Şimdi Ara

Call Of Juarez DX10 Benchmark Kullanıma Sunuldu!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
0
Favori
9.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hd2900xt çıktığın da söylenenlerin benzeri yaşanıyor şu an, yok efendim driver ile düzelir yok yok bu 2900xt olamaz nidaları yükseliyordu forumda, şimdi benzer durumları yaşamıyormuyuz, yaşıyoruz.

benim için önemli olan aldığı fps oranı değil oyunu istediğim çözünürlükte rahatlıkla oynayabilmektir, eskiden fraps nedir bilmezken şimdi oyuna girmeden önce fraps açarak oyunu oynarken kaç
    fps aldığımıza bakıyoruz, bence bu değerlere şu an için fazla takılmayın.

hangi firmanın donanımını kullanırsanız kullanın bir yazılım bir donanım için ne kadar optimize edilirse o kadar iyi performans verecektir bu durumu en iyi konsol severler bilirler, pc için bu işlemler çok geç
    yada kandırmacalar üzerinde yürütüldüğünden son kullanıcıların zarar görmesi ve bu firmaların cebini daha çok doldurmasından başka bir şey maalesef yaşanmıyor.

• gelsin bakalım ne gelecekse şu fiyatlar düşer belki
    dx10 için hala somut bişey yok işallah crysisle herşey farklı olur ne diyim bekleyip görcez
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABUX

gelsin bakalım ne gelecekse şu fiyatlar düşer belki
    dx10 için hala somut bişey yok işallah crysisle herşey farklı olur ne diyim bekleyip görcez

Ya sürekli söylüyorum motto gibi birşey oldu ama tek 8800GTX ve core2duo muhtemelen X6800 EXTREME olan OC suz bir işlemci ile crysis 1920 gibi bir çözünürlükte ve tamamen DX10 ortamında Cebitte minimum 25 FPS de oynandı full detay...

Beyazbüyü sen de biliyorsun bu olayı en iyi bilen Pinky_Demon dur herhalde ona sormak alzım ben bu bilgiyi ondan edindim ve türlü sitede araştırdım videosunu indirdim ve birebir doğru gözlerimle gördüm ve görüntü bilgisayardan kaydedilme değil aksine projeksiyon yapılan ekrandan el kamerasıyla çekilmiş bir görüntü

• quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

hd2900xt çıktığın da söylenenlerin benzeri yaşanıyor şu an, yok efendim driver ile düzelir yok yok bu 2900xt olamaz nidaları yükseliyordu forumda, şimdi benzer durumları yaşamıyormuyuz, yaşıyoruz.

benim için önemli olan aldığı fps oranı değil oyunu istediğim çözünürlükte rahatlıkla oynayabilmektir, eskiden fraps nedir bilmezken şimdi oyuna girmeden önce fraps açarak oyunu oynarken kaç

hangi firmanın donanımını kullanırsanız kullanın bir yazılım bir donanım için ne kadar optimize edilirse o kadar iyi performans verecektir bu durumu en iyi konsol severler bilirler, pc için bu işlemler çok geç
    yada kandırmacalar üzerinde yürütüldüğünden son kullanıcıların zarar görmesi ve bu firmaların cebini daha çok doldurmasından başka bir şey maalesef yaşanmıyor.

aynı fikirdeyim bu fps işine fazla takılmamak lazım mühüm olan istediğin çözünürlükte rahatça oynayabilmek.
    ama kartlar hakkın da ön yargılara karşıyım şuan bu kartlar için dx10 da çok iyi performans verecek demek hataysa kötü performans verecek demek de hata.
    yoksa banane,8800gts le 17''lik de 1024x768 de her şey güzel.

• dx9 ve dx10 güncelleme çıkmış şimdi gördüm update edelim bakalım.
    Microsoft DirectX 9 & 10 June 2007
    http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1321
  • quote:

hd2900xt çıktığın da söylenenlerin benzeri yaşanıyor şu an, yok efendim driver ile düzelir yok yok bu 2900xt olamaz nidaları yükseliyordu forumda, şimdi benzer durumları yaşamıyormuyuz, yaşıyoruz.

8800gtx le tabi akıcı oynarsın :) fps şu yönden önemli ilk çıkan dx10 oyunları 25 sınırının biraz üstünde oynatan kartın ömrü ne kadar uzun olacak seneye tüm oyunları low da oynayacaksam high end kartın ne anlamı kaldı. hele mainstream ler onların durumu daha vahim ilk oyunları bile oynatamayacaklar.
    zararlı çıkanları söyleyim elinde orta sınıf bi 1900/7900 serisi kartı olanlar veya eski seri üst sınıf kartı olanlar, 2. seri dx10 kartları beklemeden direk dx10 a geçtiler. çünkü ellerindeki kartların çerez parası olmasından korktular. ama gel görki bu 8xxx seriside 2xxx seriside çerez parası olacak 2. nesil dx10 kartlar çıktığında. çünkü bu ilk seri dx10 kartların dx10 ömrü kısa olacak. onlarda dx9 optimizasyonuyla oynayacaklar 3kat performans kaybına değecek bi şey yok çünkü ortada. oyüzden dx9 kartlardan değer olarak fazla farkları olmayacak ilerde.

