Şimdi Ara

Call Of Juarez DX10 Benchmark Kullanıma Sunuldu!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
0
Favori
9.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mustafa_550

hadi yaw bekliyoruz dört gözle gelsin ss ler

Meterolojiden yapılan açıklamaya göre 8 Haziran akşamı donanım haber konularına coj dx10 test ss si yağacakmış. Beklemedeyiz.
  • Sonuçta adı dx10 olan 3 oyunda da sonuçlar benzer derecede düşük...Ehh artık birşeyler belli oldu...Yüksek kalite görüntüyle saniye başına düşen frame sayısı ters orantılıdır...Biri artarken diğeri azalır diğeri azalırken öbür ki artar...
  • Zaten sonuçları az çok 8800'lerin sonuçlarından belliydi ama işte sizler için test sonuçları:

1-İlk resim demonun kendi ayarlarıyla yapılmıştır:
     Call Of Juarez DX10 Benchmark Kullanıma Sunuldu!!

2-İkinci resim ise demonun ayarlarını biraz düşürerek yapılmıştır ama yine de yeterli bir performansa ulaşılamadı:

Test sistemi imzamdaki sistem olup işletim sistemi Vista 64'tür.

Edit: DirectX 10'un grafiksel yeniliklerini bir kez daha görememiş olduk. Bir tek ağaç gövdesi kabuğu ile ev içi ahşap duvar kaplaması hoşuma gitti ancak bu iki grafik kesinlikle 800$'lık bir karttan beklediğiniz yenilik değil. Demo o anda ekrandaki grafik yeniliklerini altyazıyla da bildiriyor, şelaledeki akan su damlalarının fizik işlemleri GPU ile yapılmış mesela, ne kadar güzel düşünmüşler, ben Core2Duo'ya o kadar para sayayım, elemanlar bu tür işlemleri CPU yerine zaten rampa çıkmaya çalışan kamyona dönen GPU'ya yüklesinler. DirectX 10'u çok sevdim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-994965FA4 -- 8 Haziran 2007; 19:22:45 >

• Acaba bu oyunun full sürümünü dx 9 modunda oynayan arkadaşlar, orda kaç fps ortalama aldıklarını belirtebilirler mi?
    Böylece dx9-dx10 arasında bi karşılaştırma yapabiliriz...
  • Ekran kartı takılımıydı bi baksaydın. Şaka gibi hakkaten yaw.
  • DirectX 9'da oyun tüm ayarları açık, hiç kasmadan oynanabiliyordu ki rahatlıkla en az 30fps aldığını söyleyebilirim.
  • Keşke nVidia şu kartlara dx10 desteği koymasaydı..İnanın o zaman herşey çok daha güzel olacaktı...Zaten bu yüzden göz boyama diyoruz ya bu kartlara..Dx9 performansına bir lafımız yok...Ama acele edildi dx10 kartların vaziyette ortada.Ben orta segmentin buralara düşmesine üzüldüm eskiden bu kartlara orta segment denmiyordu ancak giriş seviyesi deniyordu...Aynı şey Hd 2900 Xt ve 2600 içinde geçerli onlarıda kayırdığımız yok...Dx10 yılan hikayesine döndü iyice memnun olan yok bu işten...
  • ohooow yandık desenize temmuzda bari adam gibi bir ekran kartı çıksın...

3 fps ne demek yaw :S
  • Ben ekran kartı üretenlerin derdini biliyorum .Bunlar çaktırmadan SLİ yada CROSSFİRE yapın ,ancak öyle oynayabilirsiniz diyorlar . Tek ekran kartı alırsanız biz yeterince çok para kazanamayız diyorlar.

ATİ de NVİDİA da ortak çalışıyorlar. Sözde rakipler. Ne hikmetse ikiside ayrı kart geliştiriyor ama ikisininde aldıkları fpsler 15 , 20 lerde dolaşıyor. Ne büyük tesadüf değil mi !!

Aslında bunların sülalelerini SLİ yapmak lazım ama neyse ...

umarım bu sonuçları görüp bir ultra kart almazsınız. Adamları daha da memnun edersiniz.

• bu sonuçlar doğruysa bu devirde ekran kartı alınmaz, 1 nesil sonrasını beklemek lazım.
  • ağlayabilrimiyim bu ne biçim kart ya ( 8600gt)
  • quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

DirectX 9'da oyun tüm ayarları açık, hiç kasmadan oynanabiliyordu ki rahatlıkla en az 30fps aldığını söyleyebilirim.

