Şimdi Ara

Çalışmak Sizce Güzel Birşey mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
2
Favori
6.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sensei İtachi

    Sorun şu ki benim sevebileceğim ilgimi çeken bir meslek yok
    Hobilerini calisma duzenine adapte edebilirsin. Oyun aldigini yazmissin steamden. Kanal kurup broadcast etmeyi dene istersen. Oraya buraya link atar gelen yorumlara gore tamam mi devam mi karar verirsin. Belki oradan baska birseye ilgin dogar ona yonelirsin belli mi olur?



    Yasin genc belli. Cokta takma. Hersey olacagina variyor nasilsa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaramsarDoc

    çalışmak iyidir diyen kendini avutuyordur. kendimi en disiplinli insanlardan biri sayarım fakat gene de sürekli çalışmak bana çok zarar veriyor.

    yok sevdiğin meslek vs zırvalarını da geçin,bir şeyi nekadar severseniz sevin bir müddet sonra başlangıç heyecanınızı,sevginizi yitirirsiniz.illaki bıkacaksınız,tükenmişlik sendromu yaşayacaksınız. hiçbir şey başlangıçtaki gibi kalmaz buna duygularınız da dahil. birine duyduğunuz aşk gibi,işinize duyduğunuz sevgi de yitip gider.

    o tutkuyu asla ve asla koruyamazsınız.dünya değişiyor,sizler de değişiyorsunuz,içinizdeki enerji de bunlara paralel olarak zamanla azalıyor.

    ha dersiniz ki boş durmak daha kötü,işte bakın tam bu yüzden bir işte çalışmak zorunda hissediyorsunuz.boş durmak da nerden çıktı? insan bir işte çalışmasa dahi nasıl eğlenebileceğini,vakit geçirebileceğini bilmeli(bkz:dünyayı gezmek)

    biraz da realiteye dönelim,para diye bir kavram var:bu da çalışmadan edinilemiyor. bu yüzden belli şeyleri elde etmek için çalışmak zorundasınız.ha bunu da nekadar az süreyle kısıtlarsanız yaşamınız için okadar iyi. yani size yetecek parayı en kısa sürede elde etmeye bakmalısınız;hayat sömürüsünden en az zararla çıkmak için.

    ben planlarımı da bu doğrultuda yapıyorum.şuan okuduğum bölümü ve sonunda olacağım mesleği şimdilik nekadar çok sevsem de illaki bıkacam ve bırakmak isteyeceğim. ve o an geldiğinde de kimse beni durduramayacak,çünkü bağımsız olma düşüncesini edindim ve kararlıyım. o kararımı etkileyecek herhangi bir şeye bağımlı olmamalıyım,birilerine-çocuk,eş vs- çalışmak için dünyaya gelmedim ben. yalnız geldim ve yalnız gideceğim;hayatı da özgürce,istediğim gibi,yaşamak istiyorum.
    bu düşüncelerimin temeli çok sağlam-daha da sağlamlaşacak-,asla yıkılmamasını umuyorum.
    Bu konuyu er veya gec cozebilirsin. Ama senin gibi zeki insanin malesef kacamayacagi tek birsey var. O da mutsuzluk. Aptal olsaydin bir markette calisip, coluk cocuga karisip 2arti1 de yasayip otobus kullanarak mutlu olabilirdin. Ama zekanin bedeli cok agirdir. Dunyayi da dolassan, Mars'a da kacsan malesef mutsuzluktan kacisin yok. Cunku herseyin farkindasin.




