Şimdi Ara

Call Of Juarez DX10 Benchmark Kullanıma Sunuldu!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
0
Favori
9.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kaan84

hala mantık falan yazma kardeşim kartları konuş sen mantığımı bırak şu 8600 yada 8800 sunu yaptı de senin anlaıyışında faklı ben sana ....bişiysin busun demedim demedim mantık kurduğumu söğlüyosun ne olduğunu bilmediğini için ... mısın dedim hala ordasın sende anlaşılan ya fanatiklik var yada bu kartladan biri var bu 2 sinden biri kesin benim de farketiğim "tolgacem" arkadaşla aynı

Dostum bende 8600GT galaxy olduğunu herkes biliyor zaten ama yaptığım fanatiklik değil biraz tecrübesi olan arkadaş ekran kartlarını biraz bilen arkadaş benimle aynı görüşte olacaktır inan.Yılda 35 ekran akrtı değiştiriyorum beni tanıyanlar bilir.Kullanmadığım ekran akrtıs ayısı kullandıklarımdan azıdr.X300 den 8800GTS ye kadar herşeyin tadına baktım hepsini sistemime taktım denilebilir.Ve 8600GT nin tecrübelerime dayanarak ve gördüklerime bildiklerime dayanarak diyorum ki DX10 da bu kart bu değil.

Zaten COJ falan değil DX10 crysis gelince olacak.Ha crysis gelir bu kartlar 109 fps lerde kalır o zaman derim ki haklısın tamam ama böyle birşey olmayacak

• kimse kimsenin bir parcaya sahip olduğunu öğrenmek yada aklında tutmak kadaar gereksiz bir bilgiyiöğrenmeye mecbur değil zaten sen kartlar dökülürken bile savunmalarınla ya fanatik yada kart sahibi olduğunu belli ediyorsun
    ben ilgilenmem öğle cyrsis le falan benim beklediğim başka oyunlarda var bicok kişiyi bağlamaz sadece 1 oyun yeni cıkıcak dx10 oyunlarda hellgate london alien wake bunlarda full detay orta cözünürlükte tüm dx10 efektler acık bi şekilde 30 frame veremezse eğer bicok kişi için sanırım bitmiştir ha 3-5 frame verir ben 250milyona alırım diyenede evyallah , işin berrağı mevcut hem dx9 hemde dx10 larnıı gördükten sonra hiç umut vermiyor
  • quote:

Lost planet da DX10 idi ve 8600GT bu oyunda her ne kadar bu oyun da tam bir DX10 oyunu olmasa da hiç de azımsanmayacak FPS ler aldı buna ne diyeceksin.35 FPS leri görüyordu 8600GT ler bu oyunda full dx10 modunda.

Ortada bir yanlış anlaşılma var hemen düzeltelim. Lost Planet'in standart ayarlarında 8600GT 2-3 fps'de kalıyor, ancak ayarları kısarsanız (özellikle shadow'u) 15 fps'lere kadar gelebiliyor. Bizzat test ettim ve önceki konularda ekran görüntülerini de yayınladım. Elimdeki 8600 GT Sonic ile Dx10'la ilgili ne kadar test, demo varsa denedim ve sonuç hep aynı, standart (ya da full diyelim) ayarlarda 2-3 fps'lerde sürünüyor. Özellikle Lost Planet'la ilgili konuyu takip edenler 8800'lerin bile en az 16fps'yi zar zor alabildiğini biliyorlar.

