Şimdi Ara

Bulgaristan - Çifte vatandaşlık (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
680
Cevap
59
Favori
70.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barsav12

    Bulgaristan yine burun kıvrılacak bir ülke ki,avantajı şu ki ab ülkesi,Bulgaristan vatandaşı olup rahatlıkla Almanya vs. gidip yerleşilebilir.

    alım gücü trden 2 kat yüksek bulgaristanın. giderekde arayı açıyorlar
  • ben annemin anneannesi üzerinden romanya vatandaşlığı için bu işleri yapan bir danışmana sordum. ben 3. kuşak mışım ve alabilirmişim. yapılması gerekenleri mailime attı. kaç para istiyor onu görüşmedik daha. bende para kaptırmak istemiyorum zaten yok para istesemde kaptıramam kadının yazdığı cevap şu şekilde.

    bu konuda size net ve sağlam bilgi verebilmemiz için (MALİYET DAHİL) bize şu bilgileri ve belgeleri göndermeniz gerekiyor:
    Romanya doğumlu kişilerin:
    - tam doğum yerleri (Romanya nın hangi köyü? örneğin: Köstence Merkez mı yoksa bir Köyü mü?)
    - doğum yılları
    - onlara ait Vukuatli Nüfus Kayıt örneğini (Nüfus Müdürlüğünden alınıyor) – Alt Üst Soy Listesi değil!
    - göç belgeleri (Tabiiyet Beyannamesi, Muhacir belgesi) (Varsa elinizde)

    BİLGİNİZE …

    SIK SORULAN SORULARIN CEVAPLARI:

    - VUKUATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ NERDEN ALINIYOR VE HAYATTA OLMAYAN DEDELERİMİZE ALABİLİYORMUYUZ?
    Nüfus Kayıt Örneğini en yakın Nüfus Müdürlüğünden alabilirsinin, hayatta olmayan kişiler için bir yakını alabilir: çocuğu/torunu.

    - ROMANYA DOĞUMLU BIR BÜYÜĞÜM VARSA ROMANYA VATANDAŞLIĞI ALABİLİYOR MUYUM?
    Evet, Romen Vatandaşlık Kanununa göre Romanya doğumlu kişi üzerinden 3.cü nesile kadar Romanya vatandaşlığı almaya hakkı mevcuttur.

    - BEN KAÇINCI NESİL OLUYORUM?
    Hespalama şu şekilde yapılıyor:
    Romanya doğumlu kişi sayılmıyor (onun üzerinden saymaya başlıyoruz):
    - Romanya doğumlu kişinin çocuğu - 1.kuşak
    - Romanya doğumlu kişinin torunu - 2.kuşak
    - Romanya doğumlu kişinin torunun çocuğu - 3.kuşak (bu kişinin, yani torun çocuğunun reşit olmayan çocukları varsa, onlar dahil alabiliyorlar)

    - ROMEN VATANDAŞLIĞI ALABİLMEM İÇİN ROMENCE BİLMEM ŞART MI?
    Hayır, Romen Vatandaşlık Kanunda böyle bir şart yok, olsaydı sizi vatandaşlık başvurunuzu onaylamadan once sınava alırlardı, öyle bir sınav yok (soy bağı ,le başvuru yapılınca)

    - GÖÇ BELGELERİNE (Muhacir kağıdı, Tabiiyet Beyannamesi) GEREK VARMI?
    Romanya doğumlu kişinin doğum yerinden kaydı bulunması için yeterince bilgi varsa elinizde (en önemlisi – tam doğum yeri, Romanya yeterli değil) o zaman göç belgelerine gerek yok!

    - ELİMİZDE NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİNDEN BAŞKA HİÇ BİR BELGE YOK, TELERLİ Mİ?
    Evet, eğer Romanya doğumlu kişinin tam doğum yerini bilirseniz, yeterlidir çünkü öncelikle doğum yerinden doğum kaydı bulunması gerekiyor.

    - ROMANYA DOĞUMLU BÜYÜĞÜM VEFAT ETTİYSE BEN YİNEDE VATANDAŞLIK ALABİLİRMİYİM?
    Evet, vefat ettiyse dahil romanya vatandaşlık alma hakkınız mevcuttur.

