosya boyutlarını bile geçiyor...Basit bir benchmark değil bu...Bence eften püften görmeyin COJ'u..Bir tek crytek yapmıyacak dx10 oyun...Sanki onların misyonuymuş gibi görülmeye başlandı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

İsterseniz geçmişe dönüp kronolojik bir sıralama yapalım:

1-Dx10 çıktığında aynı oyunda Dx9'a göre daha hızlı çalışacak dendi, Unified Shader falan filan sayıldı.
    2-İlk Dx10 özellikli yazılım Lost Planet demosu yayınlandı, Dx10 yerlerde sürünüyordu.
    3-Dx10'cular savunmayı "Bu gerçek bir Dx10 oyunu değil, XBox'tan PC'ye uyarlanmış hali, gerçek performans Crysis'le gelecek" şeklinde yaptılar.
    4-Company of Heroes yaması yayınlandı, Dx10 yerlerde sürünüyordu.
    5-Dx10'cular savunmayı "Bu gerçek bir Dx10 oyunu değil, sonradan yama yapılmış hali, gerçek performans Crysis'le gelecek" şeklinde yaptılar.
    6-Call of Juarez Dx10 testi yayınlandı, bu sefer yama değil başlı başına 600mb'lık bir test sürümü vardı ortada, Dx10 yerlerde sürünüyordu.
    7-Dx10'cular savunmayı "Bu gerçek bir Dx10 oyunu değil, sonradan yama yapılmış hali, gerçek performans Crysis'le gelecek" şeklinde yaptılar.

Buraya kadarki kısmı biliyorsunuz. Şimdi de gelecekle ilgili öngörü yürütelim:

8-Crysis yayınlanır, Dx10 yerlerde sürünmektedir.
    9- Dx10'cular savunmayı "Crysis henüz oturmadı, gerçek performans ilk Crysis yamasıyla gelecek" şeklinde yaparlar.

Hatta daha da ileri gidelim, komplo teorisi üretelim:
    Crytek firması, Crysis'in performansını yeterli bulmaz ama zaten birkaç erteleme yapmışlardır, daha fazla oyunu erteleyemezler. Böylece oyunu performanslı DirectX9 haliyle ama DirectX10 etiketiyle piyasaya sürerler, kimse de o güne kadar DirectX 10'un ne olduğunu görmediğinden aradaki farkı anlamaz ve her iki taraf da mutlu yollarına devam eder.

Özet olarak umarım Crysis'e DirectX9 seçme imkanı koyarlar, zira bir Dx10 kartı sahibi olarak oyunu DirectX 9'da oynamayı düşünüyorum.

Evet bu olayı da dx10' cular ve diğerleri olarak sınıflandırdık mutluyuzdur artık. Çok saçma bir yapımız var; herşeyde kutuplaşma yaratmak sanatında hepimiz birer picasso' yuz. Çok seviyoruz bu işleri. Ve en çok zevk aldığımız şey de sanırım haklı çıkmak; hep haklı olduğumuzu ispatlamak. Sonuçta bu bir maç değil dx10 ile dx9' cular arasında. Nedir ki bu gereksiz satırlar? Herkes dua etsin de dx10 oyunlar şu anki güncel kartlarda üstün performans sergilesin. Tersine olan durum kimseye yaramaz; hali hazırda ve artık fiyatları düşmeye çoktan başlamış olan kartlardan mı almak ister millet yoksa bu kartların fos çıkması yüzünden çıkarılacak yeni nesil ve dolayısıyla hayli pahalı kartlardan mı? Lütfen biraz da netice için yorum yapalım. Araçları değil amaçları düşünelim. Siyasetçilerden farklı olalım. Zaten bu günlerde hepsini televizyonlarda bol keseden seyrediyoruz... (kırmak için değil kırdıysam da affola..)

