Şimdi Ara

Call Of Juarez DX10 Benchmark Kullanıma Sunuldu!! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
365
Cevap
0
Favori
9.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kaan84

quote:

Orjinalden alıntı: EXPANDER

boş boş konuşacagınıza iyice araştırma yapıp bilginizi artıracagınız yerde elinizden anca sataşıp iftira atmak geliyor yazık size....

iyide kardeşim araştırdık bulamadık bunu diyen ben değilim sadece bu test sonuclarını senden başka def olduğunu idda eden yok biliosan sen bi kişi göster forumdan forumu gec tr de bir kişi göster onu gec gezegende göster gölgeyi kapttığın acıkca belli hdr ı kurcalağın test anında altta kenarda yazıyor kendi topiğindeki resimlerde de gölgeden eser yok 2-3 frame veren def saat hızlarda 8600 ler gölgeyi kapttığında 15-20 frame zaten cıkıyor senin amacın ne neden insanlara yanlış bilgi veriyorsun def herşey acık diosun yaptığın ayıp değilmi şunu şunu kapadım değiştirm demek varken

Valla bu arkadaş yüzünden insan bildiğinide şaşırıyor acaba diyor,

hatta bazen ben öldüm cennettemiyim acaba diyorum,

yoksa dünyada iken böyle işler olmazdı

• şasırmak değil göz görüyor zaten resimlerden anlaşılıyor 20 frame civarı def alınan 8800 görüntüsüyle onun görüntülerinin def lukla alkası falan yok sanırım değerler yüksek olsun diye cözünürlüğü de düşürmüş başka neden düşürür bu cağda cözünürlük monitör kaldırmadı diye herhalde , ama olucak işmi detaylara def demek olmadığını bilmesine rağmen kart reklamımı tanıtımı yapıosun ciddi belirtiğin gibi testmi yapıosun
  • Eğri oturup doğru konuşmakta fayda var vaktiyle x1950xtx içinde neler neler söylenmişti
  • bunlar tamamen önyargılı yaklaşımlardan ibaret. en başından beri diyorumki farklı donanımlardan farklı sonuçlar çıkabilir diye. daha ne dememi bekliyorsunuzki. düşük fps alan diger kullanıcılar benim kullandıgım donnaımın aynısı ilemi test yapmışlarda düşük fps alan kişilerin donanımları benim kullandıgım donanım bileşenleri ile karşılaştırma yapıyorsunuz... alla alla
  • sen istediğin donanımı techizatı aletleri kullan senin resimlerinde gölge yok gölgeninde donanımla değil ayarlar ile alakası var
  • yeni sistemi toplayalım hele COJ daki dx10 performansınıda görecegiz.... herkese iyi forumlar.
  • Özellikle Call of Juarez sonuçlarını bekliyoruz, malum sonuç kısmında test yapılan ayarlarda yazıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

Özellikle Call of Juarez sonuçlarını bekliyoruz, malum sonuç kısmında test yapılan ayarlarda yazıyor.

daha iyi işte kimsede demez yok şu ayar kapalıymış yok bilmem ne kısıkmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 11 Haziran 2007; 20:22:22 >
  • Sistemler arası fark uçurum olmaz...Firmalar kişiye göre özelleştirilmiş donanımlar satmadığı sürece böyle iddialarda bulunamazsınız..Sonuçta benzer donanımlar herkesin elinde ve COJ'da yaptığınız testinde inanılır olabilmesi için benzer sonuçları başkalarında da görebilmemiz gerekir...Gerçi COJ'da ayarlar ortada olduğu için bu kadar tartışma yaşanmasına da gerek kalmaz...

quote:

bunlar tamamen önyargılı yaklaşımlardan ibaret. en başından beri diyorumki farklı donanımlardan farklı sonuçlar çıkabilir diye. daha ne dememi bekliyorsunuzki. düşük fps alan diger kullanıcılar benim kullandıgım donnaımın aynısı ilemi test yapmışlarda düşük fps alan kişilerin donanımları benim kullandıgım donanım bileşenleri ile karşılaştırma yapıyorsunuz... alla alla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_MAD -- 11 Haziran 2007; 20:40:20 >

• benim kullandıgım donanım bileşenleri ile aldıgım test sonuçları ile başkasının farklı kendi donanımında aldıgı test sonuçları her zaman farklı çıkacaktır.... çünkü donanımlar farklı.... biraz objektif olalım.. nvidia ve amd&ati benim babamın firması degil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 11 Haziran 2007; 20:48:31 >
  • quote:

benim kullandıgım donanım bileşenleri ile aldıgım test sonuçları ile başkasının farklı kendi donanımında aldıgı test sonuçları her zaman farklı çıkacaktır.... çünkü donanımlar farklı.... biraz objektif olalım..

