Şimdi Ara

Burda yol kimin hakkı? (Video)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba başka bir forum sitesinde bir motorsiklet kullanıcısı böyle bir durum yaşamış ve bu videoyu youtube'da paylaşmış, sağdan gelen yol hakkına sahiptir kuralından yola çıkarsak sol tarafına hiç bakmadan yola dalan dayı haklımıdır?

• Bende eski bir motorsiketli kuryeydim. Kazadan sonra bıraktım. Motorculara çok saygım vardır ama bu ne arakdaş ya.
    Bu motorcular ne zannediyor kendini? Adam mis gibi dönüşünü yapmış. İki saniye frene dokunmak zor iş mi? Birisi der döverim youtube'ye koyarım. Öbürü der kapa telefonu aynanı kırarım. Bu da dönüşünü tamamlamış adama atar yapar...
    Tamam iki teker, tamam motorda kaporta biziz, ben zaten her türlü motorsiklet geçeçcek kadar boşluk bırakırım. Yağmurlu veya sıcak havalarda yol veririm. Kesinlikle sıkıştırmam. Ama bu tarz adamlar tam sopalık.

Konuya gelince, motorcu haksız, dayı zaten dönmüştü, adam döndüğünü göre göre hız kesmedi ayriyetten kontrolsüz kavşakta araçlar kendinden sağındakine yol vermek zorundadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szahinowski1 -- 28 Haziran 2015; 23:54:35 >
  • Motorcu haklı ama fazla uzatmış.
  • hiçbiri haklı değil kavgayı ayırmaya çalıişan genç efendi sadece birde 106 güzel okadar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok abi bizim insanımız oruc tutmasın . Bu video icin konuşmuyorum da trafikte herkes agresif aksama dogru deliriyor millet

Böyle kufur her olayda kavgaya indikten sonra o orucun kime ne faydası var ? Nefsini terbiye etmek mı bu ?

Burada iki taraftada da suc var ama dayı da hic bakmadan atlıyor . Motorcu da gel hele gel demis dayı zaten dünden razı inmeye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 29 Haziran 2015; 10:55:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dayının çıktığı sokakta yol ver/dur tabelası yoksa dayı haklı. motorcu klasik artist, kafasındaki kaska çekiç, balta yemesi yakındır. ben dayının yerinde olsam haklı da olsam motora yol verirdim, tatavasını çekemem motorcuların
  • Bu kaba usluptan nefret ediyorum abi motorcu çok dengesiz o amca atarlanmasa youtube ta sündürdüm diye hava atacaktı şimdide mağduru oynuyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Videoyu rahat koltuğumdan seyrederken arabayı yaklaşık 30 metre önceden farkettim. Fakat köşe başına parkeden Caddy ve Clio yüzeünden motosikletli farketmemiş olabilir.

Dönüş yapan arabanın köşedeki görüş kaybını farketmemesi imkansız. Kural olarak pek çok ülkede durmak zorunda. Yolun karşıya devamı olmadığından aksi şekilde işaretlenmediği sürece tali yoldur. Bizde bu kural net değil, kavşak işaretleri de (dur çizgisi) olmadığından geçelim. Burada belediyenin hastası var.

İlk görüntü temasında motosiklet yaklaşık 15 metre mesafede olduğu için yol motosikletin hakkı.
  • motorlu %100 haksız. Kavşaklara gelirken hız azaltılır bir... kontrolsüz kavşak orası sağdan gelene her zaman yol verilir iki.... Her kafasına kask takan bir artiz oluyor ne bu manyaklık bunu anlamadım üçç....
    Dayı yavaş yavaş gelmiş sinyalini vermiş dönmüş, bakmış olsa bile görmemiş olabilir motoru kamyon değil ki bu. Motorcu kavşağa gelirken yavaşlayacak sağdan gelen araç varsa yol verecektir. Ha kavşak kurallarına motorlar uymaz diye bir madde varsa bilemicem tabi :) Gerçi dayının da durup kontrol etmesi iyi olurdu ama kural sağdan gelene yol verilir diyor bu kadar basit.
    Ayrıca sonunda adama sağla sövüyor. Herif bunu izlese dava etse %100 haklı vallaha.
    Son günlerde de bu motor terörü moda oldu. Kamera ile başladılar yakında silah alıp insanları tararlar artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 29 Haziran 2015; 1:05:58 >
  • Motorcu haksız diyen arkadaşlara katılmıyorum, orada şerit çizgisi vs yok ama ana yol olan yer belli, o cahil herif o yola o şekilde girdi ve karşıdan bir arava geliyor olsa idi motorcunun kaçacak noktası kalmazdı ya çarpacaktı yada ani fren yaparak düşme tehlikesi geçirecekti, motorcu arkadaşın tepkiside bundan dolayı zaten.
  • Kontrolsüz kavşak olsun veya olmasın, kavşağı kontrol etmeden kavşağa girilmez. Senin sağda olman yola kontrolsüzce çıkabilirsin anlamı taşımaz. Bu yüzden Toyota kullanıcısı haksız.

