Şimdi Ara

Call Of Juarez DX10 Benchmark Kullanıma Sunuldu!! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
0
Favori
9.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Asefik

quote:

Orjinalden alıntı: bonser24

zaten bu dx10 muhabbetine daha çok var...ilerde yeni seriler çıksın..onlardan birisini alırım artık..siz arabanıza bir uçak lastiği alırmısınız..ilerde belki uçak alırsınızda bulunsun diye..anlatabildimmi..

Ben Dx10 kart olarak 8800GTS ve 8800GTX aldım,

arabaya lastik değilde hem motor hemde bu hıza uygun lastik yenilemiş gibi oldu çokda iyi oldu...

DX9 yolarda açık ara önde gidiyor,

DX9 yollar için yapılan arabalar DX9 motorları ve lastikleri ile ancak 1-2 saniye plakamı görebiliyorlar.

Bilmem anlatabildimmi

Tuttum bu cevabi

• işte bekleyeceğim tek cevap buydu..o kartı yalnızca dx9 için alanlara lafım yok..ama dx10 için alıp çok üst düzey performans bekleyenlere cevabımdı..anlatabildimmi..

edit:zaten yazdıklarımın başına ''dx10'' diye yazmıştım ama neyse..

edit2:bu arada yazdıklarına koptum....ewt şu an 8800 serisi dx9 için en iyi kartlar..ama ilerde hem dx9 hemde dx10 için daha performanslı kart almak daha mantıklı..ama parası fazla olan hiç tereddüt etmeden 8800 serisi bir kart alabilir..ilerde dx10 oyunlar çıktığında gerçek bir dx10 kart alır..

quote:

quote:

zaten bu dx10 muhabbetine daha çok var...ilerde yeni seriler çıksın..onlardan birisini alırım artık..siz arabanıza bir uçak lastiği alırmısınız..ilerde belki uçak alırsınızda bulunsun diye..anlatabildimmi..

arabaya lastik değilde hem motor hemde bu hıza uygun lastik yenilemiş gibi oldu çokda iyi oldu...

DX9 yollar için yapılan arabalar DX9 motorları ve lastikleri ile ancak 1-2 saniye plakamı görebiliyorlar.

Bilmem anlatabildimmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 13 Haziran 2007; 11:36:18 >

• farklı driver ile biraz dada iyi sonuç alabildim. Shadows quality 3
    Multi sampling x4
    1280/1024

ancak edindiğim izlenimlerden Dx10 grafikleri gerçekten gelecek vaadediyor. Dx9 ile arada grafik olarak gerçekten uçurumlar var. ama şu an için Dx10 performansı tatmin edici değil. yakın zamanda Dx10 oyunları çıktığında zaten performansları göreceğiz. üst seviye kartlarla min 10 kare max 25 kare alan bir oyunu piyasaya süreceklerini sanmıyorum. kimsede almaz zaten. önceki kartım 7900GTX 512 idi. Dx9 oyunlarına göre kıyas yaparsam örnek far cry 7900gtx 1280/1024 4xAA 16xAF hing detail olarak 40-55 fps arasında gzerken 8800gts aynı ayarlarda 80-95fps alıyor her iki kartta overcloklu. TDU da 7900GTX 512 4xAA 16xAF 30-40 fps alırken 8800gts aynı ayarlarda 75-90 arası alıyor. arada bana göre çok fark var. zaten karta 285$ verdim 685/2300 sorunsuz çalışıyor hiç pişman olmadım inanın. Dx10 nuda boşverin Dx9 performansı bile benim için müthiş. eşyönsüz süzme 16xAA Keskinliği yumuşatma 16xQ zaten bir bitirim

Call Of Juarez DX10 Benchmark Kullanıma Sunuldu!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 13 Haziran 2007; 12:48:47 >

• quote:

işte bekleyeceğim tek cevap buydu..o kartı yalnızca dx9 için alanlara lafım yok..ama dx10 için alıp çok üst düzey performans bekleyenlere cevabımdı..anlatabildimmi..

edit:zaten yazdıklarımın başına ''dx10'' diye yazmıştım ama neyse..

edit2:bu arada yazdıklarına koptum....ewt şu an 8800 serisi dx9 için en iyi kartlar..ama ilerde hem dx9 hemde dx10 için daha performanslı kart almak daha mantıklı..ama parası fazla olan hiç tereddüt etmeden 8800 serisi bir kart alabilir..ilerde dx10 oyunlar çıktığında gerçek bir dx10 kart alır..

quote:

quote:

Bilmem anlatabildimmi

8800GTX ve GTS de sonuna kadar gerçek DX10 kartlardır ben de bunu anlatmaya çalışıyorum.En fazla olacağı ileride 9800pro muamelesi görürler.

