Şimdi Ara

Bursa gezimiz,başımıza gelenler ve maceramız...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu cumartesi 4 arkadas 2002 1.6 audi a4 ile sabah 9.30 gibi yola ciktik. Zamandan yana bi sıkıntımız olmadigi icin feribot yerine korfezi dolastik. Orhan gazi taraflarinda idi sanirim oglen ezani okunmustu saat 13gibide ulu camii nin oradaydik. Planimiz once yemek yemek uludag'a cikmak ve daha sonrada bi termale gidip dinlenmekti. Yemek kismini hallettikten sonra yabancisi oldugumuz bursada vir cok kisiye sorarak uludag yoluna koyulduk. Orasiydi burasiydi derken uludag tabelasini gorduk ve keyfimiz yerine geldi. Yabancisi oldugumuz dag yolunda mumkun mertebe temkinli gidiyorduk. Dag yolunda solumuzdan once tam ne marka oldugunu model oldugunu anlayamadigiz bi araba gecti hizli bisekilde. Baya bi soylendim orada onlara ama nerden bilelim ki o insanlari bize faydali olacaklarini. Uludag milli parka 10lira karsiliginda giris yaptik cve hala bi kartanesi goremememizinde can sıkıntısi ile yola devam ettik. Az biraz devam edince yolun yanlarinda karlar gorunmeye basladi tam onun mutlulugunu yasarken cok dik sayilmayacak ama keskin bi viraja girerken baya yavasladik ve araci daha hareket ettiremedik. Karla buzla bi alakasi yoktu. Debriyajdan ayAgimizi cekince bile araba stop etmiyodu tekerler dönmuyordu. Araci orada biraz denedik olmadi ve o sira yolda gorupte soylendigimiz mercedes yanimiza yanasti ve yardim edebileceklerini soyledi. Sofor arkadas kalkti mercedesdeki bi genc direksiyona gecti ama araba tik demiyordu calisiyordu ama gitmiyordu. Araci musait bi tere cektik. Sonra ne yapacagimizi dusunduk. Cekici cagirmak pahali olacakti biliyorduk. Uludagin zirvesine 6km kalmisti. Soyle bi mantik yuruttuk belki oteller bolgesinde bize yardim edebilecek profesyonel birilerini bulabilirdik. Araci tamir edemesede en azindan sehir merkezine indirebilirdik arabayi baska bi araca baglayarak. O niyetle yuruduk yolda bi kac kisi gorduk onlara durumu anlattik herkes yukarda bize faydali birseyin olmayacagini soyledi en iyi yolun cekici olacagin soyledi. Tamam dwyip geri arabanin yanina döndük. Arac kaskosuzdu cekici ucuza gelmezdi onu biliyorduk. Jandarmayi aradik onlarda sadece bizleri misafir edip can guvenligimizi saglayabileceklerini soylediler. Daha sonra o mercedesli genclerden biri araci calistirip vitesi bos alio dah yolundan bizi cekirgeye kadar indirdi. Yol yogundu frenleri cok fazla kullanmamasi gerekiyordu. Cunku hem fren balatalari bitecekti hemde arAci tekrar itmek zorunda kalacaktik. Arkadas araca cok hakimdi ve neyi nasil yapacagini cok iyi biliyordu. Ona tekrardan saygilarimi sunuyorum.

Asıl olay sehre gelince basladi. Once tanidiklari aradik istanbul'u. Bize yardim edebilecek bursada olan birilerini onersinler diye. Kac kisi ile muhattap olduk hatirlamiyoruz. Asker arkadaslar istanbuldaki cevre tırt cikti. Orada sofor arkadasinin amcasinin arkadadinin arkadasi bi tamirci bulduk. Allah ondan da razi olsun. Bi cekici gonderdi ve araci gencosman postanesinin arkasindaki yada gencosman telekomun ordaki sanayiye getirdik. Once sorun baski balata dendi sanziman incek dendi 600lira masrafi olur iscilikle beraber dendi bizim pacalar tutustu cunku zaten 700lira gelmistik ve 100lirasi bitmis bile gaz zaten sonlardaydi cok yorgunduk bi otelde falan kalmakta zordu. Her ihtimale karsi bursa daki bi akrabayi aradim durumu anlattim bi sıkınti olursa cekinmeden ara dedi ve icimi rahatlatti. Tamirhanedeki usta cok samimi iyi bi ustaydi. Sanziman inmesine gerek yok baski balata saglam dedi sol aks basinin kesildigini soyledi tornalatti radyatorde de catlak varmis onu halleti cumartesi gecesini bize harcadi ve 200lira istedi. Gayet tatli dilli ve guler yuzluydu. Bize bursada nerelerde neler yapabilceklerimizi soyledi iyi sohbet ve ahbablik etti bize. Bize karsi davranisindan oturu inanin 300 400dese verirdik cunku ctesi gec saat sanayiler kapali ve araba en iyi ihtimalle pazartesi salı gunu anca teslim alinirdi. Gayet iyi niyetli bi insandi.

