Şimdi Ara

Bütün silahlar yasaklansın...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Silah olmayan kimse kalmadı.Kimi ruhsatlı kimi ruhsatsız.Bunlara dur diyen de yok.Oyumu silahları ben yasaklarım ben toplarım diyen parti varsa ona vereceğim.O parti ister faşist,ister kominist parti olsun.Yeter ya.Silahı bırak adamlar c 4 lerle dolaşıyor bizim emniyet-istihbarat resmen uyuyor.Bu kadar aymazlık olur mu.Göz göre göre ülkeyi kan gölüne çevirdiler.Sonra bir sürü demogoji.Kurumlar arası çatışma bir oyun değildir.Sonu hepimiz için hüsranla biter.Dirayet gösteren hükümet bir an önce muhtarlar dahil tüm silahları ruhsatlı ruhsatsız toplamalıdır.Silahla yakalananıda hatırı sayılır şekilde cezalandırmalıdır.İktidara gelenin ilk işi bu olmalıdır.
    Silah sevgisiymiş.....sevsinler..

• Valla artık türkiye yaşanmaz bir yer haline geldi. Sokağa çıkamaz oldum. Önüne gelen laf atıyor çıkarıp bıçak sallıyor. 18 yaşımı geçsem bende alacağım bir tane savunma amaçlı
  • Silah alma ihtiyacı duyanların çeşitli gerekçeleri olabilir.Bunları saygıyla karşılıyorum.Önemli olan bu silah ihtiyacını doğuran sebepleri ortadan kaldırmanın kararlılığını göstermek.Kesinlikle silahlar toplatılmalı.hatta yurt çapında kampanya bile yürütülmeli.Ama bu ses duyulur mu bilmem?
  • evimde 2 pompalı var şimdilik babamla bana yeter..

Hiç bir düğünde veya maç ta veya başka bişeyde o tüfekleri kullanmadım kullanmam da... eğer söylediklerin magandalara, silah taşımayı büyüklük zanneden
    embesillere ise sana yürekten katılıyorum..

ama her iyi günün kötüsü var olacakta yarın bir gün bilmem naaptımın adamları evi mi basıp anama babama saldırdığı zaman çatalla bıçakla yüzyüze gelmek istemem..
  • Silah şart.Silahın yasklanması değilde, silah almanın zorlaştırılması yoluna gidilebilir,silah alanın psikolojisi göz önüne alınarak.
  • devlet taksitle milletine silah satarsa biraz zor gözüküyor
  • yanımda taşıma savunma amaçlı değilde ileride evimde bulundururum

ilerde ne yaşayacağımız belli değil, gün gelir lazım olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tormentor03

Valla artık türkiye yaşanmaz bir yer haline geldi. Sokağa çıkamaz oldum. Önüne gelen laf atıyor çıkarıp bıçak sallıyor. 18 yaşımı geçsem bende alacağım bir tane savunma amaçlı

+ 4644897448974168484549867/86 (SAVUNMA AMAÇLI)
  • Sigarayı yasaklayacak, futbolu seyircisiz oynatacak,yere çöp atana idam cezası verecek partiye oyumu vereceğim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mit Ajanı

Sigarayı yasaklayacak, futbolu seyircisiz oynatacak,yere çöp atana idam cezası verecek partiye oyumu vereceğim...

• Silahı ve silahlanmayı yasaklayacağını söyleyen partiye oy vereceğim demişsin. Bugün mecliste ismi lazım değil bir partinin milletvekillerinin 3te 2'sinin silahı var. Bilumum düğün derneklerde çıkarıp çatır çutur sıkıyorlar. Zaten genel olarak silah taşıyan kesime baktığında geri kafalı, korkak ve doğru tabirmi bilmiyorum ama KRO kişileri görürsün. E halkın çoğunluğuda ne yazıkki cahil ve dolayısıyla birileri bu zihniyet üzerinden paylanıyor. Sonuçta balık baştan kokuyor.
  • Anlaşılan ''silah sevgisi'' üzerine toplumda genel bir kabul etme,benimseme mevcut.Buda işin ne kadar zor olabileceğini gösteriyor.Benim ki biraz hatta tam anlamıyla hayali bir düşünce.Gerçekleşmesi imkansız.Ben de biliyorum partilerin bu işi kıvıramıyacağını.Olsa iyi olur anlamında kullandım.
    Bilmiyorum sizlerin hiç yakını tabancayla vuruldu mu?Bu acıyı yaşadınız mı?
    Ulusal basına yansıdı mı takip edemedim.Daha 2 gün önce Sakarya Ünv.de kız arkadaşı yüz vermedi diye sen tut önce arkadaşını vur sonra tabancayı şakağına daya intihar et.Oldu mu şimdi.İki tane gencecik fidan gitti.Onların arkalarından ağlayacağı annesi babası yok mu?.Silahın neyini savunacaksınız.Savunma amaçlı deniliyor.Allah nasip etmesin.Korunma isteği eğer tüm toplum olarak huzur ve güvenlik duygusu üst düzeyde ise silaha gerek olmaz.Ben bunu söylüyorum.Şu an ki görünüm hemen bir silah temin edilmeli anlayışını acaip körüklüyor.Ben de bu olamamalı diyorum.Bu işi çözecek partiye(o da yok ya)oy vereceğim diyorum.Gelen aday adaylarına bu soruyu soracağım.Memleketin ulvi menfaatleri şu anda bunu öngörmuyor.Yalnız bana bağlı bir iş değil.Bu konuyu hiç düşünmedim vs.filan derse ONA OY YOK.Herkese saygılar.