Yok anlatamıyoruz......Donanımlar farklı olabilir ama arada bu kadar fark olmaz..Mesela emptryean'ın aldığı sonuçlar gibi...Bunu sadece donanımların farklı olmasına bağlamıyorsun heralde?Yani sen öyle bir sistem toplamışsın ki PS2 gibi mübarek..Buna inanmamızı bekleyemezsin...Herkes yakın bileşnler sahip ama 8500GT sabitken NŞA'da(ceteris paribus ) o değerleri alamazsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_MAD -- 11 Haziran 2007; 20:53:52 >

• Arkadaşlar tamamda şimdi bu oyun çok kısa bi sürede çıkmadımı?Çıktı.Diyorsunuzki bu oyun sıfırdan dx10 olarak yazıldı.Peki bir oyunun 2.5-3 seneden daha erken bitirildiğini duyan oldumu hiç aranızda.Hadi yapım aşamasına geçmeden önceki hazırlıkları atalım yok senaryoydu yok oyunun fikriydi, konusuydu onları at.1-1.5 sene onlarla oyalandığını düşünelim en fazla.Hala 1-2 sene var dimi.Peki bu oyun bu kadar kısa sürede (5-6ay gibi bişeyler duymuştum) nasıl yazıldı.Sıfırdan yazıldı diyenlere soruyorum?Sonradan dx10 eklenen hiç bir test bana göre daha doğrusu burdaki 8xxx serisini savunanlara göre hiçbir şey ifade etmiyor.Bi kaç sayfa önce gördük işte ekran kartı ısınmıyo.Varmı böyle bişey?En dandik dx9 oyunlarında bile max sıcaklığına çıkan ekran kartları bu oyunda hemde böyle zorlayıcı bir oyunda neden ısınmıyor?Gpu'yu kullanmıyoki."Cpu'dan kullanıyodur" diye atlayanlarada cevabım var reason666 nick'li arkadaşında belirttiği üzere cpu'nunda %6-10 arası kullanım varmış.E ondan kullanmıyo bundan kullanmıyo nerden kullanıyo ram'den mi reason666 nickli arkadaşımızında dediği gibi.Gpu'dan %15-25 kullanan bir oyunda gpu 20fps alıyosa ben o kartın elini öperim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRo-34 -- 12 Haziran 2007; 15:33:00 >

• Ben bu geyikten sıkıldım siz sıkılmadınız mı
  • Valla bende çok sıkıldım hatta bu konu yüzünden ekran kartı alamıyorum ama napim dayanamadım görüşümü belirtmeden.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sero34

Arkadaşlar tamamda şimdi bu oyun çok kısa bi sürede çıkmadımı?Çıktı.Diyorsunuzki bu oyun sıfırdan dx10 olarak yazıldı.Peki bir oyunun 2.5-3 seneden daha erken bitirildiğini duyan oldumu hiç aranızda.Hadi yapım aşamasına geçmeden önceki hazırlıkları atalım yok senaryoydu yok oyunun fikriydi, konusuydu onları at.1-1.5 sene onlarla oyalandığını düşünelim en fazla.Hala 1-2 sene var dimi.Peki bu oyun bu kadar kısa sürede (5-6ay gibi bişeyler duymuştum) nasıl yazıldı.Sıfırdan yazıldı diyenlere soruyorum?Sonradan dx10 eklenen hiç bir test bana göre daha doğrusu burdaki 8xxx serisini savunanlara göre hiçbir şey ifade etmiyor.Bi kaç sayfa önce gördük işte ekran kartı ısınmıyo.Varmı böyle bişey?En dandik dx9 oyunlarında bile max sıcaklığına çıkan ekran kartları bu oyunda hemde böyle zorlayıcı bir oyunda neden ısınmıyor?Gpu'yu kullanmıyoki."Cpu'dan kullanıyodur" diye atlayanlarada cevabım var reason666 nick'li arkadaşında belirttiği üzere cpu'nunda %6-10 arası kullanım varmış.E ondan kullanmıyo bundan kullanmıyo nerden kullanıyo ram'den mi reason666 nickli arkadaşımızında dediği gibi.Gpu'dan %15-25 kullanan bir oyunda gpu 20fps alıyosa ben o kartın elini öperim.

İşte doğruyu gören bir insan

• Geç oldu ama yinede skorları vereyim
    e6600-hd2900xt default
    1680x1050 high 16xaf

4x multi sampling
     Call Of Juarez DX10 Benchmark Kullanıma Sunuldu!!

4x supersampling

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digiali -- 13 Haziran 2007; 2:26:53 >

• 1680x1050 high 16xaf 16x e köklenirse fps düşecektir. 4x e alınsa fps 50 civarında olcaktır 16x gereksiz
  • quote:

1680x1050 high 16xaf 16x e köklenirse fps düşecektir. 4x e alınsa fps 50 civarında olcaktır 16x gereksiz

Katılıyorum hele ki o çözünürlükte 16x AA ile 2x in arasındaki farkı oyunu oynarken anlayan arkadaş inanılmaz profesyonel oyuncudur
  • quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

1680x1050 high 16xaf 16x e köklenirse fps düşecektir. 4x e alınsa fps 50 civarında olcaktır 16x gereksiz

Katılıyorum hele ki o çözünürlükte 16x AA ile 2x in arasındaki farkı oyunu oynarken anlayan arkadaş inanılmaz profesyonel oyuncudur

Doğru Söylüyorsun ! Ati 2900 ile yapılan testlerde 16xAA ile 8xAA arasında zoom yapılınca bile hiç bir farkın olmadığı görülmüş. Ama fps yarı yarıya düşmüş.........

• Ya zaten 1280x1024 gibi bir çözünürlükte en fazla 8xaa ve 8xaf yeterli olacaktır ki, diğer üst çözünürlüklerde en fazla 4xaa 8xaf yeterde artar bile.Yüksek çözünürlükte aa ve af açan arkadaşlar(çok fazla açmaktan bahsediyorum) ya verdiği paranın hakkını almaya çalışıyordur ya da bu aradaki farkı bilmiyordur.

Ama bilmemek değil öğrenmemek ayıp

Birde bu CoJ testlerinde "shadowmap size" hep : 2048x2048 bu ayar neyin nesidir ve eğer bu çözünürlük ise bu kadar yüksek olmasında bir mantık varmıdır?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.