Şimdi Ara

C2Q almayı düşünüyorum ne dersiniz ? Hâlâ alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu an elimde E6300 var (pentium) oyunlarda artık yetmiyor 3.5 ghz hızda günlük stabil ve serin kullanıyorum. Fakat DayZ'de özellikle o duvarları (3d render) yapana kadar ciğeri sökülüyor bilgisayarın. Oyundan çıkınca kendini zarzor toparlıyor.

Q8400 veya Q9300 alacağım büyük ihtimalle 130 lira gibi bir fiyattan. Ne dersiniz bu paraya aldığıma değer mi yani oyunlarda rahatlama olur mu ? Bu arada hangisini alırsam alayım 2.8-3.0 ghz seviyelerinde kullanırım.

• q8300 q8400 gibi modeller cok kelepir fiyatlara dusebiliyor takip etmen lazim.bu ikisinden birini alirsan faydasini gorursun onemli olan ne kadar ucuz aldigin.oyundan cikinca makinenin kendini toparlayamamasi ram yuzundendir.3gb ram varmis boyle olmasi normal.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

q8300 q8400 gibi modeller cok kelepir fiyatlara dusebiliyor takip etmen lazim.bu ikisinden birini alirsan faydasini gorursun onemli olan ne kadar ucuz aldigin.oyundan cikinca makinenin kendini toparlayamamasi ram yuzundendir.3gb ram varmis boyle olmasi normal.

Peki oyun içi işlemci daha önemli değil mi ? Kararsız kaldım ram mi alsam işlemci mi

Orijinalden alıntı: enesgs35

quote:

q8300 q8400 gibi modeller cok kelepir fiyatlara dusebiliyor takip etmen lazim.bu ikisinden birini alirsan faydasini gorursun onemli olan ne kadar ucuz aldigin.oyundan cikinca makinenin kendini toparlayamamasi ram yuzundendir.3gb ram varmis boyle olmasi normal.

Peki oyun içi işlemci daha önemli değil mi ? Kararsız kaldım ram mi alsam işlemci mi

dayz için 4gb ram minimum gereksinim olduğu için pc yi zorlaması normal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

islemciyi q8300 yaparsan da faydasini gorursun rami 4gb de yaparsan gorursun.lakin ikisini birden yapamiyor birini yapmak durumundaysan bir sey diyemem ama bence ikisini de sirayla da olsa yapmalisin.

https://ibb.co/JFcsQyQL

• Ayni anda ikisini yap derim eger birini artirirsan oek farj gormezsin islemcin baya eski. Butcen varsa yeni bir sistem bile toplayanilirsin 6-8 gb ram yeterli

Intel i7 4790k / Asus gtx 780 DirectCu II / Corsair Vengeance Pro 8 Gb (4x2) 1866 Mhz / Gigabyte Z97x Gaming 5 / Asus 23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR / Kingston 120 Gb Hyperx 3k Ssd / Thermaltake NIC C4 İşlemci Soğutucu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu fiyata alınır mı
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ram yeterli arkaplanda başka bir şey çalıştırma yeter.

quote:

quote:

islemciyi q8300 yaparsan da faydasini gorursun rami 4gb de yaparsan gorursun.lakin ikisini birden yapamiyor birini yapmak durumundaysan bir sey diyemem ama bence ikisini de sirayla da olsa yapmalisin.

O zaman önce işlemci sonra ram alıcam.

• Dayz oyunun sistem gereksinimlerine bak ve ona göre seçimini yap. Bir çok sistemi ağlatıyor diye duydum.

AMD Ryzen™ 5 1600 AF 3.2GHz (Turbo 3.6GHz) 16MB Cache 12nm//Gigabyte B450M S2H//Msi RX480 Gaming 8G//GSKILL 8GBx2 RipjawsV Siyah DDR4 3600MHz@3200MHz//Intel® SSD Pro 6000p 256GB Nvme//Seagate 1 TB 7200rpm//Seagate 750GB//SilverStone Strider Essential SST-ST50F-ES230 500W//Aerocool QS240 Full Tempered Glass//Samsung LS24F350FHMXUF 23.5" 60-72Hz Full HD FreeSync PLS //SAMSUNG 932 NWE PLUS 75Hz//Logitech G Pro//Razer Deathadder Chroma//Razer Kraken 7.1//Logitech Z5500 5.1//Windows 10 Pro x64//Battlelog
  • parani bosa harcama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.