|
Yurtdışından nasıl laptop alabilirim? Alırsam ne tür sıkıntılar çıkabilir?
-
-
1500 Euro (1799 Dolar) net fiyatı geçmeeycek (Vergi + Kargo hariç) laptopları alabilirsin.UPS ile gelirse %100 gümrüğe takıyorlar.Her yerde konusu var bilerek gümrüğe takıyorlarmış.DHL,aramex ile gelen kargolar 1500 euro sınırını geçmiyorsa sıkıntı yok gümrükden geçip evine kadar geliyor çoğu zaman.
Laptop alacaksan amazon.com'dan alın.En iyi satıcı burası, fakat şu anda stok yok olsada 5 dk içinde stok bitiyor ki 2021 yılı böyle geçecek gibi deniliyor.2022 'de ancak düzelir deniliyor.
Ben şahsen eğer USA fiyatı ile Türkiye fiyatı arasında 3 binden fazla fiyat farkı olmaz ise türkiyeden alacağım laptop.Çünkü kullandığım laptop 3000 lira ediyor :)
_____________________________ -
Bu 1500 euro olayı yalan sanırım amazon.com ve amazon.com.tr ile görüştüm ödediğinizden fazla ücret talep edilmeyecek diye kesin konuştular @ertunc23
Mevzuat belli hocam.1500 euro üstü gelir gelmez demiyorum ama bu sefer de ticari olarak gümrüğe sunulur şahsi olarak siz o ürünü gümrükden çekemezsiniz gümrük müşaviri bulup onun çekmesini sağlayabiliriz.Bu seferde Tr ile aynı fiyata gelir size belki daha fazlasına... -
quote:
Orijinalden alıntı: ertunc23
Mevzuat belli hocam.1500 euro üstü gelir gelmez demiyorum ama bu sefer de ticari olarak gümrüğe sunulur şahsi olarak siz o ürünü gümrükden çekemezsiniz gümrük müşaviri bulup onun çekmesini sağlayabiliriz.Bu seferde Tr ile aynı fiyata gelir size belki daha fazlasına...1500 euro üzeri amazon'dan sipariş verilse de mi sıkıntı oluyor? Amazon gümrük için ön ödeme alıp işlemleri kendisi takip etmiyor mu?
_____________________________ There Are Two Kinds Of Metal: Heavy Metal And Bullshit! -
Bunun örneği var mı ? amazon.com dan alınmış olmasına rağmen sorun çıkaran 1500 euro üstü ürün
1500 euro mevzusunu bilmiyorum ancak ben 2 adet bilgisayarımı da amazon.com dan aldım vergisini kargosunu toplu ödeyerek 5 günde geldi. Ups ile gelmişti gümrükte benden bir tane form doldurup mail atmamı istediler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
1500 euro mevzusunu bilmiyorum ancak ben 2 adet bilgisayarımı da amazon.com dan aldım vergisini kargosunu toplu ödeyerek 5 günde geldi. Ups ile gelmişti gümrükte benden bir tane form doldurup mail atmamı istedilerAldığınız 2 bilgisayar'da toplam 1500 euro geçiyormuydu ? (Vegi kargo hariç)
UPS ile gelmiş iyi takılmamış.Forumda konusu vardı sildirmişler.100 euroluk ürünü bile gümrüğe takıyormuş UPS
Hayır geçmiyordu biri 1000 biri 800 dolardı ayrı ayrı aldım. Gümrüğe takılmak derken zaten gümrük vergisini ödüyorsun daha nasıl takılabiliyor ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: geleceginmühendisiHayır geçmiyordu biri 1000 biri 800 dolardı ayrı ayrı aldım. Gümrüğe takılmak derken zaten gümrük vergisini ödüyorsun daha nasıl takılabiliyor ki
Bilerek ticari sınıfına sokup ordinyo ücreti,müşavir ücreti,depo ücreti kitliyorlarmış millete.Herkez şikayetçi, Amazon şikayet ediyor millet.Konu silindi forumdan.Ekşi'de konu vardı.
