Şimdi Ara

Buraya içini döken her insana 'sorunlarından kurtulmak için bir şeyler yap' nasihati vermeyin[VİDEO]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
9.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Burada bunu çok görüyorum. Birisi içini dökmek için sorunlarını anlattığı bir konu açıyor, hemen birileri damlayıp "senden daha kötü durumda olan var" veya "ağlayacağına git sorunlarından kurtulmak için bir şeyler yap" minvalinden yorumlar yazıyor.

    Öncelikle "senden daha kötü durumda olan var" tarzındaki yorumlardan bahsedeyim. Güzel kardeşim, başka bir insanın daha kötü durumda olması, bir insanın içinde bulunduğu durumu daha az kötü hâle getirmiyor. İnsanların hayatındaki olumsuzluklar bir çan eğrisine göre işlemiyor. Örnek olarak diyelim ki ülkede bir hastalık yayıldı ve herkes acı içerisinde ölmeye başladı. Bu hastalık sana veya sevdiklerine bulaşsa, "sıkıntı yok daha fazla acı çekerek ölenler var" mı diyeceksin? Hem gözlerini kaybetmiş hem de uzuvları olmayan biri seninle acılarını paylaşsa, ona "kardeşim kulağı duymayan da var, sen duyabildiğine şükret. ağlayacağına git sorunlarını çözmek için bir şeyler yap" demen akıllıca olur muydu?

    Evet bir de bu var. "Şikayet edeceğine sorunlarını çöz". Arkadaşlar buraya yazan insanların neredeyse hiçbiri bunu düşünemeyecek kadar akılsız değil. Hatta burada dertlerini paylaşan çok çok akıllı gençler görüyorum. Sorun şu ki, bazı insanların çözemeyecekleri problemleri vardır. Her insanın her sorunundan kurtulması mümkün olmayabilir, dünya böyle güzel bir yer değil. Bu insanlar akılları ermediği için, akıl danışmak için yazmıyorlar buraya. Sadece paylaşmak için yazıyorlar.

    Sürekli aynı şeyleri görünce öyle içimden geldi yazayım dedim.


    Düzenleme: Hazır konu ilgi görmüşken, konuyla kısmen ilgili olan bir video atayım. Bir de kendiyle kıyaslayanlar var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E184FE49 -- 31 Ekim 2019; 13:31:18 >







  • Sen ne güzel bir insansın hocam,keşke çevrem hep senin gibilerle dolsa.

    Kesinlikle birine yapılacak en iyi yardım dinlemektir.Kişi çözüm arıyorsa sana sorar zaten.Ayrıca kimsenin derdi küçümsenmemelidir.Sana çok boş gelen bir olay karşıda bir yıkım yaratabilir.

    Benim hayatımda çok sevdiğim bir kaç kişi oldu ve dikkat ediyorum da hepsi beni dinleyen ve ciddiye alan kişilermiş.Dalga geçer gibi "senin derdini seveyim" diye kestirip atan düşüncesizler değil.
  • Çoğu kendilerine olmayan dertler ediniyorlar

    Dolayısıyla nasihat verilmesi saçma

    Adama tesir ettiği yok çünkü

    Saçma sapan peşinde koşmamaları gerektiği bilgisi kendilerinin deneyimlemesi gereken bir bilgi
  • Senden daha kötü durumda olanlar var konusuna katılıyorum ama diğer konuda katılmıyorum. Bana göre sorunlarını yazanların çoğu bu sorunu çözmek için gerçekten çabalamıyor.
  • Birader,sende dert anlatmışsın burda ama bilmelisin ki, daha kötü durumu anlatan konular var. Buraya bunu yazacağına git sorununu çöz.

    bu arada geyik yapıyorum haklısın ;)
  • Bunu okurken ossurmam normal mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rasputin in alive kullanıcısına yanıt
    TAMAMEN NORMAL NIKO NERDE

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnsan psikolojisinden bihaberler,yaptıkları tek şey ego masturbasyonu.

    Problemi olan birisine,seninki de dert mi diye yaklaşılmaz...

    Genelde 'haline şükret',ne sıkıntısı olanlar var minvalinde yaklaşanlar da dindarlar oluyor,fakat bu da onların suçu değil,onlara öğretilen bu.

    Neyse...

    Evrim gereği zayıf bünyeler ve güçlü bünyeler vardır.

    Yaşama isteği diye bir kavram da vardır,beklentiler ve istekler farklıdır bu da ayrı ve çok güçlü bir parametredir.

