Şimdi Ara

Bütün katıların süblimleşmesi mümkün müdür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz araştırma yaptım fakat bazı katıların naftalin vs. süblimleşebileceğinden bahsediliyor,diğer katılara ait bilgi yok, kafama takıldı benimde acaba yeterli ısı verilerek her hangi bir katının süblimleşmesi mümkün müdür?

Mümkünse şuan niçin atıkların yok edilmesinde kullanılmıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2380D2E6A -- 4 Ağustos 2014; 22:31:37 >

• Doğru şartlarda mümkündür ancak atıkla alakasını anlayamadım. Biz birşeyi gaz haline getirince onu yoketmiş mi oluruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

Doğru şartlarda mümkündür ancak atıkla alakasını anlayamadım. Biz birşeyi gaz haline getirince onu yoketmiş mi oluruz?

doğru söylüyorsunuz katıdan sıvıya gecmek sadece fiziksel değişimdir, fakat gaz haline dönüşen madde, havaya karışarak yok olmaz mı?
  • Hocam eger yanılmıyorsam amacınız atıkları ortadan kaldırmak ve daha temiz bir çevre oluşturmak fakat bilindiği üzere insan sağlığına etki eden endüstriyel ve nükleer atıklar sublimlestigi zaman hava kirliliğine yol açar ve insan saglina daha çabuk etki eder çevre ve insanlık icin yarardan çok zarar olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin de söylediğin gibi sadece naftalin gibi bazı katılar süblimleşebilir. odun, plastik ya da metal gibi maddeleri gaz haline getirmek imkansızdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNO3

quote:

Doğru şartlarda mümkündür ancak atıkla alakasını anlayamadım. Biz birşeyi gaz haline getirince onu yoketmiş mi oluruz?

doğru söylüyorsunuz katıdan sıvıya gecmek sadece fiziksel değişimdir, fakat gaz haline dönüşen madde, havaya karışarak yok olmaz mı?

malesef öyle olmuyor.Eğer öyle olsalardı şimdiye kadar fabrika bacaları,otomobil egzozları gibi zararlı gaz çıkışı sağlayan yapılara karşı savaş açılmazdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: surrealist2

Senin de söylediğin gibi sadece naftalin gibi bazı katılar süblimleşebilir. odun, plastik ya da metal gibi maddeleri gaz haline getirmek imkansızdır.

İmkansızdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Senin de söylediğin gibi sadece naftalin gibi bazı katılar süblimleşebilir. odun, plastik ya da metal gibi maddeleri gaz haline getirmek imkansızdır.

İmkansızdır?

Kağıdı yaktığında fiziksel değişime değil kimyasal değişime uğrar.kül olur. Kağıt gaz haline nasıl gelebilir ki?
  • quote:

quote:

quote:

İmkansızdır?

Kağıdı yaktığında fiziksel değişime değil kimyasal değişime uğrar.kül olur. Kağıt gaz haline nasıl gelebilir ki?

Yakmaktan bahsetmiyoruz ki gaz haline geçireceğiz?
  • Ortamın basıncını ve sıcaklığını değiştirirseniz katıdan gaza geçirebilirsiniz sanırım. Örneğin 1 atm basınçtaki buzun bulunduğu ortamın sıcaklığını değiştirmeden basıncını yeterince düşürürseniz, buz sıvılaşmadan gaz haline geçecektir.

Ancak atmosferde gaz olarak tutabilir misiniz, sanmıyorum. Öyle bir teknolojiden haberim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akcaliberg -- 5 Ağustos 2014; 16:16:24 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

İmkansızdır?

Yakmaktan bahsetmiyoruz ki gaz haline geçireceğiz?

Arkadaş ilk mesajında "yeterli ısı verilerek" demiş onun için yakma yöntemini söyledim.

• Eğer dediğin şeyi uygulasaydık tüm atıkları süblimleştirseydik Dünya'ya gelen ışık geri yansıyamaz gezegen aşırı ısınır ve sonumuz Venüs ile tıpa tıp aynı olurdu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.