Eger ki bursa da bi usta ihtiyaciniz olursa orayi tavsiye ederim. Cok muhabbet ettik ama hic isimlerimizi sormadik ben ergin diye hatirliyorum adini. Isiniz duserse ona ugrayin samimiyeti yeter. Eger yolum tekrar bursaya duserse yanina cay icmeye kesin ugrayacagimdir...

Ziyadesi ile uzun ve belki de sıkıci bi yazi oldu sanirim. Zaman ayirip okudugunuz icin tesekkur ederim...

Saygilarimla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun , tam aksine hiç sıkıcı değil çok akıcı bir yazı olmuş zevkle okudum

• Araba aks kesene kadar hic mi bir anormallik hissetmediniz

• Hocam suç biraz da sizde bakımsız araç ile dağ yoluna vurulur mu?
  • Geçmiş olsun ,bende nezaman hastaneye gidecek olsam araba sorun çıkarıyor, kötü tesadüf olmuş.
    Yazıda sıkıcı değildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Hocam suç biraz da sizde bakımsız araç ile dağ yoluna vurulur mu?

Kaç kişi yolculuğa çıkarken aracın akslarına baktırır hocam?

Konu sahibi geçmiş olsun sonuçta makina işte nerde ne olacağı belli olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Geçmiş olsun ,bende nezaman hastaneye gidecek olsam araba sorun çıkarıyor, kötü tesadüf olmuş.
    Yazıda sıkıcı değildi.

Evet haklisiniz, uludağ yazin da sıkıcı değil, hatta yazin daha güzel. Sadece kar demek degil uludag yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazı gayet akıcı, geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: yukseluc98

Yazı gayet akıcı, geçmiş olsun

Akmayan bazi yerler var ama katiliyorum genel olarak süper.

• sıkıcı yeterince sarmadı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turbo_Şevket kullanıcısına yanıt
    Yaa

• quote:

Orijinalden alıntı: baltalı_ilah

Araba aks kesene kadar hic mi bir anormallik hissetmediniz

Arabada hic bi siradisi olay olmadi. Bi anda oldu hersey. Ne evvelce ufak bi sarsinti nede bi ses. Sadece arkadasim ince bi koku duydugunu soyledi ama haricinde hic bi siradisilik yoktu...

@powermoon arac bakimsiz degildi hic bi guvensizlikte yoktu araca karsi ık mık demiyordu...

O arizadan sonra hersey iyi gelisti zorlandik zorluk cektik ama bunlar olabilecek seylerdi. Araci dagdan 350tl karsiliginda dagdan cekiciye bindirebilirdik. Tamir icin vicdansiz birine denk gelip olum olmadik ucretler istenebilirdi ve haftasonun dezavantaji aracin onarimi oazartesi saliya kadarda sarkabilirdi...

Donuste kuzulukta kaplicaya gittik ve o aksilerin yorgunlugunu sicak suda attik...

Iyi kotu tum elestiri ve dusunceleriniz icin tesekkur ederim...

• Takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önden çekişli araçlarda en büyük sıkıntılardan birisidir, genel şehir içinde sarmal şekilde rampası olan otoparklarda bu sorun yaşanır. Tahminimce uludağ yoluda baya virajlı ondan aks sıkıntı yarattı . allahtan kırılmamış , geçmiş olsun.
  • Bursa esnafı daha ölmedi çok şükürinsaniyetini kaybetmedi, hamdolsun insanımızda yardımseverdir :)

Heykelde Ulu Camiinin orda esnaflık yapan biri olarak mutlu oldum insanlık daha ölmemiş :)

• Verilmiş sadakanız mı varmış desem,hayır duası mı almışsınız desem bilemedim, yardımsever kişilerle karşılaşmışsınız. Tekrarını yaşamamanız dileğiyle

• Gayet guzel olmus, uludag yolunda kuzu cevirme var mutlaka gormussunuzdur biraz tuzludur ama guzel bir dahakine ekleyin orayida :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.