Şimdi Ara

C1E ve SpeedStep Teknolojileri Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sistemimde konu başlığında belirtilen işlemci teknolojilerini kapalı olarak kullanıyorum. maks. performans alabilmem için sizce doğru bir işlem mi yani bu teknolojilerin açık olmasının sisteme çok getirisi oluyor mudur. bir danışayım dedim bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse memnun olurum teşekkürler,

• bu ayarlari acarsan muzik dinlerken baska oyun oynarken baska hizda olur islemci.baska bir olayi max performans diye bir sey yok ama bazi insanlar islemci hizi inip cikmasin sabit dursun diye islemciyi isitip daha cok enerji cektiriyorlar.bu da olabilir ama iyi sogutma gerekir.intel amd farkini bilmiyorum belki intelde sabit durmasi iyidir.benim son 10 senede kullandigim amd islemcilerde coolnquiet diye geciyor bu teknoloji sorun olmamisti actigimda.
  • Speed step dinamik olarak işlemci hızını ayarlıyor Az yük gerektiren bir iş yaparken frekansını aşşağı çekerek güçten tasarruf sağlıyor.Ayrıca ısınma da daha az oluyor tabi.

C1E de benzer olarak fsb değerini aşşağı çekiyor.

Overclockla uğraşanlar bu seçenekleri kapatır ki yaptığı overclock tam olarak etki etsin.
  • e7400 1.6 ghz ye iniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Speed step dinamik olarak işlemci hızını ayarlıyor Az yük gerektiren bir iş yaparken frekansını aşşağı çekerek güçten tasarruf sağlıyor.Ayrıca ısınma da daha az oluyor tabi.

C1E de benzer olarak fsb değerini aşşağı çekiyor.

Overclockla uğraşanlar bu seçenekleri kapatır ki yaptığı overclock tam olarak etki etsin.

Dediğiniz doğru sistem kararlılığı için ikisi de kapatılmalı ama ben 4690k'yı 4.5ghz'de bu ikisi açık bir şekilde kullanıyorum hocam. 1-2 ayda bir kere mavi ekran ekran verdiği oluyor. Mavi ekrana razıyım, bu ikisinin açık olmasının faydası benim için daha fazla.
  • Ben acik tutarim zaten oyunlarda son degerde calisiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.