Şimdi Ara

Burun ameliyatları ve estetik operasyonu rehberi (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.516
Cevap
100
Favori
476.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Burun içini temizlemenin en iyi yolu o poşet halindeki serum fizyolojikler varya onlardan alın birde küçük boy şırınga alın. Şırınganın iğnesini takmadan her burun deliğine hızlıca serumu püskürtün. Bütün pisliği kanı pıhtıyı dışarı atıcaktır Okyanus suyuyla falan uğraşmayın. Sıkarken korkarak sıkmayın, hızlıca hafif basınçlı sıkın. Ben öyle yapıyordum günde 5-6 kere ( doktorun demesiyle tabiki).

    Eğer kan pıhtısı dışında kanama görürseniz doktoru arayın direk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _conscript_ -- 9 Temmuz 2011; 23:48:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fthzgr

    Merak edilcek durum yok.

    Ameliyat olmuş arkadaşlardan daha önce dövüş sporu yapmış olanlar var mı? Varsa devam edecekler mi? Burnun oturması için 6 ay falan beklemeliymişiz sanırım...


    1 senedir aikido yapıyorum. Kısa bir süre önce aikidoyu bırakıp wing tsun'a geçmeye karar verdim ancak bu geçişi ameliyattan sonra yapmak daha mantıklı geldi. Birkaç çalışmaya katıldıktan sonra ameliyat yüzünden ara vermektense, ameliyattan sonra ferah bir başlangıç yaparım dedim.

    Evet, özellikle buruna darbe alınmasını engellemek için bu tür savunma sanatlarının yapılmasına kişiye göre değişir ancak 6-7 ay sıcak bakmıyor doktorlar. Malesef ben de ortalama 6 ay sonra başlayabileceğim wing tsun'a.

    Tabi bu arada yüzmeye yöneleceğim. En sevdiğim spordur. Hem de başlamak için için geçmesi gereken süre daha kısa.

    Ameliyat 21 temmuzda. Ameliyat olanlara ve olacaklara geçmiş olsun.
  • Sana da geçmiş olsun dostum şimdiden. Ameliyattan 6-7 saat önce sıvı alımını kesmelerine bakma, mutlaka işeyebildiğin kadar işe, sonra sıkıntı oluyor. Şanslıysan morluk ve şişlik de olmaz. Geçen hastaneye gittiğimde kırmızı-mor karışımı, tam yumruk şişliğine benziyordu kadının tekinin suratı. Benim mosmor oldu ama yanağa kadar yayıldı, arkadaşta ise hiç morluk olmadı.

    Kickboks falan demişken, bugün burun ucuma 10 cm yakından da olsa yastık düştü, acıtıyor harbiden. Kemiğe bir darbe fena sonuçlanır...

    Geçen gün biraz gölge boksu yapayım dedim, sarsıntı bile etkiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthzgr -- 10 Temmuz 2011; 0:52:39 >
  • Aynen. Ameliyat sonrası dönemde hemen spora başlamak çok riskli. Morarma umarım olmaz ama olursa da normaldir tabi. Bu süreçte ağrı oluyor mu peki? Yani yastık değmesinden vs. bahsetimiyorum. Dururken, konuşurken, yemek yerken, diş fırçalarken, gülerken vs. ağrı sızı oluyor mu?
  • Ağrı hiç olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GhostBalaclava

    Aynen. Ameliyat sonrası dönemde hemen spora başlamak çok riskli. Morarma umarım olmaz ama olursa da normaldir tabi. Bu süreçte ağrı oluyor mu peki? Yani yastık değmesinden vs. bahsetimiyorum. Dururken, konuşurken, yemek yerken, diş fırçalarken, gülerken vs. ağrı sızı oluyor mu?


    Valla bende boş dururken bile ağrı sızı var dudaklarım şiş bırak diş fırçalamayı konuşmak için bile ağzımı açamıyorum şuanki halimden çok rahatsızım.

