Şimdi Ara

Burun ameliyatları ve estetik operasyonu rehberi (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.516
Cevap
100
Favori
476.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Avatarlamaca


    quote:

    Orijinalden alıntı: skllmyh

    biraz sacma olucak ama özelde yaptiranlar 3000-4000 gibi miktarı pesinmi ödüyor?

    evet peşin ödedik ama söylediğin rakamının yarısını verdik ailecek görüştüğümüz bir doktordu.



    bu tür ciddi ameliyatlarda her zaman iyi bir doktor seçimi yapmak isterim. o yüzden özele gittim. 10dklık randevu ücreti olarak 100 tl aldılar. ameliyat için 3000 dediler..

    sizin bildiğiniz daha uygun bir fiyata bu ameliyatı sorunsuz bir şekilde yapabilen doktor varmı?
  • Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden ameliyet tarihi aldım ama operasyona estetik cerrah girmiyomuş. Yani parasını versek, istesek bile olmuyomuş. Ameliyet isminde "septoplasti veya smr" yazıyo. Şimdi kemiği düzeltme işlemi olmayacak mı? Herkes diyo ayrıyetten ücretini verip estetik cerrah ameliyata dahil edilebilir. Ama yokmuş yahu öyle bir şey. Var mı kesin bilgisi olan?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emmmreee

    Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden ameliyet tarihi aldım ama operasyona estetik cerrah girmiyomuş. Yani parasını versek, istesek bile olmuyomuş. Ameliyet isminde "septoplasti veya smr" yazıyo. Şimdi kemiği düzeltme işlemi olmayacak mı? Herkes diyo ayrıyetten ücretini verip estetik cerrah ameliyata dahil edilebilir. Ama yokmuş yahu öyle bir şey. Var mı kesin bilgisi olan?
  • bende giricem yaw valla 20 yaşındayım bir tarafı tamamen tıkalı diğeride %50 %75 felan bazen yer değiştiriyorlar sol aciliyo sağ kapanıyo sağ açılıyo sol kapanıyo bu yaz olmayı düşünüyorum.. bende...
  • benimde trafik kazasından dolayı basıma böyle bi durum geldi burnumun şekli değilde içerden bir kemiğin yamuk olduğu söylendi nefeste zorluk çekiyorum özellikle sol taraftan ancak hangi hastane en güvenilir onu bilemiyorum sağlık güvencemde var sizce nereye yaptırmalıyım izmir veya istanbul ?
  • Merhabalar. Kendi fakultemin (hacettepe) bir prof'u ile gorustum bugun deviasyon+estetik icin. Onu tavsiye etmisti ameliyat olan bir arladasim. Kendisi plastik cerrahi uzmani.

    Kendisiyle kisa bir sure gorustum ve detayli bilgi almam icin asistanlara yonlendirdi.

    Asistanlardan biriyle gorusurken aklima takilab sorulari sordum ancak tatmin edici cevaplar alamadim. Dogru bilgiyi doktordan almamiz gerekse de, burada bu ameliyati olan arkadaslatin tecrubeleri de ayrica onemlidir.

    Anesteziyi damar yoluyla verdiklerini soyledi.
    Burun kemerini kiracaklari icin ameliyat sonrasinda goz cevresinde sisme ve morluklar olusacagini soyledi.
    Tampon ve alcilama yapilacagini, ortalama 10 gun sonra bunlarin cikarilacagini belirtti.
    Tampon olarak silikon veya ozel sari renkli hazir gazli bez kullandiklarino soyledi. Buradan okudugum kadariyla gazli bezin cikarilmasi esnasinda feci bir aci yasattigini soyledim, oyle birsey olmadigini soyledi (aklimi karisti bu konuda)
    Wingtsun ve aikido ile ugrastigimi soyleyince, bu sporlara 1 yil kadar olmasa da uzun bir sure ara vermem gerektigini soyledi.
    Nefes alamama konusunda, ameliyattan sonra ayni sikayetlerin tekrar ortaya cikmasinin mumkun oldugunu, bu yuzden sorunun ortadan kaldirilmasi konusunda garanti veremediklerini belirtti.

