Şimdi Ara

Bulgaristan - Çifte vatandaşlık (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
677
Cevap
58
Favori
70.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyu aslında @kvadankpakal arkadaş ile birlikte hazırlayacaktık ancak onun yazdıkları da gayet açıklayıcı olduğu için bende birkaç bilgi ilave edip deneyimlerimi paylaşmak istedim.

    Şimdilik 1950 yılında Bulgaristan’dan göç etmiş Büyükbaba-Büyükannesi hala hayatta olanlar için vatandaşlık alma işlemlerini anlatacağım. İnternette çok fazla bilgi kirliliği olduğunu düşünerek, bu başlık altında herkes bildiğini paylaşırsa daha net bilgilere ulaşabiliriz. Diğer tarihlerde göç edenleri de buraya ekleyebiliriz.

    Bu işleri yapan aracılardan aldığım bilgileri ve kendi yaşadığım süreci sizlerle paylaşacağım. Bu işi ilk önce aracı olmadan yapmayı düşündüm fakat zamanım olmadığı ve yapılan masrafların neredeyse birbirine yakın olduğunu düşünerek aracılar ile yapmaya karar verdim.

    İlk önce göç eden kişinin Bulgaristan doğum belgesini (Akt za rajdane) alarak Türk kimliğinde yazılı 01/07/19…. yazılı doğum tarihini ve doğum yerini düzeltmek gerekiyor. Bunun için eskiden tahsis davası açılması gerekiyordu ancak yeni yasa ile göçmenlerin doğum tarihi ve yeri düzeltme işlemi ilçe nüfus müdürlüklerince Bulgaristan doğum belgesi olduğu takdirde ücretsiz düzeltilebiliyor. Bulgaristan doğum belgesini alarak Türk nüfus kayıtlarında düzeltme işlemi yapılmazsa kimlikte yazan doğum tarihi ile Bulgaristan nüfus kütüklerinde yazan tarihler farklı olduğu için vatandaşlık tespit işlemi yapılamıyor. Bunun için;

    1.AŞAMA Doğum belgesini Bulgaristan’dan almamız için Türkiye’de hazırlamamız gereken evraklar.

    1-Nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği (göç eden kişilerin ve çocuklarının da dahil olduğu)
    Vukuat kısmında Türk vatandaşlığını kazandığı tarihin yazılı olmasına dikkat edin bazı kayıtlarda ülkeye giriş tarihini bile yazıyorlar bu daha da işleri kolaylaştırıyor.
    Ayrıca Göç eden bayan ise kızlık soyadı ile de vukuatlı nüfus belgesi de olması gerekiyor.

    2-İsim Denklik Belgesi (Göç eden kişinin Bulgaristan da kullandığı üç ismi yazan belge ayrıca ülkeye giriş yaptığı esnada kullandığı göç pasaportu (Passaport de migration) fotokopisi de bu belge ile birlikte gelecek. Bazılarında bu belge arşivden bile çıkmıyor ama sıkıntı değil muhacir kağıdı ve tabiiyet beyannamesiyle de bu iş çözülebiliyor.

    3-Muhacır Kağıdı-Göç eden kişinin bilgilerinin bulunduğu Edirne ilinde düzenlenmiş belge (Bazı illerde nüfus müdürlüğü arşivi merkeze devredilmediği için bu belgeye ulaşmak kolay oluyor eğer bu belge kayıtlı olduğunuz nüfus biriminde yoksa devlet arşivlerinden talep edeceğiz. Altta açıklama ve link var)

    4-Tabiiyet Beyannamesi- Göç eden kişinin bilgilerinin bulunduğu Edirne ilinde düzenlenmiş belge (Bazı illerde nüfus müdürlüğü arşivi merkeze devredilmediği için bu belgeye ulaşmak kolay oluyor eğer bu belge kayıtlı olduğunuz nüfus biriminde yoksa devlet arşivlerinden talep edeceğiz. Altta açıklama ve link var)

    5- Noterden aracıya vekalet (Tahmini 120-130TL arası)
    6- Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı fotokopisi
    7- 2 adet biyometrik resim
    8- Varsa Bulgaristan’dan kalma belgeler (diploma,ehliyet,kimlik) ve kısa özgeçmiş

    1-2-3-4-5 numaralı evrakların Bulgaristan da geçerli olması için bulunduğunuz yerin kaymakamlığı tarafından APOSTIL yapılması gerekiyor. Bu işlemi ücretsiz olarak yapıyorlar. Bulgaristan da bir evrak Apostili için 22 leva alıyorlar :) Bizde bedava hayret.