    - DEDEM ROMANYA DOĞUMLU İSE ÖNCE ANNEM/BABAM MI ALMALI ROMEN VATANDAŞLIĞI VE BEN ONDAN SONRA MI?
    Hayır, öyle bir sıralama şart değil, nesil atlayarak direk torunlar alabilirler (tek şart torunlar reşit olmak), anne/baba almak şartıda yok, sadece isterlerse alırlar.

    - DEDELERİM ŞU ANDA BULGARİSTANA BAĞLI OLAN FAKAT DEDLERİM GÖÇ ETTİ TARİHTE ROMANYA TOPRAĞI OLAN ….. ( örneğin PAZARCIK/ SİLİSTRE / TUTRAKAN …) DOĞUMLU BU DURUMDA ROMANYA VATANDAŞLIĞI ALABİLİRMİYIM?

    Bu durumda önemli olan, dedelerinizin DOĞUM YILI, ona göre alabilirsiniz veya alamazsınız.
    Güney Dobruca bölgesi (Pazarcık / Silistre / Tutrakan dahil) sadece 1913-1940 arası Romanya ya aitti demek ki sadece bu yıllar arasında doğan kişiler romen olarak doğmuşlar ve sadece o kişilerin çocukları/torunları Romanya vatandaşlığı alabiliriler.

    Örneğin:
    Dedeniz 1907 Pazarcık doğumlu ise, o zaman bu kişi romen olarak doğmamış, bulgar olarak doğmuş ve daha sonra zoraki romen vatandaşı olup Tr'ye romen vatandaşı olarak göç etmiş, dolayısıyla sizde Romanya vatandaşlığı almazsınız maalesef.

    DEDELERİM ROMANYA DAN KAYITLARI KESİN BULUNUR MU?
    Doğum tarihleri 1900 altında indiğinde bulunma şansı maalesef %50 altına düşüyor, bazı nedenlerden dolayi (o köyün arşivi yanmış, sel başmış, köy komple yok olmuş, boşaltılmış, o köyün defteri mevcut fakat sayfaları çok kötü yıpranmış okunulmaz hale gelmiş ... ve sair)BAZEN KAYITLAR BULUNAMIYOR.
    Doğum tarihleri 1876 altına inince BULUNMASI İMKANSIZ çünkü bu yıla kadar buralar Osmanlı İmparatorluğuna aitti ve onlar gidince bütün arşivini yanlarında götürmüşler (İstanbul Osmanlı Arşivinden bulmaya deneyebilirsiniz).




  • zoltan83 kullanıcısına yanıt
    zoltan83 Merhaba! gönderinizin üstünden zaman geçmiş ama sormak istiyorum, Acentalar saçma sapan fiyatlar öneriyorlar, işlemlerle ilgili bir ilerleme kaydedebildiniz mi? Dediğiniz gibi internette net bilgi yok.
  • Bende son zamanlar bu konuyu araştırıyordum. Benimde dedem ve ananem burgaristan doğumlu. Göç etmek zorunda bırakılmışlar ve orada kalan 2 çiflik olduğunu biliyoruz. Onun dışında bir bilgimiz yok. Konsolosluğa ben yada annem baş vurarak vatandaşlık hakkımızı geri alabilir miyiz?