    Simdilik yazacaklarim bunlar. Nefes konusunda sıkıntılıyım. Nefes alamamanin yan etkileri olarak cene bozuklugu, geniz akintisi, duzensiz uyku, dikkat problemi gibi cok daha ciddi sorunlar bas gostermeye basladi. Bunlarin yaninda, estetik olarak da burnumun duzelmesi, sosyal anlamda kendime olan guvenimin artmasini saglayacaktir. Ancak "tamam olacagim bu ameliyati. Kesinlikle olacagim." diyemiyorum arkadaslar. Kafam cok karişik.
  • Ben bu ameliyatımı ankara'da Medicana Hastanesi'nde oldum 2 sene önce. Zaten şeklini değiştirmek estetik operasyona girdiği için bunu istediğinizde ameliyata girecek olan estetik cerrahın ücretini cebinizden ödemeniz gerekiyor ama bence gereksiz bir hadise. Zira şekil değiştirme olayını istemezseniz burnunuz alçıya alınmıyor. Sadece tampon konuyor ve bir dikey, birkaç da yatay olmak üzere bandajlanıyor.

    Herhangi bir kırma olmadığı için morarma da olmuyor, ben ameliyattan sonra ayağa kalktığımda direkt aynaya bakmıştım ve neredeyse ağlayacaktım ama sonra hemşire kurmuş kanları temizleyince anladım aslında görünürde bir şey olmadığını.

    Aslında hastanede yatmanıza gerek bile yok ama ben bir gece yatmıştım. Hastaneden taburcu olurken de bol miktarda sargı bezi isteyin hemşirenizden. Oluşan akıntınıza en iyi bu sargı bezleri yetiyor. bunlar dışında birkaç gün oturur pozisyonda uyuyorsunuz ve tampon çıkana kadar rahatsızlık hissediyorsunuz. Tampon çıktıktan sonra da bantlar sinir ediyor insanı :)

    Ameliyattan sonra doğrudan güneş ışığına maruz kalmamanız ve koruyucu ve talk pudrası kullanmanız gerekiyor. Bir de hapşurmak çok tehlikeli, o yüzden doktorunuzun verdiği hapşurmayı engelleyici ilacı kaçırmadann içmeniz gerekiyor.

    Korkacak bir şey yok ama
  • ameliyat olduk diyelim. çevremizdekilerin yorumu ne olur peki? yani tamam bu benim hayatım istediğimi yaparım . fakat ailem, arkadaslarim bu durumu nasil karsilar?

    ameliyat olmus arkadaslar cevaplarsa sevinirim. cevrenizdekiler bu durumu nasıl karsiladi?


    ve son olarak.en uygun ameliyat süresi 3 aylik yaz tatili sanirim. eğitim sürecinde ameliyat olup ertesi gün yeni bir burunla okula gitmek biraz abes kaçar gibi geliyor bana..
  • Çevrendekilerin bu konuda ne düşündüğü umrunda olmamalı bence. Zaten çok da farklı bir burun şekline yanaşma eğer estetik olacaksan. Zaten öyle hadi ameliyatı oldum, hop kalktım gibi bir durum yok etkileri ve dışarıdan görünürlüğü biraz uzun sürüyor.
  • arkadaşlar bende yeni oldum ameliyatı salı günü tampon çilesini atlattım en zor kısmı oydu sımdı evde dınlenıyorum alcılarım falan var sorum su

    devamlı esneme geliyor daha 4 cu gün bu bir sorun yaratırmı geriliyorum biraz bide bugun biraz abartılı sekılde güldüm yani gülmemeye calıstım ama yüz mimiklerim biraz kastı bunlar alcıyı oynayırmı sorun yaratırmı ne diyounuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty_

    Ben bu ameliyatımı ankara'da Medicana Hastanesi'nde oldum 2 sene önce. Zaten şeklini değiştirmek estetik operasyona girdiği için bunu istediğinizde ameliyata girecek olan estetik cerrahın ücretini cebinizden ödemeniz gerekiyor ama bence gereksiz bir hadise. Zira şekil değiştirme olayını istemezseniz burnunuz alçıya alınmıyor. Sadece tampon konuyor ve bir dikey, birkaç da yatay olmak üzere bandajlanıyor.

    Herhangi bir kırma olmadığı için morarma da olmuyor, ben ameliyattan sonra ayağa kalktığımda direkt aynaya bakmıştım ve neredeyse ağlayacaktım ama sonra hemşire kurmuş kanları temizleyince anladım aslında görünürde bir şey olmadığını.

    Aslında hastanede yatmanıza gerek bile yok ama ben bir gece yatmıştım. Hastaneden taburcu olurken de bol miktarda sargı bezi isteyin hemşirenizden. Oluşan akıntınıza en iyi bu sargı bezleri yetiyor. bunlar dışında birkaç gün oturur pozisyonda uyuyorsunuz ve tampon çıkana kadar rahatsızlık hissediyorsunuz. Tampon çıktıktan sonra da bantlar sinir ediyor insanı :)

    Ameliyattan sonra doğrudan güneş ışığına maruz kalmamanız ve koruyucu ve talk pudrası kullanmanız gerekiyor. Bir de hapşurmak çok tehlikeli, o yüzden doktorunuzun verdiği hapşurmayı engelleyici ilacı kaçırmadann içmeniz gerekiyor.

    Korkacak bir şey yok ama

    Bu bahsettikleriniz sürekli uygulanacaklar değil, değil mi? Sadece ameliyat sonrası atıyorum 1 ay boyunca?
  • bn ameliatı olalı 7 ay oldu ama bu aralar burnum çok tıkanıyor bir delikten biri mutlaka tıkanıyor her gün bişemi war acaba suan emeklısandıgından yararlanamıyorum üniv i kazanırsam o zmn çıkacak ameliat oldgm prof a gidecem gene bir kontrole ne var ne yok bir baksın...
  • beyler tüm sayfaları teker teker okuyamıyorum şu an. Ben de burun kemik eğriliği ve geniz eti küçültme ameliyatı olacağım galiba aynı anda olacak.sorum şu: özelde yaptırırsam ne kadara mal olur?(ssk) ve güven veriyor mu? Ameliyata hangi branş doktorları giriyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuspecTR
    beyler tüm sayfaları teker teker okuyamıyorum şu an. Ben de burun kemik eğriliği ve geniz eti küçültme ameliyatı olacağım galiba aynı anda olacak.sorum şu: özelde yaptırırsam ne kadara mal olur?(ssk) ve güven veriyor mu? Ameliyata hangi branş doktorları giriyor?

    arkadasm capaya cerrahpasaya gttm asistanlar bi b.k bilmio kmse kbakmasn cerrhpasada kbb bolmnde ıkı farklı doktr tammen zıt syler soledi ya deneymsz asstanları kyuolar hasta bakımna deneymlıler orda drmuo amelıatanede flan arada glıolar anca tanıdgn olcak ole gorscen onlarda kndnı bse sanms onlar bıle 2000 tl istior.
    Ozel hastane ise tam bir komedi tamamen ticarethane olmuş özel hastaneler capa cerahpasada 6 7 farklı teste tabii tutuldum mikrobiyolojsnden akcıger fılmne kadar ozel hastaneye gıtm sadece bır kan tahlılı yaptılar 5 dk da sonucu cıktı ve doktor denılen sahıs bır engel olmadnı 2 3 snraya gün vererek gel hemen yapalım dedi .inanamadm dier doktorlar bile o kdr inceleyp baktı zor karar verdler bu ıkı baktı hmen anladı maasallah .sakın sakın dıorm ole bi hata yapm deme snra sallanır burnun yalama olr yada tandgm oldu snra bi faydasnı grmedi gtmis demsler bıkac kemıgı almayı unutmusuz yani tam komedi bnm snsm yardm etti abim trakyada tıp okuor 5.snf onn ricasıyla prof a gittk adam bes kurus almadan yaptı amelıatımı saolsn.
    Bu dewrde cddı ameliatlarda tanıdıkfelan blun mtlaka bir prof a danısın burun cok onemlı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjk__murat

    quote:

    Orijinalden alıntı: SuspecTR
    beyler tüm sayfaları teker teker okuyamıyorum şu an. Ben de burun kemik eğriliği ve geniz eti küçültme ameliyatı olacağım galiba aynı anda olacak.sorum şu: özelde yaptırırsam ne kadara mal olur?(ssk) ve güven veriyor mu? Ameliyata hangi branş doktorları giriyor?