• son çıkan dx sürücüsünü kurduktan sonra bir ufak test daha yaptım sonuç;

• quote:

Daa G90 anasının karnına bile düşmedi

Nvidia'dan Michael Hara bir toplantıda bir sonraki modellerinin 1 Tflops gücüne yakın olacağını söyledi.

Aynı konuşma içerisinde Michael Hara artık Geforce 8 serisinden sonra ürünlerini piyasaya sürme zamanlarını sabitlediklerini söyledi. Yani yeni ürün politikaları gereği artık her yılın sonunda yeni bir üst seviye kart çıkacak. Bahara doğru ve onu takip eden zaman dilimlerinde de orta ve alt seviye modeller gelecek (aynı GF8 serisindeki gibi).

Tüm bunlar Nvidia'nın olası yeni gpusu üzerinde spekülasyonlar doğurdu. Acaba bu yılın sonunda bir G90 mı gelecek? Bazıları 1 Tflops'un 2 tane G80 gpusuna sahip GX2 modeli bir kartla yakalanabileceğini düşünüyorlardı. Ve haklılar da. Sırf bu bilgilerden yola çıkarak böyle bir modelin gelebileceği de düşünülebilir.

Ancak elimizde bir bulgu daha var ki bu yeni modelin G80'le uzaktan yakından alakası olmadığını gösteriyor. Nvidia'nın CUDA Release Notes Version 0.8 belgesinde 2007'nin sonlarında (64-bit) çift hassasiyette kayar nokta aritmetiği yapabilen bir donanımın olacağından bahsediyor. Bu hassasiyet, süper bilgisayarların kayar nokta hesaplamalarında kullandığı hassasiyettir. Günümüz gpuları ise bunu sadece tek hassasiyette (32-bit) yapabiliyorlar. Bu özellik GPGPU uygulamaları için çok gerekli.

Bu açıklamalar birleşince kafalardaki tüm soru işaretleri ortadan kalkıyor sanırım.

Kod adı NV55 olan ve NV50 (G80) mimarisinin çok daha fazla geliştirilmiş bir şekli olduğu söylenen gpu olsa gerek bu diye düşünüyorum. Adı Geforce 9 mu olur yoksa başka birşey mi, orasını bilemem.

• quote:

Orjinalden alıntı: kobb

quote:

Nvidia'dan Michael Hara bir toplantıda bir sonraki modellerinin 1 Tflops gücüne yakın olacağını söyledi.

Aynı konuşma içerisinde Michael Hara artık Geforce 8 serisinden sonra ürünlerini piyasaya sürme zamanlarını sabitlediklerini söyledi. Yani yeni ürün politikaları gereği artık her yılın sonunda yeni bir üst seviye kart çıkacak. Bahara doğru ve onu takip eden zaman dilimlerinde de orta ve alt seviye modeller gelecek (aynı GF8 serisindeki gibi).

Tüm bunlar Nvidia'nın olası yeni gpusu üzerinde spekülasyonlar doğurdu. Acaba bu yılın sonunda bir G90 mı gelecek? Bazıları 1 Tflops'un 2 tane G80 gpusuna sahip GX2 modeli bir kartla yakalanabileceğini düşünüyorlardı. Ve haklılar da. Sırf bu bilgilerden yola çıkarak böyle bir modelin gelebileceği de düşünülebilir.

Ancak elimizde bir bulgu daha var ki bu yeni modelin G80'le uzaktan yakından alakası olmadığını gösteriyor. Nvidia'nın CUDA Release Notes Version 0.8 belgesinde 2007'nin sonlarında (64-bit) çift hassasiyette kayar nokta aritmetiği yapabilen bir donanımın olacağından bahsediyor. Bu hassasiyet, süper bilgisayarların kayar nokta hesaplamalarında kullandığı hassasiyettir. Günümüz gpuları ise bunu sadece tek hassasiyette (32-bit) yapabiliyorlar. Bu özellik GPGPU uygulamaları için çok gerekli.

Bu açıklamalar birleşince kafalardaki tüm soru işaretleri ortadan kalkıyor sanırım.

Kod adı NV55 olan ve NV50 (G80) mimarisinin çok daha fazla geliştirilmiş bir şekli olduğu söylenen gpu olsa gerek bu diye düşünüyorum. Adı Geforce 9 mu olur yoksa başka birşey mi, orasını bilemem.

• quote:

Orjinalden alıntı: kobb

quote:

dişinizi sıkın yeni gpuları bekleyin yazısı olmuş bu çok teşekkürler

• arkadaşlar; ben de sonunda download' u bitirip sonuçları aldım. Forumdaki ortalamaya göre fena sayılmaz benim skorlarım da. Ve 1680*1050 high quality' de aa açmaya gerek görmüyorum o yüzden aa açmadım. Ancak gariptir ki ne yaptım ne ettiysem yine de print. screen almayı başaramadım. Print screen' e basıp paint' e yapıştırınca masaüstünün resmini alıyor. Kaç kez denedim olmadı dolayısıyla cep telefonuyla çektim resimleri;

sistem;
    2gb 800mhz ram
    e6600c2d
    8800gtx
    vista32bit

• quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

Ya sürekli söylüyorum motto gibi birşey oldu ama tek 8800GTX ve core2duo muhtemelen X6800 EXTREME olan OC suz bir işlemci ile crysis 1920 gibi bir çözünürlükte ve tamamen DX10 ortamında Cebitte minimum 25 FPS de oynandı full detay...