8800 serisinin DX10 da kötü çıkmasının ihtimali yok.DX9 da zaten rakipsizler DX10 da da emin ol kök söktürecekler benchlere bakma ayrıoca lost planette 8800GTX AA kapalı diğer tüm ayarlar default 90 FPS lere vuruyor dün bizzat gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reason666 -- 13 Haziran 2007; 12:36:53 >

• @reason666

2900 serisi içinde çok iyi kart çıkacak,ortalığı dağıtacak deniliyordu..ama sonuç hüsranla bitti..yani önceden sonuç kendini belli ediyor..bak şimdi şöyle düşün..şu anki kartlar dediğin gibi kuvvetli olacaksa sonraki nesil kartları neden çıkartsınlar..bunların hepsi zalim kapitalist oyunlarından biri..atıyorum..şimdiki kartlar 30 veriyorsa o kartların 50 vermeleri lazımki o kartları satabilsin...yoksa şimdiki kartlar 50-60 fps verdikten sonra sonraki yeni nesil kartların reklamını nasıl yapacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 13 Haziran 2007; 12:55:27 >
  • quote:

@reason666

2900 serisi içinde çok iyi kart çıkacak,ortalığı dağıtacak deniliyordu..ama sonuç hüsranla bitti..yani önceden sonuç kendini belli ediyor..bak şimdi şöyle düşün..şu anki kartlar dediğin gibi kuvvetli olacaksa sonraki nesil kartları neden çıkartsınlar..bunların hepsi zalim kapitalist oyunlarından biri..atıyorum..şimdiki kartlar 30 veriyorsa o kartların 50 vermeleri lazımki o kartları satabilsin...yoksa şimdiki kartlar 50-60 fps verdikten sonra sonraki yeni nesil kartların reklamını nasıl yapacak.

HD2900XT den ben hala ümitliyim, aslinda mimarisinden ümitliyim... Cünki Kobb ve solutrap in yazismalarinda analayabildigim kadari ile Nşa da g80 den daha komplike ve daha extrem bir teknoloji... Hele tesselator denen bir sey var o harika.... Tek eksik bu özellikleri atesleyecek driverlar

Tabii yüksek güc tüketimine yapabilecek bir sey yok... Onun icin R650 yi beklemek lazim

• 8800 serisinin directx10 kartı olarak kabul etmeyenler için söylemek istiyorum, directx9 u tam olarak kullanan ilk oyun far cryı, diretcx9un ilk kartı olan 9700pro ile 1280-1024 her şey sonunda kadar açık çok rahat bir şekilde oynamıştım...

aynı şeyi crysis çıktığı zaman 8800lerde yapacaktır..
  • bende ümitliyim..çıkmayan candan ümit kesilmez..görecez...

quote:

Orjinalden alıntı: AteshBey

quote:

@reason666

HD2900XT den ben hala ümitliyim, aslinda mimarisinden ümitliyim... Cünki Kobb ve solutrap in yazismalarinda analayabildigim kadari ile Nşa da g80 den daha komplike ve daha extrem bir teknoloji... Hele tesselator denen bir sey var o harika.... Tek eksik bu özellikleri atesleyecek driverlar

Tabii yüksek güc tüketimine yapabilecek bir sey yok... Onun icin R650 yi beklemek lazim

• dx9 da sadece farcy mı oynadık ben bikere oynadım bitti sildim ozamandan buyana dx9 oynamadığım bircok oyun var bi oyun ki zaten oda daha cıkmamışken ne bukadar 1 karta yorum yapılır , nede 1 oyun için o kart alınır dx10 için kart alınıcaksa 1 değil 10-20 oyun u bi görüceksin evet o kadar dx10 oyun yok henüz ama mevcutlardada 8600 felan sürünüyor neyapalım yani şimdi yinede alıp umut mu edelim
  • quote:

bende ümitliyim..çıkmayan candan ümit kesilmez..görecez...

quote:

Orjinalden alıntı: AteshBey

quote:

@reason666

Arkadaşlar burada eklemek istediğim birşey var ki o da R650/670/680 gibi bir modelin olmayabileceği. Fuad Abazovic'e göre AMD bu olmayan gpuların bilgilerini özellikle yaymış. Sebebi de şirket içinden kimlerin gizli bilgileri Nvidia ve Intel'e sızdırdığını tespit etmekmiş. Bana göre bir şirketin bu tip bir harekette bulunması mantıklı gelmiyor çünkü bu hem şirket yönetimi hem de çalışanları arasında güvensizlik sorunu doğurur, ama kim bilir? Belki de gerçekten AMD böyle birşeyi yapmış da olabilir. Eğer varsa da bu gpulardan sadece birisi vardır ve 65 nm'dir. Ve bunun olup olmadığını görmenin de tek yolu beklemek.

