Şimdi Ara

Call Of Juarez DX10 Benchmark Kullanıma Sunuldu!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
0
Favori
9.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonuçlar gösteriyor ki mikinin dx10 için daha çoooooooook fırın ekmek yemesi lazım. Ayrıca şu dx10u xp ye uyarlasalar ve sp3 ile çıkarsalar çok iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: multeci

yaw bu arada görüntüler testte güzel akıcı demişsiniz ama videoda bu pek farkedilmez zaten. oyun çıktığında bu ayarlarda akıcı oynayamazsınız yani bu değerlerle. average 20 fps iken oyunu oynamak zor olur. suçu kartlara atmaktan vazgeçtim sorun dx10 da. baksanıza nvidia alel acle bu kartları nerdeyse ikiye katlayacak kartlar çıkaracakmış. demekki dx10 için baya bi güçlü kart lazım suç mikrosoftta..

zannetmiyorum microsoft kullanıcağı kodları üretici ve yapımcılara verdi işte bunlar buyrun buna göre yapın

bence game studyolarda sucsuz hatta full fizik falan daha ellerinde tüm dx10 kodları olmasına rağmen eklemiyorlar gibi onlarda olsa kartlar infilak edicek

gayet net görünüyorki bu kartlar dx10 veriyi tam işlemiyor dx9 da aslan kesilen kartlar sadece dx10 işin içine girdiği anda altından kalkamıyorlar4-5 kat yavaşlama oluyor şuana kadar gördüğümüz tüm dx10 uygulamarda böğle oldu

• quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

crysis forumların da 9800 G92 den bahsediyorlar

9800Pro veya 9800XT koymasinlarda adini
  • farcry'ın benchmark'ı aklıma geldi keremin yukarıdaki yazısını okuyunca... time demo da 40fps falan alırken oyun içinde 80-90 karelerde oynattırıyor misal 7600ler falan.. şahsen bende company of heroes'da oyun içinde hiçte kasıldığını görmedim...bu testler benimde moralimi bozuyor ama ümidim var crysisten yana, amin diyerek mesajımı sonlandırıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopar -- 10 Haziran 2007; 4:02:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Leopar

farcry'ın benchmark'ı aklıma geldi keremin yukarıdaki yazısını okuyunca... time demo da 40fps falan alırken oyun içinde 80-90 karelerde oynattırıyor misal 7600ler falan.. şahsen bende company of heroes'da oyun içinde hiçte kasıldığını görmedim...bu testler benimde moralimi bozuyor ama ümidim var crysisten yana, amin diyerek mesajımı sonlandırıyorum

Hocam çünkü doğru yani hem bu bir benchmark yani 3dmark06 da hiç 4 fps almadık mı ? aldık?

CPU testlerinde 1 fps yi görmedik mi gördük...

Ama oyun böyle olmayacaktır bu bir

Kardeş kartlara laf atıyorsun da o kartlar DX9 da DX10 da ikisinde d eperformanslı olacak crysis i bekle diyorum sana.Bu kartlar tam DX10 uyumlu ikinci bir FX faciası olmayacak meraketme.

kaan84 arkadaşım iddalarını kanıtlarınla desteklersen,görüşlerinle değil daha uygun olur bence.Ben cebit fuarını gösteriyorum 3dmark06 yı gösteriyorum oblivion performansını gösteriyorum.

DX10 donanımı söçmürücü birşey değil ki sadece yeni bir yapı ve daha detaylı olduğundan biraz daha kasıyor işte.Aman DX10 geldi bütün kartlar dumur falan yok öyle birşey ya.DX10 gelebilir ama yani yeni Directx extra yük extra kayıp demek değil.Zaten 4 fps alıyorsa bu o kartın güçsüzlüğnü değil optimizasyon sorununu gösterir.Bak 10 fps de hatta 20 fps de kabul edilebilir rakam değil.Ancak bu 10-20 fps yi alsa o zaman derim kart güçsüz ama 4 fps olduğu zaman o zaman işte optimizasyon sorunu çünkü saniyede 4 kare görüntü vermek için donanımsal bir yetersizliğin aksine yazılımsal problemler düşünülür hep böyle olmuştur bu.

