Şimdi Ara

c180 mi cla 200 mü sizce hangisi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
55.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arac alıcam fakat karar veremiyorm neden c180 neden cla bana yorum yaparsanız cok sevinirim arada kaldım cla son zamla fiyat yükseltti c180 indirime gidecek yıl sonunda hangisini almam mantıklı

• Yapay Zekanın Yanıtı

C180 mi CLA 200 mü: Hangisi Daha İyi?

Mercedes-Benz'in C ve CLA serileri, lüks otomobil pazarında popüler seçeneklerdir. İki model de benzer özelliklere sahip olsa da aralarında bazı önemli farklar vardır.

Boyut ve Stil

CLA, C-Serisi'nden daha küçüktür ve daha sportif bir tasarıma sahiptir. Dört kapılı bir coupe olarak tasarlanan CLA, eğimli bir tavan çizgisine sahiptir. C-Serisi ise daha büyük ve daha geleneksel bir sedandır.

Motor Performansı

C180, 1.6 litre turboşarjlı dört silindirli bir motora sahiptir ve 156 beygir gücü üretir. CLA 200, 2.0 litre turboşarjlı dört silindirli bir motora sahiptir ve 184 beygir gücü üretir. CLA 200, C180'den daha güçlüdür ve daha iyi hızlanma performansı sunar.

Özellikler ve Teknoloji

C-Serisi ve CLA, benzer bir özellik yelpazesine sahiptir. Her iki modelde de MBUX bilgi-eğlence sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonu ve çeşitli güvenlik özellikleri bulunur. Ancak C-Serisi, daha geniş bir standart özellik yelpazesine sahiptir.

Fiyat

CLA 200, C180'den daha düşük bir başlangıç fiyatına sahiptir. Ancak C-Serisi, daha fazla standart özellik ve daha iyi yeniden satış değeri sunar.

Hangisi Daha İyi?

C180 mi CLA 200 mü seçiminiz, önceliklerinize ve bütçenize bağlıdır. Daha sportif bir stil ve daha güçlü bir motor istiyorsanız CLA 200 sizin için daha iyi bir seçenek olacaktır. Daha fazla iç mekan alanı, daha iyi olanaklar ve daha yüksek yeniden satış değeri arıyorsanız C180 daha iyi bir seçenek olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eşime geçen ay CLA200 aldık. Sipariş verdikten sonra bekleme döneminde ben de Avensis imi satıp kendime de CLA almayı düşünmüştüm. Ancak eşimin arabası gelince bu fikrimden vaz geçtim. Çünkü arkası çok küçük geldi bize. Görünüm muhteşem, performans harika, içinin kalitesi orta. Ben de bu sebeple C180' i incelemeye aldım ve epeyce kafa yordum. İki defa test ettim ve hayran kaldım. 1 hafta önce de gidip C180 Fascination için kapora yatırdım. Zaten CLA isteseniz de sipariş almıyorlar. En erken Ocak gibi getirebileceklerini söylüyorlar. Bir tek kafama takılan C180'in kasa değiştirecek olmasıydı. Fakat casus resimlerden ve yorumlardan anladığım kadarıyla daha kalitesiz bir kokpit olacak. Bu nedenle C180 i aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.fly -- 7 Temmuz 2013; 18:10:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.fly

Eşime geçen ay CLA200 aldık. Sipariş verdikten sonra bekleme döneminde ben de Avensis imi satıp kendime de CLA almayı düşünmüştüm. Ancak eşimin arabası gelince bu fikrimden vaz geçtim. Çünkü arkası çok küçük geldi bize. Görünüm muhteşem, performans harika, içinin kalitesi orta. Ben de bu sebeple C180' i incelemeye aldım ve epeyce kafa yordum. İki defa test ettim ve hayran kaldım. 1 hafta önce de gidip C180 Fascination için kapora yatırdım. Zaten CLA isteseniz de sipariş almıyorlar. En erken Ocak gibi getirebileceklerini söylüyorlar. Bir tek kafama takılan C180'in kasa değiştirecek olmasıydı. Fakat casus resimlerden ve yorumlardan anladığım kadarıyla daha kalitesiz bir kokpit olacak. Bu nedenle C180 i aldım.
    C180 candır, Selection Plus paket tavsiyemdir... Full araç almak isterseniz liste konusunda yardımcı olmaya çalışırım...

