Şimdi Ara

Call Of Juarez DX10 Benchmark Kullanıma Sunuldu!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
0
Favori
9.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Slayer_

quote:

Orjinalden alıntı: Diabelica

@reason666

Sana bir açıdan hak veriyorum.Eğer bu kartların performansında yazılımsal olarak iyileştirme yapılmazsa oyun üreticvileri Vista' nın ipini çeker.

Yanlız bu demoyu izlemememiş olanlar için bilgi vereyim 2xAA 1280*1024 çözünürlükte sıkıntısız gidiyor.Birde öyle minimum fpsler uzun süreli değil yer yer oluyor.Buda yeni nesil üst seiye kartlar öyle tamamen sürünüyor demek değil.Avarage FPS önemli .

Avaraj önemlimi !! zevkle oynadığın bir oyunda tam çatışma sahnesinde 4fps alda avaraj önemli de bakalım,kapalı bir alana girip 60fps alsa ne olur? önemli olan en hareketli yerlerde o fps yi vermesi yoksa gerisi hikaye

Hocam o fps ler oyunun sorunu.Company of heros da da aynını gördük daha neden üzüyorsunuz ki kendinizi kaktırma DX10 desteği olan oyunlar için.

CRYSIS i bekleyin isteyen Pinky_Demon a sorsun CRYSIS 8800GTX ile 1900 lü çözünürülklerde topluluk önünde full ayar full efektle 25 fps minimum olarak oynandı.Daha neden üzülüyorsunuz takmayın kafaya COJ muş falanmış.Siz keyfinize bakın oyun üreticileri sizin köpeğiniz olsun siz onların değil.

• @reason666 nerde oynanmış dx10 crysis ve minumum 25 fps almış?Türkiye'de ki bir organizasyon muydu?Aklıma GameX geliyorda ondan sordum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: The_MAD

@reason666 nerde oynanmış dx10 crysis ve minumum 25 fps almış?Türkiye'de ki bir organizasyon muydu?Aklıma GameX geliyorda ondan sordum...

Cebit fuarında TR de değil GAMEX de değil ancak şunu da düşünün GAMEX de de OYNANDI bu oyun yani oynanabilecek FPS leri verebiliyordu kartlar oraya giden arkadaşlar oyunun akıcılığı yönündeki sorularımızı yanıtlasınlar lütfen...
  • genel düşüncemi belirteyim, burada o kadar çok şey yazılıp çizildi ancak benchmark sonucunda çıkan sayısal değerlerin aksine test yapılırken gayet akıcı ve heyecan veren bir görüntüyü izliyorsunuz buradan yola çıkarak üst seviye ekran kartlarının bu oyunlarda sürüneceğini sanmıyorum ama sürünebilir de bunu zaman gösterecek,

şahsen ben gtx ' den çok memnunum 9*** serisi çıkana kadar işimi görür
  • Beyazbüyünün dediği gibi akıcı ve güzel bir görüntü oluşuyor.Tabi AA ve çözünürlüğü abartmadığımız sürece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diabelica -- 9 Haziran 2007; 12:59:14 >
  • COJ bana göre dx10 gibi dx10'du yani...LP ve COH'tan çok daha dx10 olduğu belli...Crysis'de fiziğe abanıldığınıda düşünürsek daha iyi olacak demenin bence mantığı yok...Crysis çıkana kadar nVidia yeni seriyi hazırlamış olur...O oyunun ertelenme olasılığıda çok yüksek bana göre...2007'nin sonlarına kalabilir...Dx10 bu kabul etmek lazım oyun üreticilerinin oyunlarını kaldıracak ekran kartının az olması tabiki işine gelmiyecektir bu işe baştan engel koydular zaten dx10 for vista diyerek....Her oyunun dx9 versiyonuda çıkacağına göre herkes dx9'a devam edecek..Güçlü dx10 kartlar gelincede dx10 versiyonları oynama imkanına kavuşacağız...Zaten GameX'de tanıtımı yapılan Crysis dx9 modundaydı ve ona rağmen birçok kişiyi memnun edebilecek seviyede görüntüleri vardı...Oyun üreticilerininde dx10'a geçiş aşamasında esas satışı dx9 versiyonlarından beklediğini düşünüyorum...Dx10 versiyonlar henüz yeterli talep görmeyecektir bana göre...Hala tam sürüm oyun çıkmamasının bir sebebide bu kartların acizliği zaten yoksa çoktan piyasada 3-5 tam sürüm oyun çıkmıştı...

