Herkese merhaba iyi günler Genel olarak bahsedeceğim her şeyden. 2019 da yeni açılma bir üniversitede yarı burslu elektrik elektronik bölümüne kayıt oldum . Hazırlıkta iken bazı şeylerin farkına vardım ve bu üniversiteyi bitirsem bile bana verdiğim emeğin karşılığını alamayacağımı farkettim. Hazırlıktayken wat(work and Travel)a başvurmuştum ancak maalesef corono yüzünden gidemedim ve yine burada kaldım( eğer gitseydim wat sonrası CC(community college) ye yazılmak tarzı bir planım vardı) bu ayın başında kesin kararımı verip önce dil okuluyla 3 3.5 ay Amerika'ya gidip ardından orada işler istediğim gibi giderse bir ccye yazılıp kalma fikrindeyim ancak bu konuda şöyle bir sıkıntı çıkıyor Ya buradaki okuldan kaydımı sileceğim ve bir risk alacağım , okula ödeme yapmama gerek kalmayacak ( eğer Amerika istediğim gibi olmaz ise ve dönersem bir üniversitem olmayacak) Ya okulumu donduracağım ve 7000 TL civaru bir parayı riske etmiş olacağım ( burada da şöyle bir şey: eğer Amerika işi olursa bu para yanacak , olmaz ise buradaki üniversiteye devam edeceğim(yani koruyucu para tarzı gibi olacak) Ya okulum(online eğitim) a devam edeceğim(18-20000TL ) ve dil okulundayken oradan eğitime edeceğim eğer ki olmazsa geri geldiğimde hiç yıl kaybım olmayacak ama dönmezsem hem dil kursu süreci çok daha yoğun olacak ve de dil kursunun amacını ( dil kursuna orada yapabilir miyim yapamaz mıyım deneme amaçlı gidiyorum aslında) tam yerine getiremeyeceğim yoğunluktan , üstüne üstlük bir de ders saatleri ile zaman farkı çalışırsa çok daha büyüyecek sorun + okula verdiğim para boşa gidecek Ya da kaydını sileceğim gideceğim olursa kalacağım olmazsa gelip tekrardan hazırlanacağım ( ancak bir daha o sınav sistemine girmeyi aklımın ucundan bile geçirmek istemiyorum) Maddi imkanım bu seçeneklerden birini karşılayacak kadar var ancak ben kararımdan emin olup oradan dönmeyeceğini düşünüyorum fakat ailem bu konuda yapamayacağımı da düşündüğünden biraz daha bekleyip bu sene okuluma devam edip yaza wat a gidip denememi istiyor. ( Diyelim ki bu planı yaptım ve orada kalmaya kaldım wat sonrası bu durumda hem 1 Senem istemediğim bir okula gidip gelmek ile geçiyor , hemd de verdiğim bir senelik ücret boşa gidiyor) Neden mi bu kadar gitmek istiyorum? Artık TR de istenilen bir çok şey yapılamayacak duruma geliyor , yapılsa da astarı yüzünü geçtiğinden vermesi gereken mutluluğu veremiyor çok zor kazanıldığı için yani alım gücünün düşük olmasından bahsediyorum( örnek olarak bir elektrik elektronik mühendisi olmak istiyorsun diyelim ünide alacağın malzemeler bile çok ciddi rakamlara uzanabiliyor bu durumda sen daha az hatayla (çünkü hata demek masraftır) daha doğru sonuca ulaşmak istiyorsun ancak bu da daha gergin bir çalışma süreci getiriyor ve zamanla bu tekrarlanınca yaptığın işle arandaki bağ zayıflıyor (bıkkınlık). Başka bir örnek , mesela maddi durum asgari ücret olan birinden bahsedeyim , bir akıllı telefon alacak olsun amiral gemilerine bakamaz bile. 2000 3000 liraya bir telefon alacak diyelim verdiği paraya değsin diye 2 hafta araştıracak sonra alacak ve de aldıktan sonra zarar görmesin diye gözü gibi bakacak ancak aslında telefon standart alt düzey bir f/p telefonu. Bunlar sadece bir kaç örnek bunun gibi o kadar çok şey var ki , durum bu şekildeyken ve imkanım da var iken gidip bir şansımı denemek istiyorum ancak ailem hep ya yapamazsan gözüyle baktığından burada devam etmemi istiyor. Sıkıya ( zor şartlara) gelemeyeceğimi düşünmenizi istemem , haftanın 6 günü en az 12 saat sanayi de çalışıyorum pazar günü de aileme serada yardımcı oluyorum. Genel olarak burada kalmak istememin sebebi hiçbir şeyin karşılığını net olarak alamamamız. Evet başınızı fazla şişirdim ancak varsa buna yakın tecrübeleriniz bu konuda cidden çok yardıma ihtiyacım var . Şimdiden fikirleriniz için teşekkür ederim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Buradaki üniversiteyi bırakıp Amerika'ya gitmek

-
-
bize yazık değil mi kim okuyacak o uzunlukta yazıyı, biraz özet geçseydin
-
Community College'da bile yıllık eğitim masrafı 30 bin dolar civarında. Hayalini bile kuramadım. Ancak ailenin durumu varsa muhakkak bir okuldan kabul alırsın. Kararlıysan şu an okuduğun okulu bırak. Tüm maddi gücünü ABD'deki eğitimine yönelt. Risk alman gerekiyor belli bir noktada.
-
Hocam valla haklısınız bu konuda artık o kadar çok gerildim ki başta " genel olarak bahsedeceğim " diye yazdığımı bile unuttum ufak tefek bahsettim olan durumdan. Kusura bakmayın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OmrTR -- 3 Ekim 2020; 17:4:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: scientiaCommunity College'da bile yıllık eğitim masrafı 30 bin dolar civarında. Hayalini bile kuramadım. Ancak ailenin durumu varsa muhakkak bir okuldan kabul alırsın. Kararlıysan şu an okuduğun okulu bırak. Tüm maddi gücünü ABD'deki eğitimine yönelt. Risk alman gerekiyor belli bir noktada.
