Şimdi Ara

C4 1.6 HDİ 92HP & 110HP tercih

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    C segmenti dizel bir araba almanın arifesindeyim , Donanım + görüntü olarak bana en yakın olan araç C4, geçen hafta 92 hp'lik modelin test sürüşünü yaptım , performans gayet iyi, akıcı ve keyifli bir sürüşü var aracın , dün de 110 hp'lik modelin test sürüşünü yaptım , açıkcası niyetim 100 hp'lik modeli almaktı , 92 hp'liğin performansını gördükten sonra 110'luğu kullanmak için sabırsızlanıyorudum , ancak test sürüşü tam bir hayal kırıklığı oldu , çünkü iki araç arasında ciddi bir performans farkı hissedemedim , belki kullandığım araçta bir problem vardı , yanımdaki arkaşada bir kaç defa sordum , araçta sorun olmadığını söyledi , performans farkı hissedilir derecede yok gibi geldi bana ne dersiniz?

İkinci olarak, 110'luğu test ederken debriyaja her basışımda , sanki pedal bir seye dürtüyormuşçasına bir ses çıkarıyordu , araç 14,000 km.de idi , açıkcası çok şaşırdım bu duruma , buna benzer bir sıkıntı yaşayan oldumu acaba merak ettim.
    Yan aynalarda ısıtma varmı diye sorduğumda ewt var dendi , fakat forumda bir kaç arkadaş olmadığını yazmış , buda enteresan bi durum.
    Son olarak yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimini günlük deilde , uzun vade olarak görebiliyormuyuz , yetkili sadece günlük olarak görebilirsiniz dedi.

Sizce performans olarak düşünüldüğünde aradaki fiat farkını vermeye değermi?

Son olarak bu aracı kullanan arkadaşlar samimi olarak söylermisiniz , gönül rahatlığı ile tavsiye edilecek bir araçmıdır.??

Saygılar..

• ben de önceleri 110 hplik düşünüyordum anacak şu anda 92 hplik (çeşitli aksesuarlarla birlikte) almayı planlıyorum. Bu arada size ne kadar fiyat verdiler.

Orjinalden alıntı: goldenknight

ben de önceleri 110 hplik düşünüyordum anacak şu anda 92 hplik (çeşitli aksesuarlarla birlikte) almayı planlıyorum. Bu arada size ne kadar fiyat verdiler.

2007 model buldum bi tane , arka camlar elektirkli+sis farı 32,750 ytl fiat aldım.
  • aradaki fark hissedemediyseniz,bence test ettiğiniz 110luk aracın problemidir.. yoksa 1.6lt HDI ve 240 nm tork olan bi makine kolay kolay bulunmaz.. aynı zamanda bu motor ani ivmelenmelerde anlık olarak torku over-boost'la 260 nm'ye çıkarıyor..92lik için aldığınız fiyat çok uygun...110luk için ne dediler?
    ]
  • 33.000'e bulmuşsunuz işte,250 ytl için elinizdekini kaçırmaya değermi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hayır ben de bilgi vermek için yazmıştım. (biraz da merak) Yoksa ciddi olarak elimden kaçırmamayı planlıyprum.
    2010 Volvo V50 DRIVe
  • Benim bulduğum araç 2007 model , şu an 2008 modeller satılıyor bu noktaya dikkat , zeytinburnu bayin'de buldum aracı,

"aradaki fark hissedemediyseniz,bence test ettiğiniz 110luk aracın problemidir.. yoksa 1.6lt HDI ve 240 nm tork olan bi makine kolay kolay bulunmaz.. aynı zamanda bu motor ani ivmelenmelerde anlık olarak torku over-boost'la 260 nm'ye çıkarıyor..92lik için aldığınız fiyat çok uygun...110luk için ne dediler? "

Bende sizin gibi düşünüyordum , ancak aracın testini yatıktan sonra dediğim gibi hayal kırıklığı oldu , bu arada merak etim siz bu aracı kullanıyormusunuz ? yoksa kağat üzerindeki detaylara bakarakmı bu yorumu yaptınız?
  • bi aile dostuma c3 alırken c4 1.6 hdi(110)'yi test ettm...sınıfında donanım/fiyat olarak bulunmaz bi araba...92liği c3'te var,c3'e yetiyor ama c4'te nasıl olur bilemem... bence c4 110'lukla şahlanır...yakıt tüketimi fabr. verilerine göre neredeyse aynı...