    Bu evrakları toparlandıktan sonra ben kargogo aracılığı ile UPS kargoyla 13 dolara Bulgaristan da ki aracıya evrakları gönderdim. 2 günde eline ulaştı. İsteyen Metro Turizm ile İstanbul otogarından da gönderebilir o da aynı fiyat neredeyse. (Daha uygun bir posta şekli varsa onu da buraya ekleyebilirim.)

    Doğum Belgesi çıkartma ücreti Bulgaristan da bulunduğunuz şehre göre değişiyor. Ben aracıya doğum belgesi masrafları için 250 Euro ödedim. Bu fiyat artabilir de bunu tam olarak bilemiyorum. Bulgaristan’a gidiş için vize, pasaport, yol masrafları ve zaman kaybını düşünürsek fiyatı kendi açımdan mantıklı buldum.

    Aracı doğum belgesinin kayıtlarda bazen çıkmayabileceği hatırlatmasını da yaptı ancak bu işe başladım bir kere olan 250 ye olur dedim ve gönderdim. Sonuçta çok eski bir kayıt (1930) çıkmayabilirdi. Ancak 1-2 ay içinde doğum belgesini aracı bize gönderince şaşırdım. Ben daha fazla sürer diye düşünmüştüm.

    Doğum belgesini beklerken devlet arşivlerden de belge talep edeceğiz burada çıkan belgeler vatandaşlık tespit işlemlerimizi kolaylaştıracak. Ben muhacir kağıdı ve tabiiyet beyannamesini nüfus müdürlüğünden temin etmiştim ancak göç pasaportu (pasaport de migration) çıkmadığı için devlet arşivlerinden bu belgeyi talep ettim ancak orada da çıkmadı. Bu belge çıkmadığı için umutsuzluğa düşmüştüm.

    Devlet arşivlerinden Muhacir Kaydı ve diğer belgeleri temin için alıntı (@kvadankpakal) teşekkürler.

    Muhacir Kağıdı, Devlet Arşivlerinden talep ile elde ediliyor. Bu belge göç edenlerin Türkiye’ye giriş yaptığı tarihi, kimlerle giriş yaptığı, doğum tarihleri gibi bilgileri içeriyor.

    devlet arşivleri talep formu

    Muhacir Kağıdı ve Ekleri Talep Formu'nu, bağlantıya tıklayıp bilgisayarınıza indirip, doldurup bastırıp, nüfus kayıt bilgilerinize göre eksiksiz doldurun. (Vukuatlı nüfus kayıt örneğini de bu forma ekleyin ayrıca sayfadaki açıklamaları da okumanız yararlı olacaktır.)

    TAAHHÜTLÜ olarak aşağıdaki adrese postalıyorsunuz. Kargo ile gönderim yapabilirsiniz.

    Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı,
    Gayret Mahallesi 95. Sokak No:3 06170 Yenimahalle/ANKARA


    Bu talebe cevap yaklaşık 2 ayda gelmektedir. Arşivde belge çıkmışsa telefonunuza PTT’den XXXXX takip numaralı gönderiniz şu tarihte tarafınıza teslim edilecektir diye mesaj geliyor. Posta ücretini de (14-18TL arası) sizden tahsil ediyorlar. Arşiv araştırması ve belgeler için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.

    2. AŞAMA Doğum Tarihi Düzeltme ve İsim Denklik Belgesi
    Bulgaristan’dan APOSTİL edilmiş olarak gelen doğum belgesini nüfus müdürlüğüne vermeden önce yeminli tercümana noterden tasdikli tercüme yaptırıyoruz. Kelime ve sayfa sayısına göre ücret çıkıyor ben tek sayfaya noter tasdik ücreti ile birlikte 200TL ödedim. Bulgaristan’dan gelen bu evrakın apostil ücretini aracı ödemiş (22leva) bu da fiyata dahilmiş ekstra bir ödeme yapmadım. Bazı nüfus müdürlükleri tercümeyi 2 nüsha olarak talep edebiliyor lütfen bunu tercüme yaptırmadan önce nüfus müdürlüğüne sorunuz. Bizim bağlı olduğumuz nüfus 1 nüshası yeterli dedi.