    arkadasm capaya cerrahpasaya gttm asistanlar bi b.k bilmio kmse kbakmasn cerrhpasada kbb bolmnde ıkı farklı doktr tammen zıt syler soledi ya deneymsz asstanları kyuolar hasta bakımna deneymlıler orda drmuo amelıatanede flan arada glıolar anca tanıdgn olcak ole gorscen onlarda kndnı bse sanms onlar bıle 2000 tl istior.
    Ozel hastane ise tam bir komedi tamamen ticarethane olmuş özel hastaneler capa cerahpasada 6 7 farklı teste tabii tutuldum mikrobiyolojsnden akcıger fılmne kadar ozel hastaneye gıtm sadece bır kan tahlılı yaptılar 5 dk da sonucu cıktı ve doktor denılen sahıs bır engel olmadnı 2 3 snraya gün vererek gel hemen yapalım dedi .inanamadm dier doktorlar bile o kdr inceleyp baktı zor karar verdler bu ıkı baktı hmen anladı maasallah .sakın sakın dıorm ole bi hata yapm deme snra sallanır burnun yalama olr yada tandgm oldu snra bi faydasnı grmedi gtmis demsler bıkac kemıgı almayı unutmusuz yani tam komedi bnm snsm yardm etti abim trakyada tıp okuor 5.snf onn ricasıyla prof a gittk adam bes kurus almadan yaptı amelıatımı saolsn.
    Bu dewrde cddı ameliatlarda tanıdıkfelan blun mtlaka bir prof a danısın burun cok onemlı.

    adanada bu hastanelerden cok cektim. Devlet hastanesi olsun numune olsun balcalı olsun hepsi aynı 2 saat bekliyorsun doktorlar ya tam bakmıyor ya da dediğin gibi asistanlar bir şeyler sallıyor acıkcası emin olamıyorlar haliyle. Burnum için cok kez doktora gittim ama özel hastanelerde farklı cidden teşhisi koydular ve isteseydim ameliyat günü de verecekti. Eğer uçuk bir miktar söylerlerse ertelemek zorunda kalabilirim . Peki ameliyatta estetikci şart mı? Olursa cok iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuspecTR

    quote:

    Orijinalden alıntı: bjk__murat

    quote:

    Orijinalden alıntı: SuspecTR
    beyler tüm sayfaları teker teker okuyamıyorum şu an. Ben de burun kemik eğriliği ve geniz eti küçültme ameliyatı olacağım galiba aynı anda olacak.sorum şu: özelde yaptırırsam ne kadara mal olur?(ssk) ve güven veriyor mu? Ameliyata hangi branş doktorları giriyor?

    arkadasm capaya cerrahpasaya gttm asistanlar bi b.k bilmio kmse kbakmasn cerrhpasada kbb bolmnde ıkı farklı doktr tammen zıt syler soledi ya deneymsz asstanları kyuolar hasta bakımna deneymlıler orda drmuo amelıatanede flan arada glıolar anca tanıdgn olcak ole gorscen onlarda kndnı bse sanms onlar bıle 2000 tl istior.
    Ozel hastane ise tam bir komedi tamamen ticarethane olmuş özel hastaneler capa cerahpasada 6 7 farklı teste tabii tutuldum mikrobiyolojsnden akcıger fılmne kadar ozel hastaneye gıtm sadece bır kan tahlılı yaptılar 5 dk da sonucu cıktı ve doktor denılen sahıs bır engel olmadnı 2 3 snraya gün vererek gel hemen yapalım dedi .inanamadm dier doktorlar bile o kdr inceleyp baktı zor karar verdler bu ıkı baktı hmen anladı maasallah .sakın sakın dıorm ole bi hata yapm deme snra sallanır burnun yalama olr yada tandgm oldu snra bi faydasnı grmedi gtmis demsler bıkac kemıgı almayı unutmusuz yani tam komedi bnm snsm yardm etti abim trakyada tıp okuor 5.snf onn ricasıyla prof a gittk adam bes kurus almadan yaptı amelıatımı saolsn.
    Bu dewrde cddı ameliatlarda tanıdıkfelan blun mtlaka bir prof a danısın burun cok onemlı.

