Şimdi Ara

C# görüntü algılama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • C#'ta webcamın önünde bir cismi sağa doğru hareket ettirdiğimizde "cisim sağa doğru hareket etti" ; cismi sola doğru hareket ettirdiğimizde "cisim sola doğru hareket etti" şeklinde uyarı vermeyi nasıl yaparız?

Orijinalden alıntı: β

C#'ta webcamın önünde bir cismi sağa doğru hareket ettirdiğimizde "cisim sağa doğru hareket etti" ; cismi sola doğru hareket ettirdiğimizde "cisim sola doğru hareket etti" şeklinde uyarı vermeyi nasıl yaparız?

C# da yapabilecegini sanmiyorum daha dusuk seviyeli bir dil kullanmalisin
  • selamlar. ben yaptım . konu ilgimi çekti. bende arabamda kendime geri görüş kamerası ile onjeleri tanıma ve mesafelendirme işine girecektim . sağdan solran derlediğim kodlar vardı bu işler için. umarım yaptıgı m paylaşım işinize yarar ve bir nebze fikir sahibi olursunuz.
    ama hiç ama hiçbir şekilde bu odevi alıp vay efendim oldugu gibi hocaya göndermeyin 0 alırsınız ben size diyim :)

indirme linkiwww.kaygerya.com/cameratracking.zip

açınız inceleyiniz.

yaptıgım programın takip edeceği renk ayarları renk filtreleme alanında imageprocessor.cs dosyasının içinde. ben bütün ayarları beyaz ışığı takip edecek şekilde yaptım. mavi rengi tanımlasın derseniz mesela blueyi 0-255 arası seçip diğerlerini 0-100 gibi getirin (sonuçta saf maivi doğada bulunmaz)

kolay gelsin . iyi eğlenceler

dipnot : c,c++ , vb , ve bilimum tüm türevleri , C# ile yapılabilir. bu dillerin hiçbir farkı yoktur. hepsi aynı işi yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 22 Şubat 2012; 23:49:25 >

• mümkünse inceleyenler varsa hatalar , varsa sormak istedikleriniz soyleyebilirsiniz. hem benim için daha şevk verici olur

Orijinalden alıntı: Kaygerya

mümkünse inceleyenler varsa hatalar , varsa sormak istedikleriniz soyleyebilirsiniz. hem benim için daha şevk verici olur

Şimdi inceleyeceğim programın mantığını açmadan pek anlayamadım ama şöyle bir olay var;
    Örneğin beyaz ışık için, (Araba kamerası ile nasıl ilişkilendirilir orası ayrı konu ama) program 255 255 255 mi arıyor? Yoksa photoshop gibi programlarda olduğu gibi yakın renkleri mi seçiyor? Mesela bence 5 düşüğüne kadar inebilir ki her pixel için;
    5*5=25 tane farklı RGB kontrolü yapar buda bütün ekran için hesaplarsak açıkçası C#'ın kaldırabileceği bir şey midir?
    Yani demek istediğim ekrandan alınan resmi nasıl kontrol ediyor ve neye göre (Sabit bir renge göre mi) ediyorsunuz? (For döngüsü ile pixel pixel mi, başka bir yöntemi mi var)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

quote:

mümkünse inceleyenler varsa hatalar , varsa sormak istedikleriniz soyleyebilirsiniz. hem benim için daha şevk verici olur

Şimdi inceleyeceğim programın mantığını açmadan pek anlayamadım ama şöyle bir olay var;
    Örneğin beyaz ışık için, (Araba kamerası ile nasıl ilişkilendirilir orası ayrı konu ama) program 255 255 255 mi arıyor? Yoksa photoshop gibi programlarda olduğu gibi yakın renkleri mi seçiyor? Mesela bence 5 düşüğüne kadar inebilir ki her pixel için;
    5*5=25 tane farklı RGB kontrolü yapar buda bütün ekran için hesaplarsak açıkçası C#'ın kaldırabileceği bir şey midir?
    Yani demek istediğim ekrandan alınan resmi nasıl kontrol ediyor ve neye göre (Sabit bir renge göre mi) ediyorsunuz? (For döngüsü ile pixel pixel mi, başka bir yöntemi mi var)

yok kameradan aldıgım görüntüyü Arabadaki command aps unitesine aktarıp geri görüş ve aynalardaki görüntüyü de iç alana aktarmayı düşünerekten boyle bir yazılım yapıyordum. sonra internette biraz araştırma yapıp kamera seçme kısmını ve blob kısmını entegre ettim. x-y alanlarını okudum. her frame de xy alanlarını bir listeye attım. her framede listenin son itemi ile sondan bir önceki koordinatlarını alarak eski konumuna göre yeni konumu arasındaki frkı aldım . farkın 0 dan büyük veya küçük olması durumuna gore sağa sola yukarı aşağıya gittiğiğini ekrana yazdırdım.

255 255 255 aramıyor benımkısı . belirli bir aralığı arıyor. yani 200-255 arasındaki aralıklarda beyazları alıyor. çünkü ü yanmayan farlar bu aralıkta , yanan farlarda bu aralaıkta gözüküyor. yani 223,223,223 de benım rangeme giriyor 201,219,253 de .boylece ben o rengi tutabiliyorum. onun dışında C# ın kaldırabileceği bişeymidir sorusu garip bir soru olmuş doğru soru ise bilgisayar bu kodu yeterince hızlı çalıştırabilir mi olması gerektiği düşüncesindeyim . bunun cevabı da evet. bu işlemler modern bilgisayarlar için çerez yemek gibi bişii. ama kendi projemin bununla alakası yok elbette.

arka görüş kamerasında beyazı , ön görüş kamerasından da kırmızıyı algılayıp mesafa ölçümü gibi şeyler yapıyorum. zevkine uğraş zaten benımkisi .bu aralar işler yoğun değil ilgilenebiliyorum. forumda da 2-3 proje paylaştım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

quote:

yok kameradan aldıgım görüntüyü Arabadaki command aps unitesine aktarıp geri görüş ve aynalardaki görüntüyü de iç alana aktarmayı düşünerekten boyle bir yazılım yapıyordum. sonra internette biraz araştırma yapıp kamera seçme kısmını ve blob kısmını entegre ettim. x-y alanlarını okudum. her frame de xy alanlarını bir listeye attım. her framede listenin son itemi ile sondan bir önceki koordinatlarını alarak eski konumuna göre yeni konumu arasındaki frkı aldım . farkın 0 dan büyük veya küçük olması durumuna gore sağa sola yukarı aşağıya gittiğiğini ekrana yazdırdım.

255 255 255 aramıyor benımkısı . belirli bir aralığı arıyor. yani 200-255 arasındaki aralıklarda beyazları alıyor. çünkü ü yanmayan farlar bu aralıkta , yanan farlarda bu aralaıkta gözüküyor. yani 223,223,223 de benım rangeme giriyor 201,219,253 de .boylece ben o rengi tutabiliyorum. onun dışında C# ın kaldırabileceği bişeymidir sorusu garip bir soru olmuş doğru soru ise bilgisayar bu kodu yeterince hızlı çalıştırabilir mi olması gerektiği düşüncesindeyim . bunun cevabı da evet. bu işlemler modern bilgisayarlar için çerez yemek gibi bişii. ama kendi projemin bununla alakası yok elbette.

arka görüş kamerasında beyazı , ön görüş kamerasından da kırmızıyı algılayıp mesafa ölçümü gibi şeyler yapıyorum. zevkine uğraş zaten benımkisi .bu aralar işler yoğun değil ilgilenebiliyorum. forumda da 2-3 proje paylaştım.

Kaldırır mı dan kastım, daha önce C# ile bir oyun için hack yapıyordum, ekranı tarayıp bitmap'e atıp pixel pixel renk kontrolü yapıp oraya nişan alıyordu (Cs 1.6) bilgisayarım zamanına göre kötü olmamasına rağmen programı çalıştırdığım anda kasıntı rüzgarları esiyordu. Belki de debug moddan kaynaklanıyor bilemem. İlginç ve hoş bir program olmuş gerçi kamera ile test edemim ama, tebrikler.

• kötü yazmışsındır :) bir kodun yazavaş veya sorunlu çalışmasının nedeni hiçbir zaman dil değil yazılımcıdır :) benimde ne kötü yazdıgım kodlar var şimdi bakıyorum da :P

kötü yazmışsındır :) bir kodun yazavaş veya sorunlu çalışmasının nedeni hiçbir zaman dil değil yazılımcıdır :) benimde ne kötü yazdıgım kodlar var şimdi bakıyorum da :P

Muhtemelen de, dille azçok ilgisi var yani 3Ds Max'i C#'la yapmak işkence olur bence yada bir Skyrim gibi bir oyunu.

C# tan tek bir sebepten dolayı uzak durabilirsiniz o da Microsoft C# dan desteğini cekerse C# biter. evet bu doğrudur. ama geri kalan her durumda C#. C++ bilin C bilin java bilin ama .net C# yazın.

dille alakası yok tabiiki ama C# dunya üzerindeki dillerden bayaa hızlıdır . C ile C nin exteded versiyonu olaN C++ dan neden çok çok daha hızlı olduğunu da
    http://loyc-etc.blogspot.com/2010/05/why-c-is-better-than-c.html
    adresteki (ki internette saygı duyulan bir blogdur) 25 madde ile özetleyebiliriz.

C# tan tek bir sebepten dolayı uzak durabilirsiniz o da Microsoft C# dan desteğini cekerse C# biter. evet bu doğrudur. ama geri kalan her durumda C#. C++ bilin C bilin java bilin ama .net C# yazın.

:) bence de öyle ama bu forumdaki çoğu kişi C#'ı önemsemiyor, dil bile değil diyenler falan var. Kafam karışıyor açıkçası.

• c c++ ile performanslı olur hatta daha performanslı olsun diyorsan matlab kullanabilirsin fakat bu sadece bir ödev ve c# da abartıldığı kadar yavaş bir dil değil .
    OpenCV c# ile istenilen ödevi 1 saat içinde yapabilirsin.
    Kolay gelsin

selamlar. ben yaptım . konu ilgimi çekti. bende arabamda kendime geri görüş kamerası ile onjeleri tanıma ve mesafelendirme işine girecektim . sağdan solran derlediğim kodlar vardı bu işler için. umarım yaptıgı m paylaşım işinize yarar ve bir nebze fikir sahibi olursunuz.
    ama hiç ama hiçbir şekilde bu odevi alıp vay efendim oldugu gibi hocaya göndermeyin 0 alırsınız ben size diyim :)

indirme linkiwww.kaygerya.com/cameratracking.zip

açınız inceleyiniz.

yaptıgım programın takip edeceği renk ayarları renk filtreleme alanında imageprocessor.cs dosyasının içinde. ben bütün ayarları beyaz ışığı takip edecek şekilde yaptım. mavi rengi tanımlasın derseniz mesela blueyi 0-255 arası seçip diğerlerini 0-100 gibi getirin (sonuçta saf maivi doğada bulunmaz)

kolay gelsin . iyi eğlenceler

dipnot : c,c++ , vb , ve bilimum tüm türevleri , C# ile yapılabilir. bu dillerin hiçbir farkı yoktur. hepsi aynı işi yapar

Çok teşekkür ederim
    az bir inceleme fırsatım oldu fakat bir sorun var ama sorun makine de mi program da mı anlayamadım program basladıktan 5-6 dk sonra program kitleniyor ekran donuyor.

• donar :) 5-6 dakka uzun bir süre. orada obje konumlarını atadağım bir liste var listedeki item sayısı 100 u geçtiğinde listeyi clear et. en 5-6 dk açık bırakacağını düşünmemiştim.
    drrah diyorum başka birşey demiyorum.
  • quote:

hatta komple clear etme de ilk 99 unu clear et ama foreachla yapma clear işlemini

foreach döngüsünün dizi içeriği ile alakalı problemi var değil mi? (Değiştirme bakımından) Bunu çözmenin bir yolu varmı?
    collection[index]......
    i++
    }

şeklinde çözümü ;) bir nevi for gibi kullanıyosun yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 26 Şubat 2012; 3:37:07 >

int index = 0 ;
    foreach (item in collection)
    {
    collection[index]......
    i++
    }

şeklinde çözümü ;) bir nevi for gibi kullanıyosun yani

Anladım, teşekkürler
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.