Şimdi Ara

Bulunamayan SMD direnç hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

RC uçağımda kullanmak üzere gps ünitesi almıştım. Fakat kablolarını ters bağladığımdan dolayı içinden duman çıktı ve çalışmamaya başladı.

İçini açıp baktığımda bu direnç in yandığını gördüm. Üzerinde yanlış okumadıysam 106A ve S32FR yazıyor.

Hiç bir yerde aynısını bulamadığımdan bu direncin yerine ne kullanabilirim?

Yardımcı olursanız sevinirim.

• Direnç değil o , kondansatör.10uF tantal kondansatör takın.

http://www.direnc.net/10MF-16V-A-CASE-SMD-TANTAL,PR-4933.html
  • Tantal kondansatör resimde ki yanmış malzeme,direnç değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bertan88

Direnç değil o , kondansatör.10uF tantal kondansatör takın.

http://www.direnc.net/10MF-16V-A-CASE-SMD-TANTAL,PR-4933.html

quote:

Orijinalden alıntı: Acı Biber
    Tantal kondansatör resimde ki yanmış malzeme,direnç değil.
    Teşekkürler arkadaşlar

Eski kullanılmayan devrelerin üzerinde bir adet 106A tantal bulup lehimledim. Çalıştırmak için 5 volt girişine bağladığımda çalışmadığını farkettim.

Mercek altında baktığımda +5 volt giriş yolu üzerindeki teknik terimini bilmediğim bir parçanın yandığını farkettim. Bu parça çok küçük olduğundan gözle yandığı zor farkediliyor.

Hemen voltmetre ile kısa devre testi yaptığımda a noktasından b noktasına enerji iletilemediğini farkettim.

Bu kadar küçük parçanın ne olduğunu , değerinin ne değerde olması gerektiğini bilemediğimden çok ince bir tel ile 5 volt girişini ve b noktasını bağlasam ne olur?

Acaba bir nevi sigorta görevi gören bir parçamı?

• yanlış görmediysem oda smd kondansatör 0.1pf olması lazım değer olarakda onlara benzettim.Yineden Kesin Emin Olan Birine Sorun B yazısının altındakı malzemeyı ölçerek ne oldugunu çözerseniz işiniz çözülebilir bana aynı gibi gözüktü ikiside.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedo35

Bana yanik direnc gibi geldi bazi cok kucuk smd direnclerin ustunde deger yazmaz. Simdi diyelimki onuda buldunuzda... Ya entegreleride yakti iseniz ne yapmayi dusunuyorsunuz? Nasil degistireceksiniz? Yada o entegreleri bulabilecekmisiniz?

Onu bulmam ayrı bir sorun hadi buldum desem onu lehim makinasıyla oraya montajını yapmak çok daha büyük bir sorun. Ben sadece alternatif olarak ince kablo tellerini kullanabilirmiyim diye sormuştum.

Zaten entegre yanığı filan varsa parça çöpe gidecek.
  • Yanık parçanın yanındakilerin hepsi bobin. Muhtemelen yananda bobindir. Zaten parçanın devamı anakartın kenarındaki lehim noktalarına gidiyor. Bobin de filtre olarak kullanılmış gibi. Lehim ile kısadevre yapınca calışma ihtimali var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.