Şimdi Ara

Çalışmak Sizce Güzel Birşey mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
115
Cevap
2
Favori
7.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    22

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışmayan insan çok düşünür beyin birşeyle meşgul olmayınca varlığını sorguluyo buda seni ya filozof yada deli yapıyo çalışmak güzel beynin kapasitesini bir şeye yönlendirmek güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: Sensei İtachi

22
    Normalmiş yaşın en az bir sene daha takıl hayatın boyunca çalışacaksın zaten. Abin olarak sana tavsiye o bir yılda yapmak istediğin mesleği araştır çalışmalar yap üzerine sohbetlere katıl. Kendini hazırla sonra dal

• Simone Simons kullanıcısına yanıt
    Ama çalışınca da beynin kapasitesini başka şeye yönlendiremiyoruz sadece iş oluyor yine de konuda gördüğüm en mantıklı sebeplerden biri

• Döngü10 kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim aklımda iki üç şey var ama ailemin bakış açısı biraz dar malesef kesinlikle karşı çıkacaklardır. Onlar herşeye sene kaybetmek olarak bakıyor, eve para gelsin de oğlum işini seviyor mu işinde çok yoruluyor mu umurlarında bile değil. Şuan da çalışmıyor olmamı günlerimi boşa geçirmem olarak görüyorlar, zaten ömür boyu çalışacaksın kendini keşfet demiyorlar bu yaşa kadar hala bulamadın mı diyorlar benim bulduklarımı da beğenmiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Okulda da iste de bir kural var ki

Calismamanin bedeli calismaktan daha ağır

O yuzden adam akilli bir is bulmaya bak reyiz
    Şu cümleyi biraz daha açar mısınız?
  • ''Çalışmak abartılmış bir erdemdir'' Bertrand Russell

Paran varsa ve çalışmak istemiyorsan çalışmaman mantıklı olabilir.

Paran yoksa muhtemelen çalışmak zorundasın. Hayat sermaye sahipleri yani işverenlere güzel.
  • Bende sevmiyorum milattan once ki zamanlarda rahat yasarmisim sadece yasamak icin yasiyorsun ekstra birsey yok

• redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Evdekilere sordum yüz bin dolarım olsa çalış çalış diyip dururmusunuz diye, dedikleri şu "evde oturup ne yapacaksın tabiki de çalışaksın" söyleyeceklerim bu kadar hakim bey. 100 bin dolarım olacak bir de çalışacam yok hazıra dağ dayanmazmış, millete ne dermişiz. Allahım sabır ver ya yok bizimkiler köleliği gerçekten seviyor

• Değil ama mecburiyet maalesef. Çalışmanın güzel olduğunu söyleyen kendini kandırıyor yada öyle teselli ediyor..

• Arkadas gunde 12 saat calisip 10.000 kazanabilecegi bi is oldugunu saniyor. Veya 8 saat calisip 2000 kazanabilecegi...

Cok gencsiniz toysunuz. Tavsiyem kendinizi zorlayip erkenden fast food zinciri, magazacilik gibi bi ise girin hayati ogrenin. Okula egitime daha siki sarilirsiniz.

• Bu ülkede hiçbir şey güzel değil, refah seviyesi düşük herkes birbirinden nefret ediyor.
  • onr9 O kullanıcısına yanıt
    Onu örnek amaçlı yazmıştım aslında 12 saat çalışmanın kabus gibi olduğunu belirtmek için, ayrıca bugüne kadar 5 farklı işte çalıştım yaz tatillerinde felan

• Yaşam gereksinimleri olan,yaşamak için,ölmemek için çabalamak ve çalışmak zorunda olan bir bedene tutsak edilmektir.Zorunluluklar diyarında tuzağa düşürülmektir.Baskı ve stres altında yarıştırılmak,geçim derdine düşürülüp,kapıştırılmaktır.Gün sonunda da ölüme kurban edilmektir.Yaşamın alay edip,kahkaha atan döngüsü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Şu cümleyi biraz daha açar mısınız?

Alıntıları Göster
    Hocam calismazsan 1 kuru ekmek verenin olmaz rezil olursun herkes sana kotu davranir gecinemezsin kimse el uzatmaz manevi olarak tekmelene tekmelene yerde sürünürsün

Calisirsan vaktin gider ugrasirsin didinirsin ama basin dik olur kimseye EyvAllahın olmaz yemegini suyunu kalacak yerini temin edebilirsin

2sini de tecrube ettim calismak tembellikten daha iyi en azindan vicdanin rahat oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı şirketler de çalışmak güzel, çalışmak başlı başına güzel bir şey bence fakat bu firmaya konuma ülkeye göre değişir. Misal benim çalıştığım firma, önceden Türk firması idi, yabancılar satın aldı şartlar kısmen iyi oldu. Ama firmanın merkezi ülkesinde ki çalışma şartlarını falan buraya atsam ohaaa dersin. Etik olmadığından ve yasak olduğundan açıklamam yapamam ama adamlar çalışmıyor resmen, hayatları harika diyebilirim. Birde bizim ülkeye bak. Türk milleti birbirine eziyet eden tek millet herhalde. Gelişmemiş ülkelerin klasik sorunu bu olsa gerek.
  • Başlığı açan arkadaşla aynı düşünüyorum. Çevremdeki şu çalışmayıp ne yapacaksın ömür mü geçer sıkılırsın diyen tiplere bakıyorum hayatı iş olmuş. Bu adamların hiçbir hobisi ilgisi alakası yok. Ot gibi işten eve evden işe haftasonu da barlarda karı düşürme peşinde geçiyor. Bir enstrüman çalma yok bir spor yok hiçbirşey yok. Böyle tipler bütün hayat tatminini para kazanmak üzerine kurmuş insanlar. İş hayatları bitince de müthiş bir boşluğa düşüyorlar. Böyle olmayın. Yiyebileceğiniz kadar kazanın hayatınızda mutlaka zevk aldığınız şeylere yer verin ve onlarıyaparken iş vs düşünmeyin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.