Şimdi Ara

Calisthenic mi , Bodybuilding mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konumda vücut tipimi görebilirsiniz ;http://forum.donanimhaber.com/m_100623019/f_//tm.htm#106207600

Şimdi soruma gelirsek , ben calisthenic yapmak istiyorum , fakat yaparken çoğu hareketi tam yapamıyorum. Özellikle barfiks bile 1 tane zor oluyor ve sanki gelişmediğimi hissediyorum bu yüzden. Programda plyo şınav yazıyor en başta 4 set , ben 1 tane bile yapamıyorum , yapsam bile bileğim çok sıkıntılı oluyor hızlı yaptığım için. Programım ağırsağlamın atletik calisthenic programı , aratırsanız hemen çıkar zaten. Nedir önerileriniz ? Dips yazıyor programda , 1 tane bile doğru düzgün yapamıyorum. 4 set dips varsa toplam 4 tane yarım yamalak dips yapmakta pek etki etmiyor açıkcası. Programı fazla yapmadım doğrusu , 1 hafta yaptım daha sonra tekrardan hypertrophye döndüm bugün. Fakat aklım calisthenicde kaldı Nedir önerileriniz ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Calisthenics mi, Bodybuilding mi: Hangisi Senin İçin Uygun?

Calisthenics ve Bodybuilding Arasındaki Farklar

Calisthenics ve bodybuilding, farklı hedeflere ve yöntemlere sahip iki farklı fitness disiplinidir.

Calisthenics, kendi vücut ağırlığını kullanarak yapılan egzersizlerden oluşan bir disiplindir. Çekme, şınav ve mekik gibi hareketleri içerir. Bodybuilding ise genellikle ağırlık kaldırma ve izolasyon hareketlerini içeren bir disiplindir.

Hangisi Daha İyi?

"Daha iyi" disiplin, kişisel hedeflerine ve tercihlerine bağlıdır.

• Kas Yapımı: Bodybuilding, kas kütlesi kazanmak için daha etkili bir seçenektir.
    • Güç ve Kondisyon: Calisthenics, güç, dayanıklılık ve koordinasyonu geliştirmek için daha uygundur.
    • Hareketlilik ve Esneklik: Calisthenics, hareketliliği ve esnekliği artırmaya yardımcı olur.
    • Ekipman Gereksinimi: Calisthenics, genellikle herhangi bir ekipman gerektirmezken, bodybuilding için ağırlık ve ekipman gereklidir.

Calisthenics mi, Fitness mı?

Calisthenics, genel fitness seviyesini iyileştirmek için uygun bir seçenektir. Ancak, özel fitness hedefleri (örneğin kas geliştirme veya yağ kaybı) için bodybuilding veya diğer fitness disiplinleri daha uygun olabilir.

Kalistenik vs Gym

"Kalistenik" ve "gym" genellikle birbirinin yerine kullanılsa da aynı şey değildir. Kalistenik, kendi vücut ağırlığı ile yapılan egzersizleri içerirken, gym, ağırlık kaldırma ekipmanlarını içeren bir fitness tesisidir.

Kalistenik Kas Yapar mı?

Evet, calisthenics doğru teknikle yapıldığında kas geliştirebilir. Ancak, bodybuilding ile karşılaştırıldığında daha yavaş sonuçlar elde edersin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Barfiksi anlarımda dipsi nasıl yapamıyorsun şınavı nasıl yapamıyorsun. Yazıyı okuyunca göbek 1 km önde giden biri canlandı kafamda ama yok öyle de değilsin. Bu hareketlerin daha kolay versiyonları var onları yap.mesela ayaktan destek alarak barfiks kız şınavı vs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

Barfiksi anlarımda dipsi nasıl yapamıyorsun şınavı nasıl yapamıyorsun. Yazıyı okuyunca göbek 1 km önde giden biri canlandı kafamda ama yok öyle de değilsin. Bu hareketlerin daha kolay versiyonları var onları yap.mesela ayaktan destek alarak barfiks kız şınavı vs

Yok yok hocam sınav en az 20 tane çekerim ama dips yok maalesef. Sadece dipsin hareket seklini calisabiliyorum zıplayarak falan. Yani sizce vücut dips , barfiks , plyo sınav gibi hareketlere zamanla alışır mi ? Yarim yamalak yaptığım dips barfiks plyo sınavlar ise yarar mi ? Bunu soruyorum sadece. Yoksa önceden kuvvet için ağırlık çalışıp mi calisthenice heceyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Graypast

quote:

Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

Barfiksi anlarımda dipsi nasıl yapamıyorsun şınavı nasıl yapamıyorsun. Yazıyı okuyunca göbek 1 km önde giden biri canlandı kafamda ama yok öyle de değilsin. Bu hareketlerin daha kolay versiyonları var onları yap.mesela ayaktan destek alarak barfiks kız şınavı vs

Yok yok hocam sınav en az 20 tane çekerim ama dips yok maalesef. Sadece dipsin hareket seklini calisabiliyorum zıplayarak falan. Yani sizce vücut dips , barfiks , plyo sınav gibi hareketlere zamanla alışır mi ? Yarim yamalak yaptığım dips barfiks plyo sınavlar ise yarar mi ? Bunu soruyorum sadece. Yoksa önceden kuvvet için ağırlık çalışıp mi calisthenice heceyim ?

Yarım yamalak hareket verim vermez işte. Hem kendini sakatlarsın bütün hareketlerin daha kolay versiyonları var onları yap. Dipsinde çeşitleri var. Ayaklarını yere dayayıp yaparsan kolaylaşır mesela

• Acele etme dips mesela çok kolay bir hareket değil, önce triceps, göğüs, ön omuz kaslarını güçlendirmelisin. Bu kasların zayıfsa doğal olarak o hareketi yapamazsın.
    Barfiks için de aynı şey geçerli, vücut ağırlığını kaldıracak güçte sırt kaslarına sahip değilsin. Sırt çalışmalarını daha sıkı yap. Pull downlar, bütün row hareketleri vs. sonra bir bakmışsın çekebiliyorsun 1, 2, 3 derken arttırırsın zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mike Ross

Acele etme dips mesela çok kolay bir hareket değil, önce triceps, göğüs, ön omuz kaslarını güçlendirmelisin. Bu kasların zayıfsa doğal olarak o hareketi yapamazsın.
    Barfiks için de aynı şey geçerli, vücut ağırlığını kaldıracak güçte sırt kaslarına sahip değilsin. Sırt çalışmalarını daha sıkı yap. Pull downlar, bütün row hareketleri vs. sonra bir bakmışsın çekebiliyorsun 1, 2, 3 derken arttırırsın zaten.

Hocam programım şu ;http://agirsaglam.com/programlar/atletik-calisthenics?showall=&start=3

Şimdi benim anlamadığım 1 gün gideceğim ertesi gün dinlenip sonramı gideceğim ? Ağırlık çalışmalarımı hep bu tarzda yapmıştım 1 gün çalış , 1 gün dinlen. Fakat bu ağırsağlamın programında nasıl oalcak onu anlayamadım. Yani dün gün 1'i yaptım , bugün gidecek miyim gün 2 ye ? Yoksa 1 gün çalış 1 gün dinlen gibisinden mi yapmalıyım ? Kafam çok karışık bu calisthenic hakkında Ama dün plyo şınavdan 3 tane yaptım buda başarıdır sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Graypast

quote:

Orijinalden alıntı: Mike Ross

Acele etme dips mesela çok kolay bir hareket değil, önce triceps, göğüs, ön omuz kaslarını güçlendirmelisin. Bu kasların zayıfsa doğal olarak o hareketi yapamazsın.

Hocam programım şu ;http://agirsaglam.com/programlar/atletik-calisthenics?showall=&start=3

Şimdi benim anlamadığım 1 gün gideceğim ertesi gün dinlenip sonramı gideceğim ? Ağırlık çalışmalarımı hep bu tarzda yapmıştım 1 gün çalış , 1 gün dinlen. Fakat bu ağırsağlamın programında nasıl oalcak onu anlayamadım. Yani dün gün 1'i yaptım , bugün gidecek miyim gün 2 ye ? Yoksa 1 gün çalış 1 gün dinlen gibisinden mi yapmalıyım ? Kafam çok karışık bu calisthenic hakkında Ama dün plyo şınavdan 3 tane yaptım buda başarıdır sanırım

"Çalıştığınızın ertesi günü dinlenmeniz gerekir. Kendinize uygun bir şekilde, dinlenerek çalışmaya gayret edin."

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boks mu Body mi?????
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.