Acaba görüntü kalitesi için ne söyleyebilirsiniz? Yani dx10, dx9 a göre yaşanılan performans kaybına layık olabilecek kadar iyi bir görüntü kalitesi sunabiliyor mu?
  • İyide eğer durum böyleyse bu oyunlar hangi grafik kartlarıyla geliştiriliyor?Yani bu dx10 oyunlar bizimde bilmediğimiz farklı tarzda grafik kartlarıylamı geliştiriliyor

Bence kart üreticilerinden değilde oyun yapımcılarından şöyle okkalı bir osmanlı tokadı yedik
  • quote:

Orjinalden alıntı: Teacher

Ben ekran kartı üretenlerin derdini biliyorum .Bunlar çaktırmadan SLİ yada CROSSFİRE yapın ,ancak öyle oynayabilirsiniz diyorlar . Tek ekran kartı alırsanız biz yeterince çok para kazanamayız diyorlar.

ATİ de NVİDİA da ortak çalışıyorlar. Sözde rakipler. Ne hikmetse ikiside ayrı kart geliştiriyor ama ikisininde aldıkları fpsler 15 , 20 lerde dolaşıyor. Ne büyük tesadüf değil mi !!

Aslında bunların sülalelerini SLİ yapmak lazım ama neyse ...

umarım bu sonuçları görüp bir ultra kart almazsınız. Adamları daha da memnun edersiniz.

bence bu anadan doğma dx9 sonradan olma dx10 oyunlarla kesin bir yargıya varmayın.
    vista zaten başlı başına şuan için oyunlarda performans kaybı yaşatırken.driverlar hala bir sorunken
    hemen kartları asmayın.
    tabi orta segment diye yutturulan 128bit lik kartlardan da birşey beklememek lazım.

• dx9 oyunlarının gözünü seveyim dx10 vistadan sonra gelen 2.darbe
  • quote:

Zaten sonuçları az çok 8800'lerin sonuçlarından belliydi ama işte sizler için test sonuçları:

1-İlk resim demonun kendi ayarlarıyla yapılmıştır:

2-İkinci resim ise demonun ayarlarını biraz düşürerek yapılmıştır ama yine de yeterli bir performansa ulaşılamadı:

Test sistemi imzamdaki sistem olup işletim sistemi Vista 64'tür.

Edit: DirectX 10'un grafiksel yeniliklerini bir kez daha görememiş olduk. Bir tek ağaç gövdesi kabuğu ile ev içi ahşap duvar kaplaması hoşuma gitti ancak bu iki grafik kesinlikle 800$'lık bir karttan beklediğiniz yenilik değil. Demo o anda ekrandaki grafik yeniliklerini altyazıyla da bildiriyor, şelaledeki akan su damlalarının fizik işlemleri GPU ile yapılmış mesela, ne kadar güzel düşünmüşler, ben Core2Duo'ya o kadar para sayayım, elemanlar bu tür işlemleri CPU yerine zaten rampa çıkmaya çalışan kamyona dönen GPU'ya yüklesinler. DirectX 10'u çok sevdim ben.

Geçmiş olsun arkadaşım bu testin herşeyi açıklıyor.8600GT almaktan vazgeçtim şuandan itibaren.Durum vasat gerçekten heleki Core2 E6400lü bir sistemde...

• quote:

Orjinalden alıntı: marstazaman

quote:

DirectX 9'da oyun tüm ayarları açık, hiç kasmadan oynanabiliyordu ki rahatlıkla en az 30fps aldığını söyleyebilirim.

Acaba görüntü kalitesi için ne söyleyebilirsiniz? Yani dx10, dx9 a göre yaşanılan performans kaybına layık olabilecek kadar iyi bir görüntü kalitesi sunabiliyor mu?

Aynı demoyu bana bildiğimiz DirectX9 Juarez'in tanıtım demosu diye izletseler kesinlikle inanırdım.
  • bu oyun xp de çalışıyormu ?
  • 1024-768 kartı olmuş gtx ler anca onda gecebiliyor 2900xt yi eee eden bulur nvzone dan kendinden cıkrdığı cıkartıyla eziyom diyordu hani nerde o tablo
  • Arkadaşlar ilginçtir screenshot alamıyorum..:D

Bİr alabilsem 2900xt sonuçlarını koyacağım low-medium ve high da.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.