• quote:

Orijinalden alıntı: RoMM3L

C180 candır, Selection Plus paket tavsiyemdir... Full araç almak isterseniz liste konusunda yardımcı olmaya çalışırım...

Alıntıları Göster
    2011 C180 AMG paket kullanıyorum. Dış görünüşüne hayran olup CLA almayı düşündüm sattıktan sonra. CLA'yı incelediğimde ise araca yaklaştıkça heycanım azaldı açıkçası. Galeride incelerken "çok da aşırı iyi değilmiş" dedim mesela..çok dar geldi araç. Özellikle arka koltuk kafa mesafesi ile diz mesafesi çok dar. Kokpit benim C180 makyajlı olmamasına rağmen daha sönük. C'deki kokpit çok daha geniş ve sürücü odaklı duruyor. Özellikle CLA'daki ekran berbat olmuş ortada,ek gibi duruyor. Sanki navigasyon alıp yapıştırmışlar gibi. Malzeme kalitesi daha üst düzeyde W204'e göre,dizaynı daha sportif tabiki ancak C'den sonra CLA almaktan vazgeçtim. En büyük dezavantajlardan biri de FWD - önden çeker olması. RWD araca alıştıktan sonra önden çeker çok basit ve keyifsiz geliyor...

Yaşınızı bilmiyorum ama CLA zaten genç tüketiciyi hedef alan bir otomobil. Ben 25 yaşındayım,bana bile dar geldi araba. Bagaj ve iç hacim daha küçük. Dış görünüm daha sportif,daha yırtıcı doğal olarak. Kendi C'mi kırmızı ve AMG opsiyonel donanımlarla almıştım ki bence CLA'dan daha oturaklı ve spor duruyor şu an. Kısacası benim seçimim makyajlı kasa C olurdu.Hele ki makyajlı kasa çok çok daha güzel iç mekan olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghent -- 8 Temmuz 2013; 13:09:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ghent

2011 C180 AMG paket kullanıyorum. Dış görünüşüne hayran olup CLA almayı düşündüm sattıktan sonra. CLA'yı incelediğimde ise araca yaklaştıkça heycanım azaldı açıkçası. Galeride incelerken "çok da aşırı iyi değilmiş" dedim mesela..çok dar geldi araç. Özellikle arka koltuk kafa mesafesi ile diz mesafesi çok dar. Kokpit benim C180 makyajlı olmamasına rağmen daha sönük. C'deki kokpit çok daha geniş ve sürücü odaklı duruyor. Özellikle CLA'daki ekran berbat olmuş ortada,ek gibi duruyor. Sanki navigasyon alıp yapıştırmışlar gibi. Malzeme kalitesi daha üst düzeyde W204'e göre,dizaynı daha sportif tabiki ancak C'den sonra CLA almaktan vazgeçtim. En büyük dezavantajlardan biri de FWD - önden çeker olması. RWD araca alıştıktan sonra önden çeker çok basit ve keyifsiz geliyor...

Yaşınızı bilmiyorum ama CLA zaten genç tüketiciyi hedef alan bir otomobil. Ben 25 yaşındayım,bana bile dar geldi araba. Bagaj ve iç hacim daha küçük. Dış görünüm daha sportif,daha yırtıcı doğal olarak. Kendi C'mi kırmızı ve AMG opsiyonel donanımlarla almıştım ki bence CLA'dan daha oturaklı ve spor duruyor şu an. Kısacası benim seçimim makyajlı kasa C olurdu.Hele ki makyajlı kasa çok çok daha güzel iç mekan olarak.

bende 26 yasındayım c bana cok hoş geliyor ama bilmiyormki c mi yoksa cla mı emin deilim
    100 liraya iyi bir c180 alırım erhalde yılbasına dogru

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyy13

quote:

Orijinalden alıntı: Ghent

bende 26 yasındayım c bana cok hoş geliyor ama bilmiyormki c mi yoksa cla mı emin deilim
    100 liraya iyi bir c180 alırım erhalde yılbasına dogru

Alıntıları Göster
    Aracımı alalı 1.5 hafta oldu.