• köyde falan oturmuyorsanız yada kuyumcu,döviz bürosu gibi soyulma ihtimali yüksek işlerle uğraşmıyorsanız silahlanmanın hiç bir mantığı yok bence.hem cebinizede yarar bir tabanca kaç milyar bide bunun taşıma ruhsatı var daha her yıl bir dünya para ver dur.Evde bulundurmanında yarardan çok zararı var çocukların falan eline geçebilir ayrıca eve hırsız vs. girdiğide hayatını kaybedenlerin oranına bakıldığında silahı olanlar daha çok.(oranlar ABD içindi sanırım).
  • halkın güvenliğini sağladıktan sonra caydırıcı güç olursan esnafında silah temin etmesi gerekçesi ortadan kalkar.
  • Bu devletin milleti yönetme anlayışı vur yönet yöntyemi olmuş önce kafamıza vuruyor kötüyü musallat ediyor sonra onu alıp halinize şükredin diyor. Devlet dediğin böyle olmaz halkı huzura eriştirmiyolarki çalınanlara bakmaya başlayamasın halk uyusun öyle. bende uyumam dün olduğu gibi bugünde belimde silahımla çıkarım devletin polisi işini yapmazsa polisin yanında dahi kullanmaktanda çekinmem. dün olduğu gibi.
  • Silah hem dost hem düşmandır demeyeceğim böyle kalıplaşmış sözler söylemeyeceğim.

Ama 4 sefer kapımıza dayandılar, kapımızı penceremizi kırmaya kalkıştılar annem korkudan yatağa düştü. Kim olduklarını bilmiyorduk ama mahallede hırsızlıkların arttığını duymuştuk. En sonuncusunda evde silahla bekledim ve aynı şeyleri yapmak istediklerinde silahla karşı koydum. Evden 2 ayrı silahla ateş ettim. Tabiiki topukları yağladılar. Gecenin karanlığında kaçtılar. Polise daha önceki aramalarımızdan sonuç çıkmamıştı. Devriye zaten senede 2 kez anca geçiyor mahallemizde. O günden sonra mahallede hırsızlık olmadı. Halada bazen geceleri mahallede dolaşıyorum. Emniyetten alamadığımız güvenliği maalesef mahalle halkı olarak biz yapıyoruz. Çünkü yol geçen hanına çevirdi hırsızlar balyozla kapı kırmaya kadar götürmüşlerdi işi.

Silahsız kalıp bir iki hırsızın eline düşüp olmadık şeylerle karşılaşacağıma yastığımın altında silahımla uyurum ve yeri geldiğindede kullanmasını bilirim. İnsanın başına bu türden olaylar gelmedikçe kendini emniyette hissettikten sonra elbette silaha karşıyız. Ama durum ortada. Benim namusum, güvenliğim herşeyden önce gelir. İnsanın başına ne geleceği belli olmaz. Yarın aynı şey olursa gözümü kırpmadanda malıma namusuma göz dikenin kafasına sıkarım. Başkası ne düşünürse düşünsün, Damdan Düşenin halinden ancak Damdan düşen anlarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 25 Mayıs 2007; 11:17:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hidden

Silah hem dost hem düşmandır demeyeceğim böyle kalıplaşmış sözler söylemeyeceğim.

Ama 4 sefer kapımıza dayandılar, kapımızı penceremizi kırmaya kalkıştılar annem korkudan yatağa düştü. Kim olduklarını bilmiyorduk ama mahallede hırsızlıkların arttığını duymuştuk. En sonuncusunda evde silahla bekledim ve aynı şeyleri yapmak istediklerinde silahla karşı koydum. Evden 2 ayrı silahla ateş ettim. Tabiiki topukları yağladılar. Gecenin karanlığında kaçtılar. Polise daha önceki aramalarımızdan sonuç çıkmamıştı. Devriye zaten senede 2 kez anca geçiyor mahallemizde. O günden sonra mahallede hırsızlık olmadı. Halada bazen geceleri mahallede dolaşıyorum. Emniyetten alamadığımız güvenliği maalesef mahalle halkı olarak biz yapıyoruz. Çünkü yol geçen hanına çevirdi hırsızlar balyozla kapı kırmaya kadar götürmüşlerdi işi.

