Şimdi Ara

C sürücüsü Boyut Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar herkese. Bilgisayarımın C sürücüsünde doğru düzgün bişey yüklü olmamasına karşın normalden fazla dolu. %temp% dosyasının içindekileri silmeme, gereksiz şeyleri kaldırmama rağmen sadece 10 gb yer açıldı. C sürücüsüne girip bütün dosyaları seçip özellikler diyerek gördüğüm boyutla direkt sürücüden özellikler diyerek bulduğum boyut arasında 30 gb fark var. Bu 20 gb fark neden, nereden kaynaklanıyo olabilir ve bunu nasıl bulup temizleyebilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

C sürücüsü Boyut SorunuC sürücüsü Boyut Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BreaktheCode -- 19 Nisan 2017; 17:18:26 >

• Sistem geri yükleme noktalarını kontrol ettin mi hocam? Geçen birinin pcsinde 60gb yer kaplamıştı bu noktalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 19 Nisan 2017; 20:7:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onları nasıl kontrol edebilirim? Disk temizlemeden falan bakmıştım da orada da göremedim bu tür bi şeyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BreaktheCode

Onları nasıl kontrol edebilirim? Disk temizlemeden falan bakmıştım da orada da göremedim bu tür bi şeyi.

Bilgisayar sağ tık özellikler, sol tarafta sistem koruması, c yi seç yapılandır a gir bak bakalım ne kadar?

• İkinci bir kontrol etmen gereken yer C sürücüsü sağ tık > Özellikler > Diski Temizle > Sistem Dosyalarını Temizle 'ye tıkladığında varsa eski sürüm Windows dosyaları filan burada yer tutuyor. Seçeneklerden işine yaramayanları silip diskinde yer açabilirsin.
  • @EfeYakupKarahanlı Dediğiniz yere girdim baktım 0 byte yazıyo.

@ErkanCo oradan temizlemiştim ama geri dönüşüm kutusundan silmemiş. Şimdi bi 10 gb daha yer açıldı ama hala sayılar arasında 20 gblik bi fark var. Onun yerini anlayamadım.
  • Valla başka bilmiyorum nerden bakılır?

Ancak bazı virüsler de doldurabiliyor diski. Veya dolu gösterebiliyor. Bunun için virüs taraması yapmak faydalı olabilir?

Ayrıca sistem geri yükleme kapalı herhalde 0 byte yazdığına göre..? C sürücüsü için aç ve nokta oluştur. Tek nokta çok yer kaplamaz. Olası bir sorunda geri dönersin.

• CCleaner'i tavsiye ederim. Önce tam bi temizleme yapıp ardından boş alanı da temizlersen birşeyler değişecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

Valla başka bilmiyorum nerden bakılır?

Ancak bazı virüsler de doldurabiliyor diski. Veya dolu gösterebiliyor. Bunun için virüs taraması yapmak faydalı olabilir?

Ayrıca sistem geri yükleme kapalı herhalde 0 byte yazdığına göre..? C sürücüsü için aç ve nokta oluştur. Tek nokta çok yer kaplamaz. Olası bir sorunda geri dönersin.

Malwarebytes Anti-Malware yükle. Gerçek zamanlı korumalarının hepsini kapat. Settings'e gir. Protection ayarlarındaki ''Scan for rootktis'' seçeneğini aç. Veritabanını güncelle ve tarama başlat.

Malwarebytes Anti-Malware:https://www.malwarebytes.com/mwb-download/

Tarama sonucunda "Malware" çıkarsa ekran görüntüsü at ya da tehdit adını tam olarak söyle.

https://windirstat.net/ böyle bir araç var. Belki sorununa yardımcı olabilir.

Site temizdir:https://www.virustotal.com/tr/url/c87d7f1e4c86d1032384c9a58b8b04a6a5c89f7d1f1aa8aa921f929e073bdc5d/analysis/1492702647/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 20 Nisan 2017; 18:39:25 >

• Eyvallah reis

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.