arkadaşlar win 7 kullanıyorum.ve bikaç gündür c:deki yeriniz doldu yetersiz disc alanı gibi uyarılar çıkıyor .kendi kendine dolması mümkünmüdür bunun ? şuan 180 mb yer var kullanımda çok daha fazlası olması gerekirken bu haliyle youtube bile kullanamıyorum başka bir sürücüdeki rar dosyasını çıkartamıyorum .c:deki windows,program files,program filesx86 ve kullanıcılar klasörleri toplamda 16 gb yapıyor özelliklerden bakıldığında c: nin kapasitesi 30 gb .geriye kalan 14 gb ı ne dolduruyor olabilir .gizli klasörleri gösteri de tıkladım bulamıyorum pc im kitlendi resmen yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..
program varsa yetek alıyorlar bu olabılır
virüs varsa bundan oluyordur veya virüsleri karantinaya alıyorsa bundan yapabilir.
tempory internet files dolmuş olabilir.
Yetersiz disk alanı uyarısı almamak için
Başlat / Çalıştır' a gelerek komut satırına "Regedit" yazın. - Açılan pencerede sırasıyla, HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersiyon\Policies\Explorer dizinlerine girin. - Explorer' a geldiğinizde sağ taraftaki pencerede sağ tuş "Yeni\DWORD Değeri" yapın. - Açmış olduğunuz değere isim olarak "NoLowDiskSpaceChecks" yazın. - NoLowDiskSpaceChecks isimli değere çift tıklayarak "Değer Verisi" kısmına "1" yazın ve kaydedin.
Bu adımları yaptıktan sonra Yetersiz Disk Alanı Uyarısı almazsınız
internet explorerdan dosya depolama olayında kullanılacak disk alanı genişse youtubedan falan izlediğin herşey kayıt edilmiştir. O yüzden bi bunu kontrol edip dosyaları silin ve depolama alanınıda 10 mb civarı yapın.
c: de windows içinde temp die bir dosya var ona baktım şimdi 12.1 gb diyor toplam alan .acaba onun içeriğini mi silicem komple silersem windows çökermi acaba? birsürü aynı tip dosya var