Silahsız kalıp bir iki hırsızın eline düşüp olmadık şeylerle karşılaşacağıma yastığımın altında silahımla uyurum ve yeri geldiğindede kullanmasını bilirim. İnsanın başına bu türden olaylar gelmedikçe kendini emniyette hissettikten sonra elbette silaha karşıyız. Ama durum ortada. Benim namusum, güvenliğim herşeyden önce gelir. İnsanın başına ne geleceği belli olmaz. Yarın aynı şey olursa gözümü kırpmadanda malıma namusuma göz dikenin kafasına sıkarım. Başkası ne düşünürse düşünsün, Damdan Düşenin halinden ancak Damdan düşen anlarmış.

anlarız halinden camda gıcırtıyı duyunca çok mermi yaktım 20 ye yakın bende dedim yaktığım mermiye polis gelir o bile gelmedi gecenin 3 üydü.

• Arkadaşlar söylediklerinize ve hissettiklerinize tamamen katılıyorum.Şu anda silahsız yapılmaz(Bende yok ama)Bunu anlıyorum.Benim başıma gelse silah olsa bende sıkarım kafasına köpeğin.Ancak ben şimdiden bahsetmiyorum.Güvenlik sağlanırsa diyorum silahlar yasaklansın.Gerçi güvenliğin sağlanacağına bende pek inanmıyorum ya.Ülkemizin bir numaralı sorunu güvenlik oldu.Adam güpe gündüz bir arkadaşın kapısına dayandı ya paranı ya canını diye.Olacak iş değil.Başımızdakilerde payandalarına rant dağıtmakla meşgul.Yine de silahlar yasaklansın ve SIKI DENETLENSİN diyorum.Herkese saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: müdür1

Arkadaşlar söylediklerinize ve hissettiklerinize tamamen katılıyorum.Şu anda silahsız yapılmaz(Bende yok ama)Bunu anlıyorum.Benim başıma gelse silah olsa bende sıkarım kafasına köpeğin.Ancak ben şimdiden bahsetmiyorum.Güvenlik sağlanırsa diyorum silahlar yasaklansın.Gerçi güvenliğin sağlanacağına bende pek inanmıyorum ya.Ülkemizin bir numaralı sorunu güvenlik oldu.Adam güpe gündüz bir arkadaşın kapısına dayandı ya paranı ya canını diye.Olacak iş değil.Başımızdakilerde payandalarına rant dağıtmakla meşgul.Yine de silahlar yasaklansın ve SIKI DENETLENSİN diyorum.Herkese saygılar.

Sonuna kadar haklısın. Kazayla bilinçsizce ortaya bırakılmış silahlarla oynarken ölen çocukları, rast gele ulu orta yerde, düğünde, maç sonrasında havaya sıkılan kurşunlara hedef olan masumları hiç bir şey geri getiremiyor.

Hırsızına, uğursuzuna hakettiği cezayı verecek kanunlar gelmeli. Yargıçlarımızın elini kolunu bağlayan suçluyu neredeyse el üstünde, masum için değilde suçlu içinmişcesine düzenlenmiş yasalardan artık gına geldi. Yetti artık. İnanın cezaevine giren insan bundan ders alacağına tam tersine daha teşvik ediyor, istatistiklerde bu bariz bir şekilde de görünüyor.

Babamın başına gelen bir olayı anlatayım. Babam bir düğüne gidiyor çoook uzun yıllar önce. Sonra düğünden geliyor babam, annem bakıyorki babamın alnında kısım kısım sağdan sola doğru bir çizik var. Ne olduğunu babam tabi söylememiş. (Eski toprakdır babam. Her derdini kolay kolay kimseye söylemez) Sonra öğrenmişler ki düğünde kendini bilmez bir bekçi gaza gelip silahını çekmiş havaya saydırmış ama silah tutukluk yapmış. Silahı kurcalarken ateş alan silahtan çıkan mermi öbür masada duran babamın tam alnını sıyırıp geçmiş. Mermi o kadar yakın geçmişki Çizgi oluşmuş alnının ön kısmında. Babam dururmu hemen atlamış bunun üstüne yermisin yemezmisin ordakilerle bir güzel dövmüşler bekçiyi. Ama ya 1 cm. yakın geçseydi ne olurdu peki. Bu gün gazetelerde televizyonlarda pek çok kötü örneğini görüyoruz.

Yine başladığımız yere dönüyoruz. Bu kısır döngüye devletin kesin çözüm bulması lazım. Bunun için önce suç sayısının düşmesi lazım. Ama her yıl suç sayısı ülkemizde artıyor.

Bir şeyler yapılmalı, kimse huzursuz yaşamak zorunda değil. Saygılar.

• Silahları atacaksak o zaman çatal, bıçak, kalem(saplanabilir), fosforlu gübre(bomba yapılabilir) vs. vs. gibi her şeyi yasaklıyalım. Çengelli, toplu, iğne gibi şeyleri de yasaklayalım. Balta, kürek...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.