Şimdi Ara

C# yeni başladım, yardım..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sefer Algan'ın "Her Yönü İle C#" kitabını aldım. Sıfırdan başlıyorum bu yüzden en ufak bir bilgim yok.

İlk olarak kitabın ilk sayfalarında derleyici ayarlarını yapmamız isteniyor. cmd.exe yi açıyorum csc yazıp entera bastığımda aşşağıdaki yazı ile karşılaşıyorum.
    Daha sonra "Path" e çift tıklayıp "Değişken Değeri" ni C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v1.0.3705 yapıyorum. daha sonra cmd.exe yi çalıştırıp "csc" yazıp enterladığımda yine aynı yazı ile karşılaşıyorum.

İkinci olarak ilk programımızı yazmamız isteniyor ancak anlamadığım şey resimde verdiği kodların boşluklarını nasıl tam tutturucaz. Biliyorum saçma oldu biraz ancak örneğin ;
    class ilk_program1 

{

static void Main()

{

System.Console.WriteLine("Merhaba Dünya!") ;

}

}

mesela burdaki satır başından itibaren yazıya kadar olan boşşlukları ben tamamen resimden bakarak kendim uydurdum bu boşlukların bi standartı falan var mı ?.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enochian. -- 16 Ağustos 2010; 1:04:16 >

• Path sorununu çözdüm sanırım aşşağıdaki resimdeki gibi bir yazı geliyor artık.

Şimdi yukarıda yazdığım kodu notpad ile ilk_program1.cs adı ile kaydettim. Derlemek için satıra "csc ilk_program1.cs" yazıyorum ancak aşşağıdaki resimdeki gibi kaynak dosyası bulunamadı diyor..

• Bu iş için Visual Studio .Net IDE kullanman lazım.
    Console üzerinden C# dosyası derleyip çalıştırmaya kalkarak kendine eziyet etme.
    Visual Studio Express kısıtlı ücretsiz sürümwww.microsoft.com/express bu adresten download edebilirsin istediğin dile göre.

Yada .net framework yükle bilgisayarına ve aşağıdaki programı kullan.
    http://www.sliver.com/dotnet/SnippetCompiler/

• @amone
    Teşekkürler ilk programımı çalıştırabildim sonunda .. Daha çook başındayım, takıldıkça sizlere sorucam artık napalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enochian. -- 16 Ağustos 2010; 19:26:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: amone

quote:

Orijinalden alıntı: Enochian.

@amone
    Teşekkürler ilk programımı çalıştırabildim sonunda .. Daha çook başındayım, takıldıkça sizlere sorucam artık napalım.

şöyle de bir tio vereyim o zaman

konsoldan çalıştırırken her zaman .exe uzantısını yazmak zorunda değilsim, programı çalıştırmak için "ilk_program1" yazman da yeterli

Yazdım ozaman bunu bir yere

• quote:

Orijinalden alıntı: amone

1-) Kitapta problemin çözümü yani ortam değişkenlerini csc'nin pathine göre nasıl ayarlayacağın anlatılıyor

2-) Bu boşlukların bir standartı yok, sen kafana göre yaz, boşluklar kitaptaki ile aynı olmak zorunda değil

böyle bile yazsan olur

class ilk_program1{ static void Main(){ System.Console.WriteLine("Merhaba Dünya!") ; } }

evet boşluklar önemli değil. yanyana bile yazabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.