    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilirse çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elanorth kullanıcısına yanıt
    @Elanorth Bildiğim kadarıyla, dedeniz veya anneanneniz sağ ise önce onların vatandaş olmaları gerekiyor. Onlar olduktan sonra annenizin, ondan sonra da siz olabilirsiniz. Yani süreç orada doğan en alt soydan çocuklarına geçiyor. Türkiye'ye geldikleri yıl da önemli. Örneğin 89 yılında zorunlu göçle gelenler 3-6 ay arasında vatandaşlıklarını geri alabiliyorlar.Eğer anneanneniz ya da dedeniz sağ değilse ve anneniz Bulgaristan doğumlu değilse, bildiğim kadarıyla vatandaş olamıyorsunuz ama bu konuyu doğruluğuna emin olmadığım bir yazıdan biliyorum. Konsolosluğu arayıp sormanızda fayda var.
  • Konuyu fazla okumadım da şunu söyleyeceğim dedeniz öldüyse alamazsınız diyenleri geçin, alan alıyor biz de sülalecek 78 göçmeniyiz, dedemler dahil kimsenin çifte vatandaşlığı yok ama sülalemizde alan insanlar var parayla yaptırıp. Yani şu ezbere konuşanlara o kadar sinirleniyorum ki yorumlarda gördükçe, neymiş dedeniz öldüyse veya çifte vatandaş değilse alamazsınmış... Ya yok öyle bir şey siz alamadınız diye genelleme yapmayın. Sadece çok uğraşıp bir miktar para harcamanız gerekiyor o kadar.
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Dedem aramızda değil, fakat anneanem aramızda. İkiside zamanında(hangi yıl tam bilemiyorum) zorunlu göç ile ülkeye giriş yapmışlar. Geride çiftliklerini bırakarak. Dedem zamanında oradaki arsalar için bir avukat bulup mirasçı olarak bizim isimlerimizi yazdırdığıyla ilgili bir şeyler hatırlıyor annem. Biraz araştırma yaptım bende, istanbul a döndüğümde konsolosluk ile görüşüp netleştirmeye çalışacağım. Eğer konsolosluk bu konuyla ilgilenmezse, bulgaristan dan bir avukat bulup konu hakkında yasal işlem başlatacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redwolf0

    quote:

    Orijinalden alıntı: Patrick Bateman

    Neden avrupanın anüsü olan kendi vatandaşlarının bile kaçtığı bir ülkeye gitmek istiyorsunuz ? Ekonomik durumaları bizden kat be kat daha kötü

    Burda çalışıp para kazanıp oraya gidiyoruz koca bir evi ucuza , audi q7 20 bine altımıza cekiyoruz suriyeli sorunu yok harika doğası harika kızları var hemde yakin bize git gel araba ile 4 saat bizim yere

    Alıntıları Göster
    Bulgaristan pek de yaşanacak bir ülke değilmiş, gidenler ab pasaportu için gidiyor. Yoksa 7 milyonluk bir ülke ve yılda 80 bin kişi azalıyor, dışarıya çok göç veriyor ve göç alma olarak etnik bulgarlar dışında kimse istenmiyormuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu islerden anlayan avukat taniyan ve tavsiye edebilecek var mi arkadaslar, benimde dedem romanya babaannem bulgaristan dogumlu, birinden birinin vatandasligini almak lazim avrupa birliginde calisma izni falan icin.
  • Valla sansiniz varsa para fln harcayip alin vatandaslik. Ben oturum aldigima bile seviniyorum ilerde vatandaslikta alacagim insallah ama benim sinava fln girip dili cok iyi seviyeye getirmem gerekecek. Sizler dil bilmeden ulkeyi hic bilmeden alacaksiniz.

    Romanyada alanlar var bi cocuk gelmisti askerlikten kacmak icin apar topar almislar vatandasligi 6 ay burda yasayacakti sadece tamamlanmasi icin cocukta ne rumence ne ingilizc var ama vatandaslik almis. Bizlerde o kadar ugrasiyoruz.
  • Arkadaşlar aranızda vatandaşlık işlemlerini kendisi başlatıp yürüten ve tamamlayan var mı?

    Bu işi yapan acentalarla konuştuğunuzda önce isim denklik belgesini görmek istiyorlar. Belgeye bakarak vatandaşlık alınabilecek durumdaysa, tamam biz bu işi hallederiz, deyip bir fiyat söylüyorlar. Çoğu kişi sadece verdikleri o parayla işlemler olacak zannediyor. İşlemler başladığında sizden, farklı giderler için tekrar para talep ediyorlar, bunlar haricinde bir de bulgaristan'da kendi adınıza işlemler olacağını bunlar için de oradaki bankaya, nüfus müdürlüğüne vs para ödeyeceğinizi öğreniyorsunuz.

    Yani toplam bir fiyat söyleyen yok. Sürekli bir ödeme hali var ortada. Açıkçası bunu etik bulmuyorum. Gerçi acentayla iş yapmak etik mi orası da tartışılır.