• quote:

COJ bana göre dx10 gibi dx10'du yani...LP ve COH'tan çok daha dx10 olduğu belli...Crysis'de fiziğe abanıldığınıda düşünürsek daha iyi olacak demenin bence mantığı yok...Crysis çıkana kadar nVidia yeni seriyi hazırlamış olur...O oyunun ertelenme olasılığıda çok yüksek bana göre...2007'nin sonlarına kalabilir...Dx10 bu kabul etmek lazım oyun üreticilerinin oyunlarını kaldıracak ekran kartının az olması tabiki işine gelmiyecektir bu işe baştan engel koydular zaten dx10 for vista diyerek....Her oyunun dx9 versiyonuda çıkacağına göre herkes dx9'a devam edecek..Güçlü dx10 kartlar gelincede dx10 versiyonları oynama imkanına kavuşacağız...Zaten GameX'de tanıtımı yapılan Crysis dx9 modundaydı ve ona rağmen birçok kişiyi memnun edebilecek seviyede görüntüleri vardı...Oyun üreticilerininde dx10'a geçiş aşamasında esas satışı dx9 versiyonlarından beklediğini düşünüyorum...Dx10 versiyonlar henüz yeterli talep görmeyecektir bana göre...Hala tam sürüm oyun çıkmamasının bir sebebide bu kartların acizliği zaten yoksa çoktan piyasada 3-5 tam sürüm oyun çıkmıştı...

Ben aksini savunuyorum,beyazbüyü gibi ATI nin X1800XT si gbi olacka şimdiki 8 serisi bence.

Sayısal değerler yanlış da olabilir fraps ile ölçseniz aslında süpe rolur.

CRYSIS fiziğe abanıyor ama edebiyle abanıyor geometric shader vsvs DX10 un teknolojisini tam kullanarak o yüzden crysis ki kaç defa oynandı edildi crysis 8800 kartlarıyla orda burdaki gösterimlerinde bir sorun yaşanmadı DX10 devrinin geforce 8 ile %100 başladığı kanısındayım elbette daha iyi kartlara gelecektir ama bu 8 serisi de bu kadar kolay harcanmamalı bence...

• quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

COJ bana göre dx10 gibi dx10'du yani...LP ve COH'tan çok daha dx10 olduğu belli...Crysis'de fiziğe abanıldığınıda düşünürsek daha iyi olacak demenin bence mantığı yok...Crysis çıkana kadar nVidia yeni seriyi hazırlamış olur...O oyunun ertelenme olasılığıda çok yüksek bana göre...2007'nin sonlarına kalabilir...Dx10 bu kabul etmek lazım oyun üreticilerinin oyunlarını kaldıracak ekran kartının az olması tabiki işine gelmiyecektir bu işe baştan engel koydular zaten dx10 for vista diyerek....Her oyunun dx9 versiyonuda çıkacağına göre herkes dx9'a devam edecek..Güçlü dx10 kartlar gelincede dx10 versiyonları oynama imkanına kavuşacağız...Zaten GameX'de tanıtımı yapılan Crysis dx9 modundaydı ve ona rağmen birçok kişiyi memnun edebilecek seviyede görüntüleri vardı...Oyun üreticilerininde dx10'a geçiş aşamasında esas satışı dx9 versiyonlarından beklediğini düşünüyorum...Dx10 versiyonlar henüz yeterli talep görmeyecektir bana göre...Hala tam sürüm oyun çıkmamasının bir sebebide bu kartların acizliği zaten yoksa çoktan piyasada 3-5 tam sürüm oyun çıkmıştı...

Ben aksini savunuyorum,beyazbüyü gibi ATI nin X1800XT si gbi olacka şimdiki 8 serisi bence.

Sayısal değerler yanlış da olabilir fraps ile ölçseniz aslında süpe rolur.