• @kobb

ewt..fx57, son haberinde amd nin üst düzey kişilerden 100 kişiyi çıkardığını belirtmişti..senin dediğinle paralel gibi..acaba bu söylenti ile yemmi atmış oldu..zokayı yutanlarıda hopp kovayamı attı..

dediklerin ile ilgili bir link varsa söylermisin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

dx9 da sadece farcy mı oynadık ben bikere oynadım bitti sildim ozamandan buyana dx9 oynamadığım bircok oyun var bi oyun ki zaten oda daha cıkmamışken ne bukadar 1 karta yorum yapılır , nede 1 oyun için o kart alınır dx10 için kart alınıcaksa 1 değil 10-20 oyun u bi görüceksin evet o kadar dx10 oyun yok henüz ama mevcutlardada 8600 felan sürünüyor neyapalım yani şimdi yinede alıp umut mu edelim

8600 ün nesi sürünüyor lost planette high detayda 25 FPS hafif gözle ayırt edilmeyecke şeyleri kapatınca 35 FPS yi vuran bir karta ne hakla sürünüyor diyorsun
  • quote:

@kobb

ewt..fx57, son haberinde amd nin üst düzey kişilerden 100 kişiyi çıkardığını belirtmişti..senin dediğinle paralel gibi..acaba bu söylenti ile yemmi atmış oldu..zokayı yutanlarıda hopp kovayamı attı..

Tabii ki:

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1385&Itemid=34

Bundan önce aynı içerikli başka haberler de çıkmıştı Fudzilla'da konuyla ilgili.

Ayrıca AMD Toronto'daki ekiplerinden bir sürü kişiyi işten çıkarıyor.

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1402&Itemid=1

• quote:

Orjinalden alıntı: kobb

quote:

@kobb

Tabii ki:

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1385&Itemid=34

Bundan önce aynı içerikli başka haberler de çıkmıştı Fudzilla'da konuyla ilgili.

Ayrıca AMD Toronto'daki ekiplerinden bir sürü kişiyi işten çıkarıyor.

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1402&Itemid=1

vay bee..ortalık iyice karıştı...

• Ya boşa demiyorum DX10 oturmadan her benche öyle saan gibi atlamamak lazım

Meraketmeyin 8600GT şu anda 7600GT DX9 da ne ise öyle olacaktır AA abartılmadığı(abartılmasını da gereksiz buluyorum 1280x1024 gibi bir çözünürlükte 4x ile 16x in arası farkı ayırt eden adamı öperim aynı şey 2x 4x içinde geçerli 2x neyinize yetmiyor donanımhaber ailesi) hiçbir sorun olmadan akıcı oynatacaktır.

Lost planette öyle yapıyorum ve hiç akıcılık sorunu çekmedim şu ana dek ne kadar alelacele DX10 a XBOX tan port edilmiş olsa da akıcı oynatıyor

ayrıca bu oyun hala DX9 dan kalma kodları kullanıyor bunu kanıtı da yeni june distributable DX9 unu yükleyince olan performans artışıdır oyun uçtu resmen ya

Tamamen DX10 kodlarıuyla yazılsın.COJ un benchini gördüm ve gözüme çarpan iki şeyi söyleyim

Birincisi net optimizasyon sorunu var oyun 40FPS aldığı yerde bir anda sahne değişmeden 3-4 FPS ye düşüyor bilgili arkadaşların tabiriyle hıçkırıyor

İkincisi benchte sadece kasma amaçlı gerçekle alakası dahi olmayan shader efektleri kullanılmış.Birincisi ışık vurmayan camda olan extreme yansımalar.Gerçekten kötü duruyor arkadaşlar.

İkincisi e kardeşim adamın yüzü ıslak değil birşey değil ama metal gibi parlıyor hani şu odadan çıkış sahnesinde kadının kıyafeti de elmaslı değil birşey değil o da parıl parıl parlıyor üçüncüsü gölgelendirmede performans açısından bilemiyorum ama grafiksel sorun var duran objelerin gölgeleri sürekli kımışıyor yani hareket edip duruyor .

Ayrıca kastırma amaçlı o kadar çok grass koymuşlar ki anlatamam size.

Ama sonuç itibariyle şunu söyleyebilirim

grafikte kalite asla DX10 kalitesi değil adamlar sadece kastırma amaçlı DX9 a kod kaktırmışlar grafiklerde neredeyse hiçbir değişim yok sadece iki parlama efekti ve bence DX9 kodlarında olan şeyleri DX10 ile çalıştırmaya çalıştığından hardware leri zorlamıyor yani optimizasyon sorununun temelinde bu yatıyor.

8600GT ile lost planetteki DX10 görüntüsü inanın tüm samimiyetimle söylüyorum bin kat daha güzel ve akıcı da.