    adanada bu hastanelerden cok cektim. Devlet hastanesi olsun numune olsun balcalı olsun hepsi aynı 2 saat bekliyorsun doktorlar ya tam bakmıyor ya da dediğin gibi asistanlar bir şeyler sallıyor acıkcası emin olamıyorlar haliyle. Burnum için cok kez doktora gittim ama özel hastanelerde farklı cidden teşhisi koydular ve isteseydim ameliyat günü de verecekti. Eğer uçuk bir miktar söylerlerse ertelemek zorunda kalabilirim . Peki ameliyatta estetikci şart mı? Olursa cok iyi

    bn sana özeli bırk dıorm sn ne diosn bi tnıdk bul birsürü ameliata grms bi profa ne estetkcı lazm olr ne bise. =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjk__murat

    quote:

    Orijinalden alıntı: SuspecTR

    quote:

    Orijinalden alıntı: bjk__murat

    quote:

    Orijinalden alıntı: SuspecTR
    beyler tüm sayfaları teker teker okuyamıyorum şu an. Ben de burun kemik eğriliği ve geniz eti küçültme ameliyatı olacağım galiba aynı anda olacak.sorum şu: özelde yaptırırsam ne kadara mal olur?(ssk) ve güven veriyor mu? Ameliyata hangi branş doktorları giriyor?

    arkadasm capaya cerrahpasaya gttm asistanlar bi b.k bilmio kmse kbakmasn cerrhpasada kbb bolmnde ıkı farklı doktr tammen zıt syler soledi ya deneymsz asstanları kyuolar hasta bakımna deneymlıler orda drmuo amelıatanede flan arada glıolar anca tanıdgn olcak ole gorscen onlarda kndnı bse sanms onlar bıle 2000 tl istior.
    Ozel hastane ise tam bir komedi tamamen ticarethane olmuş özel hastaneler capa cerahpasada 6 7 farklı teste tabii tutuldum mikrobiyolojsnden akcıger fılmne kadar ozel hastaneye gıtm sadece bır kan tahlılı yaptılar 5 dk da sonucu cıktı ve doktor denılen sahıs bır engel olmadnı 2 3 snraya gün vererek gel hemen yapalım dedi .inanamadm dier doktorlar bile o kdr inceleyp baktı zor karar verdler bu ıkı baktı hmen anladı maasallah .sakın sakın dıorm ole bi hata yapm deme snra sallanır burnun yalama olr yada tandgm oldu snra bi faydasnı grmedi gtmis demsler bıkac kemıgı almayı unutmusuz yani tam komedi bnm snsm yardm etti abim trakyada tıp okuor 5.snf onn ricasıyla prof a gittk adam bes kurus almadan yaptı amelıatımı saolsn.
    Bu dewrde cddı ameliatlarda tanıdıkfelan blun mtlaka bir prof a danısın burun cok onemlı.

    adanada bu hastanelerden cok cektim. Devlet hastanesi olsun numune olsun balcalı olsun hepsi aynı 2 saat bekliyorsun doktorlar ya tam bakmıyor ya da dediğin gibi asistanlar bir şeyler sallıyor acıkcası emin olamıyorlar haliyle. Burnum için cok kez doktora gittim ama özel hastanelerde farklı cidden teşhisi koydular ve isteseydim ameliyat günü de verecekti. Eğer uçuk bir miktar söylerlerse ertelemek zorunda kalabilirim . Peki ameliyatta estetikci şart mı? Olursa cok iyi

    bn sana özeli bırk dıorm sn ne diosn bi tnıdk bul birsürü ameliata grms bi profa ne estetkcı lazm olr ne bise. =)

    seni anladım dostum özelden kastım da o zaten profesör baktı orda. Tanıdık bulmak zor ama sağol tavsiyen için.
  • Bende önümüzdeki perşembe günü olacağım septum deviasyonu ameliyatı Ankara'da doktor arayanlar varsa referans olabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LεhV™ -- 25 Haziran 2011; 3:24:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode


    quote:

    Orijinalden alıntı: dusty_

    Ben bu ameliyatımı ankara'da Medicana Hastanesi'nde oldum 2 sene önce. Zaten şeklini değiştirmek estetik operasyona girdiği için bunu istediğinizde ameliyata girecek olan estetik cerrahın ücretini cebinizden ödemeniz gerekiyor ama bence gereksiz bir hadise. Zira şekil değiştirme olayını istemezseniz burnunuz alçıya alınmıyor. Sadece tampon konuyor ve bir dikey, birkaç da yatay olmak üzere bandajlanıyor.