CRYSIS fiziğe abanıyor ama edebiyle abanıyor geometric shader vsvs DX10 un teknolojisini tam kullanarak o yüzden crysis ki kaç defa oynandı edildi crysis 8800 kartlarıyla orda burdaki gösterimlerinde bir sorun yaşanmadı DX10 devrinin geforce 8 ile %100 başladığı kanısındayım elbette daha iyi kartlara gelecektir ama bu 8 serisi de bu kadar kolay harcanmamalı bence...

Sadece GF8xxx değil ki hd 2xxx'lerde aynı kaderi paylaşıyor...

• Ya işte ondan diyorum ya olamaz bu olay...

Ya 15-20 fps alsa diyeceğim OK ama 2 fps komik bir rakam yani imkansız arkadaşlar lütfen aklınızı kullanın bu sürünmek değil optimizasyon sorundur.
  • 8600 dx9 napmışki dx10 napsın bu beklentiyi anlıyamıyorum nvzone dan oyun cıkardı kendi kartları 8600ler yokoldu 0.7frame le sonra 2. oyun coh patchi cıktı 8600yine yokoldu şimdi call of juarez yeniden build ile pathsiz dx10 kodlarıyla cıktı 8600 gene yok, göz mu yalan söğlüyor akılmı ? 8600ler çöp bunu kabullenin zor geliyor galiba insana hata yaptık demek ama tablo böğle
  • Ya bir kere bunların o kadar düşük fps alması imkansız ki imkansız.Hiç bir oyun veya kart stabilitesi veya optimizasyonu ortaya konulmadan kolay kolay üretilmez ya da yapılmaz(tabi bunun aksini gösteren pek çok örnek yok değil).Herkes neden crysis diyor peki?Anlatalım;

Çünkü crysis bildiğim kadarıyla G80 gpu su ile geliştiriliyor, yani eğer oyun ertelenmesse bu kartlar o oyunu açmak zorunda, bunu cımı cimi yok, madem G80 geliştirdi oyunu G80 açamayacakta kim açacak?

Hem hiç bir akıllı ve mantıklı oyun üreticisi bir oyunun çıktıktan sonra tüm sistemlerde sürüneceğini bile bile piyasaya ciddi bir şekilde sürmez.Eğer sürerse kendisi zarara girer sonuçta.

Beyazbüyü nün dediği gibi ben kartımı alırım Crysis çıkana kadar piyasadaki tüm oyunları oynamaya devam ederim, dx9 ya da dx10 hiç farketmez.Sonuçta CoH da dx9 un ne yapabileceğini çok iyi gördük

Edit:İmla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaBarisC -- 9 Haziran 2007; 13:37:06 >

• 8600 ler G80 değil ki...G86.

Bence de artık mucize beklemeyin G80 ve R600 hakkıyla olmasada oynatacaktır bu oyunları ama G84,G86-RV630,R610 çok düşük kalite ve çözünürlüklerde açabilecektir...Onu açacağıma dx9 olanı oynarım daha iyi...Optimizasyonla bir miktar iyileşir 4fps 10fps olur ama bu neye yarar ki? kartların potansiyeli bu kabul etmek lazım...
  • quote:

quote:

@reason666 nerde oynanmış dx10 crysis ve minumum 25 fps almış?Türkiye'de ki bir organizasyon muydu?Aklıma GameX geliyorda ondan sordum...

Cebit fuarında TR de değil GAMEX de değil ancak şunu da düşünün GAMEX de de OYNANDI bu oyun yani oynanabilecek FPS leri verebiliyordu kartlar oraya giden arkadaşlar oyunun akıcılığı yönündeki sorularımızı yanıtlasınlar lütfen...

Ama Gamex'de Dx9 demosunu oynadılar dx10 değil yalnız. Bende senin gibi düşünüyorum crysis dx10'da daha performanslı çalışacağına inanıyorum.Aslında ben crysis'i Half life 2 gibi olacağını düşünüyorum yani half life 2'de o muhteşem grafikleri geforce 2'de bile görüyorduk bunun sebebi düzgün optimasyondu crysis'de öyle olacağını tahmin ediyorum.