• quote:

kimse kimsenin bir parcaya sahip olduğunu öğrenmek yada aklında tutmak kadaar gereksiz bir bilgiyiöğrenmeye mecbur değil zaten sen kartlar dökülürken bile savunmalarınla ya fanatik yada kart sahibi olduğunu belli ediyorsun
    ben ilgilenmem öğle cyrsis le falan benim beklediğim başka oyunlarda var bicok kişiyi bağlamaz sadece 1 oyun yeni cıkıcak dx10 oyunlarda hellgate london alien wake bunlarda full detay orta cözünürlükte tüm dx10 efektler acık bi şekilde 30 frame veremezse eğer bicok kişi için sanırım bitmiştir ha 3-5 frame verir ben 250milyona alırım diyenede evyallah , işin berrağı mevcut hem dx9 hemde dx10 larnıı gördükten sonra hiç umut vermiyor

250 YTL ye orta çözünürlük full detay full efekt DX10 kart biraz zor bulursun

BEn efektsiz(yani AA ve AF siz ) alan wake crysis ve bu tür gerçek DX10 oyunlarında 8600GT nin yeterli performansı vereceğni düşündüğümden aldım bu kartı.Ve bu savım da sonuna kadar sürüyor bir basit COj COH kaktırma DX10 yamalarıyla bütünleştirmeleriyle yapılan şeyler açıkçası gerçeği yansıtamayacak düzeyde.

Ayrıca lost planette full detay elbette o şekilde.Ciddi optimizasyon sorunları var şu andaki her Dx10 title ında.Herneyse tamam size iyi tartışmalar bu konuya daha fazla girmeyeyim anlaşılan tadı baya kaçtı buranın ben neden fanatiklik yapayım ki üç kuruşluk kart için yanlış mıyım.Ben sadece bunların bir ölçüt olmadığını olamayacağını söylüyorum sadece görüntü kalitesine bakın şimdilik DX10 un performansı crysis ile açığa çıkacak COH-COJ boş öyle yamayla sornadan düzeltmeyle olmaz bu iş yada XBOX tan DX10 bir to parayla ekleyerek olmaz.

Ayrıca 8500GT sonicle expander arkadaşımın COH FULL deyada DX10 aldığı 35 FPS lik SS leri var inanmayan ondan da alabilir.Lost planetta ise 25 FPS average ile geldiği FPS ler var-full detay değil ama high detayda AA kapalı olarak-

Bende bir vista olsa testleri yapacağım ama yok..

• bi karta 800 ytl verip ortalama 20 fps almak meuauhha şaka gibi.ister fraps aç ister açma 20 fps akıcı degıldır ne yazıkkı.neyse bak g90 çıkacakmış ondan alırsınız artık.40 fps verır belkı tekrar bı 800 bayıldıktan sonra
  • emptyrean

yazı gözümden kacmış " Lost Planet full dx10 8600GT 35 FPS"

full dx10 kart saniyede 1 frame bile veremiyor 0.7 frame full de gtx 1milyarlık kartın 12frame indiği yerler var üstelik bu oyun nvzone evet nvdiadan cıkma yani oyun nv kart nv daha ne optimizasyonu olur zaten o testte nv ler optimizasyonlu olduğu için ezici bir şekilde atiyi geciyordu ama tarafsız coj testinde tam tersi ati cokdaha iyi görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan84 -- 10 Haziran 2007; 16:23:15 >
  • quote:

emptyrean

full dx10 kart saniyede 1 frame veremiyor 0.7 frame full de gtx 1milyarlık kartın 12frame indiği yerler var üstelik bu oyun nvzone evet nvdiadan cıkma yani oyun nv kart nv daha ne optimizasyonu olur zaten o testte ezici bir şekilde atiyi geciyordu ama tarafsız coj testinde tam tersi ati cokdaha iyi görünüyor

O 35 fps şöyle oluyor.1024X576 AA kapalı Shadow kapalı Lightening kapalı.HDR low.

• çok yazık ya.nvidia amma kazıkladı ınsanları.konsolcu arkadaşlar bazen gercekten haklı soyledılerınde.800 ytl 20 fps ıcın mı.seneye belkı o 20 yı de veremıcek..
  • "antiyoba" inan değil "emptyrean " ın dediği gibi def ayarlarda 2-3 nevarsa kapasan bile 7-10 arası gidip geliyor sisteme göre değişiyor hiç 35 mmükünmü varsa böğle bişeyi idaa eden bi göstersin sakın o 35 dx9 da olmasın dx9 da 6600gt 128mb kart bile 20frame veriyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan84 -- 10 Haziran 2007; 16:13:03 >
  • Arkadaşlar bi fikrim var. nekadar saçma yada güzel bi fikir olup olmadığını bilmiyorum ama burda yazmam gerek içimde kalmasın.