    Herhangi bir kırma olmadığı için morarma da olmuyor, ben ameliyattan sonra ayağa kalktığımda direkt aynaya bakmıştım ve neredeyse ağlayacaktım ama sonra hemşire kurmuş kanları temizleyince anladım aslında görünürde bir şey olmadığını.

    Aslında hastanede yatmanıza gerek bile yok ama ben bir gece yatmıştım. Hastaneden taburcu olurken de bol miktarda sargı bezi isteyin hemşirenizden. Oluşan akıntınıza en iyi bu sargı bezleri yetiyor. bunlar dışında birkaç gün oturur pozisyonda uyuyorsunuz ve tampon çıkana kadar rahatsızlık hissediyorsunuz. Tampon çıktıktan sonra da bantlar sinir ediyor insanı :)

    Ameliyattan sonra doğrudan güneş ışığına maruz kalmamanız ve koruyucu ve talk pudrası kullanmanız gerekiyor. Bir de hapşurmak çok tehlikeli, o yüzden doktorunuzun verdiği hapşurmayı engelleyici ilacı kaçırmadann içmeniz gerekiyor.

    Korkacak bir şey yok ama

    Bu bahsettikleriniz sürekli uygulanacaklar değil, değil mi? Sadece ameliyat sonrası atıyorum 1 ay boyunca?


    1 ay kısa bir süre dediğim uygulamalar için. Özellikle yaz aylarında ameliyat olacaksanız güneşten baya korunmanız gerekiyor. Zaten burnunuzdaki hafif şişlik 3/4 ay sonra inecek. Tabii benim bahsettiğim hadise kemik kırma işlemi gerçekleştirilmeyen operasyonlar için geçerli. Kemik kırılıp da burun alçıya alındığında bu süreç epey uzuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode


    quote:

    Orijinalden alıntı: dusty_

    Ben bu ameliyatımı ankara'da Medicana Hastanesi'nde oldum 2 sene önce. Zaten şeklini değiştirmek estetik operasyona girdiği için bunu istediğinizde ameliyata girecek olan estetik cerrahın ücretini cebinizden ödemeniz gerekiyor ama bence gereksiz bir hadise. Zira şekil değiştirme olayını istemezseniz burnunuz alçıya alınmıyor. Sadece tampon konuyor ve bir dikey, birkaç da yatay olmak üzere bandajlanıyor.

    Herhangi bir kırma olmadığı için morarma da olmuyor, ben ameliyattan sonra ayağa kalktığımda direkt aynaya bakmıştım ve neredeyse ağlayacaktım ama sonra hemşire kurmuş kanları temizleyince anladım aslında görünürde bir şey olmadığını.

    Aslında hastanede yatmanıza gerek bile yok ama ben bir gece yatmıştım. Hastaneden taburcu olurken de bol miktarda sargı bezi isteyin hemşirenizden. Oluşan akıntınıza en iyi bu sargı bezleri yetiyor. bunlar dışında birkaç gün oturur pozisyonda uyuyorsunuz ve tampon çıkana kadar rahatsızlık hissediyorsunuz. Tampon çıktıktan sonra da bantlar sinir ediyor insanı :)

    Ameliyattan sonra doğrudan güneş ışığına maruz kalmamanız ve koruyucu ve talk pudrası kullanmanız gerekiyor. Bir de hapşurmak çok tehlikeli, o yüzden doktorunuzun verdiği hapşurmayı engelleyici ilacı kaçırmadann içmeniz gerekiyor.

    Korkacak bir şey yok ama

    Bu bahsettikleriniz sürekli uygulanacaklar değil, değil mi? Sadece ameliyat sonrası atıyorum 1 ay boyunca?


    1 ay kısa bir süre dediğim uygulamalar için. Özellikle yaz aylarında ameliyat olacaksanız güneşten baya korunmanız gerekiyor. Zaten burnunuzdaki hafif şişlik 3/4 ay sonra inecek. Tabii benim bahsettiğim hadise kemik kırma işlemi gerçekleştirilmeyen operasyonlar için geçerli. Kemik kırılıp da burun alçıya alındığında bu süreç epey uzuyor.

    Kışın olmakta fayda var o zaman. Teşekkürler cevabınız için.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.