    Doğum kaydının aslı ve tercüme edilmiş belge ile nüfus müdürlüğüne gidiyoruz. Doğum tarihini ve doğum yerini ücretsiz olarak ilçe nüfus müdürlüğünde aynı gün düzeltiyor. Yeni kimlik ve pasaport başvurusu da yapıyoruz.

    Doğum kaydının aslını ve tercümesini nüfus müdürlüğü sizden alıp genel müdürlüğe gönderiyor. Bu işlem sonrasında isim denklik belgesi kayıtlarda bulunmuyorsa yeni isim denklik belgesi düzenleniyor. Bizim isim denklik belgesi olmadığı için yaklaşık 1 ay isim denklik belgesinin düzenlenmesini bekledik.

    İsim denklik belgesinin hazır olup olmadığını nüfus müdürlüğünün internet sitesinden sorgulayabiliyorsunuz.

    isim denklik belgesi sorgulama

    Belgeniz hazır olduğunda nüfus müdürlüğüne gidip alabiliyorsunuz.

    3. AŞAMA---Bulgaristan vatandaşlık tespiti için gerekli belgeler.

    1-Doğum Belgesi (aracı şahıs bundan 2 adet çıkartıyor birini size gönderiyor diğeri onda kalıyor)
    2-İsim Denklik Belgesi (nüfus müdürlüğünden)
    3-Vukuatlı Nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden)
    4-Evlilik Belgesi (nüfus müdürlüğünden FORMUL B ye göre çok dilli olarak düzenleniyor)
    5-Pasaport veya Kimlik Fotokopisi (yeni doğum tarihine göre çıkmış olan hangisi varsa)
    6-4 adet resim

    2-3-4 numaralı evraklara yine kaymakamlıktan apostil yaptırıyoruz.

    Bu evrakları gönderdikten sonra ortalama 3-4 ay içerisinde vatandaşlık tespiti cevabı geliyor.
    Bu vatandaşlık sorgusu sonucunda 3 tane sonuç çıkacak.

    Vatandaşlığı KORUNMAKTADIR-hemen vatandaşlık iade işlemlerini başlatıyoruz.
    Vatandaşlıktan ÇIKARTILMIŞTIR - bu çıkarsa bazı belgeler hazırlanarak uzun süreli işlem yapılıyor.
    Vatandaşlığı YOKTUR –bu durumda hak talep edemiyoruz……alıntı @kvadankpakal teşekkürler.

    Bize vatandaşlığı korunmaktadır şeklinde cevap geldiği için dedemi Bulgaristan’a göndererek 1 günde kimliğini ve pasaportunu teslim aldık. Vatandaşlık iadesi olduğu için mülakat yapılmadı sadece fotoğraf ve parmak izi aldılar pasaportunu ve kimliğini teslim ettiler. Biz işlerin hızlı olması için Bulgaristan’a gidip yaptırmayı tercih ettik. Türkiye’de ki konsoloslukların durumu malum.

    Bu şekilde dedemin pasaportunu aldıktan sonra annem için gerekli belgeleri toplayıp gönderdik. Dedem için ayrıca 1500 Euro ödedik. Başka masraflara karışmadık. Tercüme, Apostil, Pasaport, kimlik ve diğer masraflarda bu fiyata dahildi.

    Turkiye doğumlu Annem için ve daha sonra da benim içinde yaklaşık bu rakamlar ayrı ayrı çıkacak. Dediğim gibi şehirlere, bölgelere ve ailede vatandaşlık alacak kişilere göre fiyat değişiyor. Bu tercih size kalmış.

    Ben kendi sürecimi anlatmaya çalıştım forumda arkadaşlara da elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Diğer durumlar için bilgisi olan varsa burada paylaşalım. Büyükbaba-Büyükannesi hala hayatta olanlar için ben durumu özetlemeye çalıştım. Vefat edenler üzerinden işlem yapanlar varsa onları da burada paylaşabiliriz. Bende elimden geldiği kadar bildiğim konularda size yardımcı olabilirim.