benim 7600 le nakadar az ekran kartı tecrubem olsada birşey dikkatimi çekti. Ekran kartı tam performasını verdiğinde yani zorlandığında en yüksek sıcaklığına çıkıyor(68 filan). Zorlanmadığı zaman nekadar oc yaparsam yapıyım 60C yi geçmiyor. mesela colin mcrae dirt te oc yapsamda düşük fpsler alıyorum ve sıcaklık 60 ı geçmiyor. Benim bundan anladığım kart bu oyunda nekadar zorlanıyomuş gibi gözüksede aslında kasanın içinde keyfine bakıyor. bunun nedeni oyunun kartın tam performansını verecek şekilde optimize edilmemiş olmasından kaynaklanabilir (bence kesin öyledir). YAni son olarak diyorumki bu testi yapan 8600 - 8800 sahipleri bi dx9 da tam yük altında sıcaklık değerlerini bide bu testi yaparken kartın sıcaklık değerlerini grafiksel olarak karşılartırsınlar. böylece kartın gerçek performansını kullanılıp kullanılmadığını ve daha nekadar performansının arttırılabileceğini öğrenmiş oluruz.

Yanlışmıyım?

• quote:

Orjinalden alıntı: funnel

Arkadaşlar bi fikrim var. nekadar saçma yada güzel bi fikir olup olmadığını bilmiyorum ama burda yazmam gerek içimde kalmasın.

benim 7600 le nakadar az ekran kartı tecrubem olsada birşey dikkatimi çekti. Ekran kartı tam performasını verdiğinde yani zorlandığında en yüksek sıcaklığına çıkıyor(68 filan). Zorlanmadığı zaman nekadar oc yaparsam yapıyım 60C yi geçmiyor. mesela colin mcrae dirt te oc yapsamda düşük fpsler alıyorum ve sıcaklık 60 ı geçmiyor. Benim bundan anladığım kart bu oyunda nekadar zorlanıyomuş gibi gözüksede aslında kasanın içinde keyfine bakıyor. bunun nedeni oyunun kartın tam performansını verecek şekilde optimize edilmemiş olmasından kaynaklanabilir (bence kesin öyledir). YAni son olarak diyorumki bu testi yapan 8600 - 8800 sahipleri bi dx9 da tam yük altında sıcaklık değerlerini bide bu testi yaparken kartın sıcaklık değerlerini grafiksel olarak karşılartırsınlar. böylece kartın gerçek performansını kullanılıp kullanılmadığını ve daha nekadar performansının arttırılabileceğini öğrenmiş oluruz.

Yanlışmıyım?

oyun fırmaları ıle kart uretıcılerı el ele.her oyunda nvidia ati war.bu fırmalar oyun fırmalarına oyun gelıstırme aşamasında maddi yardım edıyo sonrada karşılıgını ıstıyor.oyunu 35 dolar bastırıp alan biz karta 800 ytl verıp alan biz.herşekilde giriyor yani tüketiciye

• quote:

Orjinalden alıntı: funnel

Arkadaşlar bi fikrim var. nekadar saçma yada güzel bi fikir olup olmadığını bilmiyorum ama burda yazmam gerek içimde kalmasın.

Yanlışmıyım?

Dediğin olay özellikle Colic Mcrae'de işlemciyi zorladığından ve işlemcinin yetersizliğinden de olabilir.Ama zaten Call Of Juarez'de bir optimizasyon sorunu olduğu ortada.İleride düzelecektir.

