Şimdi Ara

BUNLARI KİM HAZMEDECEK ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ''Yorumcularda, yazarlarda bir Bursa aşıklığı oluştu, sormayın gitsin. Birkaç hafta önce Fenerbahçe yarıştan uzakken, kimse Bursa'nın adını ağzına bile almıyordu. Her şey bir anda oluverdi. Vah benim tarafsız medyam, vah benim Fenerbahçeli (!) medyam... Neymiş, Bursa'yı şampiyon yapmazlarmış. Nasıl yani? Sadece içeride oynadığı son iki maçını (Manisa, Antalya) 2-1'le geçerken verilen penaltılar bu tezi yerle bir etmeye yeter de artar bile.

''Bursa için de -Bizi şampiyon yapmazlar- diyen tarafsız (!) spor yazarları çalışıyorlar. Ortalık, sadece sahada elde edilen başarı Fenerbahçe'ye ait olduğu için hazmedemeyenlerle dolu. Siz Bursaspor için elinizden geleni yapmaya devam edin. Arkasında koruyup kolladığınız takımı, topyekün mücadeleniz sayesinde şampiyon da yapabilirsiniz hiç şaşırmam. Ama bu hengameden eğer Fenerbahçe çıkarsa sizlere söyleyeceğim tek söz sadece "Hazmededurun" olacaktır.''

Bu sözler, ulusal bir spor gazetesinde işi fanatiklik boyutuna kadar getirmiş, eski Fenerbahçeli bir futbolcu olan ve şimdilerin futbol uleması kesilen yorumcusuna ait.

Şimdi bu sözler üzerine her fırsatta Bursaspor'a sallamayı kendine görev edinmiş bu aklıevvele, onun değerli (!) kulübünün buralara kadar nasıl geldiğini izah etmeye çalışacağız. Çok sağdeleştirilmiş basit anlatımlar yapacağız. Umarız anlar! Bu kadar şaibeyi yarattıkları bir ortamda ligin sonunu bu şekilde getireceklerse, acaba bu durumu hazmedecek olan biz mi, yoksa kendisi mi olur orasını kendi vicdanı söylesin.

Ligin ilk haftalarından başlayarak Fenerbahçe lehine yapılan hakem hatalarını ele alalım...

16 Ağustos 2009 - TSL 2. hafta
    Fenerbahçe 3-0 Sivasspor

70. dakikaya kadar 0-0 devam eden mücadele Colin Kazım'ın ofsayttan attığı golle 1-0'a geliyor.

24 Ağustos 2009 - TSL 3. hafta
    Diyarbakırspor 1-3 Fenerbahçe

20. dakikada Thierry Tazemeta'nın golüyle öne geçen Diyarbakırspor, 2-0'ı yakalama şansını yine hatalı kalkan bir ofsayt bayrağıyla kaybediyor.

30 Ağustos 2009 - TSL 4. hafta
    Fenerbahçe 2-1 Manisaspor

0-0 süren mücadelede 59. dakikada Bekir İrtegün'ün Ergin Keleş'i ceza sahası içinde düşürmesi hakem tarafından es geçiliyor.

25 Ekim 2009 - TSL 10. hafta
    Fenerbahçe 3-1 Galatasaray

12. dakikada ofsayttan gelen golle 1-0 öne geçen Fenerbahçe, 52. dakikada ise Alex'in ceza sahası içinde kendini yere atmasıyla kazandığı haksız penaltı atışıyla durumu 2-0 yaptı.

12 Aralık 2009 - TSL 16. hafta
    Fenerbahçe 3-2 Ankaragücü

Son dakikasına 3-2 Fenerbahçe üstünlüğüyle girilen mücadelenin 90+2. dakikasında çizgiyi geçen bu topu malesef ne orta ne de yan hakem göremedi veya gol olarak veremedi!

20 Aralık 2009 - TSL 17. hafta
    Trabzonspor 0-1 Fenerbahçe

0-0 devam eden mücadelede Trabzonsporlu Umut Bulut'un yan hakemin gözü önünde geriden çıkmasına rağmen kalkan hatalı bayrak sonucu kesilen pozisyonu...

7 Şubat 2010 - TSL 20. hafta
    Fenerbahçe 1-1 Diyarbakırspor

27. dakikada mücadele 0-0 devam ederken, Bilica'nın son adam pozisyonundaki rakibini gole giderken düşürmesi ve kırmızı yerine sarı kart ile cezalandırılması...

7 Mart 2010 - TSL 24. hafta
    Fenerbahçe 1-0 Antalyaspor

Yine Fenerbahçe, yine Bilica ve yine verilmeyen bir penaltı. Bu sefer mağdur takım Antalyaspor, yere düşen oyuncu Necati Ateş.

11 Şubat 2010 - ZTK çeyrek final 2. maçı
    Bursaspor 3-1 Fenerbahçe

Maçın ilk yarısı. Fener kalesini abluka altına aldığımız dakikalar. Orta sahamızdan çıkan bir top. Yan hakemin uyarısıyla gelen bir düdük. Karar; ofsayt...

Maçın ikinci yarısı. 2-0 öndeyiz. Fenerbahçeli Deniz topu ceza sahası içinde eliyle kesiyor. Karar; devam...