İlk başta a180 almaya karar verdim, kullandıktan sonra hayal kırıklığı olarak geldi bana. Daha sonra CLA modelini gözüme kestirdim test sürüşünde önce çekişmi olmasının dez avantajını, darlığı, kalitesiz malzeme, kötü iç tasarım ve panel heleki performans.

Daha sonra c180 coupe amg sport alarak olayı sonlandırdım. Açıkcası C ile CLA arasında fiyat farkı yok ama kalite farkı çok....

• quote:

Orijinalden alıntı: Appdre

Aracımı alalı 1.5 hafta oldu.

İlk başta a180 almaya karar verdim, kullandıktan sonra hayal kırıklığı olarak geldi bana. Daha sonra CLA modelini gözüme kestirdim test sürüşünde önce çekişmi olmasının dez avantajını, darlığı, kalitesiz malzeme, kötü iç tasarım ve panel heleki performans.

Daha sonra c180 coupe amg sport alarak olayı sonlandırdım. Açıkcası C ile CLA arasında fiyat farkı yok ama kalite farkı çok....

Alıntıları Göster
    bir c180 kullanıcıs olarak cla 200 alırdım kesinlikle çekiciliği bir farklı,gencim sürüş zevki üst seviyede olsun ve dikkat çekici olsun istiyorum ben mesela o yüzden cla beni daha çok heyecanlandırıyor..

ama derseniz ki ben konfor istiyorum genişlik istiyorum daha çok kalite istiyorum fazla da dikkat çekmesin ağırlığı olsun diyorsan C serisi o zaman daha iyi bir tercih..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C 180 mi, 520i mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla CLA 200 için samsun mercedes'e kapora yatırdım. şubatta teslim edecekler. süre uzun olduğu için bekledikçe de kafam daha çok karışıyor. Az önce Antalya mercedes ten bi arkadaşla görüştüm. bana dediki sizin görmediğiniz kısımlarda cla ile c arasında çok kalite farkı var dedi. c tavsiye ediyorum dedi. c ninde tipi hiç hoşuma gitmiyor. cla olmazsa 316 düşünebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugracekin

Valla CLA 200 için samsun mercedes'e kapora yatırdım. şubatta teslim edecekler. süre uzun olduğu için bekledikçe de kafam daha çok karışıyor. Az önce Antalya mercedes ten bi arkadaşla görüştüm. bana dediki sizin görmediğiniz kısımlarda cla ile c arasında çok kalite farkı var dedi. c tavsiye ediyorum dedi. c ninde tipi hiç hoşuma gitmiyor. cla olmazsa 316 düşünebilirim.
    CLA mercedesin yarattı ucuz arac konseptinde gercekte A serisinin sedanıdır. Kendilerininde kabul ettigi bisey var CLA tam olarak bir mercedes degildir. Mercedesin uygun rakamla segmente varlığını hissettirme aracıdır.
    Test aracını kullandım.
    Mini cooper S kullanıcısıyım Ayrıca Porshce carrera ve Mercedes C coupe sahibiyim. Ancak hic bi sekilde CLA bende C nin uyandırdıgı Mercedes konforunu yaratmadı. Dıs gorunusu cok guzel cercevesiz camlar spor arac edasında ama asla bir mercedes degil.
    C serisinin konforu zaten tartısılmaz ama tip olarak alınacaksa CLA ancak tekrar ediyorum asla bir mercedes konforu keyfi beklemeyin...