  • Sevdiğin işi yaparsan güzel.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

  • Konu ile biraz alakalı güzel bir video.
    İngilizceniz yoksa turkce altyazı bulunuyor.
  • Deniztns kullanıcısına yanıt
    Artık yayıncılık işi yaş bana göre zaten bir sürü youtuber streamer var neden beni izlemek istesinler ki diye düşünüyorum, bir de çalışırsam hobilerime zaman ayıramayacağımı düşünüyorum 8 saat çalışma süresi olan iş bulmak neredeyse mucize gibi bu devirde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Benim gözümde çalışanlarını motive edemeyen, insan gibi çalışma şartı sağlayamayan bütün işverenler kanemicidir, bir gün işveren olursam en donanımsız çalışanıma bile asgari ücretten fazlasını vereceğim ayrıca hiçbir yan hakkından kısmayacağım, bana göre işini sevmeyen çalışan verimli olamaz, hem 3 kuruş para verip hem hiçbir yan hakkını vermez hem de sürekli azarlarsan o çalışandan verim felan alamazsın. 10 tane bmw 3 tane villa almaktansa başımı yastığa koyduğumda rahat rahat uyuyabilmeyi istiyorum. Ben hiç çalışmayacağım diye bir şey söylemedim sadece erkenden iş hayatına girmek istemediğimi söyledim. Ayrıca ben malesef bu dürüst adil işverene hiç rastlamadım, hepsi çalışanlarını köle yolunacak kaz olarak görüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sensei İtachi -- 17 Aralık 2018; 21:45:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sensei İtachi kullanıcısına yanıt
    Nerelerde, hangi pozisyonlarda çalışıp bu kanıya vardın?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PresidentObama kullanıcısına yanıt
    düştünüz sanırım hocam
  • Sevdiğin şeyler ile ilgiliyse yaptığın iş çalışmak dünyanın en anlamlı ve en güzel şeyi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk baştaki heyecanını kaybedersen zulüm olur yoksa sevdiğin bir işse ara ara kopmalar olsada tatil vb. izin kullanıp yeniden tutunursun. Ayrıca iş arkadaşları ve yöneticilerde önemli seninle ilgilenmeyen yönetici şirkete olan güvenini kaybettirir. Kısaca demek gerekirse çalışmak için yaşamıyoruz, yaşamak için çalışıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgshadow -- 17 Aralık 2018; 22:17:20 >
  • 94 doğumluyum. 15 yaşımda nalburda 25 kiloluk gri derz dolgular vardı markasını unuttum onları taşımaya çalışırdım.permolit boya vardı 6kg sağ elime 6kg sol elime alır seke yamula alt depoya indirip depodan çıkarmaya çalışırdım. bikaç kere tuğla indirip bindirdim ama çok değil. sonra ekstra garsonluk yaptım. 18 yaşıma bastığım anda sabah 9’dan gece 2-3 e kadar bardak yıkadım , servis yaptım haftasonları tabii, sonra lisede cuma günlerim de boştu cuma , cumartesi , pazar arkadaşlarım gezerken ben çalışıyordum elektronik mağazalarda marka satış danışmanlığı yapıyodum ama herşeyi de satıyodum. o zamanlar günlük 40-55-65tl civarında değişiyor tabii. bazı firmalar yemek kartı verir bazıları vermez yol parasını cebinden ödersin. sonra sonra heralde 1-2 senede 7-8 iş değiştirdim. bu değişimler sürekli farklı firmalardan teklif şeklinde oldu. Media Markt’ta dediler gel bizimle çalış 3 seneye mağaza yöneticisi olursun dediler ki o zamanlar lisedeyim hala okul bitmemiş son sene(liseyi uzattım 1 sene) haftasonları çalışıyorum. Yıl 2018 2250tl+primle çalışıyorum. sevdiğim işi yapıyorum satış yapıyorum , yeni insanlar tanıyorum. Türkiye’nin karadenizin en uç illeri hariç karış karış her ilini gezdim , yemeklerini yedim , yeni insanlar tanıdım. Yıllık ortalamam 4bin+ ya tekabül ediyor. Şuan sürekli farklı firmalardan iş teklifleri alıyorum. Ama kendi işimi yapmayı planladığımdan nazikçe geri çeviriyorum. Bir arabam var çocukluk hayalimdeki araba(impreza) 40bin tl ediyor. Mükemmel olmasa da fena sayılmayan bir hayatım var. Sevdiğin ve zevk aldığın işi yaparsan emin ol mutlu olursun. Sakal olursan çok çalışırsın. Erken evlenip çocuk yaparsan salaklıktan öteye gidemezsin. Uçkuruna düşkünsen yanlış bir lastik mağduriyeti yaşarsan yine hayatın kayar. Azcık gayret göster ve hayalindeki işi bul üstadım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Muten Roshi kullanıcısına yanıt
