Şimdi Ara

Çalısmak icin almanyaya gidilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
4
Favori
4.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MatureHunter

Bende oyle dusunuyorum aslinda cok iyi olur

Çalışma iznini falan nasıl halletmeyi düşünüyorsun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Time Lord kullanıcısına yanıt
    Eve geciyim arastiricam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Umarım, murat ozunu izle , çok iyi birisidir bağımlılık yapar (:
  • Aylardir takip ediyorum kizi oldu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MatureHunter

Eve geciyim arastiricam

Ben biraz bakmıştım da yüksek lisans yapmış insanlara bile zor veriliyormuş Avrupa'da. Benim şevkim kırılmıştı bunu duyunca.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Time Lord kullanıcısına yanıt
    Biraz arastirayim bu konuyu ona gore hortlaticam

• Kesinlikle gidilir. Ne kadar miktarda para biriktirmeyi dusunuyosun orada hayata baslamak icin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl gideceksin? Almanya'da çalışan biriyle evlenirsen kral hayat yaşarsın benim kuzen öyle yaptı ondan biliyorum.
  • modifiye.jones M kullanıcısına yanıt
    Bir 5 6 bin biriktirmeyi dusunuyorum. Starti vermek icin belki birileriyle eve cikarim yada ne bile diger alternatifler

• Şekilsiniz ya kullanıcısına yanıt
    Valla nasil olursa gitmek istiyorum

• Almanya yerine göcü Isvicreye atmaya bakin daha cok kazanirsiniz. Yasam cok daha guzel Isvicrede.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Emin ol arastiricam sonra alintilicam :)

• Turkiyede isler karisacak, ben gidiyorum diyenlerden utaniyorum resmen. Utaniyorum bu topraklari kani ile sulayan, ya istiklal ya olum diyen atalarimizin torunu olmanizdan.

Giden gitsin hocam, yarin Turkiyede isler karisinsa!!!(yok oyle bir dunya) emin olun ilk yurtdisindakilerin basi cok agriyacak. Vatansiz bir millet yok olmaya mahkumdur.

• Şuan almanyada yaşayan abim tam karşımda ve asgari ücretle yatak fabrikasında çalışıp 2015 model bmw 3.18 e binip evinin kirasını ödeyen borcu olmayan istediğini yiyip istediğini giyen orta sınıf yaşantısında.

Ve 7 ay önce patronumun oğlu almanyaya gitti evlenip.

Git gidebiliyorsan dostum geçen arkadaşım firlandıyaya gitti bende almanyaya gitmek istiyom . Türkiyede yaşama hakkımız elimizden alınıyor gıdım gıdım

• Istedigin gibi utanabilirsin kimsenin seninle bir alip veremedigi yoktur.

Insanlarin tercihlerine saygin yoksada birsey diyemem. Ben 22 yasinda genc bir insanim birileri benim cebimden alip baskasina veriyorsa onuda cezalandirmanin yolu budur.

• Öyle gidiyorum demekle gidemezsin.

Bu tip ülkelerde düzgünce çalışma izni alabilmek için öncelikle kalifiye eleman olmalısın. Sadece kalifiye olman da yetmez, oradaki vatandaşların bu işi senden iyi yapamayacağını, senin bu iş için biçilmiş kaftan olduğunu şirketin kanıtlaması ve senin için bu bürokratik işlemleri yapması lazım. Ki, ne iş olursa yaparım diyerek buraya konu açan birisinin konumda olduğunu sanmıyorum.

Diğer alternatif ise vatandaş ile evlenip gitmek ki bunun da birçok prosedürü var artık. Ülkeler öncelikle b1 seviyesinde oranın resmi dilini bilmeni şart koşuyor. Topluma uyum ve dil öğrenmen için 2 yıla kadar uzayan entegrasyon süreçleri, dil eğitimleri falan oluyor. Sonrasında da bir işin yoksa öyle kolay kolay iş bulamazsın.

Üçüncü ise kaçak gitmek. Turist vizesiyle gittin, sonra dönmedin. Polisten köşe bucak kaçmaya başlarsın, dili anadil seviyesinde bilmediğin için sürekli diken üstünde olup topluma karışamazsın. Bu seçenekte Almanya'da hiçbir kurumsal şirkette çalışamazsın. Sadece dönercide dükkan kapandıktan sonra çalışabilecek temizlikçi olursun onlar da sana ayda 500 euro ya verir ya vermez hem de it gibi çalıştırırlar hem de sürekli ihbar edilmekle tehdit ederler.

İşin özü, aranan elemansan dünyanın her yerinde iş var, her yerinde çalışabilirsin ancak milletin gazına gelip kaçak falan gidersen perişan olursun yakalarlar sınırdışı ederler bir daha oraya turist olarak bile gidemezsin. Otur ülkende girişim yapmaya bak bu şartları sağlayamıyorsan bence.

• Gravaze kullanıcısına yanıt
    Ne is olursa yaparim diyen birisi degilim. Kacak gitmekte benim gibi bir insanin yapicagi birsey degil.

Gerekirse turkiyede almanca dili ogrenirim parasiyla. Bununda bir cok alternatif olur var.

• Biz Turklerin tercih hakki yoktur. 4 bir yanimiz dusman dolu, orf, adet, kultur, maddi zorluklar ile genclerin dirayetlerini kirarak vatana kusturme politikasi bu sadece. Bu problemlerin uzerine yurumektense KACIYORSUN!!! Sadece kendi vicdanini rahatlatmaya calisiyorsun.
    Bu arada pardon hocam. Rumuzunu yeni okudum. Sen zaten git ve bir daha gelme mumkunse. Zaten yozlasmis, sapiklasmis bir zihniyetin oldugunu gormus olduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A8A859B47 -- 6 Ocak 2019; 21:47:34 >
  • Parasıyla da dili öğrensen, Goethe olup Faust'u bile yazsan sadece kendi çabanla gidemezsin. Şu anda sadece tıp doktorları dil öğrenip oradan denklik alabiliyor kendi çabalarıyla onun haricinde buradan direkt yapabileceğin bir şey pek de yok gibi. Öğren dilini linkedin'den iş başvurularında bulun bakalım, olursa ancak öyle olur.
  • Sana gore sapik bir zihniyete sahipsem sana gore evet oyleyim.

Evet bu gercekten gencleri vatana kusturme politikasi kosarak ustune gidiyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.