• demo yu indirdik ama vista için 1gb fiziksel bellek yetmiyor, demo açılırken blue scren hatası veriyor. sanal belleği artırdım ama nafile. yuhh bee şimdi git bellek al
  • quote:

Orjinalden alıntı: AteshBey

8800 ve 2900 serisi zaten sirf Dx9 performansi icin bile alinir orada problem yok...

Öncemli olan 8600 ve 2600 serinin Dx10 ne yapacagi...

sana katılıyorum kardeş bu kart sırf dx9 performansı için alınırki bu kartlar o kadar sürünmücek bu problemler vistada hiç hoşuma gitmedi performans düşüklüğü var bi xp de dx9 oyunu açın bide vistada aynı oyunu açın yavaşlama var oyunlarda buna anlam veremedim düzeltilmesi gerek xpye dx10 çıksa tadından yenmez ama çıkarmazlar vista satmak için biraz daha sabır lazım
  • quote:

8600 ler G80 değil ki...G86.

Bence de artık mucize beklemeyin G80 ve R600 hakkıyla olmasada oynatacaktır bu oyunları ama G84,G86-RV630,R610 çok düşük kalite ve çözünürlüklerde açabilecektir...Onu açacağıma dx9 olanı oynarım daha iyi...Optimizasyonla bir miktar iyileşir 4fps 10fps olur ama bu neye yarar ki? kartların potansiyeli bu kabul etmek lazım...

Hocam sen bunu kabul edersen ya bu kart üreticileinin oyununa gelirsin ya da hiç kart alamazsın.

Kartların potansiyeli bu değil hocam kalıbımı basıyorum bu değil.10fps değil hem de ASLA değil.

CRYSIS gelince göreceksin hiç üzülmeyin 8600 cüler 2600 cüler(gelecek 2600cüler diyelim)mutlaka oynatacak.

Yoksa bu 8600 leri masaüstü görüntülemek içinmi alıyoruz segmentleri belli mainstream gaming yani..

• CRYSIS de g80 için üretiliyor aylar öncesinden söğlendi aynı lost planet gibi nv desteği altında sadece bu oyunlar içinmi dx10 kart alıcak insanlar ne kadar optimizasyon ne kadar driver olursa olsun 3-5 frame veren 8600ler 40-50e nasıl cıkıcak hangi driverla bi kart 10 kat hızlanmış bitane örnek? bırakın 10 katı 3-4 katı performans artıran bicözüm hani nerde
  • ati çoşmuş gibi duruyo euehu
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

CRYSIS de g80 için üretiliyor aylar öncesinden söğlendi aynı lost planet gibi nv desteği altında sadece bu oyunlar içinmi dx10 kart alıcak insanlar ne kadar optimizasyon ne kadar driver olursa olsun 3-5 frame veren 8600ler 40-50e nasıl cıkıcak hangi driverla bi kart 10 kat hızlanmış bitane örnek? bırakın 10 katı 3-4 katı performans artıran bicözüm hani nerde

Hocm burda 10 kat hızlnma deil kötü yapıdan dolayı coj ve coh da 10 kat yavaşlama söz konusu yarım saattir bunu anlatmaya çalışıorum
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

CRYSIS de g80 için üretiliyor aylar öncesinden söğlendi aynı lost planet gibi nv desteği altında sadece bu oyunlar içinmi dx10 kart alıcak insanlar ne kadar optimizasyon ne kadar driver olursa olsun 3-5 frame veren 8600ler 40-50e nasıl cıkıcak hangi driverla bi kart 10 kat hızlanmış bitane örnek? bırakın 10 katı 3-4 katı performans artıran bicözüm hani nerde

Hocm burda 10 kat hızlnma deil kötü yapıdan dolayı coj ve coh da 10 kat yavaşlama söz konusu yarım saattir bunu anlatmaya çalışıorum

Hadi diyelim Crysis G80 e göre yazildi onu kurtardik diger DX10 oyunlar ne olacak ?

Bende acikcasi 86XX ve 26xx serisinden bir sey beklemiyorum... Kaldiki 7600GT ve X1650XT den öyle aham saham bir farklari da yok benchler haricinde

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.