    Burun ameliyatları ve estetik operasyonu rehberi

    Benim kullandığım okyanus suyu bu püskürtünce zaten tazikli çıkıyor ve ne var ne yok dışarı akıyor burundan ama kısa süre sonra geri doluyor burnumun için 4 saatte bir yapıyorum.Badem yağı kullanan arkadaşlar badem yağını nasıl kullanıyorsunuz benim doktorum vermedi ama burnumun içi çok gergin bende kullanmak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LεhV™ -- 10 Temmuz 2011; 1:29:27 >
  • @LehV size de geçmiş olsun. Ağrı kesici kullanıyor musunuz? Burun dolması normaldir bence, ama hem bu konuyu hem de diğer tüm sorunları doktorunuza anlattınız mı?
  • Badem yağı olmazsa olmaz aga, okyanus suyu açmıyor. Damlalık al, 3-4 damla sık her deliğe başını yatırıp, eritiyor.
  • @GhostBalaclava

    Teşekkürler doktoruma henüz hiçbirşey sormadım ağrı kesici kullanmaya bugün başladım ama yinede pek faydasını görmedim sanırım bayan olduğum içinde acı eşiğim düşük.

    @fthzgr

    Teşekkürler bende damlalık değil ama şırınga ile damlatırım yarın doktoruma danıştıktan sonra kullanmaya başlayacağım bende birde ben tamponsuz deviasyon ameliyatı oldum tampon kullanılmadığı için kan sızıntısı daha fazla tampon kullananlara göre.
  • @LehV olabilir tabi ki. Ama benim de ağrı eşiğim baya düşüktür. Yani bir erkeğe göre baya düşüktür. İğneye şırıngaya çok gerek kalmaz umarım
    Hangi ağrı kesiciyi kullanıyorsunuz öğrenebilir miyim? Ve ağrı geçmedi diye kullanmayı bırakmayın. Etkisini göstermesi uzun sürebilir. Düzenli bir şekilde almaya devam edin.
  • Umarım gerek kalmaz.Maxaljin kullanıyorum aslında oral ağrı kesiciler çok fazla etkilemiyor beni adeleye zerk edilen bi ağrı kesici olsa işe yarardı ameliyatın ilk günü dikloron yapılmıştı uzun süre ağrım yoktu.
  • Tabi herkesin bünyesi farklı. Umarım benim ameliyatımdan sonra ağrı kesici iğneye gerek kalmaz. Ortalığı birbirine katarım Bugüne kadar hiç iğne olmadım, aşılar ve birkaç kez kan alma hariç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GhostBalaclava

    Tabi herkesin bünyesi farklı. Umarım benim ameliyatımdan sonra ağrı kesici iğneye gerek kalmaz. Ortalığı birbirine katarım Bugüne kadar hiç iğne olmadım, aşılar ve birkaç kez kan alma hariç.


    Ameliyathaneye götürmeden önce sakinleştirici iğne yapabiliyorlar hacı, arkadan.
  • Haydaa
  • Ama yerine göre değişiyor, bana yaparlarken arkadaşıma yapmadılar. Sen istemezsen yapmayabilirler, isteğe bağlı olması gerekir.
  • Kan ve sümük kokusu mahvediyor anasını satayım... Midesiz adamım normalde ama sabah gözlerimden yaş geldi öğrüntüden.
  • arkadaşlar nasıl oldunuz, iyi misiniz?

    @LεhV™,
    doktoru tavsiye ettiğiniz için teşekkür ederim.
    dün gittim gerçek bey'e.

    sinüzit için antibiyotik verdi.
    pazartesi kan verip, çarşambaya ameliyatı yapalım dedi.

    nasıl, doktoru hala tavsiye ediyor musunuz?
    kan vermeye giderken yine KBB randevusu mu alıyoruz yoksa direk gidiyor muyuz?
  • Hele sporcuysan çok kötü bir şey kondisyon yapamıyorsun. Burnumdan nefes alamadığım için sinüslerim her gece doluyor sabah kalktıgımda dişlerimi sarartıyor
  • Evet kesinlikle tavsiye ediyorum dün bende hastanedeydim kontrolümü oldum.Pazartesi sabahı gerçek beyden sıra barkodu alacaksınız yine çünki Gerçek bey tahlil ve yatış için kağıtı verecek size.Kan verdikten sonra hasta yatışa gideceksiniz yatış işlemi yapılacak dosyanızı alıp kbb servisine gideceksiniz.
  • @LεhV™,

    bilgiler için teşekkürler, yolunuzdan gidiyoruz :)

    alo 182'den aldım bu sefer randevumu.
    sabahın 7sinde gitmekten yoruldum.
    bakalım nasıl olacak.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.