• madem o kadar iyi görüyorsun diğer hatalarıda göster bizde görelim. Hatalı kararlar sadece fenerbahce lehine çalınmıyor. En güzel örnek galatasaray maçında bursa az kalsın ofsayttan gol atacaktı kaleci kurtarmasaydı şimdi sen bunları yayınlıyor olmazdın. Beşiktaş başkanı federasyon başkanına neden levent kızıl .... orda olduğu sürece dedi ? levent kızıl kim ? bursayı kimler kolluyor ? bursa hiçmi hakem hatasıyla maç kazanmadı ? geç bunları Türkiyede şampiyon olan her zaman hakemle şampiyon oluyor mantığı var geçen senede aynı muhabbetler döndü ondan önceki senede döndü 10 yıl öncede bırakın artık bunları!!!
  • Her takımın taraftarı buna benzer 50 tane konu açabilir çünkü her takımın aleyhine ve lehine hatalar oluyor, bu işin doğasında var bu, kabullenmek lazım. Ha Türkiye de hatalardan en fazla etkilenen kulüp kim dersen, Anadolu kulüpleri ve büyükler içinde de son yıllarda(!) Beşiktaş diyebiliriz. Ama yine de bu tarz bir konu bana hiçbirşey ifade etmiyor. Okuyunca ha evet harbiden büyük haksızlık yapılmış demiyorum, çünkü büyük resmi biliyorum.
  • Tabi ki her takım aleyhinde, lehinde hakem hataları oluyor. Ama bunu genelleyip anadolu takımlarının bu konuda büyük takımlar ile eşit derecede mağdur olduğunu söylemek haksızlıktır. Gerçeği bildiği halde fanatiklik uğruna söyleyememektir.
  • Ofsayt durumlarında hakemi direk suçlamak yanlış.

30-40 cm nin altındaki pozisyonlarda hakeme yüklenmek son derece haksızlık olur. Adam hem topa bakıp hemde adamlara bakması çok zor.
    Ama Ts-Fb maçındaki ofsayt durumlarında bariz hatalıdır hatta art niyetlidir. Gs-Fb maçında bizim 3 kişi ofsayt olduğumuzda buna örnektir.

Bazı pozisyonlarda savunan takmın oyuncuları hızla ileri çıkar, hücum eden takımın oyuncusuda hızla kaleye doğru koşulan pozisyonları süzmekte çok zor.

Diğer pozisyonlar, fauller, kartlar, penaltılarda direk hakeme bağlamak gerekir. Hakem her pozisyonu görmek zorunda, pozisyonlara yakın olmalıdır. Sarı kartlık bir pozisyonu görmedim diyemez, penaltı olan pozisyonu görmedim diyemez.
  • Fenerin aleyhine olan pozisyonları sıralasak burdan bursa'ya yol olur (Not:Diyarbakır'dayım )
  • Anadolu kulüpleri daha çok mağdur oluyorlar savına da çok katılmıyorum.
    3 büyüklerin Anadolu kulüpleri ile yaptığı maçlarda aleyhine çalınan hatalı kararlar da oluyor lehlerine olanlar kadar. %90 ına hata olarak bakıyorum ben.

Bir de şu var Fenerbahçe lehine yapılan hataları sıralayabilir arkadaşımız ama biz Bursaspor lehine yapılan hataları sıralayamıyoruz çünkü her maçı yayınlanmıyor. O yüzden büyük kulüpler lehine daha çok hata yapılıyor gibi gelmesi de normal.

Ayrıca video varsa onları koyun fotoğraflardan hiçbirşey anlaşılmıyor.
  • Aslında bu konu zaten eğer Bursa şampiyon olursa içinize sinecek mi diye soranlara cevap mahiyetinde açılmıştır.Ve işin ilginç yanı bunu Fenerbahçeliler soruyorlar.İşte ben de bu arkadaşlara konu ile ilgili bir kaç örnek göstermek istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cricket_man

Aslında bu konu zaten eğer Bursa şampiyon olursa içinize sinecek mi diye soranlara cevap mahiyetinde açılmıştır.Ve işin ilginç yanı bunu Fenerbahçeliler soruyorlar.İşte ben de bu arkadaşlara konu ile ilgili bir kaç örnek göstermek istedim.

Uyuz oluyorum şu mantığa. Niye 3-5 fanatiğin düşünceleri bütün Fenerbahçe'yi bağlasın ? Yüz yıldır aynı hikaye.
    Dünyanın her yerinde hakem hatası olur. Fakat çok az ülkede yukarıdaki takımlara şikeci gözüyle bakılır.

Ya arkadaş, herhangi bir takıma hakem ile kazanıyorsun diyenler hiç mi dönüp arkalarına bakmıyor.. Bunu söyleyen takım daha 2 hafta önce hakem hatası ile puan kazanmış oluyor ve anında unutuluyor. Sezon sonunda hakem hataları bir toplanabilse keşke. Hemen hemen eşit hatalar yapılmış olarak çıkacak sonuç. Her sene aynı şey söylenir her sene aynı sonuç çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet2468

peki bunları kim hazmetti ??? bunları da yaz

• her maçda hata oluyor bunlar aşılması gereken şeyler ama her takım hakkını savunmuyo işde sorunda budur 3 büyük diye tabir etiğimiz döküntü takımların hakları daha çok önemseniyo bunun önüne geçilmeli diğer anadolu kulüpleri lobi çalışmalarına başlanmalı itirazları gerekli mercilere etkili bir şekilde ulaşmalı bu ülkede ne yazıkki 3 büyüklerin itirazları sonucu birileri bişeler yapma yapıyo diğer takımların itirazlarını hiç kimsenin salladığı yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.