Şimdi Ara

Çalısmak icin almanyaya gidilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
4
Favori
4.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evlenmeyi dusunmuyorum ve suanda dusundugum sey birikim yapmak turkiyede 1 sene calisip para biriktirsem almanyaya gitsem almanca ogrensem oturma ve calisma izni alsam.

Malum ülkemizin son zamanlardaki durumuda içler acisi insanlar yakinda birbirini yicek.

Bi 7 8 k para biriktirsem sizce altindan kalkabilir miyim orada ki tek sorunum almanca ögrenmek icin harcadigim caba olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Wc bile temizlerim gerci suan da ayni isi yapiyoum

• Su zamanda para icin neler yapiliyor ahh

• quote:

Orijinalden alıntı: MatureHunter

Evlenmeyi dusunmuyorum ve suanda dusundugum sey birikim yapmak turkiyede 1 sene calisip para biriktirsem almanyaya gitsem almanca ogrensem oturma ve calisma izni alsam.

Malum ülkemizin son zamanlardaki durumuda içler acisi insanlar yakinda birbirini yicek.

Bi 7 8 k para biriktirsem sizce altindan kalkabilir miyim orada ki tek sorunum almanca ögrenmek icin harcadigim caba olur.

Gidilir de memleket hasreti diye türklere bulaşma bence. Sonra elindekini de verir gelirsin geri.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Time Lord kullanıcısına yanıt
    Insanlara satasmak gibi bir huyum yoktur. Evcimen bir insanim. Dusundugum tek sey para. Sende yapilmasi mantikli mi

• quote:

Orijinalden alıntı: MatureHunter

Insanlara satasmak gibi bir huyum yoktur. Evcimen bir insanim. Dusundugum tek sey para. Sende yapilmasi mantikli mi

Bulaşmaktan kastım içli dışlı olmaktı.

İmkanın varsa git bence. Bilet fiyatları 100 euro falan zaten istediğin zaman ziyaret edersin burayı. Ama fikrim kalıcı gitmek. Yaşlanınca falan gelinir belki.

• Gitmek kolay mı oğlum ben mi işi bilmiyorum. İngilizce öğretmeniyim. Yeşil pasaportum var. Gideyim çalışayım bu kadar kolay mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Almanya'da okuyorum, geçici olarak çalışmışlığım var ve bilgileri aktarıcam. Bazılarında hatam var ise affedin. Gözlemlerimi aktarıyorum:

1) Şehir merkezlerinde ev kiraları yüksek. Tek oda kiralasan bile vereceğin miktar 400-500 eurodur.

2) Burada verilecek miktar aylık sabit değil çalıştığın saat üzerinden ücret hesaplanıyor. Saatine 9 euro alırsın minimum. Ne kadar çok çalışırsan o kadar çok alırsın o yüzden ayda şu kadar kazancın olur diyemiceğim.

3) Yaşam şehir merkezlerinde pahalı ama kasabalarda oldukca ucuz. Yiyecek içecek kısmına gelirsek o kısımda endişen olmasın bu tarz şeyler oldukça ucuz. Markette 100 Euro ile bir sepeti ağzına kadar doldurursun.

4) Yeri gelir günlük işlerde bile çalışabilirsin. Örneğin konserlerde falan. Ben 15 saat bir konserde çalıştım mutfakta 140 euro kazandım. Sonra çektim gittim Barcelonaya 😂

5) Yaşamak için uygun bir yer mi diye sorarsan Almanya için, ben çok memnun kaldım. Gerçekten yaşanacak bir yer. Hak, hukuk, adalet var. Ne iş yaparsan yap geçimini sürdürürsün rahatlıkla. Zorluk yaşamazsın aç kalmazsın. Türkiyede 30 bin tl verilen 2000-2005 model arabaları 600-700 euroya burada alırsın.

Bunların dışındaki soruların olursa yanıtlarım, aklıma gelenler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sermer -- 6 Ocak 2019; 18:29:19 >

• sermer kullanıcısına yanıt
    Aradigim adam sensin bi duşa giricem cikinca alintilarim

Arkadaşın dediğini dikkate al. Bir söz vardır; Bir gurbetçi başka bir gurbetçiyi gurbette "sever"... Almanlardan korkma hep dürüstlerdir, onlara güven ama türklere dikkat et

• Alsalar gidicez almiyolar lise mezunuyum yesil pasaportum var nasıl almanyaya gider calisirim?

• Git kardes ne işin var zaten, burda gecim cok zor.

Bende oyle dusunuyorum aslinda cok iyi olur

• İşim otomobil, Almanya kabul etse dakika düşünmem ama almıyor, almaz

Ne yapacak benim gibi uğursuzu

• DISCOVERY SCIENCE kullanıcısına yanıt
    Para biriktiriyim gidicem

• Youtube'de Murat Ozun abimizi izleyebilirsin , Almanya'da yaşıyor ve bu tarz videoları cevaplıyor.

Onunda dediği gibi Almanca öğrenemeden hiç birşey yapamazsınız , wc temizlesen bile olur , o dediğim adam fabrikada çalışıyor 1500-1600 euro maaş alıyor ve krallar gibi yaşıyor şuanda eti içkisi herşeyi yanında , tiguan bile aldı.

Dediğim gibi wc temizlesen bile sosyal yaşam ve ekonomik olarak çok rahat olursun.

Tabii Almanya çalışmayanları sevmez.
  • Avustralya daha mantıklı gibi yüzeysel araştırmalarıma göre

• Murat ozun biliyorum suanda mobilim pcye gecince onu izlicem cunku artik skldm turkiyeden. Farkli birseyler istiyorum ben sıkılmayan insanim orda olursam ne azindan solo hayatta kalmayi daha iyi kavrarim

• Benim elimde de şuan yani bir şans doğsa hiç düşünmeden direk giderim Almanya'ya.

Bir çok arkadaşım var ve krallar gibi yaşıyorlar , orda verilen ücret ile burdaki ücreti karşılaştırınca 1 sigara daha içesim geliyor (:

Her konuda üstünler, bu tartışılmaz bol şanslar.
  • Dilerim o sans ikimiz icinde olur

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.