Orjinalden alıntı: 06JR530

bi aile dostuma c3 alırken c4 1.6 hdi(110)'yi test ettm...sınıfında donanım/fiyat olarak bulunmaz bi araba...92liği c3'te var,c3'e yetiyor ama c4'te nasıl olur bilemem... bence c4 110'lukla şahlanır...yakıt tüketimi fabr. verilerine göre neredeyse aynı...

C3'teki motor 1,4 90 hp, 215nm tork vereceğini hiç sanmam , aynı motor değil..
    Silindir hacmi (cc) 1560
    Maksimum Güç (Hp.din/dev.dak) 92 / 4000
    Maksimum Tork (Nm/dev.dak) 215 / 1750
    Tipi Yüksek basınçlı turbo dizel direkt enjeksiyonlu
    Silindir adedi ve tipi Sıralı 4 silindirli - Önde enine konumlandırılmış

Citroen C3 1.6 HDI 16v verileri
    MOTOR
    Çap x Strok (mm) 75 x 88,3
    Silindir hacmi (cc) 1560
    Maksimum Güç (Hp.din/dev.dak) 92 / 4000
    Maksimum Tork (Nm/dev.dak) 215 / 1750
    Tipi Yüksek basınçlı turbo dizel direkt enjeksiyonlu
    Silindir adedi ve tipi Sıralı 4 silindirli - Önde enine konumlandırılmış

Ben 1.4 diye hatırlıyordum, yanlış oldu..

Orjinalden alıntı: gacara_53

c4 dizel gözükapalı alınır hdi motorlar çok başarılı bide c4 o dizelin kurulumunu yaparsa eline su döken olurmu sizce ?

kurulumunu yapmasıyla neyi kast ettiğini anlamadım??
  • citröen motor kurulumu aynı motoru ayrı markalar değişik kurar citröen başta gelir pejo 307 ye bak citröene bak ustalara sor citröen 5 diğerleri 3 puan
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: gacara_53

c4 dizel gözükapalı alınır hdi motorlar çok başarılı bide c4 o dizelin kurulumunu yaparsa eline su döken olurmu sizce ?

kurulumunu yapmasıyla neyi kast ettiğini anlamadım??

aradaki fark hissedemediyseniz,bence test ettiğiniz 110luk aracın problemidir.. yoksa 1.6lt HDI ve 240 nm tork olan bi makine kolay kolay bulunmaz.. aynı zamanda bu motor ani ivmelenmelerde anlık olarak torku over-boost'la 260 nm'ye çıkarıyor..92lik için aldığınız fiyat çok uygun...110luk için ne dediler?

ben 100 lukla 92 lik arasında motor farkı olmadığını, yazılımla (enjektorun basıncımı ne dusuruluyormus) gücün düşük olduğunu duymuştum ama belki de yanılıyorumdur..

ama yinede ikisinin arasında fark var yav olmazmı.. esp + otomatik klima + koltuk döşemeleri + elk. arka camlar sis farı + 16 inc alm. jant... gerci siz arka cam elk. + sis farı bulursunuz ama esp için biraz daha sıkmaya değer derim ben.. zira ben %80 o yüzden seçtim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reddlion111 -- 21 Eylül 2007; 10:01:42 >

• C4 92 hp ve 110 hp ii bi tercih olur güzel bi araba akıyo adeta ii olur ama teknolojiyi çook abartmşlar..
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.