Hani benchte patlama efekti olur birşey olur anlarım kasmasını ama kalkıp da benim cep telefonumda dahi 3dmark programı var cep telefonumla 20FPS aldığım denizli sahnelerde 4 FPS yi ekran kartı ile almak çok komik arkadaşlar yani grafikte kalite yok ama kasıyor tam bir 3dmark mantığı başka hiçbirşey değil

Yani arkadaşlar uzun lafın kısası demoyu izlemeden yaptığını yorumlar çok insafsızca kalıyor hele ki 8600GT için.8600GT ile lost planeti şu haliyle dahi nasıl oynadığımı görseniz dediklerinize o kadar pişman olacaksınız ki anlatamam.

Ki crysis te gerçek performans diye bas bas bağırmamın sebebi crysis oyununun tamamen DX10 koduyla yazılmasıdır.COJ benchmarkını DX9 diye versekler hangimiz buna DX10 derdi...

Ama kasmaya gelince maşallah kendinden bin kat iyi grafikleri olan colin mcrae dirt ve lost planettan daha sağlam kasıyor bak sen şu Allahın işine...

Ama şunu da diyebilirim ki.Ayarlarda gereken her ayar yok benchmarkta tahmin ediyorum ki bazı ayarları default high da bırakmışlar ve bu ayarlar aşırı kasacak ayarlar ve bunları eğiştiremiyoruz ama oyun gelince gerçek ayarlarıyla gelecektir ve ayarları yapınca 8600GT 8800 veya her ne kullanıcısıysa farketmez sorunsuz oynayacağız

Neverwinter nights 2 yi hatırlayın

shadowmap size gi,bi bir ayar onda da vardı ve kaç zamanın oyunu olmasına rağmen 8800GTS de dahi 2 FPS veriyordu o ayar açık olunca ayrıca göz kasin surette ayırt edemiyordu ve ayarda problem vardı

Tahmin ediyorum bu demoda da böyle birşey var.

Yani arkadaşlar burada birbirimizi kırmanın anlamı yok.Bakın herzamanki gibi crysis diye de diretmiyorum.lbette gerçek ölçüt crysis olacaktır ama emin olun ki DX10 COJ da çıktığı zaman 8600GT ler bunu oynatabilecektir.

NWN2 yi bilen arkadaşlar beni zaten leb demeden anlayacaktır adım gibi eminim.

• 8600gt fps de süründe adeta ama kaplamalardaki derinlik ve detaylar muhteşem
  • reason666 arkadaşım sende yanlış hatırlamıyorsam sende galaxy 8600gt vardı.Zaten lost planet oynadığından belli 8xxx sahibi olduğun.Şöyle bir önerim var.Eğer video çekebilen bi kameran veya cep telefonun varsa lost planet'ı 25fps de oynarken videosunu çekermisin?Ben inanıyorumda inanmayanlar için.Videoyuda oyun açılırken başlat.Options'a falan geç özellikleri göster kıstın diyenlere kapak olur buda.Ardından oyunu aç ve oyna.Fraps ilede çekebilrisn ama maşallah fraps coşturuyo boyutları.Son olarakta çektiğin videoyu sakın görüntü kalitesini kısma.Veya youtube'e upload edip verme.Çünkü görüntü kalitesi düşüyo gene.Sol altta 860gt yazdığı ve oyunu grafik ayarları görüncek derecede olsun yeter kalite.
  • Ne yapalım yani makineyi kaldırıp camdan atalım o zaman! Millet dünyanın parasını harcıyor, buna rağmen hala DX10 oyunu oynayamıyorsak boşverin herkes gitsin bir PS3 veya XBox 360 alsın rahat etsin bari!..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sero34

reason666 arkadaşım sende yanlış hatırlamıyorsam sende galaxy 8600gt vardı.Zaten lost planet oynadığından belli 8xxx sahibi olduğun.Şöyle bir önerim var.Eğer video çekebilen bi kameran veya cep telefonun varsa lost planet'ı 25fps de oynarken videosunu çekermisin?Ben inanıyorumda inanmayanlar için.Videoyuda oyun açılırken başlat.Options'a falan geç özellikleri göster kıstın diyenlere kapak olur buda.Ardından oyunu aç ve oyna.Fraps ilede çekebilrisn ama maşallah fraps coşturuyo boyutları.Son olarakta çektiğin videoyu sakın görüntü kalitesini kısma.Veya youtube'e upload edip verme.Çünkü görüntü kalitesi düşüyo gene.Sol altta 860gt yazdığı ve oyunu grafik ayarları görüncek derecede olsun yeter kalite.

Cep telefonu ile kısa bir süre çekmeye çalışırım

fraps video kaydederken fifada bile kasıyor bırak lost planeti.

ayarların da hepsini gösteririm yani adam 15 fps nin üstüne çıkamadım diyoe ben 15 in altına inmedim ne iş anlamadım

• vidiooo isterükk...
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.