• Hep aynı mazeret kullanılıyor forumlarda: optimizasyon yetersizliği. Sonradan yamayla Dx10 olanları deçtim, benchmarkları falan da geçtim, ortada koca bir Cascades gerçeği var ve bu demo, yamalardan önce bile vardı. Bilmeyenler için açıklayalım, Cascades NVidia'nın tamamen DirectX 10 tabanıyla hazırlanmış bir teknoloji demosudur, hani birçok arkadaşımızın Crysis'in olacağını iddia ettikleri gibi. Kısacası tamamen Direct 10 altyapısına göre hazırlanmış bir yazılım için Crysis'i beklemeye gerek yok.
    http://www.nzone.com/object/nzone_cascades_home.html adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.
    8800 sahipleri için:http://us.download.nvidia.com/downloads/nZone/nvidia/nzd_CascadesSetup.exe
    8600 sahipleri için:http://us.download.nvidia.com/downloads/nZone/nvidia/nzd_CascadesLiteSetup.exe

Görüldüğü üzere 8800 ve 8600 sahipleri için aynı demonun iki farklı sürümü hazırlanmış (nedendir bilinmez). 8800 sürümünü de denedim sonuç Juarez Dx10 demosundan farklı değildi hatta daha kötüydü. Kaldı ki 8600 Cascades sürümü 8600GT Sonic kartımla test ettiğimde kesinlikle yeterli performansı veremedi. Hala bakıyorum da Crysis'e umut bağlayan adamlar var. Öncelikle Crysis gerçekten 8600'larda yeterli performansı verebilir ancak bu DirectX10 altyapısı için 8600 ve alt modellerinin yeterli olacağının bir kanıtı olamaz. Örnek vermek gerekirse Half Life 2 ve FEAR'i karşılaştıralım. Bence HL2'nin grafikleri Fear'a göre çok daha iyi ve aynı sistemde Fear'a oranla çok daha hızlı çalışıyor. HL2 gibi daha örnek vermek isterdim ancak HL2 DirectX9'da bu tür örnek verilebilecek bildiğim tek oyun, kalan tüm Dx9 oyunlarının ezici bir çoğunluğu performans olarak Fear'a benziyor.

Sonuç olarak bir 8600GT sahibi olarak ben kartın şu anki Dx9 oyunlarındaki performansından memnun olsam da, ileriyi ve Dx10 oyunları düşünerek bu kartları almak isteyen kişilere söyleyeceğim tek söz uzak durmalarıdır. Zaten Crysis'in sonbaharda çıkması bekleniyor, şu anda alacağınız bir kart boş yere kumar oynamaya benzer. Kasım'a kadar beklerseniz kaybedecek birşeyiniz olmaz ancak şimdi orta segment (hatta belki de üst segment) bir karta para verirseniz Dx10 oyunlar çıktığında performans beklentinizin karşılanması olasılığı %50-%50 olacaktır.

• expander arkadaşımın 8500gt sonic ile lost planet FPS si SS oyun içinden elbette DX10 modunda buyurun...

1280x720 average 25 FPS
  • " emptyrean " arkdaşım sende 8500de değil üst model 8600 vardı değilmi sen def ayarlarda kart sahibi olarak ne aldın lütfen detaylıca paylaşırmısın dx10 da average 25 frame mi def ayarlarda kart def ayarlarda driver olucak 1280x720 de
  • quote:

emptyrean

full dx10 kart saniyede 1 frame bile veremiyor 0.7 frame full de gtx 1milyarlık kartın 12frame indiği yerler var üstelik bu oyun nvzone evet nvdiadan cıkma yani oyun nv kart nv daha ne optimizasyonu olur zaten o testte nv ler optimizasyonlu olduğu için ezici bir şekilde atiyi geciyordu ama tarafsız coj testinde tam tersi ati cokdaha iyi görünüyor

Nereden eminsin bu kadar COJ testinin tarafsız olduğu konusunda?

İstersen ben sana elle tutulu bilgiler vereyim. Legit Review sitesine Techland CEO'sunun mesajı. COJ Dx10 testinin dağıtılmasında AMD'nin çok özel hakları olduğunu biliyor muydun?

quote:

Techland's Statement from CEO Pawel Marchewka

"We’re not really sure which version was supplied to you. For the newest version you need to contact your contact at AMD, they have exclusive rights to distribute this benchmark. I’m not sure about why you were given an older version. I guess it probably was the newest version at that time. Our priority is making Call of Juarez the first and the best optimized DX10 game. The benchmark is updated at the same time more or less frequently. But as far as I know AMD is going to send the newest version to the Press very soon."

