Şimdi Ara

Bütün ırklar eşit midir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • O kadar bilim adamı varken siyahi bir bilim adamı neden yok ? ( yada ben bilmiyorum ) Sporda siyahilerin yüzme hariç beyazlardan daha üstün olduğunu biliyoruz.

Şimdi diyeceksiniz Afrika hep sömürge altındaydı onların ilerlemesine izin vermediler. Diğer ülkeler ileride değilken onlarında fırsatı vardı neden ilerlemediler ? Güç delisi olmayabilirler, inançları gereği ilerlememiş olabilirler yada cidden ırkların farklılığı var ( zeka anlamında )

Afrika'daki ıq seviyeleri çok düşük bunu eğitimsizliğe bağlıyorum fakat kuzey'e doğru gidildikçe ıq puanı artıyor. İsveç'in ıq ortalamasının İngiltere'den yüksek olması gibi.

Acaba bu konu hakkındaki sizin düşünceleriniz neler ?

• Irkların üstünlüğü çevre koşullarına göre biçimlenir.

İnsanın çalışabilmesi ve kendini geliştirebilmesi için sıcaklık ortalama olarak 15-25 derece arası olmalıdır, 35 derecede karasinekler bile mayışıyor.

Ayrıca Oksijen yoğunluğu da beynin çalışması için çok önemlidir. Havanın soğumasıyla oksijen yoğunluğu artar.

Bu nedenlerden dolayı ekvatora yakın bölgeler yatışa meyillidir, kutup bölgeleri çalışmaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byob -- 24 Kasım 2014; 17:31:26 >
  • byob kullanıcısına yanıt
    Adaptasyondan kaynaklı olarak insanların evrildiğini söylüyorsunuz, gayet mantıklı.
  • çağlar boyu esir olarak yaşayan insanlar bırakın ilmi bilimi yiyecek bulduklarında sevinen insanlar bunlar

hala da hem kendi ülkelerinde hemde yabancı ülkelerde 2-3 ncü sınıf olarak görülen bir ırk yeterli eğitim ve imkan verilmeden nasıl alim olsunlar ?

Abd. de bile hala siyahlar 2 nci sınıf insan olarak görülüyor ,genelde orduya yazılanların hayatlarının bir derece iyileştiğinden söz ediliyor ,tabi birde üst kademelere getirdikleri siyahları iyice devşirmiş olarak getiriyorlar ki o zaman rengin fazla önemi kalmıyor

aslında tüm ırkların eşit olması gerekiyor ama ne yazık ki bu dünyada zaten eşit diye bir şey hiçbir alanda yok (sözde kalan bir kelimeden öteye geçmiyor)
  • insanların birbirlerine karşı fiziksel üstünlükleri olabilir, biri diğerinden daha zeki olabilir. Bu çevresel etkiler, yaşam şekilleriyle belirlenir.
    İnsanların eşit olduğunu fiziksel özelliklerine bakarak söylemiyoruz. İnsanlar sosyal olarak eşittir .
  • Fizolojik farkliliklarin disinda zekaninda cevreden etkilendigini dusunuyorum ilginctir ekvatora yaklastikca insanlar daha azitiyor ekvatora yakin olup gelismis ulke yok pek beyin sicaga karsi daha hassas olabilir soguk iklim insanlarininda ruslar gibi soguga adapte olduklarini dusunuyorum zencilerin sicaga olmasi gibi binlerce yildir bu insanlar birbirlerinden habersiz yasadilar elbetteki farkliliklar var ama irkcilik falan muhabbetinden hic bir yerde dile getirilmez bunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay çene

Fizolojik farkliliklarin disinda zekaninda cevreden etkilendigini dusunuyorum ilginctir ekvatora yaklastikca insanlar daha azitiyor ekvatora yakin olup gelismis ulke yok pek beyin sicaga karsi daha hassas olabilir soguk iklim insanlarininda ruslar gibi soguga adapte olduklarini dusunuyorum zencilerin sicaga olmasi gibi binlerce yildir bu insanlar birbirlerinden habersiz yasadilar elbetteki farkliliklar var ama irkcilik falan muhabbetinden hic bir yerde dile getirilmez bunlar.

Rusların'da çok zeki olduğu söylenemez fakat İsveç, Finlandiya gibi ülkelerde ortalama ıq seviyesi diğer Avrupa ülkelerinden fazladır. Bunu sadece soğuk ve sıcağa mal edemeyiz en azından elimizde bu örnek varken.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tüm ırklar eşittir demek zaten biyolojiye hakarettir. Tüm insanlar eşittir ama bir çok farklı ırk mevcuttur. Siyahiler fiziki olarak çok daha gelişmiştir, kemik yapısı da daha güçlüdür ve bilimsel olarak kanıtlanmış birşey siyahi kadınlar diğer ırklara göre daha kolay doğum yapar kalça kemiği yapısından dolayı. Asyalılar ise fiziksel olarak daha zayıftır, göz kapakları ise daha yağlı olduğundan kısıktır. Hiç kimse bir terrier le pitbull a aynı ırktan demez ve ya eşekle ata, insanlığı hayvan türünden ayırmak için bunları görmezden gelmek de doğru değildir. Tabi ırkçılık ayrı bi olay buradan o çıkarılmamalı. Başta da dediğim gibi tüm insanlar eşittir ama her canlı türünde olduğu gibi farklı ırklardadırlar.
  • darwine sorunca en aşağı ırk olarak kimi görüyor hepimiz biliyoruz.
    eğer böyle bir şeye inanır ve bilimsel temel kondurursak avrupa bilimi türkleri en aşağı yere koyacaktır.
    Aklınızı başınıza alın.
  •  Bütün ırklar eşit midir ?
  • byob kullanıcısına yanıt
    Noktayı koymuşsun müdür. Varol
  • Benim teorim bir yeni doğmuş japonu al afrikanın en ücra yerine koy, bir afrikalı yeni doğmuş bebeği al japonyanın gelişmiş yerine koy. Japon büyüyünce yamyam afrikalı büyüyünce kültürlü gelişmiş bir insan olması muhtemeldir. (Yamyamdan kastım kültürsüz insan) ... Bu tip soruların genelde darwinizm in hortlattığı düşünce tarzından kaynaklan düşünce yapısı olduğunu düşünüyorum. Unutmayın darwine görede biz evrimi tamamlayamamış tam insanlaşamamış bir milletiz.Darwini kabullenenler bunuda düşünsün...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.