Vista dandik.DX10 oturmadı.Sürücüler yerinde değil ve en önemlisi oyun stüdyoları daha DX10 u kullanamadılar.COJ un DX10 yaması kaç ayda yapıldı bir düşün.Peki COH un.

Bu kadar zamanda ancak monte ettiler sistemlere olan grafiklere DX10 u yeniden yazılsa o zaman ciddi zaman kaybı olurdu bu kadr çabuk gelmezdi zaten emin ol.Sadece var olan oyunu modifiye ettiler DX10 için yeniden yapılmadı.Yeniden yapılacak olsa adam senaryoyu da değiştirir başka expansion gibi birşey çıkarırdı herkese de satardı.Ama düşün.En iyi kartların 10 FPS aldığı oyunu kime satacak?Onlar da bunun farkında emin ol.Bu FPS ler sadece DX10 için daha çok erken olduğunu,oyun ve sürücülerin oturmasına daha zaman olduğunu gösteriyor.Kartların donanımsal yetersizliklerini değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

Orjinalden alıntı: Leopar

farcry'ın benchmark'ı aklıma geldi keremin yukarıdaki yazısını okuyunca... time demo da 40fps falan alırken oyun içinde 80-90 karelerde oynattırıyor misal 7600ler falan.. şahsen bende company of heroes'da oyun içinde hiçte kasıldığını görmedim...bu testler benimde moralimi bozuyor ama ümidim var crysisten yana, amin diyerek mesajımı sonlandırıyorum

Hocam çünkü doğru yani hem bu bir benchmark yani 3dmark06 da hiç 4 fps almadık mı ? aldık?

CPU testlerinde 1 fps yi görmedik mi gördük...

Ama oyun böyle olmayacaktır bu bir

Kardeş kartlara laf atıyorsun da o kartlar DX9 da DX10 da ikisinde d eperformanslı olacak crysis i bekle diyorum sana.Bu kartlar tam DX10 uyumlu ikinci bir FX faciası olmayacak meraketme.

kaan84 arkadaşım iddalarını kanıtlarınla desteklersen,görüşlerinle değil daha uygun olur bence.Ben cebit fuarını gösteriyorum 3dmark06 yı gösteriyorum oblivion performansını gösteriyorum.

DX10 donanımı söçmürücü birşey değil ki sadece yeni bir yapı ve daha detaylı olduğundan biraz daha kasıyor işte.Aman DX10 geldi bütün kartlar dumur falan yok öyle birşey ya.DX10 gelebilir ama yani yeni Directx extra yük extra kayıp demek değil.Zaten 4 fps alıyorsa bu o kartın güçsüzlüğnü değil optimizasyon sorununu gösterir.Bak 10 fps de hatta 20 fps de kabul edilebilir rakam değil.Ancak bu 10-20 fps yi alsa o zaman derim kart güçsüz ama 4 fps olduğu zaman o zaman işte optimizasyon sorunu çünkü saniyede 4 kare görüntü vermek için donanımsal bir yetersizliğin aksine yazılımsal problemler düşünülür hep böyle olmuştur bu.

Vista dandik.DX10 oturmadı.Sürücüler yerinde değil ve en önemlisi oyun stüdyoları daha DX10 u kullanamadılar.COJ un DX10 yaması kaç ayda yapıldı bir düşün.Peki COH un.

Bu kadar zamanda ancak monte ettiler sistemlere olan grafiklere DX10 u yeniden yazılsa o zaman ciddi zaman kaybı olurdu bu kadr çabuk gelmezdi zaten emin ol.Sadece var olan oyunu modifiye ettiler DX10 için yeniden yapılmadı.Yeniden yapılacak olsa adam senaryoyu da değiştirir başka expansion gibi birşey çıkarırdı herkese de satardı.Ama düşün.En iyi kartların 10 FPS aldığı oyunu kime satacak?Onlar da bunun farkında emin ol.Bu FPS ler sadece DX10 için daha çok erken olduğunu,oyun ve sürücülerin oturmasına daha zaman olduğunu gösteriyor.Kartların donanımsal yetersizliklerini değil.