    Eğer gerçekten birine yardım etmek istiyorsanız,sadece dinleyin,karşı taraf istemedikçe çözüm üretmeyin kafanızdan.Üreteceğiniz çözüm de onun derdini aşağılayıcı bir çözüm olmasın.İşe yaramaz ifadelerle süsleyerek de onun psikolojisini daha fazla dibe itmeyin.
  • ubi Panis ibi Patria kullanıcısına yanıt
    o kadar haklısın ki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verilen örnek saçma geldi, uyuşmuyor anlatılmaya çalışılan konu için. Bir arkadaşta demiş, sorunları olup sorunun çözmek için bir şey yapmayan kişi gelip burada konu açıyorsa o ağlamayı kolay yol olarak seçmiştir. Şimdi benim örneğimi de beğenmezsiniz; bebek elinden bir şey gelmediği için ağlar çünkü yürümeyi bilmiyordur yemek yemeyi bilmiyordur ağzına istediği tat geldiği an başlar emmeye misal anne sütü ya da pişirilmiş süt, mama onun haricinde acı bir şey verin bebeğin ağzına başta emer çeker sonra kötü tat alırsa onun kabul etmeyeceği bir tat alırsa içgüdüsel olarak ağzından dışarı atmaya başlar ve daha çok ağlamaya başlar ve ağzı yanmış olur acı çeker ve dolayıyla bebeğin elinden bir şey gelmediği için aklı ona yetmediği için bebek ağlamaktan başka bir şey yapamaz ve ağlaya ağlaya da ölüme gider aç bırakılan bebek amaaaaaaa aklı 17 18 20 25 yaşına gelmiş birçok bireyin burada takıldığını az çok biliyoruz kimilerinin okul bitme harifesine geliyor ve ben hiç tecrübeye sahip değilim diye sosyal değilim diye biri ile konuşacak cesarete sahip değilim diye sabah akşam ev de duvarlar arasında kendi iç sesi ile konuşa konuşa özgüvenini kaybedenler aramızda oldukça ve bundan kurtulmak için bir mücadele vermeyip sürekli ağlıyorsa kusura bakmasınlar ama onların artık bebek olmadıklarını hatırlatırım ve artık ayağa kalkma zamanı geldiğini de belirtirim çünkü onlar hem ayağa kalkmayı öğrendiler hem de ağlamamayı öğrendiler onlara konuşmayı öğretti anası babası ailesi eğitim verenler ve çevresi aklı eriyor ve yapması gerekenleri de biliyor ama bunlar ona çok gelip gerçek hayat onlara zor gelip korkutuyor bizi ayağına yatıyorlarsa kimse kusura bakmasın ağlayan bebeye emzik verilir onlara bu saatten sonra kimse susması için ağzına hazır emzik vermez.

    Yani olay bundan ibaret bu yüzden de böyle konular açanlara bazı arkadaşlar yol yordam akıl fikir görüş bildiriyor yoksa kimsenin şeyinde olmaz nefesinde boğul derler adama. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Verilen örnek saçma geldi, uyuşmuyor anlatılmaya çalışılan konu için. Bir arkadaşta demiş, sorunları olup sorunun çözmek için bir şey yapmayan kişi gelip burada konu açıyorsa o ağlamayı kolay yol olarak seçmiştir. Şimdi benim örneğimi de beğenmezsiniz; bebek elinden bir şey gelmediği için ağlar çünkü yürümeyi bilmiyordur yemek yemeyi bilmiyordur ağzına istediği tat geldiği an başlar emmeye misal anne sütü ya da pişirilmiş süt, mama onun haricinde acı bir şey verin bebeğin ağzına başta emer çeker sonra kötü tat alırsa onun kabul etmeyeceği bir tat alırsa içgüdüsel olarak ağzından dışarı atmaya başlar ve daha çok ağlamaya başlar ve ağzı yanmış olur acı çeker ve dolayıyla bebeğin elinden bir şey gelmediği için aklı ona yetmediği için bebek ağlamaktan başka bir şey yapamaz ve ağlaya ağlaya da ölüme gider aç bırakılan bebek amaaaaaaa aklı 17 18 20 25 yaşına gelmiş birçok bireyin burada takıldığını az çok biliyoruz kimilerinin okul bitme harifesine geliyor ve ben hiç tecrübeye sahip değilim diye sosyal değilim diye biri ile konuşacak cesarete sahip değilim diye sabah akşam ev de duvarlar arasında kendi iç sesi ile konuşa konuşa özgüvenini kaybedenler aramızda oldukça ve bundan kurtulmak için bir mücadele vermeyip sürekli ağlıyorsa kusura bakmasınlar ama onların artık bebek olmadıklarını hatırlatırım ve artık ayağa kalkma zamanı geldiğini de belirtirim çünkü onlar hem ayağa kalkmayı öğrendiler hem de ağlamamayı öğrendiler onlara konuşmayı öğretti anası babası ailesi eğitim verenler ve çevresi aklı eriyor ve yapması gerekenleri de biliyor ama bunlar ona çok gelip gerçek hayat onlara zor gelip korkutuyor bizi ayağına yatıyorlarsa kimse kusura bakmasın ağlayan bebeye emzik verilir onlara bu saatten sonra kimse susması için ağzına hazır emzik vermez.