    Bulgaristan - Çifte vatandaşlıkBulgaristan - Çifte vatandaşlıkBulgaristan - Çifte vatandaşlıkBulgaristan - Çifte vatandaşlıkBulgaristan - Çifte vatandaşlık




  • Süreç hakkında bilgilendirme yapanlar olmuş. Ben de bir şeyler aktarayım.

    Daha önce yazmıştım ama biraz bilgi vermek için tekrar yazayım. Annem Bulgaristan doğumlu. 70 yılında Türkiye’ye, vatana dönmüşler. 70 yılında gelenlerin büyük çoğunluğu gibi vatandaşlıktan çıkarıldığını düşünüyorum. Aynı yılda birlikte göç eden, şimdi de süreci tamamlayan Bulgaristan vatandaşlığı almış olan akrabalarımız vatandaşlıktan çıkarılmıştı. Vatandaşlığı geri almaları 4-5 yıl sürmüştü .

    Süreci ayrıntısına kadar öğrendim 2018 haziranında. Hatta Bulgaristan'daki belediyelerin belge talep eden kişilerden aldıkları işlem ücretlerini bile öğrendim. Doğum belgesi “5 leva”. Bu bile aracıların ya da acentelerin ne kadar çok para kazandıklarının kanıtı.
    Göç eden kişilerin doğum yeri, geldikleri yıl, geliş biçimleri vatandaşlığı geri alma süreç ve süreniz üzerinde etkili.

    Başta ulaşabildiğim herkesten ve her acenteden fiyat almaya çalıştım.
    Sonra bu işi neden ben yapmıyorum, sonuçta vekalet vereceğiz. Neden ben annemden vekalet alıp ilgilenmeyeyim ki dedim. Ama akrabamızın vatandaşlık işlerini yürüten kadın bana bankaya yatırılacak parayı kendisi yatırıp çekeceğini. Eğer anlaşırsak, yeminli tercümeyi de kendisinin yapacağını söyledi. Konaklama adresi olarak yer göstermemizin yeterli olduğunu, zaten kontrol edilmediğini söyleyince, kendisiyle anlaştık. Sonuçta süreci biliyor tanıdıkları da var. Belki çözemeyeceğim bir pürüzü kendisi çözer dedim. Hem akrabamın yakınlarını ve akrabalarını da vatandaş yapmıştı. Ayrıca Bulgarca bilmiyorum.

    2018’in Eylül ayında belgeleri ve anlaştığımız paranın 4’te 1’ini işlemleri yapacak olan kişiye gönderdim. Belli aralıklarla da devamını göndereceğim diye anlaştım. Belgeleri ve parayı taşıyan akrabam da 5 yıllık sürecin sonuna gelmiş, vatandaşlık mülakatı için Bulgaristan’a gidiyordu.

    İşte anlaşma sağladığım kadınla da son görüşmem o şekilde oldu. Mülakata giren akrabam da onu en son mülakatta gördü. Daha önce telefonda konuştukları kadın bir daha onun aramalarına da cevap vermedi. Bir daha telefonlarıma çıkmadı. Hatta sonradan araştırma yaptım. Yeni telefon numarasını da buldum. Ancak telefona cevap vermiyor. Akrabamın tanıdıklarını ve akrabalarını vatandaş yapmış olan kadın, bizi yüzüstü bırakmış oldu. Eylül ayından beri haber yok. Dolandırıldık. Allahtan çok büyük bir meblağ göndermemiştim de canımı yakmadı. (100 euro)
    Kadının bağlantısını Bursa’da bir acentede buldum. Oraya da gideceğim. Bu şahsı tanıyor musunuz diye. Beni ikna eden başka bir acenteyle de işlemleri tekrar başlatmayı düşünüyorum.
    Sözün özü dikkatli olun arkadaşlar. Referansla bulduğum insan bile beni dolandırdıysa güvenecek insan bulmak zor. Olurda Bulgaristan’a gidersem bir şekilde bu kadını yine bulacağım. Aylarca süre onun yüzünden boşa gittiği için.
    Güvenilir bir aracı bulduysanız paylaşırsanız sevinirim.

    @metinvurgun size mesaj gönderemedim. Telefon doğrulaması yapmadığımdan. Forumdonanımın bu isteğini mantıksız bulduğumdan yapmamayı tercih ettim. Sürecinizin işlemesine de sevindim. Hayırlı olsun.