Ayrıca ben sizin optimizasyon kavgalarınıza zerre kadar katılmıyorum. Ati ve Nvidia ne şirketleri? LCD monitörler için panel mi üretiyorlar?

Eğer sen gpu üreticisi bir şirketsen elbette piyasaya çıkmış ve çıkacak tüm oyun üreticileriyle birlikte oturmak, konuşmak, fikir alış-verişinde bulunmak ve hatta oyunlarının yapım aşamasında aktif görev almak zorundasındır. Bu çalışmadır. Ve değerlidir. Bunu eğer yapmıyorsan da bu senin kendi hatandır ve kendin kaybedersin. Sonuçta optimizasyon dediğiniz şey buysa, bence bu harika birşey. Nvidia tüm oyun geliştiricileriyle yakın ilişki içinde ve bu oyunların kendi donanımlarında en iyi seviyede çalışabilmesi için elinden geleni yapıyor. Bunun ters tarafı nedir? Biz bu kartları oyunları oynamak için almıyor muyuz? Ayrıca oyunlarda optimizasyon bu kadar önemli ise oyunları kendi donanımına göre daha iyi optimize eden tarafın kartını almakta ben bir sakınca görmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobb -- 10 Haziran 2007; 17:45:18 >

• quote:

" emptyrean " arkdaşım sende 8500de değil üst model 8600 vardı değilmi sen def ayarlarda kart sahibi olarak ne aldın lütfen detaylıca paylaşırmısın dx10 da average 25 frame mi def ayarlarda kart def ayarlarda driver olucak 1280x720 de

Lost Planet'ta da, Company of Heroes'da da, Call of Juarez'de de standart ekran kartı ayarlarıyla ve standart oyun ayarlarında Dx10 performansı 2-5 fps arasında gidip gelmiştir. Ancak ayarları kapatınca 15-20fps seviyelerine çıkıyor, bu da Fx5200 ile Need For Speed oynamaya benziyor, 5200'le birçok oyun ayarını kapatırsanız 20-30fps yakalamanız normaldir.

@reason666 Expander'in yaptığı testle kesinlikle varsayılan ayarlar değil. Bunu vermiş olduğun ekran görüntüsünde de görebilirsin, alt tarafta 1280 x 720 x 32bit yazıyor ki standart ayarlarla yapılan tüm testlerde 32bit yazan kısmın 64bit olarak geçtiğini rahatlıkla farkedebilirsin. Ayrıca Lost Planet'ın 8800 kartla alınan standart ayarlarını aşağıda veriyorum:

FPS View: ON
    Anti-alias: 4x
    HDR: Medium
    Texture Filter: 16x Anisotropic
    Texture Resolution: High
    Model Quality: High
    Shadow Quality: Medium
    Shadow Resolution: Default
    Motion Blur Quality: High
    Effect Resolution:High
    Effect Quality: High
    Effect Volume: High
    Lighting Quality: High
    Display Resolution: 1360x760
    Frequency: 60 Hz.
    Full Screen: ON
    Vsync: OFF
    Aspect Correction: OFF
    Concurrent Operations: 2
    Concurrent Rendering: ON
    Multi GPU: OFF

Bu ayarlarda 8500 için AF 4 ya da 8X olabilir, yine de 128bit bir kartın 4AA ve 4AF ve yukarıdaki ayarlarda 20 fps alabileceğine inanıyorsan zaten daha fazla söze gerek yok. Kaldı ki Expander arkadaşımızdan öncelikle Call of Juarez ekran görüntüsü bekliyoruz. OC edilmiş 8500 GT'sinin CoJ'deki performansını forumda benim kadar merak eden bir başka kişi yoktur sanırım ama göründüğü kadarıyla uzun bir süre daha merakım devam edecek.

