Şimdi Ara

Bulgaristanda Türk plakalı araba kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
4.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bulgaristana birkaç yıllığına gitme durumum var. Acaba türk plakalı yeni bir araç ( 2016 A3 Sedan) ile bulgaristanda sorun yaşama durumum olur mu? Çalınma, hırsızlık veya rüşvet isteyen polisler gibisinden. Sık sık ülkeye gidip gelmeyi planladığım için sorma gereksinimi hissettim. Daha önce de bulgaristana gitmediğim için bize yaklaşımlarını bilemiyorum

Herkese iyi günler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Bulgarlar bizi sevmiyor diye biliyorum.

Sallama ya da şehir efsanesi de olabilir sonuçta orada yaşamadım ama belalı kişiler , mafyalar var deniliyor. Bence başını belaya sokma türk plakası ile gitme. Orada arabalar ucuz diye biliyorum eğer araba alabiliyorsan oradan al.

Edit : Bir şey eklemek istiyorum. Bulgaristanın neresinde bulunacaksınız ? Yani türkiyenin doğusu gibi bir yerde mi ege gibi bir yerde mi ?

Eğer daha nezih bir yerde bulunacaksınız gerek olmayabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 21 Temmuz 2017; 18:2:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıkıntı olabilir kardeş, bir gün aracı bıraktığın gibi bulamyabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sofyada bulunacağım. Alternatifleri düşünsem iyi olacak anladığım kadarıyla

• HeavyClocker H kullanıcısına yanıt
    Hocam valla Sofyaya dair tek bilgim Atatürkün zamanında ataşelik yapması 😃

Bence sen her ihtimale karşı o arabayla gitme ne olur ne olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orada da al bir tane araba, hem daha ucuz, hem sıkıntı olmaz.
  • Bulgaristanın türk şehirkerinde hırsızlık vs ya da polislerin gıcıklık yapması çok olmaz ha rüşvet mevzysu döner o ayrı. Ancak sofya dediğimiz şehir küçük istanbuldur her tipten insan bulunur. Arkadaşların dediği gibi arabalar ucuzdur. Ordan bir araç alıp dönüceğiniz zaman satarsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Polis durdurdugunda eğer lafı uzatıp O eksik bu eksik demeye başlar ise 20 leva hazır bulunsun ruhsata sıkıştırin. Onun dışında bg plaka ile çok daha rahat edersiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arabanda body kit jant vs varsa soker alirlar.Bizzat arkadasimdan biliyorum scirocco ile 1 haftaligina gitmisti replika jantlarini calmislardi gecen sene.

Ha hep boyle degil tabi.Ben sadece cevremdekini soyledim.3 sene kalcakmissiniz zaten.Satin burda a3 u orda cok cok daha ucuza aynisini alirsiniz bg plakali mis gibi.Kafan rahat olur hic degilse.

• araç hirsizligi şebekeleri fazla sofya da dahil iyi ihtimalle araç için fidye isteyebiliyorlar.

milliyetci kesim zaten turkleri sevmez hic riske gerek yok

• Bu konuda faydalı bilgileri @tunçmes hocamdan alabiliriz.
  • Yurtdışı kasko zeyl primi orada kiralyacağjnaraç bedelini zorlar. Kaskosuz araç zaten olmaz. En güzeli orada kirala aracı rahat et

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulgar şoparlarına bulaşma yeter.
    her 2 haftada bir kumarhanelere gider sofyada yer içer döneriz.
    rüşvet vs var heryerde ama bulaşma
  • Bizim araçla gittiğimiz yerler Burgas ve yakınındaki Sunny Beach ve Varna .Buraları Karadeniz kıyıları olup turistik yerlerdir.6 yıldır gider geliriz ben araç çalınması veya soyulmasını duymadım.Nadiren çok kaliteli araçları çalıp ta 5-10 bin dolara geri verildiği söyleniyor ama çevremde maruz kalan yok.Sofya büyük şehir olabilir mi? Uzak ihtimal bana kalırsa.Merkezi yerler ve büyük otellerin otoparklarında sorun olmaz.Bulgaristan da mafya var deniyor ama nerede yok ki..Türkleri sevmedikleri doğru.Ama kültürlü kaliteli insan isen bu durum değişiyor..Bayramda kendi aracımla tek başına 5 gün oralardaydım.Bunu her sene yapan çok olur, gider geliriz. Ben arabamı her yere bırakıyorum ama bir fark var arabam c2 citroen çok pahalı bir araç değil..
    Polis durdurursa ne olur? Evrakların tamamsa hiç bir şey olmaz.Hata yaptın diyelim , çok bariz bir şey olmadıkça ceza yazmazlar.Ben bu güne kadar 70-80 civarı çıkış yaptım hepside oto ile hiç sorun yaşamadım
    Türkiye de yaptırdığın kasko, yurt dışı risklerini de içermeli.Ayrıca yeşil sigorta da yaptırmak şart.Bu da oradaki kazalarda geçerli oluyor aynı bizim trafik sigortası gibi.Vinetka denilen yol parası alıyorlar.Kalacağın süreye göre değişir.Ayrıca otopark pulları var uzun süreli kalan için...

• En kolayı şu.Bir kaç yıl Sofya ya gideceksen mutlaka orada Türklerle bir araya geleceksin , onlar sana her şeyi ve Sofya yı anlatırlar..Ben olsam basar giderim..Kapıkule Bulgar tarafında ki gümrükte yeşil sigorta 3 aylık 65 euro yaptır bas git.Haa bir de yeni ehliyet şart, yurt dışı sağlık sigortası da önemli...Burgas Varna tarafı olsa rehberlik yapardım ,hem de ben de gezmiş olurum.Gerçi10 gün sonra gene gidiyorum ya, yeşil pasaportun avantajı işte.. Biraz İngilizce de gerekli ama..
  • biz haftada 2-3 kez gidiyoruz br sıkıntı yaşamadık

• quote:

Orijinalden alıntı: tunçmes

En kolayı şu.Bir kaç yıl Sofya ya gideceksen mutlaka orada Türklerle bir araya geleceksin , onlar sana her şeyi ve Sofya yı anlatırlar..Ben olsam basar giderim..Kapıkule Bulgar tarafında ki gümrükte yeşil sigorta 3 aylık 65 euro yaptır bas git.Haa bir de yeni ehliyet şart, yurt dışı sağlık sigortası da önemli...Burgas Varna tarafı olsa rehberlik yapardım ,hem de ben de gezmiş olurum.Gerçi10 gün sonra gene gidiyorum ya, yeşil pasaportun avantajı işte.. Biraz İngilizce de gerekli ama..

İlginize teşekkür ederim. Araçla gidip bir durumu değerlendireceğim. İngilizce bildikleri sürece sorun yok, ABD'de de yaşamışmışım var sorun olacağını hissedersem aracı istanbula geri bırakıp orada e60 bakmayı düşünebilirim ancak yılın 6 ayı Türkiyede olacağım için yemi araçtan çekiniyordum

İlginize teşekkür ederim

• Bildiklerimizi anlatmak görevimiz, forumun özelliği bu zaten..İleride siz de bize Sofya yı anlatırsınız ödeşiriz.
    İyi günler diliyorum.
  • O paraya ferrari alırsınız bg plakalı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.