Hepsi bir yana biraz da alttan almayı bilsek çok iyi olacak. Bazen haklı bile olsan kusura bakma deyip geçmek gerekiyor.

• Kusura bakmasınlar ama bu motorlular kafasına gopro takinca kendilerini kolluk kuvveti zannediyorlar.
    Yol sağdan gelenin hakkı öncelikle,2.olarak motorlu bilerek gaza basmaya devam ediyor videoya çekip İnternet'e yükleyip bundan zevk alıcak ya hani..
    Ordaki yaşlı amcada,motorlu uzatınca aşırı tepki veriyor.
    Madem haklısın,derdin ne de dur dur kenara çek diyorsun ? sonra böyle bir tepkiyle karşılaşınca şaşırmayacaksın.
    Go-Pro takan motorluları görünce midem bulanıyor artık,bu kadar kuralcısın ya hani neden o zaman videonun başında vızır vızır aralardan geçiyorsun ? Amaç belli başka söze gerek yok..

Son olarak yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bir gün baltayı yer kaska bi motorlu,ondan sonra bu go Pro modası da sona erer sanırım..

Edit2:eksilemeye devam motorcular ne demişler doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLY.oNE -- 29 Haziran 2015; 1:59:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 88 lira beyaz araca dönüş kuralına riayet etmediği için para cezası.
    dayı ve robokop motorcuya öfke kontrolü eğitimine zorunlu katılım yaptırımı gerekir.
  • O yola çıkış nedir öyle ya. Tamam motorcu başta atarlandı ama dayı hemen iner inmez wing chun yapmaya başladı :) Len deme bana muhabbeti ve ne söndürüyon muhabbetide iyiydi ( tavuk mu söndürüyon bu arada dayı :)

• Motorluyu dayı dur vs dediği için haklı bulmuyorum.Ama bence dayı hatalı çıkmış ama davranış olarak 2 side yanlış.Ben bisiklet ile gün içinde bunun gibi kaç olayla karşılaşıyorum.Ama tabiki uzamıyor olay aman uzamasın zaten .Son olarak go pro saçma gelse de taktığımdan beri trafikte daha çok farkediliyorum.Yol verme vs.Plakam çıkıyor korkusu da olabilir
  • Motorcu haklıyken haksız duruma düşmüş

• Ne cahil insanımız var ulan siz bir de trafiğe çıkıyorsunuz vallahi hak getire canımızı yolda mı buldık biz.

Yol kimin hakkı bilemem levhalara bakıp yolu bilmek lazım bana motorlunun gibi geldi çünkü toyota aradan çıkıp o yola bağlanıyor. Toyota sabaha kadar bekleyecek gerekirse orada. He o yol ara yolsa durum değişir.

Sen önüne kır yola gir sonra niye laf ediyorsun. Eder tabi karşıdan gelene bodoslama gir ondan sonra hastanelik ol niye herifin biri yandan götünü soktu diye. Oldu paşam.

Daha bugün salak salak bi anda sağa yanaşan herif motorlu birini öldürüyordu ambulansa zor kaldırdık. Neyin kafasını yaşıyorsunuz siz. Saygı duymak istiyorsan saygı gösteredeksin.

Dayı napıyoesun diyor, hadi lan oradan diye cevap alıyor.

Saygılı olun ve şu aynalarınızı kontrol ederek şerit değiştirin. Babanızın yolu değil.

• Motorcu salağı yavaşlayaydı iyidi
  • Sosyal medyanın gözünü seveyim
    Şimdi kameralı, anında yolda durudurup eğitim veren, gönüllü motorlu trafik eğitmenlerimiz var.
    Bu tür eğitim bence de en iyisi çünkü hatayı anında gösteriyorlar.Bir nevi uygulamalı eğitim modeli.
    Ancak ülke insanımız bu tarz bir eğitime hazır olmadığından, ve eğiticilerin üslüplarıda pek nazikçe olmadığından olaylar biraz maksadını aşıyor.
    Şuana kadar eğiticilerimizin üzerlerindeki kıyafet herhangi bir kavgada yara almalarını engellemeye yeterli olduğundan önemli bir sorun yaşanmadı.
    Ama ülkemizde silahı olan bir çok piskopat olduğuda unutulmamalı ve gönüllü eğitim neferlerimizin çelik yelekle de desteklenmesi gerekmektedir.
    Son bir uyarıda eğitim neferlerimize gelsin, hemen hemen hepsi küfür olayını biraz abartıyorlar, bu konuda kendilerine bir çeki düzen versinler, mesela bu videoda eğitmen o.ç diye bir ifade kullanmış bu tür ifadeler hem küçükler açısından, hemde eğiticinin sağlığı açısıdan zararlı sonuçlar doğurabilir.

• Motorcu çok agresif. Ayrıca küfürbaz. Haklı bile olsa haksız duruma düşmesi an meselesi. Bir gün biri kafasını kırar. Çin'de veya ABD'de olsa arabalı vatandaş peşine düşüp ezerdi büyük ihtimal.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.