Şimdi Ara

Çalışan hakkını alır mı? İlahi adalete inanıyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorum mezuna kalmış tecrübeli arkadaşlara ve ygs için ayrı lys için ayrı değerlendirmenizi bekliyorum bu mevzu hakkında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sana şu kadarını söyleyeyim ygs den sonra , dindar arkadaşlarımın yarısı ateist olmuştu , lys den sonra , hakiki ateist olan arkadaşım müslüman olmuştu

İlahi adalet eşit ve dengeli değildir zaten .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedude15 -- 24 Ocak 2016; 4:43:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık söyleyeyim alamaz.
    Eğer sen derslerini düzgün bi kurumdan almıyorsan git istersen tek başına bi tarafını yirtana kadar çalış olmaz. Diğer taraftan ailesi zengin olan dershaneye 10 bin attı mi o çocuk gidim karşılığını verse istediği yere gelir.
    İstek ve arzu olmalı evet ama yeterli destek olmadiğında bu hiç bir ise yaramaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Terliksi İnsan

Açık söyleyeyim alamaz.
    Eğer sen derslerini düzgün bi kurumdan almıyorsan git istersen tek başına bi tarafını yirtana kadar çalış olmaz. Diğer taraftan ailesi zengin olan dershaneye 10 bin attı mi o çocuk gidim karşılığını verse istediği yere gelir.
    İstek ve arzu olmalı evet ama yeterli destek olmadiğında bu hiç bir ise yaramaz.

Ben dershaneye hiç gitmedim ne yani çalışarak tm 3 te ilk 50 bine dahi giremez miyim? Sayısal için ve tıp filan isteyen biri için belki dediğin doğru olabilir ama bütünü genellemek pek gerçekçi gelmedi, ki bu sene geçen seneye göre dershaneye giden öğrenci sayısı azaldı, herkes temel liseye de gidemedi yani sadece %25lik zengin kesim mi kazanacak?

• Dershaneyle dursahaneyle olan bisey degil hatta daha beter ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GötsüzAdaM -- 24 Ocak 2016; 4:44:29 >
  • Dershane falan hikaye gecen sene 35k ile mezuna kaldim ne dersaneye gittim ne özel derse gittim is kendinde bitiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

quote:

Orijinalden alıntı: Terliksi İnsan

Açık söyleyeyim alamaz.

Ben dershaneye hiç gitmedim ne yani çalışarak tm 3 te ilk 50 bine dahi giremez miyim? Sayısal için ve tıp filan isteyen biri için belki dediğin doğru olabilir ama bütünü genellemek pek gerçekçi gelmedi, ki bu sene geçen seneye göre dershaneye giden öğrenci sayısı azaldı, herkes temel liseye de gidemedi yani sadece %25lik zengin kesim mi kazanacak?

Önce %25 lık zengin kesim kazanacak. Kalan %75 lige kendi halinde çalışan girecek. Sayısal için konuştum gerci tm isen türkçe sosyal ezber. Mat saglam girer yalnız sana

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alır ama tek sene çalışması olarak bakmıcaksın ilkokula kadar iner olay

• Arkadaş bırakın artık bu tarz kendinizi kandırmacaları, temel liseydi dersaneydi özel dersti bunlar boş şeyler. Ve açıkca söylüyorum sınavda bu dediğim kaynakları hayvan gibi sömürüp de zoraki bi başarı elde edenlerin hayatı boş olacak. Ne yapacaklar yani ölene kadar mı özel ders alacaklar? Olay tamamen sizde biter. Herkesin kapastesi aynı olacak değil. Elinizden geleni değil bi tık fazlasını yapın ondan gerisi teferruat elinizde olan bişey değil.

Herkesin hakkında öncelikle Hayırlısı sonra başarılısı.

• Terliksi İnsan kullanıcısına yanıt
    Hahahahahhahaha. Kendi beceriksizliğini böyle mi kapatarak tatmin oluyorsun ? Kaç tane arkadaşım var bu dediğin yüzünden seni utandıracak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence ygs çoğunlukla şans biraz da bilgi+mantık işidir. Lys ise bilen yapar.

• Necm Suresi 39.ayette Allahu Teala sorunuza cevap veriyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terliksi İnsan kullanıcısına yanıt
    2 yıl öncenin 1.si idi herhalde adamın çalışma masası bile yok ama 1. oldu.

Sen ne diyon la değişik?

• Evet çalışmak büyük ölçüde kurtarır ancak sınav anında şans da lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YGS için kesinlikle %50 şans %50 bilgi.
  • Önce zenginler başarılı olacakmış lafa bak.Nasıl olacak adam istemedikten sonra sınava özel ders hocasını mı sokacak?Geçin bu işleri.Bir adam çalışmak istesin sokaktan kitap toplar yine başarılı olur.Her yıl doğunun köylerinden binlerce adam derece yapıyor.Okula gitmeyi bırak kardan kıştan sokağa çıkamıyorlar.Yolları kapalı bir kere birini ygs sınavına götürmek için devlet yardımcı olmuştu.Adamlar arama kurtarma ekibiyle geliyor siz beceriksizliğinizi başkasına yüklüyorsunuz.Zengin adam parayla okur doğru diyorsunuz.Biri İstanbul Nişantaşı Üniversitesini bitirir öteki Odtü,İtü'den mezun olur.Merak etmeyin herkes ikisinin arasındaki farkı Cv sine bakınca bile kabak gibi anlıyor.Ayrıca bu memlekette öncelik çalışana verilir.Biri bana gelsin abi çalışacağım kitap param yok desin üniversitede okumama rağmen ben aç bile kalsam o adamı geri çevirmem.İyi kötü yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apocalypto33 -- 24 Ocak 2016; 11:04:52 >
  • İmam hatip mezunuyum. Lys son sınava yani edebiyata bir nedenden ötürü giremedim. Gram isyan etmedim. Kimseyi suçlamadım. Annem kendisinin suçlu olduğunu düşünüp günlerce ağladı. Sonra vardır bir hayır dedik ağlama anne. Demek ki üniversiteye hazır değilmişim ki Allah izin vermedi dedim. Bu sene tekrar hazırlanıyorum ve farkettim ki geçen seneye nazaran bende çok şey değişmiş. Şimdi buraya yazıp kendimi üstünmüş gibi göstermek istemiyorum ama mezuna kalmak beni ciddi manada olgunlaştırdı. Bu sene üniversitede olmamak sanıyorum ki gerçekten benim için bir nimetmiş. Çünkü 12.sınıfta bir çocuktan tek farkım yaşımdı.

Kıssadan hisse: Adalet sadece ünivetsiteyi kazanmakla sınırlı olmayabiliyor. Adalet çok geniş bir kavram.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkını Arayan Serçe -- 24 Ocak 2016; 11:26:00 >
  • beyler gidin çalışıp 1. Olun o zaman bana arkadsımdı 2 yıl önceydi abuk sabuk konuşmayın, gidin inanmak istediğinize inanmaya devam edin. Lys çalışırken tek başınıza açın bakin yazdiklarima.

• SBS dönemi tamamen kopya çektim. 8. sınıfta benim 3 4 katım çalışan adamlardan yüksek puan aldım. Temel ilkokul.
    Lisede de aynı durum geçerli. İlkokul temeli iyi olan adam rahat, daha zayıf olan daha zorlanıyor.

Adalet hem geniştir, hem de tüm zamanlar içindir. + verime bakmalısın.
  • İnandığım tek adalet

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.