  • Dediğiniz gibi bu işlerde doğru aracıyi bulmak önemli. Ben forumdan birçok kişiye yardimci oldum size de bu konuda yardımcı olabilirim. PM gönderdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstteki yazıyı yazdıktan 1 gün sonra ilginç bir durum oldu.
    Belgeleri gönderdiğim kişi bizimle iletişime geçti.

    Ben belgeleri gönderdiğimde (2018 Eylül ayı) bulgaristandaki işlemleri başlattığını, daha sonra Bulgaristan'da bulunmadığından(telefon hattını kullanmadığı için) bize geri dönüş yapmadığını belirtti. Gösterilmesi gereken ev adresini benden talep etti. "Kusura bakmayın bilgilendiremedim, sizi bilgilendiremesem de süreç başladı ve devam ediyor" dedi. Akrabamızın işlemlerinin de devam ettiğini mülakat sonuçlarının henüz çıkmadığını söyledi. Paranın devamını da talep etmedi. Bulgaristan'a gitmeye başladığında taksitle ödemeye elden devam edeceğiz. Bu yüzden şu an için tekrar bekleme kararı aldık.
    Umarım bu iletişimsizlikle süreci sorunsuz tamamlarız.

    @metinvurgun yardımcı olma isteğiniz için çok teşekkür ederim. Eyvallah, sağolun. Şu anki kişiyle en ufak bir sorun daha yaşarsam, size danışmayı düşünüyorum.




  • dedem 1880de ihtimanda ve aydosta doğmuş bulgaristan alabilir miyim?
  • Kaç yılında Türkiye ye göç etmiş biliyormusunuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinvurgun

    Kaç yılında Türkiye ye göç etmiş biliyormusunuz
    bilmiyorum doğum 1880
  • Yukarıda bulunan linkten devlet arşivlerinden belgeleri talep ederseniz hangi yılda göç ettiğini öğrenebilirsiniz. Göç ettiği yıl önemli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinvurgun

    Yukarıda bulunan linkten devlet arşivlerinden belgeleri talep ederseniz hangi yılda göç ettiğini öğrenebilirsiniz. Göç ettiği yıl önemli
    afedersin hangi link
  • Yukarida uzun bir yazı yazmıştım orada var ama altta tekrar gönderdim linki

    https://www.devletarsivleri.gov.tr/Sayfalar/Sayfa/1026/CDC8BF25F502B2825DFAC773EDB7172168C4A21A4E1426C88306F52455D7F990

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar, benim anne ve baba tarafı da Bulgaristan Göçmeni ve sağolsunlar ben küçükken bütün çifte vatandaşlık işlerimi halletmişler ve şu an bu işlerle uğraşmadığım için çok rahatım :) Her neyse eğer bu tarz işler için yardım arayan varsa hala yönlendirebileceğim bir çok insan var sadece bir PM uzağınızdayım.
  • metinvurgun M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Bulgaristan değil ama annemin dedesi 1883 Novi Pazar/Sırbistan doğumlu, 1912 yılında Türkiye'ye göç edip İzmir'e yerleşti ve 1972 yılında ise öldü. 1912 yılında gelen birinin kök kayıtlarının Ankara Arşiv Daire Başkanlığı'nda bulunma ihtimali nedir sizce?
  • emreee90 E kullanıcısına yanıt
    Bence kayıt çıkabilir şansınızı deneyin yukarıda link var istenilen formu doldurup gönderebilirsiniz. 3 ayda sonuç geliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • metinvurgun M kullanıcısına yanıt
    9 ay önce Arşiv Daire Başkanlığı'na arşivden kayıt için dilekçe yolladık fakat geri dönüş yapmadılar ve sebebini anladım. Çünkü ben dilekçeyi ve soy ağacını direkt PTT'ye zarfın içine koyup yolladım. 2017'den itibaren bu talebi nüfus müdürlüğü üzerinden yapmak gerekiyormuş, benim gibi direkt yapılan başvurular işleme alınmıyormuş. Her neyse, yarın nüfus müdürlüğüne gideceğim. 3 ayda geri dönüş yapılacağına emin misiniz? Yorumlara göz attığımda kimisi 6 aydır bekliyor, kimisi 8 ayda anca cevap alabilmiş.
  • emreee90 E kullanıcısına yanıt
    Başvuruyu Cumhurbaskanlığı devlet arşivlerine bizzat ben yaptım sonuç 3 ayda geldi. Muhacirlere ait belgeler burada arşivlerde bulunuyor.

