Şimdi Ara

C# mı Java mı hangisine yatırım yapmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, arkadaşlar bu konu hakkında sizin düşüncelerinizi merak ediyorum.Web alanında sizce C#/asp.net ile ilerlemek mi yoksa java ile ilerlemek mi?
    iş ilanlarında bankalar,operatörler felan genel olarak java kullanıyorlar fakat C# da kullanan bir çok firma var. Yurt dışı olanaklarında python felan öğrenirim ama ülkemizde hala C# ve java üstünlüğü korumakta sizce hangisine yatırım yapmalıyım. Okulda C++ öğrettiler OOP kavramını felan az buçuk biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezekiel06 -- 19 Temmuz 2020; 0:58:57 >

• Okul nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Okul nedir?
    Bilgisayar müh. 2.sınıfa geçtim
  • Türkiye de microsoft egemen gibi o yüzden C# mantıklı ama Yurtdışında java. indeed, slant gibi yerlere bakarsanız java daha revaçta

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ezekiel06 kullanıcısına yanıt
    Java ve Java EE öneririm. Java EE derken Java Spring.

• Java

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İngilizce.

Temelini kavradınmı biri diğerinin morciverti.

Bunlar araç, artık kimse hangi dili ne kadar bildiğinizle o kadarda ilgilenmiyor.

Hangi program üretme tekniklerini bildiğinizle ilgileniyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Python mu c# mı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

İngilizce.

Temelini kavradınmı biri diğerinin morciverti.

Bunlar araç, artık kimse hangi dili ne kadar bildiğinizle o kadarda ilgilenmiyor.

Hangi program üretme tekniklerini bildiğinizle ilgileniyor.
    Kesinlikle katılıyorum.
  • Gelecek nasıl olur bilemeyiz. sahsi fikrim C# javadan cok daha geliştirici dostu ve cok daha iyi bir dil. Hatta kotlin olmsa jvm ekosistemi çekilmez diyeyelim. Ancak Suan senior bir java developer mi yoksa senior c# developer daha cok kazaıyor dersen JAVA daha fazla ancak junior ve mid levelde yani kariyerinizin ilk 3-4 yılında hiç bir fark yok. Bunu neye göre söylüyorum Recruter olarak calısan uğur umutluoğlu kanalinda bahsediyor.
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    evet bir bilgisayar mühendisi olarak dilden, platformdan bağımsız olarak ihtiyaç odaklı seçim yapmak lazım fakat ilk hangi teknolojide uzmanlaşmak, sektöre girmemiş biri için daha yararlı olur?
    benim gözlemlediğim kadarıyla Türkiye'de kurumsal firmalar c# ve java kullanıyor. bu ikisinden birinde ilerlemek için soruyorum. Onun dışında yeni teknolojilere de bakıcağım(node.js,python veya go)
  • Yazı tura at. şansına ne çıkarsa.
  • c# microsoft firması destekli bir dil olup piyasa değeri 1 trilyon dolar ın üstündedir.

java oracle firması destekli bir dil olup piyasa gegeri 185 milyar dolar civarındadır.

Kaynak:
    listetek.com
    Dünyanın en değerli 20 şirketi!
    https://listetek.com/haber/400

Yani demem o dur ki yaklaşık 1 microsoft=6 oracle şirket demektir.

c# ın destekcisi güçlü olduğundan c# seçmelisin.

c# da unity ile oyun geliştirilebilir,xamarin ile mobil uygulaması yazabilirsin...(java ile neler yapılır bilmiyorum.)

daha fazlası içinhttps://visualstudio.microsoft.com/tr/ bulabilirsin.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 3 Ağustos 2020; 16:45:27 >
  • Öğrenmenin yöntemleri:

1. Soruşturup birilerine laf sokuşturarak.
    2. Araştırarak.
    3. Deneyerek.
  • Java'yı tercih etmeni öneririm, windows'a bağlı kalmazsın.

Fakat ilerde oyun yazmak gibi amacında varsa c# o zaman, unity için
  • monarch25 M kullanıcısına yanıt
    Artık .net de platform bağımsız
  • quote:

Orijinalden alıntı: axlrose.

Artık .net de platform bağımsız
    Haklısınız, fakat anketlerde gördüğüm kadarıyla linux tarafına geçiş veya linux ortamı üzerinde .net uygulamaları geliştirenlerin sayısında bir artış olmuyor. En nihayetinden insanlar windows makinelerinde kalmaya devam ediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.