    Demem o ki ne acenta ne de avukat olmadan bu işlemleri yapmak istiyorum.
    Süreç konusunda internette bulununlar dışında bilgi verebilecek olan var mı? Sırasıyla burada ve bulgaristan'da neler yapmalıyız.




  • Merhaba arkadaşler ben şimdiye kadar evlilikten dolayı multi vize kullanıyorum D vize başvurusu yapmak istiyorum ama her kafadan bir ses çıkıyor bu konuları bilen daha önce evlilikten dolayı d vizesi başvurusu yapan arkadaş varmı aranızda şimdiden teşekkürler.
  • Rahmetli dedem bg vatandasi gozukuyo kayitlarda biraz ugrastim ama vatandaslik alamadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wasted.wastelander

    Rahmetli dedem bg vatandasi gozukuyo kayitlarda biraz ugrastim ama vatandaslik alamadim
    merhabalar dedeniz kaç yılında gelmiş bg vatandaşı olduğunu vs nasıl öğrendiniz vatandaş ise alabilmeniz gerekiyor nerede sorun çıktı bilgilendirirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dedemin (babamın babası) annesi ve babası bulgaristan doğumlu ve türkiyede ölmüşler. Dedem şuan sağ, vatandaşlık alabilir mi acaba kafamda deli sorular geleceğim için ümitlendim şuan
  • ulan çifte vatandaşlık kadar saçma birşe yok,
    Kore,Çin gibi ya oranın ya buranın vatandaşı olacaksın diye kanun koyacaksın.
    adam çift emeklilikten ohhh dünyanın parası.
  • ulan çifte vatandaşlık kadar saçma birşe yok,
    Kore,Çin gibi ya oranın ya buranın vatandaşı olacaksın diye kanun koyacaksın.
    adam çift emeklilikten ohhh dünyanın parası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: riaz

    ulan çifte vatandaşlık kadar saçma birşe yok,
    Kore,Çin gibi ya oranın ya buranın vatandaşı olacaksın diye kanun koyacaksın.
    adam çift emeklilikten ohhh dünyanın parası.
    saçma değil aklını kullanan alıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

    saçma değil aklını kullanan alıyor.

    Alıntıları Göster
    saçma tabi ,
    ne gerek var hem orası hem burası
    seç birini vatan 1 tane olur
  • thisisntachance kullanıcısına yanıt
    SELAMLAR; ROMANYA VATANDAŞLIK ADINA,

    Dedem babannem nüfusunda romanya yazıyor. Dedem vefat, babannem hayatta. Geçtiğimiz aylarda izmir konsolosluğuna yazdım çifte vatandalşık için... dönüş sağlandı hatta verdikleri tarihte bilgi için bir sunum yaptılar. Romanya'da doğan bu kişilerin oradaki doğum kayıtları arşivinde bulunması önceliği, isimlerde harfi harfine uyması şartı aranıyormuş... Bizimkiler 1931-33 yıllarında doğmuş, zannetmiyorum kendi insanlarını dahi o tarihlerde kaydettirsinler... 1935 GİBİ DE TR GELMİŞLER.

    Bireyler Araştırmak isterse 30 günlük sırf bu işlemler için vize verebildiklerinden, gerekirse orada bir avukatla bu işi halledebileceğimizi söylediler.. Anlaşılan samanlıkta iğne aramak gibi birşey ve çok fazla maliyetli.. Hatta ben e-devletten soy ağacı ile kalmayıp ankara devlet arşivinden göçmen kaydını dahi istedim, 3 ayda elime geçti. Ama Romanya hükümeti bunu kanıt olarak görmüyor. Babannem RAVA diye duymuş ama köy mevki olarak bir bilgi yok elimizde..

    Bu arkadaşın bilgileri var mı? sitesi vs.. paylaşır mısınız?

    NOT: VATANDAŞLIK KONUSUNDA HER TÜRLÜ BİLGİ PAYLAŞIRSANIZ BİZLERDE YARARLANIR BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPABİLİRİZ. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyin_elk -- 3 Ağustos 2018; 15:43:32 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.