    Yani olay bundan ibaret bu yüzden de böyle konular açanlara bazı arkadaşlar yol yordam akıl fikir görüş bildiriyor yoksa kimsenin şeyinde olmaz nefesinde boğul derler adama. :)
    Ben de ne zaman damlayacak diyordum




  • çok şükür kimsenin sorununu çözmedim bugüne kadar
  • Burada zaten kendince sorun çözen, hiç görmediğin, tanımadığın birilerinin önerilerini ve yazdıklarını okuyup daha da gerilirsen en fazla cevap yazmayıp konuyu uzatmazsın. İnsanların hayatında, ailelerinde, dostlarında, değer verdiği insanların da bir çoğunun zaten yazısıda da değindikleri bilince sahip olmadığını düşünüyorum. Bizde herkes her konuda uzman olduğunu iddia etmese bile nedense o konu hakkında konuşma gerekliliği duyduğu için kendine göre nasihatlar veriyorlar. Foruma has bir sorun değil bu. Yaşantısı böyle insanlarımızın. Önce bunu aşmak lazım. Zaten psikiyatri her ne kadar muazzam sonuçlar vermese de bunun için var. Ne forumdakiler, ne çevremiz, hatta bazen bu işin uzmanları bile bazen derdimizi çözemezler.

    Her insanın her sorunundan kurtulması mümkün olmayabilir, dünya böyle güzel bir yer değil diyerek @John Wick gayet güzel özetlemiş zaten anlatmak istediğini.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0E184FE49

    Ben de ne zaman damlayacak diyordum

    Alıntıları Göster
    Neden, konu açıyorsan sadece bu dünya 'nın senin etrafında döndüğünü ve sadece senin dediklerinin doğru olduğunu anlamamanı gösteriyoruz. Katılırsın katılmazsın, ama bu hayatta tekil olmadığını gösteriyoruz sana. Seçimini yap her akşam ya da sadece senin doğrularının olduğu konuları mı açmaya devam etmek istiyorsun ya da evet bu hayatta sadece benim doğrularım olmadığının anlamam gerektiğini mi. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ubi Panis ibi Patria

    İnsan psikolojisinden bihaberler,yaptıkları tek şey ego masturbasyonu.

    Problemi olan birisine,seninki de dert mi diye yaklaşılmaz...

    Genelde 'haline şükret',ne sıkıntısı olanlar var minvalinde yaklaşanlar da dindarlar oluyor,fakat bu da onların suçu değil,onlara öğretilen bu.

    Neyse...

    Evrim gereği zayıf bünyeler ve güçlü bünyeler vardır.

    Yaşama isteği diye bir kavram da vardır,beklentiler ve istekler farklıdır bu da ayrı ve çok güçlü bir parametredir.

    Eğer gerçekten birine yardım etmek istiyorsanız,sadece dinleyin,karşı taraf istemedikçe çözüm üretmeyin kafanızdan.Üreteceğiniz çözüm de onun derdini aşağılayıcı bir çözüm olmasın.İşe yaramaz ifadelerle süsleyerek de onun psikolojisini daha fazla dibe itmeyin.
    Sen ne güzel bir insansın hocam,keşke çevrem hep senin gibilerle dolsa.

    Kesinlikle birine yapılacak en iyi yardım dinlemektir.Kişi çözüm arıyorsa sana sorar zaten.Ayrıca kimsenin derdi küçümsenmemelidir.Sana çok boş gelen bir olay karşıda bir yıkım yaratabilir.

    Benim hayatımda çok sevdiğim bir kaç kişi oldu ve dikkat ediyorum da hepsi beni dinleyen ve ciddiye alan kişilermiş.Dalga geçer gibi "senin derdini seveyim" diye kestirip atan düşüncesizler değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • guc bulup soyle bir yazi yazamadim. cok guzel yazmissin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • insanların şahsi sorunlarını çözmemesinin sebebi %99 tembelliktir. %1 için de inanca göre sabır diye kavramlar var.
    şişman mısın? spor yapmıyorsun sonuç tembelsin.
    derslerin mi kötü? çalışmıyorsun tembelsin.
    ilişkilerinde sıkıntı mı var? okumuyorsun, düşünmüyorsun, tembelsin.
    fakir misin? tembelsin.

    iş var da çalışmadık mı? evet. hayat adil değil. yeri gelecek asgari ücretle çalışacaksın. egonu kenara bırakmazsan, egonla savaşmayacak kadar tembel isen sorununu çözemezsin.

    depresiflikten prim yapmak geçti, bir dönem emo'lar vardı ama çok iplemedik kendilerini.
  • Hem katılıyorum hem katılmıyorum.

    İnsanların çoğu sadece derdini anlatmak ister arkadaşın dediği gibi.

    Fakat aynı deneyimleri yaşayan bir insandan akıl alması o kişi için daha iyidir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.