Fx faciası olmayacağıına bende emin gibiyim.Nvidia o hatayı birdaha yapmaz.Dx10,sürücüler hiç bişey oturmadı.Zaten bu demodada 8800 olanlar 10 fps almış olabilir ama sonuçta yüksek detay,aalarda çokaz kasma veya hiç kasmadan oyunu dx10 oynadılar.En azından ben oynadım.Bunu düşünürsek ilerde sürücülerle birlikte herşey yoluna oturacaktır.

• Sadece sürücü de değil.DX10 un yeni versiyonları çıkacak update leri olacak ve en önemlisi de oyunlar üstten kakma alttan çakma değil ADAM GİBİ HAZIRLANACAK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reason666 -- 10 Haziran 2007; 13:01:44 >
  • Aklıma birşeyler geliyor benim, hani biz değerlendirirken hep fps leri göz önüne alıyoruz, ancak bu dx10 teknoloji ile beraber örneğin oynanabilirlik en az 25-30 fps iken, şimdi 20-25 fps ye düşmüş olabilirmi?Belkide dx10, dx9 dan az sistem kullanacak(tam terimi aklıma gelmedi idare edin) diye bahsettikleri bir olay olabilir.Örneğin bu oyunu avarege 20 fps ile oynayanlar acaba oynanabilirlik hakkında bilgi verebilirmi?Yani aşırı kasmalar veya donmalar yaşanıyormuydu?

Hadi bakalım çıkış yolu bulmaya çalışıyoruz, umarız bu teorilerimiz tutarda en azından 1-1.5 yıl dx10 da bu kartlarla idare edebilirz
  • az sonra oyunu kuracağım .bakalım palit 8600 gt sonixle oynayabilecekmiyiz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sonix!

az sonra oyunu kuracağım .bakalım palit 8600 gt sonixle oynayabilecekmiyiz ?

1280x0124 AA falan açık olmadan medium bir shadow quality ayarlarsan ve bench sonuçlarını verirsen seviniriz ama yine de bu sonradan kakma DX10 oyunlarından pek birşey beklemiyoruö.Bench sonuçlarınıd eğil sadece FRAPS ile alınmış oyun FPS lerini de verirsen güzel olur.

Merak etmeyin.Sürücüler vista DX10 un oturması bir yana daha oyunlar oturacak crysis ile beraber alan wake de bunun devamı olacak.İyimser değilim olacakları söylüyorum.8600GT bu oyunları orta-orta üst seviyelerde DX10 olarak rahatça çalıştıracak.

• quote:

Orjinalden alıntı: DanGWaR

Aklıma birşeyler geliyor benim, hani biz değerlendirirken hep fps leri göz önüne alıyoruz, ancak bu dx10 teknoloji ile beraber örneğin oynanabilirlik en az 25-30 fps iken, şimdi 20-25 fps ye düşmüş olabilirmi?Belkide dx10, dx9 dan az sistem kullanacak(tam terimi aklıma gelmedi idare edin) diye bahsettikleri bir olay olabilir.Örneğin bu oyunu avarege 20 fps ile oynayanlar acaba oynanabilirlik hakkında bilgi verebilirmi?Yani aşırı kasmalar veya donmalar yaşanıyormuydu?

Hadi bakalım çıkış yolu bulmaya çalışıyoruz, umarız bu teorilerimiz tutarda en azından 1-1.5 yıl dx10 da bu kartlarla idare edebilirz

aynı şeyden bende kıllatıyorum valla çünkü şimdiye kadar çıkan demolarda en düşük kareyi verdiği yerlerde dahi bir kasma algılanmıyor.. yani algılanıyor ama sanki ram kasması, ekran kartının kasması gibi değil... oynanabilirlik yerinde bence bu fpslerde..

