Şimdi Ara

Burun Damarı Yaktırma (YAKTIRDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
51.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 7 yaşından beri devam eden sorunum için çevremdeki insanlar "büyüyünce geçer yav" diye diye 16 yaşıma geldim. İlk yıllarında çok sık kanardı sonra ergenliğe girince azaldı kanamalar ayda bir olmaya başladı. Hatta en son 5 ay boyunca kanamamıştı bende çözüldü sandım harbi büyümüşüm falan dedim kendi kendime. Dün yeniden kanadı, bugün 2 kez kanadı. 2 günde 3 kez kanadı.
    Randevu aldım hastaneden burun cerrahından. Büyük ihtimalle yakar. Daha önce yaktıran var mı? Acıtır mı bir de sizce burun damarını yaktırmanın zararları var mıdır?

    Burnumu yaktırdım. Buraya benden sonra burnunu yaktıracak insanların sorularını cevaplandırmak için birkaç şey yazacağım. Malum arama motoruna burun yakma yazınca Forum Donanım Haber ilk sırada çıkıyor. Yaktıracaklar faydalanır.
    EDİT: Burnumu İstanbul'da özel bir hastanede yaktırdım. 50TL muayene 30TL de yaktırma ücreti aldılar. Toplam 80-100TL gibi bir şey işte. Doktora gittim anlattım olayı. Önce burnuma baktı ve 2 tane çatlak kılcal damarın olduğunu söyledi. Doktor hemen "O zaman burnunu yakalım" dedi. Benim de isteğim oydu zaten saçma sapan kremler spreyler kullanmak yerine kalıcı bir çözüm bulmaktı. Ben de heyecandan "Lazer ile mi yakacaksınız?" dedim. Doktor da "O işi bana bırak. Kimyasal maddeyle yakacağım" dedi. Doktor önce pamuğa sıvı narkoz döktü ve burnuma tampon yapar gibi soktu. Sonra burnum uyuştu hatta birkaç damla burnumdan genzime gittiği için boğazım da biraz uyuştu 5 dakika bekledi her yer uyuşsun diye. Sonra koteri burnumun içindeki kıkırdağa yani damarın olduğu yere birkaç kez batırdı. Ve bu acıttı yani bayıltacak kadar acıtmadı ama ağlattı acıdan 4-5 kez koteri batırdı ve anladığım kadarıyla koter yardımıyla damarların üzerine o kimyasal maddeden yani gümüş nitrattan döktü.
    Buna deydi mi diye soracak olursanız evet değdi. 9 yıldır boşuna uğraşmışım keşke daha erken yaktırsaymışım diye düşünüyorum şu an. Burnunu yaktırmayı düşünen arkadaşlara umarım bu edit yardımcı olmuştur. Hastanenin adını merak eden varsa PM'den yazabilirim. Hastaneneyi de çok beğendim. Özellikle fiyatı çok uygundu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fransergio -- 8 Temmuz 2017; 9:57:40 >







  • Acıdan kıvrandırır.









































    Şaka la bilmiyom acıtırmı
  • Yakmak deyince ben de çok korkuyorum hocam korkutmayın da yarın yaktıracam
  • Ben yaktirdim heralde 7-8 yil oldu. Oyle cok acitmiyo
  • Yaktir ve kurtul bu dertten. Benim de günde 4 5 defa kanardi. Doktor yaktiktan sonra bir daha yaşamadım şükür. Korkmana gerek yok. 10 dakikada bitiyor. Birkaç gün merhem suruyorsun ve bu işkence sona eriyor.
  • Küçükken güneşte 1 saat durayım benim de şarıl şarıl kanardı. 11-12 yaşlarında yaktırdım. 18 yaşındayım o zamandan beri burnumun kanama sayısı bi elin parmağını geçmez.

    Yaktır sorun olmaz acı hiç yok.
  • Herkese teşekkürler yaktırdım
  • acidimi
  • Evet
  • Hayir acitan bir sey degil ya.


    Bir tuhaf hissettiriyor sadece burun oldugu icin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 7 Temmuz 2017; 14:22:53 >
  • Acıttı yani bende 2 tane çatlak damar vardı birkaç kez koter ile kemiğe bastı. Bayıltacak kadar olmasa da acıttı. Gözlerimden yaşlar aktı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fransergio

    Acıttı yani bende 2 tane çatlak damar vardı birkaç kez koter ile kemiğe bastı. Bayıltacak kadar olmasa da acıttı. Gözlerimden yaşlar aktı.

    geçmiş olsun anı yaşattın içim cız etti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fransergio

    Acıttı yani bende 2 tane çatlak damar vardı birkaç kez koter ile kemiğe bastı. Bayıltacak kadar olmasa da acıttı. Gözlerimden yaşlar aktı.

    Acidigi icin degil iste o, benim de gozumden yas geldi ama acima degil o.
  • İlkokula başlarken o zamanlar 2 kere yaktırmıştım. İşe yaramadı hala kanıyor. Özellikle bu aylarda.
  • ozgur561 kullanıcısına yanıt
    Burnunda kemik eğriliği vardır. Benim burun kanamam damarlar yüzündendi. Yaktıranların %70'i bir daha damarlar yüzünden kanamıyor. Ya o %30'luk kısımdasındır ya da burnunda kemik eğriliği vardır dediğim gibi. Bunlar doktorun söyledikleri benim değil.
  • Fransergio kullanıcısına yanıt
    Eğrilik olduğunu sanmıyorum. Damarlarla alakalı olması lazım. Çünkü sadece yaz ayında kanıyor. Kılcal damarların kuruluğundandır diye düşünüyorum. Malum havalar sıcak. Gündüz dışarı çıkamıyorum. Çıkınca birksç saat sonra kanıyor. Geçmiş olsun bu arada.
  • ozgur561 kullanıcısına yanıt
    Hocam damarlarını yakmadı mı doktor nasıl damarlar kuruyor :D Damarların yok olması lazım eğer kanıyorsa bir daha git derim hiç uğraşılacak bir şey değil burun kanaması.
  • Fransergio kullanıcısına yanıt
    Kılcal damar çatlaması diyecektim şaşırdım.
  • Son 1 haftada 3-4 kere burnum kanadı. Burnumun kemik tarafında bir nokta var, tırnak değince kan boşalmaya başlıyor. 3-5 dakika sıkıp, peçeteyle tampon yapınca kolayca duruyor. Müdahale etmezsem kanamaya devam ediyor. Siz bu konularla uğraşmış biri olarak sorun ne olabilir ve yaktırma işlemi bunun gibi şeyler için mi uygulanıyor?

    Burun Damarı Yaktırma (YAKTIRDIM)


    Başka yorumu olan arkadaşların da mesajlarını bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 8 Temmuz 2017; 2:55:18 >
  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    Burnunuzun içinde değil mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.