Şimdi Ara

BYD Pazarlık sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

BYD araçlarına baktık hafta sonu. Bayideki arkadaşlar pazarlık yapılmıyor fiyatlarımız sabit şeklinde bilgi verdi.

Daha önce pazarlık yapan/indirim alabilen oldu mu? Böyle bir bakış açısını ilk defa görüyorum.

• Türkiye Distribütörü Pazarlama ve Satış Politikası o yönde.
    Kimseye yapmıyorlar indirim. Hatta 4 ayda 3 kere zam yaptılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seve seve yapmazlarsa bir şekilde yaparlar. Adamlara bak. Bu fiyatlara pek atto, dolphin, seal ev falan alan olmaz. Şu chery mg vs alsa şu teşvik belgesini de balonları sönse byd nin.

• Yurtdışında özellikle Amerikada böyle sıfır araçlarda.

En doğrusunu yapıyorlar. Audi VW gibi 3-4 milyon yazıp 500bin lira indirmiş gibi gösterip yine satmak

istediği fiyata satmıyorlar en azından. Zaten dip fiyatlarda araç satıyorlar % lik ötv dilimlerinden dolayı.

Bence tüm firmalar bu sisteme geçmeli. Ellerinden gelen en dip fiyata listeleyip o fiyata satış yapmalılar.

İndirim yaptık, kampanyaymış falan hepsi Yalandan başka birşey değil.

Ama Türkiyedeki insan psikolojisi, (hepimiz için söylüyorum) fahiş indirime ve olduğundan çok çok düşük fiyata satılmasına alıştırılmış.

300 liraya rahat bir karla ve yok satılabilecek t-shirt e önce 799tl yazıp üzerine indirim yapmış gibi 499tl yazınca kapışılıyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 27 Mayıs 2025; 21:48:38 >
  • ben iki tane aldim. cok esim dostum aldi. benim uyesi oldugum, babamin kurucusu oldugu turkiyenin en buyuk 100 sirketi icinde bulunan bir kooperatif galiba 60’a yakin arac aldi. su ana dek kimsede bir indirim duymadim.

• Bizim ülkemiz dışında hiç bir yerde pazarlık olayı yoktur.

Satış şartları ve taksitle alınacak ise taksit miktarı vede fiyatı bellidir.Orada kurallar ve kurallara uyulan sistem vardır.

Bizde ise malını satanın % 40 yada % 30 karla başlayıp % 10 hatta sıkı pazarlıkla % 5 kar oranına inerek tuttura bildiğine satış yapan zihniyetler var her sektörde.

O nedenle burada misal vereyim 1.8 M civarına T-Roc fiyatı alanda var 2 M üstü T-Roc fiyatı alanda var.

Burası Türkiye ..!

• bamorex kullanıcısına yanıt

2024 yılında thailand a gittim..)

1.cümlenizi oraya gidenler varsa kahkala ile okuyacaklar..

paraları bizimki ile aynı kur olarak

1 baht 1 lira

500 lira dedği ürünü 200 liraya net alabilirsiniz.

bu ülkedeki tüm alışveriş kalemlerinde geçerliydi.

başka ülke deneyimi olan varsa yazsın lütfen.

başka ülkelerde pazarlık var.canlı şahidiyim

vede güzel oluyor para konuşuyor kibir değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.