• kobb ati veya nv orda intel veya amd sponsor reklam olsa belki biraz hile insanın aklına gelir elbette burda techland studyo ayrı bir kuruluş atiye ayit değil , nv nin tamamıyle 8xxx reklamı yapmak için lost planet teki nvzone a bakın orda 5 kat hızlı olan kart nerde hani ? birde utanmadan kendi oyunlarında bluru deaktif etmişler yükbinmesin diye hani coh da nerde? dx9 70 frameden dx10da 19 a inen kartlar değilmi 8800ler donanımhaberde görmedikmi o testleri
  • quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

quote:

" emptyrean " arkdaşım sende 8500de değil üst model 8600 vardı değilmi sen def ayarlarda kart sahibi olarak ne aldın lütfen detaylıca paylaşırmısın dx10 da average 25 frame mi def ayarlarda kart def ayarlarda driver olucak 1280x720 de

Lost Planet'ta da, Company of Heroes'da da, Call of Juarez'de de standart ekran kartı ayarlarıyla ve standart oyun ayarlarında Dx10 performansı 2-5 fps arasında gidip gelmiştir. Ancak ayarları kapatınca 15-20fps seviyelerine çıkıyor, bu da Fx5200 ile Need For Speed oynamaya benziyor, 5200'le birçok oyun ayarını kapatırsanız 20-30fps yakalamanız normaldir.

@reason666 Expander'in yaptığı testle kesinlikle varsayılan ayarlar değil. Bunu vermiş olduğun ekran görüntüsünde de görebilirsin, alt tarafta 1280 x 720 x 32bit yazıyor ki standart ayarlarla yapılan tüm testlerde 32bit yazan kısmın 64bit olarak geçtiğini rahatlıkla farkedebilirsin. Ayrıca Lost Planet'ın 8800 kartla alınan standart ayarlarını aşağıda veriyorum:

Bu ayarlarda 8500 için AF 4 ya da 8X olabilir, yine de 128bit bir kartın 4AA ve 4AF ve yukarıdaki ayarlarda 20 fps alabileceğine inanıyorsan zaten daha fazla söze gerek yok. Kaldı ki Expander arkadaşımızdan öncelikle Call of Juarez ekran görüntüsü bekliyoruz. OC edilmiş 8500 GT'sinin CoJ'deki performansını forumda benim kadar merak eden bir başka kişi yoktur sanırım ama göründüğü kadarıyla uzun bir süre daha merakım devam edecek.

Hocam arkadaş 64-bitlik vistadan zerre kadar hazzetmiyor ondan 32-bit vista kurup yaptı o testleri 32-bit onun yazısı olmasın...

Ancak expander arkadaş kartını sattı ondan artık 8500GT testi yapamaz ama benden size bir ipucu çok hırslı bir arkadaştır yeterince hırs ettirebilirseniz gider yine alır yine yapar

Bende 32-bit vista olsa denemeler yapacağım.Bu arada o testi yaparken kesinlikle üstünde oynama falan yok o bizzat aldığı değerler ve kullandığı ram 1024 MB.

Bu arada çok ilginç bir durum keşfedilmiş.Bir arkadaş lost planet demosunda benchmarkında CPU kullanımının %6 olduğunu farketmiş.

Şimdi bu oyunun tamamen GPU ya yüklenip yapay bir kasışın yaratılmasına sevbep olamaz mı bir düşünün...

Bunlar gibi birçok nedne olabilir ondan diyorum CRYSIS i bekleyin hatta COJ da COJ die diretiyorsunuz COJ un fullü çıksın.Biz 3dmark06 da da 16 FPS ler aldık ama hiçbir oyunda 16 FPS ye düşmedi .

Bir gelsin tam sürüm bir oyun bakalım.Ama bu oyun öncelikle CRYSIS tir.Bunu da belirteyim.Yani 4 FPS alacağını düşünmek 8600GT lerin çok saçma.Bu direk optimizasyon sorunudur arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reason666 -- 10 Haziran 2007; 18:18:14 >

• 32 bit vistada bir gönüllü bu ayarları acarak test yapabilirmi 8600 yada 8500de

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.