Aman hocam tövbe ettim yurtdışından ürün almam. Sagolun covid olmasa belki yurtdısından alır gelirdim ;(quote:
Orijinalden alıntı: ertunc23Buyrun Bu sayfaya bakın ne diyor mevzuat'da ;
2.Soru: Vergileri ödenmek suretiyle posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya nedir?
Cevap: Her bir sevkiyat için kıymeti 1500 Avro'yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır. Söz konusu vergi oranları, eşyanın
Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18,
3.Soru: Posta/hızlı kargo yoluyla gönderilen eşyanın tek başına kıymetinin 1500 Avro'yu aşması halinde ne işlem yapılır?
Cevap: Söz konusu eşyaya yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanacaktır.
Yani 1500 euro geçerse vergi artar ve ticari geçer.Ticari geçip geçmemesi gümrük memuruna bağlı.Eğer gümrük memuru bu ticari ürün derse şak kalır paket orda.Bunun riskini alıyorsanız 1800 euroluk makina'da alabilirsiniz sıkıntı yok yani.
Bu'da ortalama 20 bin lira net fiyatı olan bir laptop için çıkan hesap buyrun ;
Bende bu işlerde acemiyim henüz sipariş vermedim ama anladığım kadarı ile 1500 euro geçersek ve ticari paket sayılırsa gümrük'de bu sefer hem gümrük vergisi hemde özel tüketim vergisi ödüyoruz.Tabi bir'de gümrük müşaviri bulacaksın,noterden tastikli yazı vereceksin falan filan derken aşşağıdaki fiyat'dan daha'da pahalıya gelecek.Eğer 1500 euro üstü makina alacaksanız riske girmeyin Türkiyeden alın derim.Keza ben RTX 3070 AMD işlemcili Asus bekliyorum.Çıksın fiyata göre ya Asus alacağım yada MSİ GS66 RTX 3070 alacağım artık...

Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: Firemachinist
Aman hocam tövbe ettim yurtdışından ürün almam. Sagolun covid olmasa belki yurtdısından alır gelirdim ;(
Alıntıları GösterBurası türkiye hocam gümrük'deki adamın keyfine kalmış vallahi.Adam ben bunu ticari görüyorum derse 15 bin liralık laptop gümrükde kalırsa uğraş dur.Bu yüzden bende temkinli davranıyorum.SSD,cpu falan alırım'da ne bileyim laptop elim gitmiyor bir türlü.Stok'da yok zaten.
Planım aslında ucuzundan newegg'de tamir görmüş laptop almak.İşlemler nasıl yürüyor öğrenmiş olurum diyorum.TR'de 200 lira düşüğüne koy hemen satılıyor zaten.
Orijinalden alıntı: Mekatroniks
Şimdi baktım bende bulamıyorum o konuyu nereye gitti ?Sildirmişler hocam.Baya büyük işler dönüyor demek ki
Gigabyte laptoplar Turkiye pazarina giriyormus, fiyatlari uygun olursa onlardan alin diyecemde onlarin da muhtemelen fiyatlari ucuk olur burada, cok guzel makinalar yapiyor gigabyte, aorus olanlar oyun icin, aero olanlar hem oyun hem icerik gelistirenler icin ve kullandiklari paneller bence laptop diyarindaki en iyi paneller, kalibrasyonlari harika, tabii onlarda bazi seylerden kisiyorlar mesela cogunda thunderbolt yok, bazi kasalar komple plastik vs, bir de kullandigi kendi yazilimlarinda is yok, klavye cok iyi degil, mekanik falan diyorlar klavye, cogu kisi begenmemis, bir de islemci hep intel benim gordugum kadariyla, Turkiye ye gelirse tabii servis falan oturmasi baya zaman alir, fiyat uygun olursa riske girip alinabilir, cunku performanslari iyi laptoplarin...
Gigbyte kendisi gelmez distiribütör getiri.Getirende Türk olduğundan söğüşlemeden bırakmaz.Örnek asus görüyoruz nasıl milleti söğüşlüyorlar.
Bende abartmışlardır yoktur öyle bişey diyodum demekki varmış :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler