Şimdi Ara

C# final ödevim yardım edin şu dersten kurtulayım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Visual Studio da C# ile yapılması gereken bir ödevim var.İnternet tabanlı programlama olarak geçiyor dersimin adı 3. ye alıyorum yaz okulundayım artık kurtulmak istiyorum çünkü becerebildiğim bir olay değil yazılım malesef. :) Final yazılı sınav ve ödev yarı puanlı olacak yani ödevi yollamazsam geçme ihtimalim yok.Ödevin içeriği şu şekilde(Direk hocanın yazdığını kopyalıyorum);

''Bir öğrencinin bölüme kayıt formunu oluşturun. Fotograf yüklenecek. O bölümdeki öğrenciler seçildiğinde Html tablosu olarak listelenecek. Listede fotograflarda gözükecek. İstendiğinde Öğrencinin bilgileri düzenlenebilecek, yada silinecek. Girişte şifre kontrolü yapın. Her uygulamayı ayrı bir sayfada yapın. Programın tasarım görünümüne ve kullanışlılığına dikkat edin.''

Ödev bu şekilde arkadaşlar.Her şeyiyle mükemmel bir ödev beklemiyorum sadece geçer not alıp şu dersten kurtulmak istiyorum.Bu olaydan anlayan varsa lütfen yardım edebilirseniz çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler herkese.

• 5 gün süresi var ödevin
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    mekatronik mühendisliği hocam.matlab, c++ bir şekilde verdim c#'ı halledemiyorum proje istediği için baya zorlanıyorum beceremiyorum açıkçası.

Orijinalden alıntı: Koz.Maça

mekatronik mühendisliği hocam.matlab, c++ bir şekilde verdim c#'ı halledemiyorum proje istediği için baya zorlanıyorum beceremiyorum açıkçası.

Mekatroniğin programlamayla baya ilgisi var diye biliyordum. C#'da deneyip de başaramadığın kısım neler? Yardımcı olalım.
    %45 mekanik, %35 elektronik, %20 yazılım diyebilirim.Ben direk algoritma kısmında sıkıntılıyım hocam yazılım mantığını çözemedim yani.Bu saatten sonra da öğrenmek için değil sadece dersten kurtulmak için uğraşıyorum malesef.

Sevmeyince olmuyor işte. Bizdeki fizikte matematiksel yöntemler dersinden de kurtulmak için çalışıyordum ama baktım sonraki derslerde de aynı konuların üzerine ekleniyor, mecburen seve seve çalıştım da geçtim. Derste, kendinden bir parça bulmak, bulamayınca öyleymiş gibi varsaymak çok önemli. Zorla sevmek, kaçıp da ilerde pişman olmaktan iyidir. Şimdi bilgisayarda o fizikte matematiksel yöntemleri uygularken çok mutlu oluyorum mesela. Bize kağıt üzerinde 4x4 5x5 matris çarpımı, tersini bulma gibi işlemler yaptırıyorlardı ve 40 dakika sürüyordu, en sonunda da hata yapınca kağıdı karalıyordum; şimdi aynısını ekran kartında 8192x8192 boyutlarında matrisler için yaptırıyorum ve 1 saniye sürüyor. 1 saniyede trilyon tane hesabı bir donanıma yaptırmak insanı mutlu edebiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    çok haklısınız dediklerinize katılıyorum.ama şuan da yaz okulunda olduğumdan dolayı süre kısıtlı.tek programlama dersini almış olsaydım gereken ilgiyi gösterebilirdim 1 ay içerisinde ancak 3 tane daha dersim var onlarda ağır dersler o yüzden yetişilmiyor.yazılımı tam anlamıyla öğrenebilmek için de gerçekten ciddi şekilde ilgilenmek gerekiyor.bakalım geçemezsem önümüzdeki sene bir daha alacağım o zamana kadar halledebilirim umarım.

çok haklısınız dediklerinize katılıyorum.ama şuan da yaz okulunda olduğumdan dolayı süre kısıtlı.tek programlama dersini almış olsaydım gereken ilgiyi gösterebilirdim 1 ay içerisinde ancak 3 tane daha dersim var onlarda ağır dersler o yüzden yetişilmiyor.yazılımı tam anlamıyla öğrenebilmek için de gerçekten ciddi şekilde ilgilenmek gerekiyor.bakalım geçemezsem önümüzdeki sene bir daha alacağım o zamana kadar halledebilirim umarım.

Diğer 3 dersin içinde mekanik de var mı? Mekanik bize de zor gelmişti başlarda. Sonradan matematiği geliştirince o da kolaylanıyor.

Bir keresinde bir elektronik sınavında soruya matematiksel yanıt verdiğim için kabul edilmemişti. Halbuki mantıklıydı. Sizde de mekanik sorusunu bilgisayarda çözmek yasaktır herhalde. Yani hep sabit şekilde çözmemiz isteniyor. En çok zorlayan da bu. Genelde öğretmenin izlediği yol isteniyor.

aynen öyle hoca derste hangi yöntemi izliyorsa sınav kağıdında da onu istiyor.aldığım diğer 3 ders mekanik.mekanizma tekniği, dinamik ve makine elemanları

aynen öyle hoca derste hangi yöntemi izliyorsa sınav kağıdında da onu istiyor.aldığım diğer 3 ders mekanik.mekanizma tekniği, dinamik ve makine elemanları

Bence projenin en zor yeri fotoğraf yükleme kısmıdır. Kimi zaman C# ın server tarafı, fotoğraf dosyası çok büyük deyip kabul etmeyebilliyor. web.config dosyasına ilgili birkaç ayar eklemen gerekiyor. Aynı şekilde jquery-javascript kullanacaksan onların da json serialization boyutunun da limitini arttırman gerekebilir gene aynı dosyadan. Model, view ve control yapılarını çok birbirine karıştırmayınca gayet okunaklı bir proje olabiliyor.

İlk kez böyle bir projeyi tabiki yarım saatte yapamazdım ama ikinci üçüncü defada alışıyor insan, hatta 15 dakikada bile yazıyor otomatik, omurgayı kullanarak, hiç beyine sormadan.

En çok zorlayanlar en kötü koşullar oluyor. Biri tıklar 90 MB foto yüklemeye çalışır mesela. Hatta fotoğraf bile değildir, pdf dosyası dener.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 16 Ağustos 2016; 19:27:38 >

• " Girişte şifre kontrolü yapın." bunu anlamadım. Neyin şifresi, veritabanını yönetecek olan kişinin veritabanına girmek için yazacağı şifre mi? Şöyle gıcık gıcık şeyler isteyen hocalara ayar olurum. Üstteki arkadaş güzel söylemiş adam gider 2k boyutunda fotoğraf yüklemeye çalışır.

Desktop: MSI Z97S SLI PLUS // i5 4690k (Turbo Boost 3.9 GHz.) // Hyper 212 Evo CPU Soğutucusu (160 mm) // Gigabyte G1 GTX 970 ; stok hız 1380-7010 mhz // Corsair Vengeance PRO 2x4 DDR3, 1600 mhz // CORSAIR SPEC-02 MidT // Corsair VS 650 PSU (12v = 50A) // Samsung 850 Evo 120 GB // Seagate Barracuda 1 TB 64 mb 7200rpm (ST10000DM003-1CH162)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caughter

" Girişte şifre kontrolü yapın." bunu anlamadım. Neyin şifresi, veritabanını yönetecek olan kişinin veritabanına girmek için yazacağı şifre mi? Şöyle gıcık gıcık şeyler isteyen hocalara ayar olurum. Üstteki arkadaş güzel söylemiş adam gider 2k boyutunda fotoğraf yüklemeye çalışır.

Kayıt formunu sms veya eposta ile onaylatmasın da o fena olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.