• quote:

Orijinalden alıntı: swartz

CLA mercedesin yarattı ucuz arac konseptinde gercekte A serisinin sedanıdır. Kendilerininde kabul ettigi bisey var CLA tam olarak bir mercedes degildir. Mercedesin uygun rakamla segmente varlığını hissettirme aracıdır.
    Test aracını kullandım.
    Mini cooper S kullanıcısıyım Ayrıca Porshce carrera ve Mercedes C coupe sahibiyim. Ancak hic bi sekilde CLA bende C nin uyandırdıgı Mercedes konforunu yaratmadı. Dıs gorunusu cok guzel cercevesiz camlar spor arac edasında ama asla bir mercedes degil.
    C serisinin konforu zaten tartısılmaz ama tip olarak alınacaksa CLA ancak tekrar ediyorum asla bir mercedes konforu keyfi beklemeyin...

Alıntıları Göster
    net olarak söyliyim,cla pişmanlıktır
    c nin bi alt klasmanında bi araçtır

• quote:

Orijinalden alıntı: umur19

net olarak söyliyim,cla pişmanlıktır
    c nin bi alt klasmanında bi araçtır

Alıntıları Göster
    eğer genç ve bekar değilseniz C180 amg ya da selection plus derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donniedarko

yaşım 26 c180 avangarde alırsam olur mu genc arabası gibi durmuyor mu
  • quote:

quote:

bence durmuyor. AMG paket harici gitmez sana arkadaşım. paran yetmiyorsa A200 amg al (dağ grisi ya da mavi :) )
  • quote:

quote:

quote:

bence durmuyor. AMG paket harici gitmez sana arkadaşım. paran yetmiyorsa A200 amg al (dağ grisi ya da mavi :) )

a 200 iç kalitesi cok düşük yap her yerde catur cutur ses var begenmedim kullandım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

a 200 iç kalitesi cok düşük yap her yerde catur cutur ses var begenmedim kullandım

o zaman CLA'yı da unut. C180 amg ya da 316i al derim. Aralığı bekle.

• İçi çok küçük hemde aşırı küçük ama gösteris ve permormans bence cla

• quote:

Orijinalden alıntı: rahimavci

İçi çok küçük hemde aşırı küçük ama gösteris ve permormans bence cla

en mantıklısı beklemek
  • Yeni C Serisi Mayıs'a doğru showroomlarda olur. Beklemelisiniz.

• quote:

quote:

en mantıklısı beklemek

Tabi beklemek iyidir fakat bi araba ilk çıktığında almak cok güzeldir ama 2sene sonra bi makyaja girerse komple zarar ama cla filan dururken bmw 3 almam emin ol

• quote:

quote:

quote:

en mantıklısı beklemek

Tabi beklemek iyidir fakat bi araba ilk çıktığında almak cok güzeldir ama 2sene sonra bi makyaja girerse komple zarar ama cla filan dururken bmw 3 almam emin ol

Alıntıları Göster
    Aslında C mi CLA mı senin tercihine kalmış tamamen, Yani bu 2 araç zaten birbirinden çok farklı hedef kitleye hitap ediyor.
    Sizinde aklınızı karıştıran aslında CLA nın dinamik,farklı,özgün dış görünümü olsa gerek, fakat genel olarak yorumlardan da anlayabileceğin üzere, önden çekişli modeller (A ve CLA) ile mercedes kendi çizgisinden biraz aşağıya kayarak genç kesimi hedef aldı, çünkü bu alt segmentte rakipleri ile yarışamıyordu açıkçası.
    Üniversite de okuyan 100 kişiye sorsanız çoğunluk bmw der, çünkü mercedesi makam/baba/ağır abi veya yaşlı arabası olarak tanımlarlar, işte mercedes te tam bu nedenle A ve CLA ile buradaki boşluğu doldurmaya çalıştı.
    Benim fikrimi sorarsan, dinamik görünen bir C sizin için CLA dan daha iyi olacaktır. Peki dinamikle neyi kastediyorum? Kırmızı renk, Coupe C . al sana "sportif kalite" :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.