• reason666 tartışmıyalım demedim mi bi sayfa öncesinde daha hala benimle tartışma cabasındasın birde gönderme yapıosun sizin iddianız diosun neymiş benim iddiam o alıntı yaptığın yerde ? yazdığımın aksi yalan yanlış yada geleecekte olması gereken bi iddia buraya yaz varsa bi okunsun kim uydurmacı kim idaacı ? benim geleceğe dair bi iddiam yok kartların şuanki durumu bu aksine

senin cyrsis gibi gelecekle ilgili bilinmiyen bi iddian var cebitmiş fuarmış grafiği vs. leri bitmemiş oyunu full acıyomuş bırakın bana laf yollamıyıda mevcut dx10 oyunlara bakın cıkmamış tamamlanmamış g80 nv için optimize olan oyun kanıt değildir ben sadece 1 dx10u oda belki full detay oynatcak iddiadan ibaret olsa bile çöp 8600gt ye 250ytl vermicembence herkez dx10 tüm oyunları oyanatıcak kartlara bakmalı oynatamama bahanelerine değil cyrsis edition kart la 1 oyunuda beni bağlamaz tonla dx10 oyun cıkıcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan84 -- 10 Haziran 2007; 14:28:57 >
  • Kesinlikle optimize sorunu var.
  • oyunu indirdim kurdujm ama xp de çalışmıyor sadece vista ve dx10 ekran kartı çalıştırabilir diyor ama ben xp pro kullanıyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

Orjinalden alıntı: sonix!

az sonra oyunu kuracağım .bakalım palit 8600 gt sonixle oynayabilecekmiyiz ?

1280x0124 AA falan açık olmadan medium bir shadow quality ayarlarsan ve bench sonuçlarını verirsen seviniriz ama yine de bu sonradan kakma DX10 oyunlarından pek birşey beklemiyoruö.Bench sonuçlarınıd eğil sadece FRAPS ile alınmış oyun FPS lerini de verirsen güzel olur.

Merak etmeyin.Sürücüler vista DX10 un oturması bir yana daha oyunlar oturacak crysis ile beraber alan wake de bunun devamı olacak.İyimser değilim olacakları söylüyorum.8600GT bu oyunları orta-orta üst seviyelerde DX10 olarak rahatça çalıştıracak.

• quote:

Orjinalden alıntı: bynedim

quote:

Orjinalden alıntı: DanGWaR

Aklıma birşeyler geliyor benim, hani biz değerlendirirken hep fps leri göz önüne alıyoruz, ancak bu dx10 teknoloji ile beraber örneğin oynanabilirlik en az 25-30 fps iken, şimdi 20-25 fps ye düşmüş olabilirmi?Belkide dx10, dx9 dan az sistem kullanacak(tam terimi aklıma gelmedi idare edin) diye bahsettikleri bir olay olabilir.Örneğin bu oyunu avarege 20 fps ile oynayanlar acaba oynanabilirlik hakkında bilgi verebilirmi?Yani aşırı kasmalar veya donmalar yaşanıyormuydu?

aynı şeyden bende kıllatıyorum valla çünkü şimdiye kadar çıkan demolarda en düşük kareyi verdiği yerlerde dahi bir kasma algılanmıyor.. yani algılanıyor ama sanki ram kasması, ekran kartının kasması gibi değil... oynanabilirlik yerinde bence bu fpslerde..

Bencede böyle bir şey var, nasıl artık 3dmark skorları kartlar hakkında doğru bilgi vermemeye başladıysa, bence artık fps değerlerininde değişme zamanı geldi.Çünkü ben şimdiye kadar oynamada kasılma oluşuyor gibi laflar hiç duymadım, dediğin gibi ram den sorun oluşuyor olabilir ne de olsa Vista, olan ramide yiyor olmayanıda

Ayrıca @kaan84 ne demek tartışmayalım?Siz bir yorum yazmısnız karşı tarafta o yorumda olan yanlışlıkları düzeltiyor, veya tam tersine siz onun yorumlarını düzeltiyorsunuz.Şu anda tartışma gibi birşey yok, buna fikir alış-verişi veya bazı tezlerin doğruluğunu kanıtlama diyebiliriz.Eğer bazı yorumları görmek istemiyorsanız karşıdaki kişiyi engellemeniz gerekir

Bir şey diyeceğim, gerek nVidia ya yakın site forumlarında, gerekse Ati ye yakın site forumlarında(yakın derken ne demek istediğim anlaşışmıştır) bu kartlar hakkında bizim gibi birçok tartışma veya yukarıda bahsettiğim olaylar oluyor.Herhangi bir Ati ya da nVidia mühendisinden bir açıklama ya da açık bırakılmış bir kapı yokmu?Çünkü biz burda ne kadar konuşsakta, hepsi gerçekleşmesi muhtemel varsayımlar üzerine, en azından buradaki tezlerin kısmen doğruluğunu kanıtlayan bir yazı?Örneğin; benim ortaya attığım fps olayı, ya da herkesin ortak konuştuğu optimizasyon sorunları vs...

• quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

reason666 tartışmıyalım demedim mi bi sayfa öncesinde daha hala benimle tartışma cabasındasın birde gönderme yapıosun sizin iddianız diosun neymiş benim iddiam o alıntı yaptığın yerde ? yazdığımın aksi yalan yanlış yada geleecekte olması gereken bi iddia buraya yaz varsa bi okunsun kim uydurmacı kim idaacı ? benim geleceğe dair bi iddiam yok kartların şuanki durumu bu aksine

senin cyrsis gibi gelecekle ilgili bilinmiyen bi iddian var cebitmiş fuarmış grafiği vs. leri bitmemiş oyunu full acıyomuş bırakın bana laf yollamıyıda mevcut dx10 oyunlara bakın cıkmamış tamamlanmamış g80 nv için optimize olan oyun kanıt değildir ben sadece 1 dx10u oda belki full detay oynatcak iddiadan ibaret olsa bile çöp 8600gt ye 250ytl vermicembence herkez dx10 tüm oyunları oyanatıcak kartlara bakmalı oynatamama bahanelerine değil cyrsis edition kart la 1 oyunuda beni bağlamaz tonla dx10 oyun cıkıcak

Ya bana ne kardeşim kime hangi karta para veriyorsan ver umrumda değil açıkçası ama yani ben sna videoyu gösteriyorum nette ara bul crysis in videosunu cebitte gösterilen kanıtım var benim tartışmaz isen o zaman görüşlereini buraya kesin doğrularmış gibi yansıtmaya çalışmaktan vazgeçmelisin çünkü sürekli aynı şeyleri söylüyorsun ve iddialarını kanıtlayacak en ufak bir delilin yok crysis bilinmeyen omaktan çıkalı 6 ay oluyor dostum

Ben sana uydurmacı demi,yorum iddialarını kanıtlayacak veya benimkilerin çürümesini sağlayacak birşey koy ortaya diyorum.Call of juarez oynadın mı sen? veya yılda kaç ekran kartı değiştirirsin?

Lost planet da DX10 idi ve 8600GT bu oyunda her ne kadar bu oyun da tam bir DX10 oyunu olmasa da hiç de azımsanmayacak FPS ler aldı buna ne diyeceksin.35 FPS leri görüyordu 8600GT ler bu oyunda full dx10 modunda.Ben bunu da sana kıoyas olarak koymadım neden? Çünkü daha DX10 gelmedi.CRYSIS gelmeden DX10 gelmeyecek.CRYSIS hakkında hiçbirşey bilmediğin çok açık dostum oyunlar hakkında da .Şu anda DX10 bir oyun var mı piyasada full oynayabileceğin DX10 için üretilmiş?Yokd eğil mi.İşte ilk oyun crysis olacak.Bunu anlatmaya çalışıorum ama sen sürekli optimizasyon sorunu olan DX10 için yazılmamış ground up yapılmamış allttan çakma üstten kakma iki kıytırık benchmarka güvenip binbir laf söylüyorsun ben bunu anlamıyorum işte

Ya herneyse konuşmaya tartışmaya ben her zaman açığım yeter ki terciye ve ahlak hududlarını aşmayalım birbirimize karşı.

Şu anda piyasada bir DX10 oyunu oturmuş sürücüsü işletim sistemi hiçbirşeyi yok.Buyur eğlen sen kartlarla daha geç dalganı.Bu arada LOST PLANET taki 8600GT değerlerini de bir araştır bari en azından bu söylediklerin lafların yarısına pişman olursun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reason666 -- 10 Haziran 2007; 14:54:58 >

• DanGWaR arkdaşım yanlış anlama lütfen herkezle tartışırım şuandaki kartların durumunu ama ben bişileri gösteriyorum diye bana mantığıma idda attığıma laf atan kartları savunan bir beklenti için olduğunu farketiğim birine ne bişi öğretmenin anlamı var nede tartışmanın manası var
  • arkadaşlar sadece guluyorum...
    okdr para verip herkes atladı GF 8xxx lere sonuçta görduk
    dx 9 ada geçerken nvdia bize FX 5XXX die bi kazık atmıstı....