    Hocam bu pilotluk olayı tam olarak nasıl oluyor başlıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim evlenmek gibi birşey şuanlık aklımın ucunda bile yok. Olur da fikrim değişirse 30 yaşın altında evlenmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Benim şöyle bir durumum var, hiçbir meslek ya da hiçbir iş ilgimi çekmiyor. Bütün işlere, çalışma hayatına kölelik gözüyle bakıyorum. Çalışma hayatına girdiğimde ızdırap dolu bir 30-40 yıl beni bekliyor malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaç yaşındasın
  • hocam yanlış anlama ama bu kafayla hareket edersen sen zaten bi 7-8 sıfır yenik başlıyosun. Bi hedefin yok mu abi senin ? Denemeden hiçbişey bilemezsin. İlgini çekmemesi haberin olmamasından yada deneyimlememiş olmandandır. En basitinden marangoz olsan/çırağı 2 senede kalfa olursun. Genç adamlarsınız azıcık vizyon edinin hedef koyun kendinize. Madem çalışmak istemiyosun çalışmanı gerektirmeyecek bir iş bulman lazım. Yani senin aklının ucundan geçmeyecek , bırak 40 yılı 200 yıl düşünsen aklının ucundan geçmiycek zevkli işler var. Kayak yapmadan kayak yapmanın zevkine varamazsın , o zevki tahmin bile edemezsin , yada uçağa binmeden o hissiyatı hissetmeden bişey diyemezsin. Deneyim önemlidir , heyecan önemlidir. Az biraz düşün hedef koy kendine . mesela ben 3-4 yıla kalmadan inşallah yani kendi kendine yetebilen dışa bağımsız etinden suyuna sütüne ekmeğine kadar kendi içinde döngü de kalan bir çiftlik yapıcam. ticari faaliyet gütmeden kendi kendine yeten bişey olucak. İşte bak çalışmak istemiyosan böyle bişey bul tam tembel işi :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Yaşım daha 22 yani bu yaşa kadar çalışabileceğim pozisyonlar belli. 5 farklı işte çalıştım ve hiçbirinde yemek harici bir yan hak alamadım, yemeği yerken de saolsunlar burnumdan getirdiler, 15 dakika yemek molası nedir yahu? Hepsinde öyle değildi ama bir tanesinde sadece 15 dakika yemek molam vardı, diğerlerinde de yarım saatti. Bu arada çalıştığım iki işte asgari ücretin altında kazandım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    22

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haftanın 5 günü sabah 8 akşam 5 bir iş, en az asgari ücretin iki katı maaş, altı ayda bir ikramiye, yıllık izinleri sorunsuz kullanabileceksin, başında mobbing yapan bir amir veya müdürün olmayacak, çalışma arkadaşların arasında sorumsuz kişiliksiz karaktersiz kendi işini senin üstüne yıkmayacak arkandan iş çevirip kuyunu kazmayacak fitneciler olmayacak kısaca ahlaksız çıkarcı Türk zihniyetinden uzak bir iş olursa çalışmak neden güzel olmasın, fakat bu saydıklarım bu ülke şartlarında gerçekçi olmadığı için çalışmak demek eziyet kölelik emek sömürme her türlü karaktersizliği görmek yaşamak demektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lefrer

    Hocam bu pilotluk olayı tam olarak nasıl oluyor başlıyor
    https://forum.donanimhaber.com/pilot-olunca-uplayacagim--132634364#132634364

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışmak güzel, yorulup evde huzura kavuşmak daha güzel.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.