• @feanorringeril herkesin temennisi bu tabiki elimizdeki kartlarla dx10 oyunlarını rahatça oynamanızı hepimiz isteriz..Ama konu bu değil biz dua etmekle bu kartların düzelecğine inanmıyoruz daha gerçekçi bakıyoruz olaya..Yoksa kutuplaşma falan görmdim ben sanırım sen yanlış anladın...
  • crysis zaten dx9 kartları ilede oynanabilecek. oyun zaten kullanılan ekran kartına göre kendini optimize diyor 6600gt ve dengi kartlara sahip olanlar bile oyunu rahatlıkla oynayabileceklerdir....
  • feanorringeril
    güzel diyorsun katılıyorum kartlar şunu başaramadı bunu yapamadı diyince mantık hatası oluyor nasıl bişiyse benim aklım bile hatalı duruma düşebiliyor halbuki testler oyunlar ortada buyrun keşke aksi olsa ben yalan sölemiş olsam ve herkeze ilk dx10 oynatablicek ucuz kartları önerebilsek
  • Hocam bak mantık hatası şurada sen bu benchmarkı oyunda sayıyorsun ve şu anda DX10 diye bir teknoloji ok ayrıca nvidia 4-5 fps ürtecek kart yapmaz test mest yok ortaa hani bana şu anda başından sonuna kadar tamamen DX10 için yapılmış sonradan uydurulmuş değil o şekilde yapılmış oynanabilen bir DX10 oyunu gösterebilirmisin....

Ayrıca ne kaar uyduruk da olsa lost planet t DX10 kartlar sürünmüyor.8500GT,1280x1024 de 25 fps aldı.EXPANDER arkadaşa sorabilirsin.

DX10 daha başlamadı.Asla kendimi avutuyor falan değilim.Bunlar sadece DX10 un görüntü kalitesini gösterir performansını değil.

NVIDIA ve ati boş kart üretmez.Ne ortada olan onu anlamıyorum ortada sonraan uydurulmuş 2 demo ve b
    ir d dandik yamalı bir company of heroes var...Bu mu DX10???

Dostum bak 8800GTX ile cebit teknoloji fuarında herkesin gözü önünde crysis 1920 li extreme bir çözünürlükte 25 fps minimum ile full detay oynandı.

Şimdi bu coj un aynı 8800GTX ile 1280x1024 de fullde 10 FPS verdiği bu değer mi daha önemli yoksa cebitte yapılan şov mu daha önemli...

• yeni işletim sistemi ,yeni mimarilere sahip ekran kartları ,bu mimarilere göre optimize edilmeye çalışan
    yeni oyunlar , sürekli güncellenen yeni driverlar.yeni bir dx10 ,ve siz hemen anında yüksek performans bekliyorsunuz ama acele ediyorsunuz.
    herşey bu kadar yeniyken vista bile başlıbaşına oyunlarda performans düşüklüğüne sebep olurken ve bir çok pc dergisi vista için bir servicepack çıkmadan vistaya geçmeyi önermezken.
    ama biz tabi iki iyi testle göklere çıkartırız örnek:hd2900xt ,iki kötü testle yerin dibine yollarız ;
    örnek: yine hd2900xt

• quote:

Orjinalden alıntı: spiritc85

yeni işletim sistemi ,yeni mimarilere sahip ekran kartları ,bu mimarilere göre optimize edilmeye çalışan
    yeni oyunlar , sürekli güncellenen yeni driverlar.yeni bir dx10 ,ve siz hemen anında yüksek performans bekliyorsunuz ama acele ediyorsunuz.
    herşey bu kadar yeniyken vista bile başlıbaşına oyunlarda performans düşüklüğüne sebep olurken ve bir çok pc dergisi vista için bir servicepack çıkmadan vistaya geçmeyi önermezken.
    ama biz tabi iki iyi testle göklere çıkartırız örnek:hd2900xt ,iki kötü testle yerin dibine yollarız ;
    örnek: yine hd2900xt

aynen katılıyorum dediklerine en az 2 ay içerisinde tüm bu konular açıklığa kavuşmuş olur bence hemen şimdiden bir yatırım yapmak akıllıca bir iş olmaz kanımca

• siz nekadar bahane var desnizde daha bunlar iyileşir diye beklesenizde bi bakmışsınız dx10 da 2. kartlar gelivermiş kasıma şurda bişi kalmadı 4-5 ay altı üstü nv nin 2. jenerasyon g90 kasımda cıkıyor biliyorsunuz sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

siz nekadar bahane var desnizde daha bunlar iyileşir diye beklesenizde bi bakmışsınız dx10 da 2. kartlar gelivermiş kasıma şurda bişi kalmadı 4-5 ay altı üstü nv nin 2. jenerasyon g90 kasımda cıkıyor biliyorsunuz sanırım

Daa G90 anasının karnına bile düşmedi

arkadaş mükemmel açıklamış demek istediklerimi

crysis bütün tabularını yıkacak hiç meraketme
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.