Herkes DX10 die kart aldı daha dx10 oyunu yok
    cry sis nie gecikio cunku oynatıcak ekran kartı yok kanımca nvdianın
    cıkarıcaklar 8900 yada 9xxx die bi seri hayda yine para verip alıcaksınız milleti zengin etmekten baska bişey deil..
    ben 600 500 dolar vricem 1024 cozunurlukte 20 30 fps verdi die sevincem ha

walla ben 7600 de kaldım bekliyorum beklicem sazanlıga luzum yok
    dx10 oyun yokken dx10 kart nie alıyım zaten dx10 oyun cıksa bile adam gibi oynatamayacak gibi.

ha 2900xt lere laf atanlarda testte biraz bakıp daa dusunsun...
    bence 2900 de alınmaz ama neyse...

4ever dx9
    4ever windows xp

akıcı oyun oynayamadıktan sonra okdr para vermişin ne yazar.
    hem oyun=grafik degil
    ben play station 1 de aldıgım oyun zevkini kac senedir pc de alamıorm grafikleri cok ii olmasına karsın..
    bi resident evil serisi dino criss gibi yada medal of honorun eski halleri gibi vs vs oyun cıkmadı maalesef.

oyun şirketleri sacmalamaya basladılar
    grafikleri geliştirip pc lerde oynanmıyacak şekle sokup bize para harcattırıp aynı senaryoları farklı grafiklerde oynattırıolar
    burdan tum pc ile ilgili uretim yapan herkese
    microsoftada
    bi yukliyeyim dedim 64bit işlemci 64bit kullanamadan sattım veniceden bahsediorm vista kurdum masaustunde cpu nun cogu kullanılıo ozmn nie aldık 64bit demek abuk subuk heryerde 3d grafi kdemek deilki.adam gibi 64bit komut destekli olup dam gibi yeni tema ve degişiklik yapılmıs işletim sistemi cıkabilir sırf para harcatmak için.
    o/c yapılmıo bileşenlere.

bana 8800 sahipleri kızabilir ama acık ve net sadece gülüyorum.
    buna biraz parasıyla rezil olmakta denebilio.....

@Reason666
    çok acık ve belliki sende 8800 var vede umit ediyorsun umit guzel bişeydir ama cok fazla ucuyorsun aklın hayalin alabiliyormu bu kartların 80 90 fps verebilecegi yuksek detayda?
    bnde okdr para versem oturur tabi
    bu dx10 u destekleyen testte kartlar dokuluo dokulmus sonuc ortada daha nie konusuluo
    yok efendim 3d mark 06 da cosuomus fln dx9 o dx9

sanmıorm bişi cıkıcagını cry sis cıktıgında bidaha para verip 8900 yada 9800 fln alırsınız cunku oynatmaz duzgun

sabreden derviş muradına ermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgacem -- 10 Haziran 2007; 15:09:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

DanGWaR arkdaşım yanlış anlama lütfen herkezle tartışırım şuandaki kartların durumunu ama ben bişileri gösteriyorum diye bana mantığıma idda attığıma laf atan kartları savunan bir beklenti için olduğunu farketiğim birine ne bişi öğretmenin anlamı var nede tartışmanın manası var

Ben senin kurduğun mantıktaki yanlışlığı sna göstermeye çalışıyorum kibarca sen ise bana cahil diyorsun...

Yani sürekli terbiye hududunda uyarıyorum seni terbiye çok önemli ve bu çizgide olduğun sürece inan bu tatlı çekişmeyi sonuna kadar götürebilirim.

• hala mantık falan yazma kardeşim kartları konuş sen mantığımı bırak şu 8600 yada 8800 sunu yaptı de senin anlaıyışında faklı ben sana ....bişiysin busun demedim demedim mantık kurduğumu söğlüyosun ne olduğunu bilmediğini için ... mısın dedim hala ordasın sende anlaşılan ya fanatiklik var yada bu kartladan biri var bu 2 sinden biri kesin benim de farketiğim "tolgacem" arkadaşla aynı
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.