Beyazbüyü sen de biliyorsun bu olayı en iyi bilen Pinky_Demon dur herhalde ona sormak alzım ben bu bilgiyi ondan edindim ve türlü sitede araştırdım videosunu indirdim ve birebir doğru gözlerimle gördüm ve görüntü bilgisayardan kaydedilme değil aksine projeksiyon yapılan ekrandan el kamerasıyla çekilmiş bir görüntü

http://www.ggmania.com/?smsid=23399
    Bahsettiğin video bu olsa gerek ama orada çekilen görüntüler 8800GTX le oynandığı söylenilen demonun video görüntüleri zaten.

Edit:Full detay demişsin ama maalesef full detayda değil. AA da kapalı.Bunun haberi de nette mevcut zaten.Adamlar da röportajda sorunları giderecek daha vaktimiz var falan demişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zommby -- 10 Haziran 2007; 1:26:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

quote:

quote:

Bahsettiğin video bu olsa gerek ama orada çekilen görüntüler 8800GTX le oynandığı söylenilen demonun video görüntüleri zaten.

Edit:Full detay demişsin ama maalesef full detayda değil. AA da kapalı.Bunun haberi de nette mevcut zaten.Adamlar da röportajda sorunları giderecek daha vaktimiz var falan demişler.

full detay olmadığı nerede yazıyor...

• quote:

son çıkan dx sürücüsünü kurduktan sonra bir ufak test daha yaptım sonuç;

Biraz daha kendine gelmiş daha da gelecektir yalnız bu sadece bench oyun çok daha fazla FPS verecektir kanımca....

Yani böyle şeyler etkiliyor performansı emin olun...Daha durun ya DX10 yeni başladı baştan su koyvermeye gerek yok.
  • crysis forumların da 9800 G92 den bahsediyorlar
  • quote:

crysis forumların da 9800 G92 den bahsediyorlar

geç kaldı tabi
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

quote:

quote:

full detay olmadığı nerede yazıyor...

quote:

Up-to-date other news/news
    Crysis
    Cebit 2007: Crysis in 1.920x1.200 allusively

17.03.2007 09:00 clock - on the Cebit had we the possibility of playing Crysis on a 30-Zoll-Display with Nvidia. As test computer a core 2 X6800 came to the employment, to it an individual Geforce 8800 GTX. The dissolution amounted to gigantic 1920x1.200 without edge smoothing.

The playable level played in the jungle and to the CES in January was already shown. Particularly impressing the distance vision was, the Bewegungsunschärfe with normal movements as well as the depth now sharpness. It ensures for the fact that for example palms at the edge of the picture are not as sharply drawn as soil textures. The picture works thereby much more realistically than completely sharply drawn textures. The details were overwhelming: Even smallest details such as sheets or plant buds worked finely modelled. Many elements were realistically destroyable, then a palm disintegrated felt for a shot on the trunk physically correctly over. Otherwise the good old far Cry Feeling prevailed forwards.

The performance was not yet completely optimal, in some scenes ruckelte the play still. However the dissolution was also gigantic. If there were no Ruckler, the play ran after purely subjective feeling with approx. 20-25 Fps. Still the Crysis Macher has enough time to optimize the play.

• quote:

son çıkan dx sürücüsünü kurduktan sonra bir ufak test daha yaptım sonuç;

Gölge kalitesini indirmişin sayılmaz bu.
  • yaw bu arada görüntüler testte güzel akıcı demişsiniz ama videoda bu pek farkedilmez zaten. oyun çıktığında bu ayarlarda akıcı oynayamazsınız yani bu değerlerle. average 20 fps iken oyunu oynamak zor olur. suçu kartlara atmaktan vazgeçtim sorun dx10 da. baksanıza nvidia alel acle bu kartları nerdeyse ikiye katlayacak kartlar çıkaracakmış. demekki dx10 için baya bi güçlü kart lazım suç mikrosoftta..
  • quote:

Orjinalden alıntı: multeci

yaw bu arada görüntüler testte güzel akıcı demişsiniz ama videoda bu pek farkedilmez zaten. oyun çıktığında bu ayarlarda akıcı oynayamazsınız yani bu değerlerle. average 20 fps iken oyunu oynamak zor olur. suçu kartlara atmaktan vazgeçtim sorun dx10 da. baksanıza nvidia alel acle bu kartları nerdeyse ikiye katlayacak kartlar çıkaracakmış. demekki dx10 için baya bi güçlü kart lazım suç mikrosoftta..

Hocam 3dmark06 da 15 fps ler aldık oyun bu kadar düşük fps almayacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.