Zaten ben o riski çok önceden aldım , ancak ailem bu durumlara zor geldiğinden (yanlış anlaşılmak istemem onlara kızmıyorum ve de küçümsemiyorum) oraya gidince ne yapacaksın , nasıl geçinceksin nerede kalacaksın , bir şey olursa ne yapacağız nasıl haber edeceğiz konularına dönüp dolaşıp tekrardan takılıyor.
Benim fikrim ise kaydımı silip gitmek çünkü eğer olmasa bile burada ya gelip saçma sınav sistemine bir daha girer bulunduğum şehirdeki aslında şu anki üniversiteden çok daha istediğim devlet üniversitesine gitmeye çalışırım ya da komple bırakır esnaflığa devam ederim ( ki ailem en çok üni terk olmama karşı , ne olursa olsun bir üni bitir deniyor)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ailenin desteği olmadan gidemezsin ki? 30 bin dolar verebilecekler mi ilk aşamada?
-
quote:
Orijinalden alıntı: scientiaAilenin desteği olmadan gidemezsin ki? 30 bin dolar verebilecekler mi ilk aşamada?
Yanlış anlaşılma olmasın , ailem destek vermeyeceğiz demiyor Amerika da yapacağına burada yapmamı istiyor ne istiyorsam
Ve community college lar 30k dolar değil 5 bin civarından başlıyor ve de ilk 3 4 ay deneme süreci için dil okulu planı olacak
Durum bu şekildeyken
Siz olsanız gider miydiniz , kalır mıydınız ? Neden?
Yok mu hiç fikri olan birisi ? Yarın karar günü ¯\_(⊙_ʖ⊙)_/¯
Diyelim pişmansın. Geri dönüp tekrar tr'de bir üniversiteye yazılamaz mısın? En azından denemiş olursun.
Not= uzmanlara danışınız hiçbir sözüm ciddi değildir sorumluluk size aittir.
Dostum sana gerçek tavsiye. Eline kağıt kalem al. Bunları yaz. Sonra sayfayı ikiye böl. Her iki tercihinin iyi yönleri# olumsuz yönleri, riskleri diye karşılaştırmalı olarak yaz. Cevap kendinden çıkacak.
Community college'yi tam acar misin bilmiyorum
Cc yaparsan abd de temelli kalma şansin oluyor mu?
Wat mi ? Cc mi?
quote:
Orijinalden alıntı: Strawberry Fields Forever
Diyelim pişmansın. Geri dönüp tekrar tr'de bir üniversiteye yazılamaz mısın? En azından denemiş olursun.
Not= uzmanlara danışınız hiçbir sözüm ciddi değildir sorumluluk size aittir.hocam diğer yanıtınızı da okudum
buradaki üniversitemi 7 lira civarında bir paraya dondurdum en geç aralık gibi gidiyorum (virüs sebepli bir sorun çıkmadığı sürece) olursa zaten orada okula devam edeceğim ancak olmazsa ya buradaki üniye devam ya da bakcaz bakalım hesabı :p
-
quote:
Orijinalden alıntı: OmrTRhocam diğer yanıtınızı da okudum
buradaki üniversitemi 7 lira civarında bir paraya dondurdum en geç aralık gibi gidiyorum (virüs sebepli bir sorun çıkmadığı sürece) olursa zaten orada okula devam edeceğim ancak olmazsa ya buradaki üniye devam ya da bakcaz bakalım hesabı :p
Alıntıları Gösterdil okuluna mı yazıldınız ?
-
Bulunduğun ortamdan çıkıp konforunu terk et. Zorluklar yaşıyacaksın ama o zorluklar sana harika bir gelecek sunabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: CeremiKılarksındil okuluna mı yazıldınız ?
Alıntıları Göster3.5 aylık bir dil okuluna yazıldım aslında amacım dil okulu değil de fazla risk almaktansa bu dil okulunu orada bir deneme süreci yani hem etrafı keşfedeceğim hem de deneme olacak ondan sonra duruma göre community college falan devam planımda
-
Her zaman kafamın içinde dönen düşünce bu
-
Hakkınızda hayırlısı olsun
"Sıkıya ( zor şartlara) gelemeyeceğimi düşünmenizi istemem , haftanın 6 günü en az 12 saat sanayi de çalışıyorum pazar günü de aileme serada yardımcı oluyorum. Genel olarak burada kalmak istememin sebebi hiçbir şeyin karşılığını net olarak alamamamız."
Turist olarak gidip, kaçak olarak kalıp yüksek lisans için para biriktirip yüksek lisansa başvuran tanıdıklarım var. Söylediği kadarıyla kaçak olarak kaldığı süre boyunca, yine aynı şekilde kaçak kalanlar çok yardım etmiş. Bu insanlar yaptıysa... İlk cümlenden başaracağını değil de ikinci cümleden başaracağını anladım ben, yolun açık olsun iyi şanslar.
-
Şu konfor alanını terketmeyi başarabilsem keşke.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

bize yazık değil mi kim okuyacak o uzunlukta yazıyı, biraz özet geçseydin |
Benzer içerikler
- osmanlıca tanışma teklifi
- otobüs tekerlek üstü numaralar
- hasta güvercine ne iyi gelir
- tiner içince ne olur
- çelik kapı nasıl açılır
- penis nakli
- exxen de neler var
- google çizim yap
- samsung projeksiyonlu telefon
- sodyum iyon batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X