Şimdi Ara

C kodlamadan anlayan gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hata veriyor ama nerde hata olduğunu anlamadım.Bilgili arkadaşlar el atarsa sevinirim.

• Printf komutunda & koymuşsun onları kaldır tekrar dene bakalım ondan hata veriyor gibi
  • Kaldırdım hocam ama olmadı.Başta bir hata var ama göremiyorum ben :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcTheScientist -- 3 Mart 2019; 21:44:5 >
  • vıze yazmışsın. vize yaz. ı kullanılmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aynı şekilde fınal değil final yaz. sonraki sekmedekileri de düzelt

• Hocam Türkçe karakter kulladığın için olabilir.Sadece İngilizce karakter kullan kod yazdığında.
  • Hocam teşekkürler çalıştı ama if li yapıda bir sıkıntı var bütün printf leri yazdırıyor if ve else deki.Oradaki hatam nedir acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DcTheScientist

Hocam teşekkürler çalıştı ama if li yapıda bir sıkıntı var bütün printf leri yazdırıyor if ve else deki.Oradaki hatam nedir acaba ?
    Else if yazar mısın
    Edit : veya Else deki koşulu kaldır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steganography -- 3 Mart 2019; 21:55:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu çözdüm arkadaşlar.Else de bir değer aralığı verdiğim için böyle oldu ama şimdi düzelttim teşekürler.
  • DcTheScientist D kullanıcısına yanıt
    Mühendislik mi okuyorsun ?
    Başka istedigin yardim varsa dev c den bakıp inceleyebilirim. Duzeltip upload ederim hatta. Bana da iş olur
    Ve sen de fark etmişsin zaten ama bakinca armut gibi siritti.
    Else if den sonra kullanilir. Kullanilma amacı if in yanina parantez içinde yazdığın kosulun saglanmamasi durumunda kendi içerisindeki işlemleri calistirmasidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 3 Mart 2019; 22:35:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emrah Dağıstan

Bu mesaj silindi.
    okuyabılecegın tek bolumu okumakla olmuyormus degıl mı ustad

• Türkçe harfler kullanmayın. Ayrıca son satırda "Kaldınız" yazan yerde tırnak hatası var.
  • Evet hocam makine mühendisliği bölümüm.Vize tarihine doğru biraz daha yoğunlaşcam C programlamaya.Daha atarım büyük ihtimalle hocam sizi de etiketlerim konuya .İlginiz için teşekkürler.
  • Programlama da ilerlemek istiyorsan sana önerim c/c++ gibi düşük seviye diller yerine python gibi yüksek seviye dillerde başlangıcı yapmanı öneririm.

Makineci olduğun için MATLAB öğretirler, piyasa matlab da kod üretip c kodu şeklinde kullanıyor.

Son olarak IDE olarak dev-c++ yerine eclipse öneririm.

Başarılar diliyorum :)

• A.Gul kullanıcısına yanıt
    C/c++ gunumuz modern dillerine göre daha karışık zor kaldığı için en az orta seviye diller ne düşüğü yahu

• quote:

Orijinalden alıntı: A.Gul

Programlama da ilerlemek istiyorsan sana önerim c/c++ gibi düşük seviye diller yerine python gibi yüksek seviye dillerde başlangıcı yapmanı öneririm.

Makineci olduğun için MATLAB öğretirler, piyasa matlab da kod üretip c kodu şeklinde kullanıyor.

Son olarak IDE olarak dev-c++ yerine eclipse öneririm.

Başarılar diliyorum :)
    c için dev c++ daha iyi
    eclipse java için kullanıylıyor genelde c için biraz karışık gelebnilir kurulum falan dev c+ file devam et bence

koddaki hata else den sonra paramatre vermen else if olsaydı yazardın onu,else dediğin zaman tyüm durumları alıyo zaten yanına ayrıyeten bişey belirtmene gerek yok hata verir boğaziçi mezunuyum
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Programlama dillerinde düşük seviye demek karmaşıklığı ifade eder zaten, bir programlama dili ne kadar makine diline yakın seviyede kodlama gerektiriyorsa o kadar düşük seviyededir.

• nickxarus5858 kullanıcısına yanıt
    Makine dilinin kendisi düşük seviyeli dil olarak geçiyor. Bu karmaşıklığı biraz daha kullanıcı dostu yapan C, orta seviyeli bir dil. Dediğiniz Java, Phyton v.s. yüksek seviyeli diller. Bence ilk öğrenirken işin karmaşasını anlamak için akış diyagramını filan da çıkartarak C ile öğrenmek en iyisi. Mantığını öğrenmek açısından. Ama sadece bir araç olarak kullanılıyorsa küçük programlar yazacaksanız direkt Java, Phyton ile başlayın.
  • Tavsiyeleriniz için teşekkürler hocam :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.