    Arşiv daire Başkanlığı olarak hangi kurumu kasdediyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinvurgun -- 2 Mayıs 2019; 1:35:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli arkadaşlar her türlü BG vatandaslik sorunu için mesaj atabilirsiniz elimden geldiği ve bildiğim kadar yardimci olacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @metinvurgun ve @kvadankpakal dostlr çok faydalı bilgiler vermişler. Öğrenmek istediğim bir şey var. Yukarıda mesela doğum belgesi çıkarmanın normal bedelinin 5 Leva olduğu ama şartlar gereği birine vekalet verilerek yaptırılması durumunda maliyetin 500 Eur civarında olduğu belirtiliyor. Öğrenmek istediğim

    a) Eğer var ise Bulgaristan da yaşayan bir tanıdık ona verilen bir vekalet ile bu iş 5 Levaya halledilebilir mi?

    b) Böyle bir tanıdık yok ise ama zamanımız var ise kendimiz gitsek 85 Eur vize ücreti + 500 TL gidiş dönüş ortalama yol ücreti ile bu iş halledilebilir mi? (Tek sorun bulgarca bilmemek ama herhalde gidilecek bölgede türkler de olacağı için muhtemelen bu pek sorun olmaz diye düşünüyorum)

    İstenen paraları duyunca yukarıdaki 2 alternatif eğer kağıt üstünde göründüğü gibi ise maliyetler çok daha avantajlı gibi. Üstüne bir de kısa bir Bulgaristan gezisi olmuş olur ? :)




  • janberd72 J kullanıcısına yanıt
    Daha önce sizin gibi düşünen bir arkadaşın başından geçen olayı anlatayım.

    Arkadaş vekalet alıp Bulgaristan'a gidiyor. Yanında bulgarca bilen bir akrabası ile belediyeye basvuru yapıyor.

    BG'de Doğum kayıtlarını belediyeler veriyormus. Ayrıca başvuru formunu bulgarca doldurmak zorundasınız.

    Bütün işlemleri halledip formu belediyeye teslim ediyor ve Türkiye'ye dönüyor. Yaklaşık 20 gün sonra kayıt bulunamadı şeklinde cevap alıyor eğer kayıt bulunsa tekrar Bulgaristan'a gidecekti. Bu cevaptan sonra bir aracı buluyor ve mutlu son yok denilen kayıt bir ay sonra geliyor.

    Sonuç olarak oradaki arşiv memurunun insiyatifinde bir durum ne kadar doğru bilmiyorum ama bu arşivde çalışanların aracı şahıslar ile maddi münasebeti de onemliymis.

    Benim Dedemin çıkmaz diye düşündüğüm doğum belgesini bile 1 aydan kısa sürede buldular.

    Ortalama masraflari düşünelim.

    Vize 80€
    Sigorta 10€
    Yol otobus 400TL şehire gore -+olabilir
    Dogum belgesi talep Form ücreti 5 leva (bunu da burada öğrendim :)

    En önemlisi kayıt bulunursa tekrar giderek aynı masrafı yapacaksın

    Unutmadan 22 leva da apostil (belge onay ücreti var)

    Ben bunlarla ugrasmak yerine aracı kurumu tercih ettim 250€ ya hepsini hallettim.

    Oradaki akraba veya arkadaş bu işler için ugrasacaksa goc eden kisinin dogum kaydinin bulunmasi icin Turkiye'den ona vekalet verir. O da onu bulgarca ya yeminli ceviri yaptırıp belediyeye basvurur. Bu yöntem en ucuzu. Sonuç çıkınca size postalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinvurgun -- 10 Mayıs 2019; 15:47:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • metinvurgun M kullanıcısına yanıt
    Çok tşk @metinvurgun ... gerçekten çok faydalı oldu bu bilgi.. Tarafınızdan da denenmiş ve işinizi neticelendirmiş olduğu için güvenilir olduğunu düşünerek 250 EUR'ya anlaştığınız aracının ismini öğrenmemiz mümkün mü sakıncası yok ise?
  • janberd72 J kullanıcısına yanıt
    PM gönderildi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.